שפת המשחק המועדפת

Little White

New member
זה מוסיף

לדעתי, שפות שונות במקומות שונים של המשחק יכול רק להוסיף למשחק עצמו. נניח שאני רוצה לדבר אם הויקינגים, אבל גם לי, וגם לדמות שלי אין מושג איך לדבר רוסית. אני אשכור מתרגם, כמו שאנשים באמת עושים. אין בזה שום דבר רע, ובמיוחד אין אפליה.

ROLE PLAY!

תכניס את הסיבה שלך למשחק! אולי הוא עבר תעונה ושכח את השפה העיקרית שלו? אולי הייתה לו בעייה בילדות? אולי הוא בכלל גדל במקום אחר וגילה את מוצאו אח"כ????

dianno

New member
oh friend of mine

first of all- i dont see how the size of my sexuall organ effects any of the subjects you were so kind to bring up second of all- i´ve never said we should kill everyone who speking english in the game. but making english the official language? we can take arabic as well. i dont think you know what a spine is... and about insecurity- i think your message says it all.

Orc FreaK

New member
The problem is...

Tha people insist on playing in hebrew for the wrong reasons. people say things like: "We´re in israel´ so we should speak hebrew!" well, i have a question.. Are there any rules Saying your only allowed to speak hebrew? Israel is a democratic country (well, atleast it´s trying to be) and a man should be able to speak any language he likes. As for diffrent languages to diffrent kind of charecters- it might work. For example: hebrew is good as "the folk´s language". that good all language that everybody knows. English could be good as a elder language, so that only the wise and old people speak it. Russian could be some sort of a diffrent language for some far away country... see? it´s not that complicated... P.S. At 2.8.02 at ganei yehoshua, 17:00. RD&D! Site at: http://wc-db.cjb.net

Lord Langrim

New member
...Rule, Britania, Britania rules

...the waves, Britons never, ever, ever, shall be slaves... _____________ / | \| / | \ | / | \ | / | \ | / | \ | /|\ | -------------| \|/ | \ | / | \ | / | \ | / | \ | / | \ | /| ^^^^^^^^^^^^^^ !!!Long live the Queen

עומר כץ

New member
אושר

לא יודע מהן הטיותך המיניות אבל מכאן ועד ללהכריז על אנלית כשפת המשחק אני חושב שאני אהיה חרש ואבלע מזלג

english yes hebrew yes russian yes

the debate here is point less there are no games as of now but I preffer english for two reasons one saying BACKSTAB,GIVE ME ALL YOUR MONEY YOU STINKING BASTARD sounds better in english then in hebrew and being the good roleplayer that I am thats the only thing I say at larps plus that swear words do sound better in russian

Sern

New member
שפות בלארפים ובדבר הבא

הגעתי לדיון הזה קצת מאוחר מידי כדי להתייחס לכל מה שנאמר נקודה נקודה, אז אני אאסוף את הכל בהודעה אחת, ארוכה ומייגעת, שלאף אחד לא יהיה כוח לקרוא עד הסוף. אני מסכים שללא ספק יש כאן בעיה. אני מעדיף לשחק באנגלית מכמה סיבות: 1. ככה זה היה תמיד בלארפים עד, אני חושב, השנה האחרונה. 2. אנחנו משחקים (בלמעלה מ90% מהמשחקים) בסגנון ארופאי בריטוני, מבחינת עולם המשחק, וזה פשוט הכי מתאים. 3. הרבה יותר קל לי להתבטא באנגלית (זו סיבה אישית שלי, כמובן). 4. כשאני משחק סצנה דרמטית, בה אני מתאבל על מות בני (או whatever), ואני רוצה לצעוק לאל הגורל, להגיד "Fie! Cruel master! Why dost thou cast such evil in the path of thy lawful slave!" זה נשמע הרבה יותר מתאים מ: "הו, אדון אכזר! מה עוללת לאבדך הנאמן." לרוב השפה הגבוהה בעברית יש יותר מידי קונוטציות תנכיות, שלרוב לא מתאימות לעולם המשחק. (בנוסף לעובדה שבאנגלית השפה הגבוהה, כמו הדוגמה למעלה, היא הרבה יותר עשירה ונגישה מאשר השפה התנכית. לעומת זאת, הפתרון המוצא של "כל אחד ידבר איך שבא לו, ואנשים כבר יבינו" גם לא נראה לי. לשפה בכל זאת יש השפעה על המשחק, ובכל זאת יש אנשים שלא שולטים טוב בשפה מסויימת. לדעתי, הפתרון הטוב ביותר בצורה כללית, הוא ליצור הבדל אין-פליי בין השפות. לדעתי, ההבדל הטוב ביותר (שייוסם חלקית בדבר הבא), הוא הפיכת העברית (בה שולטים ברמה סבירה רוב השחקנים) לשפה ה "מדוברת", (אולי ביחד עם הרוסית כשפה אתנית מסויימת). האנגלית צריכה לשמש כשפה עתיקה אותה מבינות רוב הדמויות, אך היא שפה די מתה... משהו דומה ללטינית בעולם שלנו (רק שכמובן יותר אנשים יבינו אותה). בהקשר זה, אני רוצה להביע מחאה כנגד שימוש האנגלית כשפה של הפירית´ בדבר-הבא. אני כמובן מקבל את קיומה ככזו, עקב זכות ראשונים, ויודע שאיני יכול לעשות כלום בנידון - אבל אני עדיין רוצה להביע את רגשותי בנידון. אני לא חושב שזה הוגן לחייב כל שחקן שרוצה לדבר אנגלית במשחק לקשר את דמותו לפירית´ אנון בדרך זו או אחרת, ולמנוע משחקנים אחרים לדבר אותה. אני חושב, שרי, שאם כל-כך לא אכפת לך איזה שפה ידברו במשחק (כמו שהבנתי מהודעתך) אז את צריכה לפתוח את השפה האנגלית כ "שפה עתיקה ג´נרית" לעולם (כמו הלטינית בדוגמה שלי מלמעלה), כדי ששחקנים אחרים יוכלו למצוא תירוץ בלי חיובם לבחור במרכיב סיפורי מסויים. אבל, כמו שאמרתי למעלה, אין מה לעשות, וזוהי רק הצעתי. בקשר לדיון השלם של "עברי דבר עברית" למעלה, Mongarele כבר אמר (או אמרה? אני לא זוכר שמות לאורך זמן) את מה שהיה לי להגיד... בעדינות. ארם.

נקודה יפה!

ובכן, הפירית´ במקרה זה היא אגדה על עיר עתיקה. יכול להיות שהיא עיר שאיש לא שמע עליה, ולעולם לא תיראה בהסטוריה, ויכול להיות שהפירית´ היא עיר עקרונית ונודת דרך הסטורית. מה שקובע את מידת ההשפעה של הפירית´ על התפתחות העולם וההסטוריה היא כמות המשחקנים שמצטרפים לסיפורה. במידה ומספיק אנשים מעונינים בשפה האנגלית כשפה עתיקה, הפירית´ הופכת לקונצנזוס, וזה יותר מהגיוני להפוך את שפתה - במקרה זה, אנגלית, לשפה העתיקה הדומה ללטינית, כדבריך. במידה ולא - חבל. זו זכות הראשונים, המביעה את עיקרון היוזמה. ישנם עוד הרבה פתרונות יצירתיים אחרים שעולים במוחי ברגע זה, אך אני נמנע מלכתוב אותם. המשחק הזה מוקדש לכם. כשזה יהיה המשחק הפרטי שלי, אני איישם בו את ההחלטות שלי. אם אתקל בשחקן יוזם, עם רצון לפרוץ קדימה עם בעייה ביצירתיות, אשמח לסייע לו עם הרעיונות שלי, ולהנחות אותו הלאה. בינתיים - אתם מסתדרים יופי, ואפילו מפתיעים אותי מי פעם. כך שלמעשה, בינתיים, תרומתי למשחק מוגבלת למסגרת כללי היסוד המספקת איזושהי נקודת התחלה מובנית, וגם אותה ניתן לשנות ברוב של 66%. אני מתכונן ליום שגלגל המשחק יסתובב מעצמו, ושאני אוכל לגלם בו תפקיד של שחקן מן השורה.

The Firith have been misunderstood|

I never claimed that anyone who wants to speak English in the game must have some sort of connection with the Firith I said that anybody who plays a firith should be able to use that language atleast in a minimal way (the official firith scrolls, for instance, will be in english) that´s why most have agreed on english aas an "old" language in play. I don´t own the language, I can´t tell who should and shouldn´t speak it, in our out play, and don´t mean to do that either. I´m sorry if this was misunderstood in the past.

Sern

New member
אז, אושר

אם זהו המצב, אולי נקבע את מה שאמרנו, שהאנגלית תהיה שפה עתיקה כללית? כך זה יתאים גם לפירית´ אנון, וגם לרוב האנשים שרוצים לדבר אנגלית במשחק. לפי מה שאני מבין מדבריה של שרי, האנגלית היא רק כלי בהם משתמשים הפירית´, ולא שפתם הרשמית אין-פליי. ארם.

זה פשוט.

אם האנגלית היא השפה העתיקה - צריכים להסכים על מוצאה, על התפתחותה, ולחבר את הקשר בין האנגלית לכל אחת מהקבוצות הקיימות. תציעו אגדות לגבי האנגלית ומקורה, ונראה איזה אגדה תיתמך

Sern

New member
בצעד אגואיסטי

אני מציע את אגדתי החביבה ביותר, אמפריית סראקין.
אמפריה זו נפלה 1500 שנה לפני תחילת המשחק, ולכן מתאים מאוד שהשפה הרשמית שלה תהיה שפה מתה אקדמאית. (חזרתי על פיסת ההסטוריה הזו בערך שבע פעמים כבר, היא נמצאת במקומות רבים בפורום, ואני לא רוצה להציף את ההודעה הזו יתר על המידה).

5נדב

New member
יפה, אני תומך

אבל מאיפה הגיעה העברית? הרי לא ממש אפשר להגיד שהיא התפתחה מהאנגלית...

Sern

New member
אפשר להגיד מה שאנחנו רוצים ../images/Emo13.gif

או שאפשר להגיד שהיא היתה השפה של אחד מהעמים המורדים (אמור?) והחליפה את האנגלית לאחר הנפילה... אפשר להגיד שהיא ניב מוזר שהתפתח לאחר בלבול השפות וריבוי הפליטים שהגיעו לאחר הנפילה... או, שוב, אפשר סתם להגיד שהיא התפתחה מהאנגלית (או הסאראקינית?) ולתת לשחקנים שרוצים לשחק בלשנים להתעמט עם השאלה. ארם.

Talash

New member
שפות

הנושא של השפות עולה שוב ושוב, יש אנשים שחושבים שבגלל שאנחנו נמצאים פיסית בישראל, צריך לחייב את כולם לדבר עברית. לפחות זה הנימוק שהם מעלים. הדעה האישית שלי לגבי אותם אנשים היא שצריך לזרוק אותם לזימבאבוה ולחייב אותם לדבר זימבאבוית (או איך שלא קוראים לשפה שהם מדברים שם) בגלל שהם נמצאים בזימבאבוה. למדינת ישראל אין שום משמעות במשחק. אין מדינת ישראל. אנחנו אין-פליי. כשמשתמשים בשפה יכולות להיות לזה שתי מטרות. המטרה הראשונה היא שיבינו אותך, בעוד המטרה השניה היא בדיוק הפוכה. בהודעה זו אני אתיחס לשלושה מקרים. המקרה הראשון הוא תקשורת אישית, המקרה השני הוא תקשורת קבוצתית והמקרה השלישי הוא תקשורת בין קבוצתית. בכל שלושת המקרים השאלה שנשאל היא זהה: מי אתה רוצה שיבין אותך ומי לא רוצה שיבין אותך. במקרה הראשון, לרוב אתה רוצה שהאדם שאתה מדבר אליו יבין אותך (למרות שלפעמים יכול להיות גם הפוך, כמו במקרה של כרואסוס [croesus] והאורקול מדלפי). לא ממש אכפת לך אם שאר האנשים יבינו אותך. ומה שאני הכי שונה זה כשאנשים מסוימים חושבים שהם יכולים להגיד לי באיזה שפה לדבר אם אנשים אחרים (ואני מדבר למקרים שקראו, כשאני דיברתי עם אנשים באנגלית ואנשים מסוימים מצאו לנכון להאיר לי שכאן זה מדינת ישראל ולכן צריך לדבר עברית). אז תסלחו לי, אבל גישה כזאת מעידה על א. חוסר כבוד בסיסי וב. בורות. המקרה השני הוא תקשורת קבוצתית, כלומר תקשורת בין חברי הקבוצה. במקרה כזה ההחלטה מתבססת על: 1. מה השפות שכל או רוב הקבוצה מבינה ו2. החלטת קפטן הקבוצה. בwar4ring השפה הרשמית של נמלים אפורים היתה עברית, אבל מכיוון שרוב החברים בקבוצה היו רוסים, דיברנו גם הרבה רוסית שם, ולא היתה עם זה שום בעיה. המקרה השלישי הוא מקרה מעניין מאד הן מבחינת אין-פליי והן מבחינת אוף-פליי. יש לנו שחקנים שמדברים בשלוש שפות (עברית, רוסית, אנגלית). לדעתי, במקום להתווכח על מה היא השפה הרשמית במשחק (שלדעתי חסר כל תועלת, מכיוון ששחקנים ישתמשו בשפה שנח להם לדבר בה) צריך לחשוב יותר לכיוון-- "איך מתמודדים עם ריבוי שפות במשחק". לעשות את זה אין-פליי נשמע לי בפתרון הגיוני, אבל כאן נוצרת הבעיה מה שחקנים באמת מבינים או לא מבינים אוף-פליי והשילוב של האין-פליי עם אוף-פליי. להלן דעתי על דברים בסיסיים שקוראים/יכולים לקרות במהלך המשחק: - שני שחקנים מדברים בינם לבין עצמם בשפה שהשלישי לא מבין. השאלה שנשאלת כאן היא האם השלישי בכלל צריך להבין? האם זה בכלל עניינו. - אותו כנ"ל לגבי תקשורת פנים קבוצתית. - שחקן מתחיל לדבר עם שחקן אחר בשפה שהוא לא מבין. מנסיון, במקרים כאלה תמיד אפשר להגיע להבנה, ואם שני השחקנים לא מגיעים להבנה, אפשר להיעזר בשחקנים אחרים. - שחקן מדבר מול קהל. המקרה הזה זה תלוי בשחקן, בקהל ובמטרה העיקרית של השחקן (לעשות את עצמו מובן או להביא נאום שנשמע יפה). אז אם יש קהל של ישראלים כמובן שעדיף להשתמש בעברית. אם יש קהל של ישראלים+רוסים (או רק רוסים והשחקן לא יודע רוסית) אפשר לבחור בין עברית לאנגלית. אבל לפעמים המטרה היא גם שמה שאתה אומר יישמע יפה, ויש שחקנים (כמוני) שקל להם יותר לעשות את זה באנגלית [דעתי האישית היא שאנגלית נותנת הרבה יותר אפשרויות/דרכי ביטוי, אבל זו רק הדעה האישית שלי]. ההחלטה הסופית צריכה להיות בידי השחקנים, ולאף אחד אין זכות להעיר על השפה שהוא משתמש. האם ואיך לעשות שילוב של ריבוי שפות באין-פליי נתון לשיקול המאסטרים, ואין לי שום מושג האם נעשה משהו בנדון. טלאש.

Sern

New member
מסכים לגמרי

אני מסכים עם כל נקודה שלך. אני רק רוצה להדגיש נקודה שהעלית חלקית, שלדעתי צריך להפוך את הבדל השפות לאין-פליי לגמרי - שלפי דעתי זה מה שקורה בעצם במשחק. ארם.

למעלה