שפות בלארפים ובדבר הבא
הגעתי לדיון הזה קצת מאוחר מידי כדי להתייחס לכל מה שנאמר נקודה נקודה, אז אני אאסוף את הכל בהודעה אחת, ארוכה ומייגעת, שלאף אחד לא יהיה כוח לקרוא עד הסוף. אני מסכים שללא ספק יש כאן בעיה. אני מעדיף לשחק באנגלית מכמה סיבות: 1. ככה זה היה תמיד בלארפים עד, אני חושב, השנה האחרונה. 2. אנחנו משחקים (בלמעלה מ90% מהמשחקים) בסגנון ארופאי בריטוני, מבחינת עולם המשחק, וזה פשוט הכי מתאים. 3. הרבה יותר קל לי להתבטא באנגלית (זו סיבה אישית שלי, כמובן). 4. כשאני משחק סצנה דרמטית, בה אני מתאבל על מות בני (או whatever), ואני רוצה לצעוק לאל הגורל, להגיד "Fie! Cruel master! Why dost thou cast such evil in the path of thy lawful slave!" זה נשמע הרבה יותר מתאים מ: "הו, אדון אכזר! מה עוללת לאבדך הנאמן." לרוב השפה הגבוהה בעברית יש יותר מידי קונוטציות תנכיות, שלרוב לא מתאימות לעולם המשחק. (בנוסף לעובדה שבאנגלית השפה הגבוהה, כמו הדוגמה למעלה, היא הרבה יותר עשירה ונגישה מאשר השפה התנכית. לעומת זאת, הפתרון המוצא של "כל אחד ידבר איך שבא לו, ואנשים כבר יבינו" גם לא נראה לי. לשפה בכל זאת יש השפעה על המשחק, ובכל זאת יש אנשים שלא שולטים טוב בשפה מסויימת. לדעתי, הפתרון הטוב ביותר בצורה כללית, הוא ליצור הבדל אין-פליי בין השפות. לדעתי, ההבדל הטוב ביותר (שייוסם חלקית בדבר הבא), הוא הפיכת העברית (בה שולטים ברמה סבירה רוב השחקנים) לשפה ה "מדוברת", (אולי ביחד עם הרוסית כשפה אתנית מסויימת). האנגלית צריכה לשמש כשפה עתיקה אותה מבינות רוב הדמויות, אך היא שפה די מתה... משהו דומה ללטינית בעולם שלנו (רק שכמובן יותר אנשים יבינו אותה). בהקשר זה, אני רוצה להביע מחאה כנגד שימוש האנגלית כשפה של הפירית´ בדבר-הבא. אני כמובן מקבל את קיומה ככזו, עקב זכות ראשונים, ויודע שאיני יכול לעשות כלום בנידון - אבל אני עדיין רוצה להביע את רגשותי בנידון. אני לא חושב שזה הוגן לחייב כל שחקן שרוצה לדבר אנגלית במשחק לקשר את דמותו לפירית´ אנון בדרך זו או אחרת, ולמנוע משחקנים אחרים לדבר אותה. אני חושב, שרי, שאם כל-כך לא אכפת לך איזה שפה ידברו במשחק (כמו שהבנתי מהודעתך) אז את צריכה לפתוח את השפה האנגלית כ "שפה עתיקה ג´נרית" לעולם (כמו הלטינית בדוגמה שלי מלמעלה), כדי ששחקנים אחרים יוכלו למצוא תירוץ בלי חיובם לבחור במרכיב סיפורי מסויים. אבל, כמו שאמרתי למעלה, אין מה לעשות, וזוהי רק הצעתי. בקשר לדיון השלם של "עברי דבר עברית" למעלה, Mongarele כבר אמר (או אמרה? אני לא זוכר שמות לאורך זמן) את מה שהיה לי להגיד... בעדינות. ארם.