שרהבריאות הודיע שיתפטר

יוליקה

Member
מנהל
זה ממש לא לקחת ללב...

זה פשוט להעמיד דברים על דיוקם...
ביקור חד פעמי בכותל לרגל אירוע... זה לא להתקרב לדתיים...
גם ליאור שליין בגב האומה... שולף את ענין הטלית והכותל בכל הזדמנות
שהוא יורד על יאיר לפיד....

יש כמה הפתעות בשבילך

א.
כבר צילמו אותו בכמה בתי כנסת עם טלית ותפילים ותנועות של דתיים. זה לא מקרה בודד.

ב.
ליאיר לפיד מאמר העוסק ב-"בית כנסת ישראלי" בו הוא גם מספר שהוא מבקר קבוע בבית כנסת רפורמי (בית דניאל זכרון יעקב לזכרו של הכנר, אני מכיר את המקום נהגתי לשלב אותו בביקור עם קבוצות ב-"בית לאנגה" האשה שהיה לה הטלפון מספר 1 בישראל, היום הבית בשיפוץ.)
cms.education.gov.il/NR/rdonlyres/46530D93-BCE7-4E9B.../betKnesetZehut.doc
סעיף זה הוא בהודעת וורד ולכן אציג אותו בהודעה נפרדת כדי שלא לנפח את ההודעה הנוכחית.....

ג.
על כך הוא קיבל תשובה מהקהילה הרפורמית בישראל ממר גוטפריד, אמנם יש להם בית כנסת בדיוק כמו שתיאר והוא מוזמן גם אליהם.
http://btfila.org/beitknesset_israeli/

ד.
בעיתון סרוגים מאמר על בניית בתי כנסת, בו מציין הכותב כי בזכות יאיר לפיד כשהיה שר האוצר, התגברה התרומה של יהודים מהעולם מה שלא קרה 30 שנה
http://www.srugim.co.il/125682-בזכות-יאיר-לפיד-מאות-בתי-כנסת-נבנו-השנ

מסתבר שיש דברים בגו, או לא ?

גם לא לשכוח משהו שהציק לי בזמנו, כאשר הוא נבחר לכנסת, הוא הציג את התכנית לגיוס חרדים כ-"תכנית חומש", מה זה ? אתה נבחר ל-4 שנים ומציג תכנית לחמש שנים? ז"א שאם לא תצליח תאמר שהבוחיר אשם שלא בחר בו לקנדנציה שניה ? מעשה ממש לא רציני.....

סעיף ב' הוא מסמך וורד, לכן אציג אותו בהודעה נפרדת

יאיר לפיד – בית כנסת ישראלי
אני מחפש לי בית כנסת.
לא, זה לא בגלל שהצטרפתי למשפחת בנאי והתחלתי בתהליך חזרה בתשובה. אני יודע שאם הבן של מקים "שינוי" היה חוזר בתשובה זה היה גורם למסיבת הדיסקו הראשונה בתולדות מאה שערים, אבל צר לי, אין דבר רחוק יותר מן המציאות. אני פשוט מחפש בית כנסת שאוכל לבוא אליו מדי פעם- נגיד בחגים, רצוי עם הילדים- ואיננני מוצא.
בית הכנסת האורתודוקסי, שאליו (לא) הולכים רוב הישראלים, איננו שלי. אדם באמונתו יחיה, אבל איני אוהב את העובדה שזוגתי- שתחיה נשלחת לגלות עונשין ביציע האוהדים, מפריע לי "שפוך חמתך על הגויים" ואיני יכול לסבול את העלונים המחולקים בין הספסלים ומציעים "להעביר ממשלת זדון מן הארץ".
מכל חטאי האורתודוקסיה, זה אולי הגדול מכולם: היא הפכה את בית הכנסת למקום פוליטי. אם אתה לובש כיפה וציצית והולך בשבת לבית כנסת, אז אתה גם נגד הפינוי, מצביע לביבי, שונא הומואים, רוצה להקים מחדש את משרד הדתות ומעוצבן על חנות הספרים הגדולה הפתוחה בשבת בצומת "געש". מה רע בספרים? מה יותר יפה מטיול בין ספרים ביום שבת? כן, אני אסע לשם באוטו שלי. מה פתאום שיגידו לי מה לעשות כשאני מחוץ לבית הכנסת?
כי החרדים מזמינים אותנו בחיוך רחב לבית הכנסת שלהם, אבל עמוק בלבם הם בזים לנו. לאורחות חיינו, לדרך שבה אנחנו מחנכים את ילדינו, לחולשת המוח הגורמת לנו להעביר אליהם את כספנו. הם בנו עולם קשיח, שבו יש רק צודקים וטועים. היהדות שלהם היא מעמדית: החילונים הכי למטה, באמצע אלה שמרביצים לשוטרים בעמונה, למעלה אלו שבמקום להתגייס שולחים את האישה לעבוד ויושבים ב"כולל". מה יש לי לחפש בבית כנסת שאלו חוקיו?
אז במקום זה אני הולך כבר שנים לבית הכנסת הרפורמי "בית דניאל". כנראה אמשיך ללכת לשם, אבל איני רפורמי ואיני מבין בדיוק מהי "יהדות מתקדמת". משה רבנו הגיע די רחוק, לאן בדיוק אתם רוצים להתקדם? הרפורמים הם תנועה אמריקאית בבסיסה, שעיקר מטרתה היום היא להלחם בהתבוללות. בישראל אין בעיה כזו. אין הרי שום סכנה שאחד מילדיי יקום בבוקר ויודיע שהוא קתולי. אני בספק אם הם פגשו קתולי אי פעם.
אני אוהב את "בית דניאל", חבריו קרובים ללבי והרב אזרי הוא ידיד יקר, אבל עדיין איני מבין למה שומעים בבית התפילה שירים של יהודית רביץ ואיך התגלגל יהודה עמיחי לתוך הסידור. כשאני רוצה לשמוע את יודית, אני הולך להופעה שלה ב"זאפה", לא מול ארון הקודש.
בית הכנסת שאני מחפש הוא ישראלי.
הייתי רוצה שיהיה לו חלון גדול המשקיף אל הים, שיהיה מואר ובהיר, שחומריו יהיו מקומיים- אבני בזלת מהגליל, טיח יפואי גס ולבן, עץ אורן ירושלמי- שלא תהיה בו חלוקה בין גברים לנשים, בין דתיים לחילונים, בין ספרדים לאשכנזים, בין מבקרים קבועים שקנו את הכיסא בהון תועפות (איזה רעיון מוזר) לאלה שנדדו פנימה רק לרגע כדי להגיד בעיניים דומעות תפילה למען קרוב משפחה הנאבק על חייו.
בבית הכנסת הישראלי שלי לא מחפשים נוסחים חדשים (אולי חוץ מתפילת "מי שבירך" לחיילי צה"ל), כי יש בטקסטים העתיקים יופי גדול וצריך רק לחפש. הוא לא מתיימר להיות אירוע חברתי, או מועדון קהילתי, בוודאי שאין הוא ועד פעולה של פוליטיקאים המתחזים לרבנים. זהו המקום שבו אתה יכול לבוא לדבר עם אלוהיך. מדובר כידוע בשיחה פרטית, שיש עליה חסיון אל- עליון- לקוח.
בית הכנסת הישראלי הוא מקום שאתה יכול ללמוד בו תלמוד ותנ"ך ורמב"ם בלי לחשוש שמדובר במזימה סודית המיועדת לגרור אותך אל מחשכי הישיבה. רבניו אינםמקבלים משכורת מהמדינה, אלא מהקהילה, ולעולם אינם מבטיחים גיהנום או גן עדן. זה מקום המברך ילדים הבאים בשעריו. הוא מתווך בינם לבין חמשת אלפים שנה של מסורת יהודית וגורם להם להיות גאים במורשת שלהם בלי להטיף לשנאת זרים. הוא אינו מתווכח עם האבולוציה של דארווין, וגם לא מתעלם מכך שהיו פה דינוזאורים הרבה לפני הספירה הרשמית של בריאת העולם. האמונה אינה אמורה להיות וכחנית או רציונלית. אם הייתה רציונלית, ממילא לא היתה זו אמונה.
הוא אינו שיפוטי. לא מענין אותו למי אתה מצביע, עם מי אתה מקיים יחסי מין, מה אתה עושה בשישי בערב. הוא ציוני, אבל הוא יודע שהציונות פנים רבות לה. לא מחלקים בו קמעות, "מקובלים" אינם מקובלים עליו, הוא מספיק משכיל ומספיק נבון כדי לדעת שעל צדיקים לא משתטחים. הוא מקדם בברכה את הספקנות של קהלת, לא מתעלם מחטאי אברהם, נהנה מעימותיהם של חכמי התלמוד. סביב שולחנו רכונים תלמידים ויודעי דבר, אבל הוא יקבל אותך בשמחה גם אם קפצת לרגע אחרי העבודה, בטי- שירט ונעלי עבודה מלוכלכות בבוץ. במובן מסוים הוא יאהב אותך אפילו יותר.
בית הכנסת הישראלי נהנה- בגלוי ובמאור פנים- מכך שאנחנו בישראל. הוא יודע ששאול חיפש את האתונות שלו על כביש 443, שירמיהו זעק ובכה במילים שכל אחד מאיתנו משתמש בהן, שדוד המלך הגיע פעם לחוף שרתון ובטח ניסה לתפוס גלים. הוא לא מבקש ממך להתלבש כמו בפולין במאה ה-17, להקשיב לחזנים שאינך מבין מילה מדבריהם, או להתחתן בארמית, שפה מתה שאין לה שום משמעות דתית (היא הייתה בכלל השפה הרשמית של האימפריה הפרסית). בבית הכנסת הישראלי מבינים שתחייתה של העברית היא אחד הרגעים המופלאים של חיינו, ויש לנו את כל הסיבות להיות גאים בה.
הוא מבין אותי, בית הכנסת הישראלי, ואני מבין אותו. הוא גם אוהב אותי, ודלתותיו תמיד יהיו פתוחות לפניי. אני אבוא בהן בשמחה ולא ביראה, ואעמוד שם- לבד או ביחד- כדי לדבר עם ההוא שלמעלה על כל מה שמטריד אותי: הילדים, המדינה, הבריאות של בני משפחתי. אחר כך אצא ואלך הביתה קצת יותר קל, קצת יותר רגוע, קצת יותר שלם. בדיוק כמו שאתה אמור לצאת מבית הכנסת.
הוא מאוד מתאים לי, בית הכנסת הישראלי. סהדי במרומים שאיני מבין למה הוא לא קיים."

יוליקה

Member
מנהל
תודה על עבודת המחקר שלך

א. מדובר על הכותל שבכל פעם מביאים את אותם צילומים כאילו מדובר במספר פעמים.
ב. בית כנסת רפורמי - מוכר ע"י הדתיים/חרדים כשווה ערך לכנסיה.
ג. אני לא תומכת ביאיר לפיד בגלל קרבתו או אי קרבתו לדת...
ד. הדבר האחרון שאני מנסה לעשות זה לשכנע מישהו כאן בפורום לתמוך בו.

מינהר

New member
יוליקה, בעניין בית כנסת רפורמי- זה בושה שלשם כך

החרדים והדתיים מתאגדים יחד. ביום יום הם מאשימים ביניהם זה את זה שהם לא מספיק דתיים.
ויאיר לפיד הוא לא האופציה הכי גרועה, עם כל זה שאינו מושלם.

שיהיה ברור מבחינתי :

יאיר לפיד הוא האופציה הטובה הנראית לעין, ומענין את הסבתא שלי שהוא צעיר בפוליטיקה, הגיל והוותק קובעים רק לגבי המושחתים.....

אבל היו לו מספר התנהלויות צורמות שלי מאוד הפריעו.

אבל למשל הפעילות שלו בחו"ל "אני אוהב את ישראל" לא נראית לי משהו מגוחך, למרות שאנשים ממרעיו של נתניהו מיהרו לגחך (אפשר לחשוב שהם עשו משהו לטובת המדינה...) הגיע הזמן שקול חיובי יישמע בחו"ל, והכוונה מעל המרקע, כיוון שבציבורים יש אנשים רבים עם הערכה לישראל, כולל בהחלט האנשים בכרתים שמרגישים שותפות גורל היסטורית עם ישראל ולא רק בגלל העובדה שהם בעצם היו הפלישתים דור ראשון...
.

הייתי חושב שבכל זאת כדאי לתת לו סיכוי בתקווה שלא יהפוך לפוליטיקאי מהשורה.
ולא ירד לרמת הסתאבות כמו של הפוליטיקאי המצוי.

אולי אחרי 70 שנה יקום מישהו שיפסיק למכור את המדינה לחרדים....
מאוד קשה להניח כיוון שהוא צריך שותפים לרעיון וכאלו לא כל כך נראים.

בעניין יאיר לפיד

אני בעדו, גם בגלל שהוא איש חכם ומה שחסר לו בהשכלה הפוליטיקאית, הוא
ילמד מהר, אבל בעיקר אני בעדו, כי יש לו את ליהי שתהיה אשת ראש ממשלה
מצויינת

מינהר

New member
ציפי, מאיפה את יודעת איך ליהי לפיד

מתיחסת לעוזרות שלה?
אני בכלל בעד שולמית לפיד. איזה ספרים נהדרים היא כתבה.

מינה

אין לי מושג איך היא עם עוזרות ואם יש לה בכלל, אני מתכוונת לאישיות שלה,
אני לא יודעת עליה הרבה, אבל אני קוראת כל שבוע את מה שהיא כותבת מאד
נהנית.

יוליקה

Member
מנהל
אני לא מאמינה בסקרים טרם זמנם

אבל אם לא היו דברים בגו... לא היו טורחים לפרסם אותם...
ומה מביא כל כך הרבה סטודנטים להתעניין במה שיש ללפיד לומר....

מינהר

New member
יוליקה, החלק המשמח בסקר הוא ששס לא

עוברת אחוז חסימה. אבל ברגע האמת הרבנים והעסקנים יפחידו וישביעו את צאן מרעיתם, והם יצליחו בגדול.
רגע, הסקר נערך בין סטודנטים?

בטרם זמנם או לא, אין להאמין בסקרים

א. משום שלא יודעים מהו המניע מאחורי מי שכביכול סוקר.

ב. הכמות היא תמיד מדגמית, למשל 1.000 מ-8.000.000...... זה לא יכול להביא לשום דבר ממשי , כל ניחוש עשוי לפגוע באמת והוא עדיין ניחוש.
שעון מקולקל מראה פעמיים ביממה את השעה המדוייקת.....

ג. מהיכן אני יודע את מי סקרו ? לא משנה אם הסקר כלל 500 או 1000 אנשים, זה ממש לא משמעותי, אז הם הולכים על ממוצעים.

לפי הסטטיסטיקה, אם יש 9 נשים ואת מהן בהריון בחודש תשיעי , אז הממוצע הוא שכל אחת מהנשים היא בחודש הראשון להריון.
סטטיסטיקה היא משחק מכור לפי צרכי הסוקר או מזמין הסקר, ומטרת הסקר להשפיע על דעת הקהל גם אם איננו נכון.

כברמצאתי בסטטיסטיקות שקרים , תשובות מוטות וקישקוש, כדוגמא למשל:
45% שחור + 45% לבן + 20% שקוף.....

הדסהש1

New member
מינה אני מצטערת שמתפקשש לי האותיות..אני מאוד משתדלת

אך בגלל הכאבים באצבעות לפעמים האצבע אני לא שמה לב...
הבן של דיין ורות דיין אודי נפטר..מהמחלה האיומה האמא שקוברת בן שני
והיא בת 100 ..שורדת השבט.הוא יקבר בנהלל...

oritta17

New member
כיפה זו לא חובה מהתורה,אלא קשור למנהגים.

לא כתוב בשום מקום בתורה ,על חובה להניח כיפה על הראש בעת תפילה.
זו החלטה של רבנים שראו את הגויים מסירים כובע בהיכנסם לכנסיה,
ומצאו לעצמם מנהג הפוך,והחליטו להיכנס עם כובע למקום בו מתקיימת תפילה יהודית.
&nbsp

בת חן191

New member
בשום מקום לא כתוב בתורה הרבה דברים ורבנים המציאו

איפה כתוב ללכת עם השרוכים משתלשלים בחוץ??ציציות
כתוב וראיתם אותם,,,אפשר להסתכל עליהם גם כשהם בתוך המכנס
איך אני שונאת שזה משתרבב החוצה , כזה שלוכי

ועוד הרבה הרבה דברים שרבנים המציאו ואין שום קשר לזה שאלהים
מעונין שככה יהיה,כמובן מי שמאמין בבריאת האל

למעלה