שקרים שסיפרנו לעצמנו....

שקרים שסיפרנו לעצמנו....

עד כמה אנחנו מסלפים את האמת לעצמנו.עד כמה אנו לא קוראים לילד בשמו: אנחנו מגדירים את עצמנו כאנשי אהבה-אבל אולי אהבה היא רק ריגוש או פחד מבדידות? אנו אומרים שאנו אנשים טובים-אבל בעצם יש בנו רוע מוסווה? אנו בזוגיות כלפי חוץ אבל בבית חיים כמו בגירושין? אנו ד"ר גייקל ביום אך בלילה אנו מיסטר הייד? אנו "מוכרים"לעצמנו לוקשים של אני כך וכך אבל בפנים בתת מודע אנו אחרת? אנו חושבים שיודעים להעריך קבלה ונתינה אך יש בזה אינטרס מסויים? עם יד על הלב האם את/ה משקר/ת לעצמך?

ליאון ב

New member
הו כן

לוקש נפוץ שהרבה גברים מצויים מכורים לעצמם, במיוחד ממש בתחילתו של קשר הוא בעצם חלק מדיסונאנס שלם, של חוסר השלמה עם המציאות כמות שהיא. אני מדבר על גבר שמסרב לקלוט רמזים ברורים, על כך שהבחורה שאיתה הוא מתחיל, או זאת שהוא משוחח עמה בטלפון לצורך היכרות, או הבחורה שהוא יוצא איתה לדייטים ראשונים. קראתי אתמול בפורום היכרויות על בחור שהכיר מישהי באינטרנט, וזה זרם לפגישה. אני אתמצת את הרמזים שהוא בחר באופן ברור להתעלם מהם (בכל מקום שאליו אתייחס אשים כוכבית): 1. היא הקדימה* את הפגישה בחצי-שעה לאחר שכבר קבעו*, בהתראה קצרה. היא אמרה שאין לה סלולרי*. 2. הם קבעו להיפגש בבית קפה, הוא חיכה בכניסה*, כשראתה אותו היא הציעה לשבת על ספסל* מחוץ לבית-הקפה במקום. 3. לאחר שיחת חולין* של 5 דקות* היא אמרה "טוב, זהו להיום"* והתארגנה ללכת. 4. היא הציעה ללוות אותו למכונית שלו*. 5. הוא ניסה לדובב אותה על התנהגותה המוזרה: לא שאני נעלב, אבל נראה לי שאת לא מעוניינת*. 6. היא ניסתה לשכנע אותו שהיא פשוט עייפה*, מה אי אפשר לפסול בחור תוך 2 דקות. 7. הוא שאל בפורום האם "לתת לה הזדמנות שנייה"***** לאחר השקרים שלו לעצמו: 1. היא הקדימה כי כנראה יש לה תוכניות נוספות לאותו ערב, והן צפופות ממה שחשבה. בחורה שקובעת להיפגש אבל לא נותנת מס' טלפון (בתירוץ עלוב ושקוף), היא מישהי שמאוד סקפטית לגביך. 2. הוא חיכה לא בכניסה ולא בפנים, כי בתת-המודע שלו הוא ידע שהתנהגות שלה רומזת על כך שיש אפשרות שהיא תבריז. הוא גם משדר חוסר בטחון עצמי במעשה זה (ולא נוהג כג'נטלמן כפי שהוא ודאי מתרץ לעצמו). גרוע מכל, ברור שהיא לא מעוניינת בו ברגע שהציעה לו להיכנס לבית-הקפה. ההסכמה שלו למהלך הזה, רק אישרה זאת! הסיכוי היחיד שלו להפגין בטחון עצמי בסיטואציה זוועתית זו היא להגיד לה משהו בסגנון "אני באתי לכאן כדי לשבת בבית-קפה. אם את רוצה שבי לבדך בספסל!". 3. הדרך הבטוחה להרוג סיכוי קלוש לדייט לא מוצלח היא שיחת חולין משעממת, בה שואלים את כל השאלות הבנאליות, והורגים כל סיכוי לעניין או ריגוש מינימלי. צפוי זה תמיד משעמם. הוא רק נתן לה אישור ש-5 דקות זה די והותר למה שהיא צריכה לסבול כדי להיות נחמדה. 4. היא ראתה שהבחור לקח את זה לא טוב ("אני חושב שלא נתת לזה צ'אנס"), וניסתה להיות נחמדה. לא, כי 5 דקות לא הספיקו לה! 5. הוא גילה לה שעד כמה שהרמז היה עבה, הוא לא קלט אותו!! היא ניסתה להתחמק מהסיטואציה בצורה אלגנטית, כי הבינה שהאגו שלו מדבר (ולא מחקר פסיכולוגי חדש שהוא עורך כפי שהוא אולי מתרץ לעצמו). 6. היא כבר הבינה שהוא כ"כ אטום, שגם את התירוץ העלוב ביותר (אני עייפה) הוא יבלע. שהרי אדם עייף עד כדי כך, לא בא לפגישה מן התחילה. ברור שבעייפה היא התכוונה באופן סמוי למשועממת עד אימה. 7. כאן בא השקר העצמי שחוטאים בו גברים רבים!!! הוא אמר בפורום גם "היא לא הייתה נאה, אבל נראתה רצינית... ויש לה שני תארים". הוא מנסה לשכנע את עצמו, שבחורה לא נאה לא תרשה לעצמה לפסול בחור כמוהו תוך 5 שניות... ואם יש לה שני תארים, לא יכול להיות שהיא כזאת "שטחית". נדהמתי לראות איך נחלקו תגובות לשאלתו: 1. נערות וגברים -- תן לה עוד צ'אנס. אין לך מה להפסיד. 2. נשים - היא הבהירה שהיא לא מעוניינת / היא בחורה מוזרה מדי, תעבור הלאה אני מזהה את הליקוי הלכאורה "לא מזיק" בעיקר אצל גברים של "ניתן לה עוד צ'אנס. אין מה להפסיד" והם לא ממש קולטים את הבעייה שלהם, שהיא הרבה יותר עמוקה מאשר להפסיד עוד שיחת טלפון, עגמת נפש קלה, או דייט שני כושל. גבר שלא יודע לקלוט סימנים, שפת גוף, רמזים (ובמקרה הזה הם "עבים") הוא גם גבר שאין לו מושג כיצד להתנהג בדייט, או עם בחורה בכלל. הוא במצב קשה מאוד. עצם העובדה שהוא חושב שזה תלוי ב"לתת לזה עוד צ'אנס" מראה עד כמה הוא רחוק מפיתוח אינטילגנציה רגשית מינימלית. אני מדבר על ממש רחוק. ההיתקשרות הראשונית בין גבר לאישה (ויתרעמו יפי-הנפש ככל שירצו) היא הבסיס האינסטנקטיבי, התת-הכרתי. זה שלא עוסק בהגיון, אלא בתגובות רגשיות לסיטואציות. גברים כאלה מתקשים מאוד להבין את המושגים "מתח מיני" או "כימיה" או "משיכה". מבחינתם המושגים הללו זה רק ערכים במילון. מי שלא ממש מודע לקיומם החיוני של יסודות אלו באינטרקציה ראשונית בין גבר לאישה, בוודאי אינו יכול ליצור אותם, וודאי ובוודאי לא יכול לקלוט הוא נכשל בדייט עם כל בחורה שלב אחר שלב, עד שהיא מתייאשת ממנו לחלוטין! זהו הקשר העצמי ההרסני ביותר. הוא אומר לעצמו "היא לא נתנה לי צ'אנס". היא פסלה אותי כ"כ מהר!!! אם רק הייתה מכירה אותי לעומק, הייתה מגלה איזה בחור מקסים אני... דיסונאנס. הוא אומר לעצמו "היא לא נתנה לי צ'אנס, אבל אני אהיה טוב ממנה, אני אתן _לה_ צ'אנס". והוא מגביר את הדיסונאנס בכך שהוא אומר "והיא לא נראית משהו", כלומר, "אני הרבה הרבה יותר טוב ממנה". אשמח לקבל תגובות.

הקושי בעיכול נדחיה

ליאון הקדשת המון זמן לכתיבה, וביקשת תגובות ואתה בהחלט ראוי . השקרים הקטנים, אי קליטת הסימנים ופרשנויות מגוונות, לרבות הצורך להפגש שוב כנגד כל הסמנים והסכויים, נובעים מנטיה הישרדותית שלנו לקבל את הדחיה. אנשים שיכולים להביט לדחיה בעיניים בלי למצמץ ובלי לפחד, הם אנשים שיודעים לקרוא את הסימנים, ולסגת בלי להשאיר עקבות.וכן כם בלי להיפגע. ולכן כשאתה מדבר על אינראקציות רגשיות בדרך כלל מדובר באקציות כאלה, כי במצב של אינטראקציה, האקציה ברורה וגם הדחיה שבאה בעקבותיה. ברגע שאדם מבין, שהוא לא יכול למצוא חן, או לעורר אינטראקציה חושנית עם כל בני האדם, משום שכל אדם בנוי אחרת, והסרוב או הדחיה הם חלק מהחיים, ואין לייצר מורא מפניהם, הוא גם לא יזדקק לתימוכין נוסח, היא לא יפה, או אני טוב ממנה. אנשים לא קוראים את הכתובת על הקיר, משום שהם מתכחשים לפחד של עצמם מפני הדחיה. לא סתם מדברים על כיבוש. אף אחד לא אוהבת להיות נכבש. הכבוש הוא אדם שרצונותיו אינם באים בחשבון. יגיע הזמן שהוא ימרוד בכובש. יש דיסונאנס קוגניטיבי במלאכת הכיבוש של הגבר את האישה וליהפך. למרות הדחיה, הצליחה הכובש או הצליחה הכובשת להכניע את הדחיה ולנטוע דגל. הבסיס התת הכרתי של הפחד מהדחיה, צריך להיות מובן ומוקרן. יש אנשים שבגלל התכונה הזאת ממש ( אי החשש מדחיה) יוצרים אותה בעצמם.הם נוטים להעצים את הזולת ונזהרים מלהפחית בערכו, והכוח הפנימי של השלמות העצמית יוצר אצל הזולת ריחוק. כי בסך הכל, אנשים נוטלים המון כוח מהכיבוש. ואם הוא לא מתקיים, הם מרגישים חסרים או נפחדים.

אומיתי ../images/Emo24.gif

אפשר לקבל, לקטע הבא, תרגום לשפה שגמאני אצליח להבין? "הבסיס התת הכרתי של הפחד מהדחיה, צריך להיות מובן ומוקרן. יש אנשים שבגלל התכונה הזאת ממש ( אי החשש מדחיה) יוצרים אותה בעצמם.הם נוטים להעצים את הזולת ונזהרים מלהפחית בערכו, והכוח הפנימי של השלמות העצמית יוצר אצל הזולת ריחוק. כי בסך הכל, אנשים נוטלים המון כוח מהכיבוש. ואם הוא לא מתקיים, הם מרגישים חסרים או נפחדים". אז מה אם אני מעצימה אותך בזה שאני אומרת שלא הצלחתי להבין?
יקירתי long time no pingpong

ליאון ב

New member
תרגום

יש אנשים שמנסים להפגין כאילו ממש לא אכפת להם לקבל דחייה מהצד השני. בדוגמא שהבאתי הבחור אמר לה "לא שאני נעלב או משהו, אבל סתם אני סקרן לדעת מה את חושבת". הוא לא באמת סקרן, והוא בהחלט נעלב, אבל הוא מנסה להסתיר זאת (גם מעצמו). הוא הסגיר את עצמו בכך שאמר לפני כן "אני חושב שלא נתת לזה צ'אנס". כלומר ה"סקרנות" שלו נובעת מהשאלה "למה היא לא רוצה _אותי_ למרות שלא טרחה להכיר אותי לעומק?" ולא כפי שהוא אולי משקר לעצמו "מעניין איך בחורה פלונית לא רוצה בחור פלוני אחרי 5 דקות". עכשיו, כדי לא להודות בפני עצמם שהם חוששים מדחייה, הם בעצם עוברים לקיצוניות השנייה, כלומר, אני עשוי מברזל, הכל קטן עליי. ממש לא מזיז לי שאת לא רוצה אותי. אולם הם לא באמת משלימים עם הדחייה, הם מתעלמים ממנה! הם אומרים לעצמם "לא יכול להיות שהיא באמת לא רוצה אותי. כנראה שעבר עליה יום רע במיוחד. הרי היא בחורה רצינית מאוד ומשכילה". הם אומרים לעצמם "אפילו שהיא לא נראית משהו, אני אתן לך הזדמנות כי יש לה שני תארים". הם מייחסים לזולת (ולעצמם) תכונות נעלות, שהם פרי דמיונם בלבד, כדי לא לשקוע במרמור ו/או להתמודד עם הדחייה כמו "גבר". ההתנהגות הלא בדיוק אנושית הזאת ("אני מבין שאת לא רוצה אותי עכשיו, זה בסדר, בפעם הבאה שניפגש אולי תרצי אותי") יוצר ריחוק. כלומר, גורם לה לחשוב "מה אתה חושב שאתה כ"כ מושלם שלא יכול להיות שפשוט לא בא לי עליך, כן גם אחרי 5 דקות שדיברתי איתך????" עזרתי לך להבין?

ד וליאון היקרים אני עונה לשניכם

ובואו נתייחס אל התשובה המהירה כלשנים במחיר של אחד, ובכלל אני בדרך לסרט. יש אנשים שלא חוששים מדחיה. ולא כפי שסבר ליאון ידידי, שהם עושים את עצמם. הם אנשים שהגיעו לאיזה שהיא הבנה עם עצמם, עם מעלותיהם ועם חסרונותיהם, הם עברו כמה חוויות דחיה מצד זולתם, והם יודעים, שהם נדחים על ידי סוג מסוים של אנשים, ובכלל לא על ידי סוג אחר. אנשים כאלה, דווקא משום כך, יוצרים דחיה. כי יש לנו חשש טבעי מאנשים שחזקים מאד ברוחם. הביטוי לחוסנם של אנשים כאלה, ( אלא שבאמת לא חוששים מדחיה, להיפך, מסתכלים לה בעינים ולא מגלים שום מוקרא רגשי ) הם אנשים שמוכנים לתת מעצמם. הם מוכנים להעצים את הזולת, כי יש להם המון בעצמם. לא צריך לכבוש אותם. הם בלתי נכבשים. ומשום שאנשים לא יכולים לבצע עליהם את אקט הכיבוש הידוע הם מרגישים חסרים או נפחדים. ואני מעבירה מיד לדוגמה: יש בחור מסוים, שהוא חי עם הבנות בינו לבין עצמו. הוא לא עסוק כל הזמן במה יגידו עליו, וגם המכונית שלו היא לא בדיוק כרטיס ביקור. הוא מרגיש טוב עם עצמו ועם חייו, ממקום שהוא לא חושש להידחות על ידי בחורה זו או אחרת. ברור לו לגמרי שהוא לא ישא חן בעיני כולן, ואין לו גם עניין כזה. הוא מוטרד מזה שהוא לבד, אבל יש לו אינטגריטי. אני לא יודעת אם הוא פוסט פמיניסט, אבל אין לו דעות קדומות כלפי המין השני. הוא מחפש אהבה. הוא לא רוצה לכבוש, והוא גם לא יכול להכבש, כי יש בו שלמות מסוימת. את הבחורה שהוא רוצה לפגוש הוא רוצה להעצים. הוא ממש לא בקטע של נטיעת דגל, לא במיטה וגם לא בחצר. בחורה מבחינתו היא תוספת קיומית, הכרח לסוג של אינטימיות. ברור מעל לכל ספק, שבחורה רגילה, תיקח את ההתנהגות שלו כג'נטלמניות, או נימוס יוצר ניכור או ריחוק. סביר להניח שהיא תראה בו סוג של אגוז, אין תוכו כברו, ועוד. עודף השתדלות מבחינתה לא יועיל, כי בחור שאיננו פוחד מדחיה, מתחבר בדרך כלל עם העולמות הרגשיים שנמצאים מתחת לפני שטח המותגים. ברור, מעל לכל ספק, שלבחור יש מה להציע, אבל הבחורה המרגישה מאוימת משהו, תחליט אולי לקצר את הפגישה. היא לא מרגישה נוח בנינוחות. זהו אני מקווה שהסברתי ואפילו נתתי לך ולליאון שהוא מקסים וחושב, תשובה

ליאון ב

New member
אני מסכים

בפה מלא, ויש לי אף להוסיף: גברים רבים בתקופה המודרנית שלנו נותרים קירחים מכאן ומכאן. אני רואה התפלגות כזאת, שנובעת לפי תפיסות שונות ביחסים בין גבר לאישה: גבר בראייה פטריאכלית -- גבר הוא ראש המשפחה. הוא הממן, הוא המחליט אצלו מרוכז הכוח. גבר מתחבר עם כוח, אמצעים. לכן, ככל שלגבר יש אמצעים רבים יותר, הוא נמצא גבוה יותר בשרשרת המזון. מכך נגזר, שככל שגבר חזק יותר במונחים אלו, צריך להיות לו קל יותר להשיג אישה. זו הסיבה למשל, שעד היום גברים רבים חושבים שלמי שיש מכונית יוקרתית צריך להציג אותה בהזדמנות הראשונה שיש לו כדי לשדר לבת-זוג פוטנציאלית ש"כדאי" לה לבחור בו. מה שעצוב הוא, שחלק מהנשים המיושנות מגיבות בדיוק לתבנית חשיבה זו. אישה בראייה פטריאכלית -- הצד שלה בעסקת החבילה, הוא לתת את עצמה ואת גופה. כלומר, התשוקה שלה היא תמיד תנאי לגבר שיכול להבטיח את עתידה, לתמוך בה, ולהיות ראש משפחה ראוי. בגלל התפיסה הפטריאכלית אישה היא כמעט רכושו של אביה, שהוא המחליט מי יישא אותה לאישה ומי לא. לכן, כאשר היא מקיימת רומן עם גבר ללא ידיעת/רשות אביה, היא נתפסת כמופקרת וכמי שמורדת במוסכמות החברתית. לכן, קיים המנהג אצל חלק מהנשים לפרט את עיסוקו של בן-זוג טרי, רמת רצינותו בקשר לפני שהן מתוודאות על התשוקה שלהן אליו (אפילו בפני החברות הכי קרובות). ישנו מנגנון של נקיפות מצפון, כלומר, אם את עם גבר מתוך תשוקה, זה מצטייר כאילו את איתו _רק_ מתוך יצר מיני "רע", ולכן את בחורה זולה ומופקרת. גבר טרום-מודרני -- האח המסוגנן יותר של הגבר הפטריאכלי. זה שמציג את העוצמה הגברית שלו בצניעות "אלגנטית". הוא עדיין מרכז בידי את הכוח, אבל מבלי להתייחס אליה כאל מטרה גלוייה. כלומר, הוא מפגין באופן הדרגתי את רצונו "לתת לה חסות" תוך הסוואה של נעימות-הליכות ורצון טוב. הוא מתרץ זאת בכך שבאמצעות כך שהוא יהיה נחמד אליה, הוא ירכוש את אמונה והיא "תסכים" לחיזוריו. זו הגישה הרווחת כיום בקרב רוב הגברים. כלומר, יש לנקוט צעדים ש"ישכנעו" את האישה ש"כדאי" לה לצאת איתך. גבר פמיניסטי -- גבר שקיבל חינוך פמיניסטי, תופס ראייה של אישה כאובייקט מיני באופן בלתי מוסרי כמעט. הוא מנסה מנסה "להתיידד" עם האישה, כדי לחזק בעצמו את האמונה שפעולותיו אינן נובעות מן התשוקה שלו אליה, כאילו הוא "מתעלה על עצמו". גם הגבר זה יוצא קירח מכאן מכאן, מפני שמצד אחד נזהר לגלוש להתנהגות שמונעת ע"י מיניות, אבל מצד שני לא מראה רצון לתת חסות לאישה. בעצם, הוא נתפס בעיני אישה פוטנציאלית (ובצדק) כידיד טוב. על אף שאישה זו יכולה לחשוב שהוא בחור ממש רגיש ונחמד, היא לרוב לא מרגישה אליו תשוקה. גבר פוסט-פמיניסטי -- וכאלה אני מקווה לראות יותר ויותר עם הזמן. גבר שרואה את המיניות שלו כשווה לאישה. כלומר, תשוקה היא עניין שמתפתח באופן הדדי אצל שני הצדדים, במישור הפסיכולוגי-אינסטינקטיבי ולא במישור של "לשכנע אותה שכדאי לה להיות איתי". הוא אינו מפרש ביטואי תשוקה ספונטניים של אישה כזולות, אבל בד בבד, לא ביטויים שמותנים ב"להצהיר אהבה ונכונות לחתונה". מן הסתם, בהתאם לאופיו ומטרותיו, המיניות לא תהיה המישור היחיד שהוא מתקשר בו (זה משתנה מגבר לגבר, כמו מאישה לאישה). הבחורים שצפויים יותר מאחרים להיכנס לדיסונאנס קוגניטיבי של "אם אני אהיה מספיק נחמד לבחורה, אראה התמדה, ואתן לה צ'אנס אני בסוף אצליח" הם כמובן ה"ג'נטלמנים". בגלל שהג'נטלמן הוא הגלגול המודרני של השוביניסט, יש ביניהם מכנה משותף רע: הם אינם מכלילים את תשוקתה של אישה כגורם שבא ממנה ולא מהם. גרוע מכך, הם אינם אף מנסים למצוא דרך לעורר תשוקתה של אישה. בעולם שלהם, הם אינם מקשרים בין הטריגר הראשוני הזה להצלחתו של התהליך כולו. מבחינתם התשוקה נוצרת מכך ש"שיכנעו" את האישה להיות איתם. לכן, גבר "ג'נטלמן" יכול להשלים עם כך ש"לא כל בחורה צריכה לרצות אותי" ועדיין להיות שרוי בדיסונאנט של "אולי לא הייתי נחמד אליה מספיק".

ליאון יקירי אנא קרא את תגובתי לד שם

ואני מבטיחה שאחזור מהסרט להתייחס גם לניתוח קבוצות הגברים שבטעם רב לדעתי תיארת להתראות

למשנתך אני מציעה חלוקה של גברים

לחוד ושל נשים לחוד, בשיטה קצת שונה אבל מחדדת את דבריך אולי מזוית אחרת. קיימים הגברים הכוחניים: המאצואים, שמגיע להם בזכות היותם גברים (איך לא) ובזכות הישגיהם הכלכליים. כי הם בתפקיד המפרנסים."הדואגים" למחסור, ואישה קישוט חיוני, ורצוי שגם החברה יציצו בקנאה גבר הישגי שנחוצה לו עזר כנגדו גבר שיוויוני - שמחפש פרטנרית כי טובים השנים מהאחד אישה שמחפשת את האביר על סוס לבן שיגאל אותה מבדידותה, ויעניק לה בטחון כלכלי, ובכך הא תגשים את ייעודה ההסטורי - אשת איש ואם לילדיו אישה השגית שרוצה עזר כנגדה אישה שיוונית שמחפשת פרטנר כי טובים השנים מהאחד ותוסיף לכל אלה גם את הרומנטיקה המתבקשת, ועכשיו לך תתיר את הסבך. ואם זה מקובל עליך, אפשר להוסיף עליהם עוד ועוד

אלמרה

New member
אין דילמה! הבחירה הטבעית ביותר היא

פרטנר כי טובים השניים מן האחד. רצוי כמובן גם תבלין הרומנטיקה ומי צריך יותר.

בעלי הערכה עצמית וכאלה שלא

אישה יקרה, בהחלט מסכים איתך עם הרעיון הכללי, אך אנסה לתמצת את דבריך, כי מרב אנראקציות, אקציות ואינטראקציות, קצת איבדנו את דרכנו ביער.
. בהקשר לנושא, חילקת את את האוכלוסיה (גברים ונשים) לשניים: בעלי הערכה עצמית וביטחון עצמי שאין להם כל בעייה לקבל דחייה וכבודם לא יפגע כזית בעטייה והם זורמים הלאה, מבלי להתעכב יתר על המידה על כשלונות העבר. ולעומתם, חסרי הערכה עצמית, או ביטחון עצמי, הנוטים להפחית מעצמם ולהוסיף במקביל עוצמה שאיננה קיימת בהכרח בזולתם. מסכים איתך שהאחרונים נוטים לבצע בדיוק את הפעולה ההפוכה, נכנסים עם הראש בקיר, מעוניינים להוכיח "כיבוש", דואגים לפרסם את עצמם כשהם מופיעים עם ההוא, או עם ההיא ומפגינים לעיתים איבוד עשתונות. אנחנו לא מנסים למצא פיתרון, או לשנות כאן משהו, אלה כמו אלה חיים כנראה טוב עם עצמם ועם השקפת עולמם.
שנה טובה

רואה עתיד יקר אני מודה לך שחידדת

את דברי. אני נוטה להסתבך בהם, וצריכה מישהו/י צמודים כדי לפרשם
אני גם מסכימה איתך לגמרי, שאנחנו לא מחפשים פתרון, עצם החלוקה מעוררת מחשבה, וכל אחד יקח לעצמו את מה שנראה לו, אולי כדי להאיר איזו מנהרה חשוכה. שנה נפלאה

תגובתי

תוציא ספר הדרכה לקריאת הזולת בדייט ראשון... אם אפשר: אנא הוסף פרק שבו תמליץ לאנשים/ות שאינם בטוחים כי השני/ה קלט/ה נכון את אי העניין בפתוח הקשר להגיד "חבל"ז - לא ילך בינינו". זה הרבה פחות פוגע מאשר העלמות בלתי מוסברת.

אלמרה

New member
הו ליאון ב' יקיר הפורום...

גם אני קראתי את ההודעה הזו בפורום אחד אלא ששם התגובות היו מעט סתלבטניות. אתה בחן וכושר ניתוח מבריק המאפיינים אותך מאיר עיניים. איני סבור שניתן לכתוב את "הספר האדום" של פגישות ובו לפרט מהם כללי ה"עשה" או "אל תעשה". כל אחד בסופו של דבר הלא ינהג על פי האינטואיציה שלו ומה שמעיו יכתיבו לו. אני כבוגר מספר ניכר של "פגישות עוורות" מהן מוצלחות יותר וכאלו שהניבו יותר מקפה ועוגה סתמית, אך גם כמה שהייתי מוחק מקורות חיי בשמחה... סיגלתי לעצמי טכניקה ללמוד אודות בת הזוג על פי השאלות שהיא שואלת אותי, הרבה יותר מכפי שלמדתי מהתשובות שענתה... ובכלל - אני ממעיט בשאלות.

שילה1

New member
ואם בדייטים עסקינן-בקשה למנהל../images/Emo6.gif

נמאחר ועבר עליי יום קשה,מסיבות ששינו נכירים,המליצו לי על שיפור מצב הרוח בעזרת חוש הומור. על כן-בבקשה-התוכל להביא שנית את סיפור דייט-חו"ל שלך? ככה בשביל לשפר ולצ'פר? ותודה מראש.

אלמרה

New member
חשבתי עלייך ואני מקווה שלמרות הקושי

הכל על מקומו בשלום והאור בקצה המנהרה כבר קרוב... איחולי הצלחה מקרב לב!

למעלה