שפת המשחק המועדפת

שפת המשחק המועדפת

אנחנו בישראל. וכן, יש הרבה שחקנים שמעדיפים לשחק ב...אנלית. מה אתם אומרים?

זה באמת משנה?

בסופו של דבר, אנשים ידברו ביניהם בשפה שהכי נוחה להם באותו הרגע, בין עם זה אנגלית, רוסית, עברית, או צ´כית למתקדמים.

נפלת למלכודת...

העניין בתקשורת הוא להעביר מסר מגוף א´ שנקרא לו ´המשדר´ לגוף ב´ שנקרא לו ´הקולט´. (למרות שעבדכם הנאמן אינו אמן ידוע בתחום התקשורת, ולהפך, ידוע כאדם הבעייתי בנושא, אני טורח לברר את הכשלים האלה, ולנסות להתעמת איתם.) ולעניין, אשר המשדר מוסר מסר, זה מפני שהוא המעוניין בהעברתו. על מי אחריות העברת המסר: על הקולט, או על המשדר? (רמז: אם המשדר ידבר איך שנוח לו, ולא איך שנוח לקולט, מוצא את עצמו סחבק מסביר ומתנצל על שאמר לירונימוס שעבודת הפלש שלו היא... ...ובכן... ...לא מקצועית... ובעניין הזה, אני באמת מתנצל, ירון, באמת חשבתי שתוכל להתמודד עם מסר כזה. אני משתדל לפנות לאדם בשפה ברמה שאני חושב שהוא מבין, ולא להתנשא מעל אף-אחד. באמת לראשונה קיבלתי ממך רושם של אדם בוגר וחזק שלא נפגע בקלות מדרכי ביטוי, וזה נתן לי ביטחון בך).

מה???

לא הבנתי מה אתה רוצה, אבל אני מסכים עם שרי - כל אחד ידבר באיזו שפה שבא לו ומתי שבא לו! למה צריך תמיד לסבך הכל???

ניסיון שני

אם לאדם לא נוח לשמוע דברים מסוימים, (כי זה הורס לו את המשחק למשל), ואדם אחר בוחר לשחק בדיוק באופן הזה - כי זה מה שנוח לו, מה תקבל? לשחק באנגלית עם שחקן שלא מוכן לשחק באנגלית, זה כמו למסור ביקורת שלילית למי שלא מוכן לקבל אותה. בחיים האמיתים, כשאתה בא למסור מסר לצרפתי, אתה עושה את זה בשפה שהוא מבין, ובשפה שנוח לו לענות לך - צרפתית. לצערי, הדין שונה במשחקי תפקידים. יש שחקנים שמדברים באנגלית בלי אבחנה, והורסים לשחקנים את המשחק, תוך חוסר רגישות למשחק של מי שהם מדברים איתו. זה לא חייב להקצין עד מקום של לא לדעת אנגלית. יש שחקנים שמבינים מעט אנגלית, ולא מסוגלים להתבטא יפה. או שמבינים אנגלית טוב, ומדבריםפ אנגלית צולעת. וכשהם עונים באנגלית לאחר שפנו אליהם באנגלית, מתלוננים עליהם על שהם הרסו את המשחק...

נכון, וזאת בדיוק הבעיה!

אז דבר ראשון - אלו לא החיים האמיתיים ואין מה לעשות בנידון אבל - אם זה באמת מפריע למשחק, אני חושב שהכי טוב זה שנדבר עברית, כי הרי לא כולם שולטים היטב באנגלית, כפי שאמרת אתה, ומשום מה יש לי הסיבה להניח שלרוב השחקנים, אם לא לכולם, אמורה להיות שליטה מלאה בעברית. אז מה אם אתם לא אוהבים את השפה? אין מה לעשות - זאת השפה בארץ, זאת השפה שבה כולם שולטים, או אמורים לשלוט בה בארץ. ולכן אני אומר - אם זה בעייתי לדבר כמה שפות איך שנוח, נאלץ לדבר עברית... וזהו...

objection!

it´s a matter of fact that most people in the country do NOT control hebrew as good as they supposedly should. if you´re insisting on languages, atleast make it things that most of the current players can follow. Example: most elves players are english speakers, most humans players are russian speakers, most dwarves players are hebrew speakers, and most hobbits players enjoy a combination of swahillian and acient mexican so the languages will be dealt out accordingly.

צר לי, אך זו אפלייה.

להלן דעתי: צר לי, אך הדבר הנוצר כאן היא אפלייה. אין זה מן הראוי ששחקנים המוגבלים לשפה כלשהיא יתפקדו תחת סנקציות המאפשרות את משחקם תוך שלילת האפשרויות המשחק העומדות בפניהם, בין אם זה לשחק עם שחקן כזה או אחר, או לגלם דמות כזו או אחרת.

well then

what do *you* suggest? and btw, that wasn´t what i was suggesting. i said look at the CURRENT groups and hand out the languages accordingly and with the aprovment and agreement of the players.

המממ...../images/Emo121.gif../images/Emo129.gif../images/Emo63.gif

למרות שמה ששרי (Shery rubber biscuit) אומרת יכול להיות מפלה... אולי באמת ככה יהיה נוח לכולם? אולי באמת נציע אתזה? ככה באמת יהיה אפשר לתת ביטוי לשפות השונות במשחק.... מה אתם אומרים?

ביטוי שפות במשחק ´הדבר-הבא´

הדיון הוא על משחקי תפקישים בכלל. נכון לעכשיו, קיים ביטוי לשפות ב´הדבר-הבא´. כאשר מישהו כולל שפה בפעם הראשונה בסיפור קבוצתו - הוא תובע עליה זכות ראשונים. נכון לעכשיו, בעולם המשחק: אנגלית - השפה העתיקה מפירית´ אננון. רוסית - שפתם של הויקינגים. כל מי שרוצה להשתמש בשפות האלה במשחק, עליו להסביר למה הוא יודע את שפת פירית´, או וקינגית. כל מי שרוצה לקשר בין קבוצתו לשפות האלה, יחבר גם מרכיב סיפורי המסביר את הקשר בין השפה לקבוצתו.

dianno

New member
ושוב אני מזועזע

א) מצטער שלא הייתי בפורום פול זמן- תקלות מחשב משונות עברו עליי. עכשיו אני חוזר לפעילות ב) ושוב אני מזועזע! אנחנו בישראל, אין שתיים, שום שפה שהיא לא עיברית לא יכולה להחשב לשפה העיקרית. אני חושב שאתם צריכים עוד פיגוע או שתיים בשביל להזכר שמשחק ישראלי באנגלית זה חרפה

english

how long have you been playing?a the most spoken lang in the first larp in israel was and is english only in resent years pepole started to speak hebrew do to the fact that they were to young to speak english so whats your problem

Mongarele

New member
!Also in English

You small minded facist boor. YOur mind is probaly as small as you sexuall organ. Your insecurity about your own abilities and your generally low self-esteem have turned you into a wimpering pack animal. What kind of harm could come from talking in a different language? Smuck

5נדב

New member
עוד ויכוח מיותר

אושר כבר הסביר איך השפות הולכות להיות בדבר הבא. זהו, אין סיבה להתווכח על זה עוד...

Catty

New member
My English is terrible!

I speak better at Russian (I think so.. I´m not sure...) But the best... is HEBREW! no jajaleinu ya i tak ne igrayu rD&D potapmusho ne bugu v Izraile tre nedeli. ומה שגם המשחק תפקידים היחיד ששיחקתי בחיי זה םרי פורום למרות שאני הכי רוצה משחק תפקידים חיי... אני וחבריי גם בונים קבוצה רגילה של D&D. וסיויו חורושובו! ליודי... פאקה!

הדיון אינו על ´הדבר-הבא´ אלא על משח

הדיון אינו על ´הדבר-הבא´ אלא על משחקים בכלל

למעלה