שקרים שסיפרנו לעצמנו....

שילה1

New member
תודה..רק שלא כל כך יודעת מתיייייייי

אבל ,כמו בכל דבר-סבלנות והרבה!

ליאון ב

New member
כל דייט

הוא סוג של משא ומתן, אבל שמתבצע ברובד של הרגש ולא של ההגיון. כל איש מכירות טוב יודע לדבר אל הרגש, ולא רק אל ההגיון. כל מי שיודע לערוך משא ומתן מוצלח, יודע שהדרך הטובה ביותר לקרוא את היריב שלך זה לתת לו לדבר ולדבר להוציא כמה שיותר. כשהוא מפסיק לדבר, אתה יכול לעודד אותו להמשיך לדבר... הסיכוי שהוא יפלוט משהו שיסגיר אותו ככה הוא גדול מאוד. מה שהזכרת הוא יקר ערך בפני עצמו. בחורה מסגרתית וסטנרטית תשאל מן הסתם אל כל השאלות הבנאליות, כמו ראיון עבודה. אתה יכול לדעת בערך לאיזה סוג של בחורה אתה מצפה כאן. יש את הבחורות שמנסות לערוך משחקי חברה, ולשאול שאלות עדיין בנאליות של "ספר לי על 3 תכונות טובות שלך, ו-3 רעות". מוכר, אה? יש את הבחורות הספונטאניות, אלו שיודעות לזרום ולשלוף מהשרוול. אותן אני אוהב במיוחד. בכל מקרה, גבר במקום להתאמץ לענות את התשובה שתישמע הכי טוב, צריך לזרום יותר (מותר להתלוצץ בזמן דייט, חבר'ה, זה שובר קרח מצויין) ובמיוחד להקשיב לבת זוגתו לדייט, לא כדי להיות "מקשיב ומתחשב" אלא כדי לתפוס את כל אותם רמזים שכ"כ הרבה גברים מפספסים, כי הם יותר מדי שקועים בעצמם/בלעשות רושם.

לא מבין למה מתחמקים אתם/ן

מספרים סיפורים על אחרים.או שלא עונים על נושא השיחה. האם האמת קשה כל כך? או שעכשיו זה יצטייר כאילו יש כאן שלמות ממכם/ן על עצמכם/ן. כשאני קורא את הנושאים כאן אפשר לספור על כף יד את אלה הגלויים ומדברים על עצמם.אחרים מעלים נושאים של החבר של החברה של החבר של החברה.חבר מביא חבר. ידוע לי שלפעמים כשנושא אישי מועלה יש תגובות שלמרות שיש רצון לתמוך התגובות פוגעות.כי מילים כתובות הם לא מילים נאמרות. למה בעידן המודרני עדיין אין את האומץ לשים את עצמך במרכז הענינים?

שילה1

New member
אבירוש-בגלל אופי המדייה,לא לכולם/ן

נוחה החשיפה. וכל עניין לגופו. ערב נעים לכולם.

האם יש בכלל אמת ?

שאלת המון שאלות, והכי תמימה היתה האם אנחנו חיים בשקר עם עצמנו ? ואני שואלת אותך אביר יש בכלל אמת ? כשאתה שואל שאלה אתה מצפה לשמוע את תשובתם של האחרים אני לא בטוחה שעם גילוי לב, עאלק ספור מהחיים של כל אחד תדע את האמת.כי לכל אחד קיימת אמת משל עצמו והיא מובעת ביותר מדרך אחת. זה עתה שבתי מסרט די מצמרר בכוחו האמנותי שנקרא ראש בקיר. משפט הנושא של הסרט "אם אתה לא יכול לשנות את העולם - שנה את עצמך ". הסרט בהחלט מומלץ

Y e d i d

New member
ישבתי והתפקעתי מצחוק

גבר שאינו מבין רמזים עבים, מצוי במצב עלוב מאד. אני חושב על עצמי - כלומר מה הייתי אני עושה במקומו. את ענין הישיבה מחוץ לבית הקפה, הייתי מחפף. בתום 5 הדקות, אחרי המשפט: "זהו להיום" הייתי מעלה על שפתי את הטוב בחיוכי, ועונה: "לי זה הספיק לקדנציה הנוכחית של חיי. אל תתקשרי אלי, אני אתקשר אליך". (כלומר, מאחר ואין לי ענין שתתקשרי ולי אין טלפון שלה -כאן דרכינו נפרדות.). המוטו שלי כגבר פנוי היה פשוט - אני משקיע את כל אנרגיות החיזור שלי בנשים המעונינות בי. אלה שאיני הטיפוס שלהן, כבודן במקומו מונח, אבל את חיזורי אשמור למעונינות.

אש אש

New member
אביר,החלטתי לענות לך!

לפני מיליון שנים שהיינו ילדים,והפכנו לצעירים,מתבגרים.... הייתי נערונת שם,אז בתקופה ההיא, חיה בתוך בועה משלה,אולי בשקרים טוב נו לא ממש שקרים, הרי לא האמנתי שאני משקרת לי. אז היה לי עולם משלי,בצבעים שאני בחרתי,בזמן שאני הקצבתי. יודע מה אביר? זוהי רק הייתה מגננה,שקופיות יפות של התת מודע שגרמו לי,לראות הכול קסום,שקופיות שהגנו עליי לא לפחד,להמשיך ולשרוד. אולי כי אם הייתי רואה,הייתי ניבהלת,אולי בכלל לא הייתי מבינה,גם לו רציתי,("רק שהתלמיד מוכן המורה מופיע") היום עם השנים,אחרי שסיימנו את כל הסיבובים בגלגל הענק כמו בלונגל,חזרנו למטה. "בשביל להגיע לפיסגה-צריך להיות קודם לכן בעמק" והפעם עם הגיל אולי,אולי עם המחשבה שיש מה להפסיד,או לכמה ההיפך אין?... אז קיבלתי את האומץ,להסתכל פנימה,עמוק,להסתכל לאמת בעיניים,ולא לפחד ואולי אם לפחד קצת,אבל לא לברוח,להחליט שאני לוקחת אחריות ומתמודדת,עם האמת! ויותר מזה,לגלות שעם האמת קל לי הרבה יותר להסתדר,לא! היא לא כואבת! היא אמיתית,מציאותית,נותנת לי תשובה,ולא האי וודאות ,החוסר אונים כשהיא לא שם. עם יד על הלב-אני לא משקרת לעצמי היום עם יד על הלב-אני עדיין פוחדת אבל מעדיפה את האמת שלי לעצמי. "מי שמביט החוצה- חולם,מי שמביט פנימה- מתעורר"

s h o o s h a

New member
לשקר לעצמי

מנסה להבין את ערך השקר לעצמי. בתרגום חופשי : מה יצא לי ממנו? אם אני מביטה במראה ורואה מולי אשה מכוערת אבל אני אומרת - "או, כמה שאני יפה" האם זה משנה את עובדת היותי מכוערת? אני יוצאת לדייט האיש שמולי משעמם אותי רצח ואני מחכה כבר להזדמנות שאוכל לשאת רגליים ולברוח. אם אשב ואחייך, ואתחנחן ואעפעף בעיניים יגרעו מהשיעמום? אני יוצאת לדייט והאיש שמולי מאוכזב קשות (והוא לא מנסה להסתיר) ממני האם אם אשב ואחייך, ואתחנחן ואעפעף בעיניים יגרמו לו לחוש אחרת? אז נגיד שאני נוטה לשקר לעצמי מה יוצא לי מזה???

אלמרה

New member
טוב בהשראתך שושה:

אני כן שיקרתי לעצמי לא פעם. סרבתי לקלוט את האיתותים בנשואים הראשונים ואמרתי לעצמי: "זה גשם" וכאשר הכתובת זהרה באור נגוהות על הקיר בנישואי השניים - העדפתי להתעלם במחיר החמימות והנינוחות הביתית שנקנתה במחיר ההעלמות. תובנה חשובה שהפקתי מנסיון חיי? לא לשקר גם לא לעצמי יותר.

s h o o s h a

New member
ההבדל בין שקר לסרוב

איש, אתה לא שיקרת לעצמך. אתה סירבת לקבל את המציאות. ראית את האיתותים, ראית את הכתובת. לא המצאת אותם יש מאין. לא טענת שאינם קיימים (גם עכשיו אינך טוען כך, בדיעבד) אולם סירבת בתוקף לקבלם. וסיבותיך עמך. שקר לעצמך היה לא להודות מראש בקיומם של קשיים. "אצלי הכל בסדר, זהב, דבש..." כאשר על פניו ברור ונהיר כי אצלך הכל ... לא. את מי אתה משקר (בראש וראשונה?) את עצמך. מה יצא לך מזה? כלום. כי שקר לא מסוגל להתקיים זמן רב. סופו להתגלות. גם לנו. והמחיר? אוי, כואב. שווה??? ............. ועדין? האם אנו מוצאים את עצמנו משקרים לנו? כן למה? ככה. כנראה כי זו אחת מהדרכים שלנו להתמודד או לברוח מהתמודדות.

אש אש

New member
או,עכשיו שושה ענית לעצמך?

שאלת כמה פעמים גם בהודעה הקודמת בהדגשה. מה ייצא לך מזה? (אם תשקרי לעצמך). ידעתי שאין צורך להשיב לך והנה הגעת לזה. "האם אנו מוצאים את עצמנו משקרים לנו? כן למה? ככה. כנראה כי זו אחת מהדרכים שלנו להתמודד או לברוח מהתמודדות". אז לסירוב שאת קוראת...זה השקר!!!

אלמרה

New member
וכשאת צודקת את צודקת שושה.

זה היה מן הסתם רק עוד נסיון לחמוק מעימות עם השאלה הנוקבת. כפי שאמרת בצדק: "כנראה כי זו אחת מהדרכים שלנו להתמודד או לברוח מהתמודדות". זהו אני בורח מכאן כעת סמוק מבושה ועומד בפינה עם הפנים לקיר לאיזו שעה שעתיים... תודה לך שושה!

s h o o s h a

New member
שאלה וגם ענתה

את יודעת, חשבתי על כל שכתבתי בנושא בדרך לעבודה ובעבודה אין לי מחשב (סתם שתדעו כמה נורא לי ...) והתברר לי ביני לבין עצמי בדיוק מה שאת ואלמרה הסכמתם עליו: ששאלתי ועניתי לעצמי. וואלה, גם לאסימון שלי לפעמים לוקח זמן ליפול
ואתה, איש- הוצא את עצמך מיד מהפינה וגש למרכז המעגל ודיר באלאק אם תסיר את הסומק מעל פניך

על שקרים ואהבה

איש יקר, נושא מעניין וכבד העלת כאן. לגבי השקרים. אין אחד שאיננו משקר לעצמו מדי פעם, או לעיתים קרובות ומי שיאמר אחרת פשוט משקר
השאלה איך אנחנו מתמודדים עם השקרים הללו בכדי להפחית אותם למינימום. ולגבי האהבה. מבחינתי אהבה איננה חשש מבדידות, היא בהחלט רגש אמיתי הכולל בתוכו גם ריגוש, כפי שציינת, אך גם אלמנטים אחרים. יש כאלה שאומרים שאהבה היא ערך עליון ותכלית החיים.
שנה טובה.

s h o o s h a

New member
על אהבה

"...אהבה איננה חשש מבדידות, היא בהחלט רגש אמיתי הכולל בתוכו גם ריגוש, כפי שציינת, אך גם אלמנטים אחרים. יש כאלה שאומרים שאהבה היא ערך עליון ותכלית החיים..." והרי כל מילה נוספת תהיה ממש מיותרת

אם אנחנו לא רוצים לשקר לעצמנו . . .

אני חושב שהסוד הוא בלא לשקר לאחרים . . . - אני מישתדל מאווווווד לא לשקר . . . ואני מוצא את עצמי די מי שהאמנתי שאני ( וזה מפתיע אותי לטובה . . _ )

מזכיר לי את הפוסט שכתבתי בנושא -

'השקרים שאנו מאכילים את עצמנו...' אצלי אישית קורה דבר הפוך - אנשים בטוחים שאני עוטה על עצמי איזו מסכה...שזו הכל הצגה...קוראים לי 'שחקנית' < שונאת שקוראים לי כך > מנסים לקלף מעליי את השכבות....אבל נותרים המומים כשמגלים שה'מסכה' היחידה שיש עליי זה המייק-אפ < וגם לא תמיד
> ....

אלמרה

New member
לא יפה מצידך - תביאי קישור!!!

אם לא תעשי כן - אני אעשה זאת נטשה!!!

למעלה