שרות לקוחות?

noyy

New member
../images/Emo28.gifבנוגע לזה את צודקת

אלו תגובות שאין להם שום תכלית או מטרה חוץ מלפגוע ולנטוע הרס - "גם לי אין סבלנות לטיפשים, זו הסיבה שלא אבקר כאן יותר". הרי ברור שזו לא תגובה שצריך להתייחס אליה בכלל. אני דיברתי על סוג הביקורות הבונות, אלו שמנסות לשפר משהו, גם אם הן מנוסחות בצורה חריפה מדיי. אתן לך דוגמה, למשל: "הצבעים שלך מכוערים בעניי/אין התאמה בין צבעי הבלוג לדעתי". אם וכאשר אקבל תגובה כזו, בואי נגיד שגם אם לא אעלב מהערה הזו על חוסר הטעם שלי, אני לא ארוץ לשנות את הצבעים האהובים עליי.. אבל אם אראה שהעניין הזה ממש מציק אולי אנסה לשחק שם באפשרויות וליצור שילוב אחר של צבעים [שאני אוהבת!!] שיהיה פחות בוהק וזועק. לפעמים אנשים לא יודעים להתנסח כמו שצריך ולא באמת שמים לב להערות שלהם, צריך לקחת את אותן התגובות בערבון מוגבל ולא להתרגש מכל דבר. אבל יש מקרים שלדעתי מצריכים קשב לתגובות שמתבססות על ביקורת בונה, גם מהסוג החריף יותר [אני לא מדברת על המקרה שלך, טיפשה מי שבעצמה כתבה את זה].

ע ל ו מ ה

New member
לפעמים יש לנו (לכולנו...)

איזה כעס שצבור בפנים, איזה צורך לשפוך משהו. משהו שקרה לנו או עומד לקרות לנו הופך אותנו באופן זמני ליותר ביקרותיים, פחות סבלניים, ולפעמים גם לא טורחים לספור עד 10 לפני שאנחנו אומרים משהו. אם אנחנו מתפרצים על בני משפחתינו או חברינו, אנחנו עלולים להסתבך. לפעמים התווך הוירטואלי מספק לנו "קורבנות" בלתי מוכרים - אנחנו שופכים עליהם. אני מניחה שזה מה שקרה לזו שהגיבה לי את התגובה הגסה ההיא. כשמישהו שאנחנו מכירים שופך עלינו ככה, בלי צדק, כדאי לנו לנסות להבין ולא לגרור את ההטחות ההדדיות לריב. זה לא קל... לפעמים זו הסיבה להרבה מריבות. אבל כשזה מישהו שאנחנו לא מכירים, מאד רצוי לנו פשוט "לא לספוג" את מה שיש לו להגיד. להתעלם לגמרי. זה לא תמיד פשוט. בטוח שלא כדאי לנו להיגרר לחילופי הטחות, כי כשמישהו שאנחנו לא מכירים זה ממש חסר טעם. הרגשות השליליים האלה הם חלק מהמחיר שאנחנו משלמים על נוכחותינו בתווך הזה. מצד אחד "פחות אכפת לנו" ואפשר להשתחרר ביתר קלות מהעלבון, ומצד שני "פחות אכפת לאחרים" ולכן הם לפעמים שופכים עלינו ביתר קלות. וכמדובר לא סתם בפורומים או אתרים אחרים אלא בבלוגים, זה כאמור מסובך רגשית עוד יותר... כשמישהו מביע דעה, שלא מתוך המצב הביקורתי מדי שתיארתי, בוודאי שקל לנו יותר לקבל את זה. ואז זה גם כדאי, כי אמנם אנחנו יכולים להשתפר בזכות זה.

TheWhiteTigris

New member
אני לא ניסיתי לגמול אותך מהסוגריים!

ניסיתי לגרום לך לכתוב יותר ברור ומסודר כמו שעשית עכשיו (כשהסוגריים מבארים מידי פעם עיניינים לא ברורים).

idodo cohen

New member
כתבנו הודעה באותו זמן!!!

אני קודם

לא מזמן קיבלתי ביקורת מכאיבה

על הפוסט שכתבתי נגד הדוסים שמכריחים אנשים להניח תפילין (אגב, עשו על זה במערכון בארץ נהדרת. זה פשוט ברור שהכותבים שם קוראים בבלוג שלי), מישהו אמר לי שהציור שציירתי מזכיר לו את הקריקטורות שהנאצים ציירו על היהודים. אני דוקא אהבתי את הציורים האלה, חשבתי שזה מצחיק שאני מציג אותם כשאנשים מרושעים שרוצים להחזיר את כולם בתשובה, אבל אחרי שקראתי את מה שהוא כתב התחלתי להתלבט אם להסיר את התמונה הזאת. אני עדיין מתלבט. אגב, בדקתי בעולם של אותו אחד שאמר לי את זה, וראיתי שהוא בעצמו דתי. אז יכול להיות שהוא לא ממש אובייקטיבי.. ובכל זאת, הביקורת הזאת מעיקה עליי כיתוש שעוקץ דווקא בברך..

noyy

New member
../images/Emo28.gifאני למדתי

לא לקחת כ"כ ברצינות הערות של דתיים לגבי ענייני הדת וכל מה שמסביב. הם קיצוניים מדיי לדעתי בעניינים האלו. סליחה אם אני מכללה, ואני יודעת שיש דתיים שהם יוצאים מהכלל ובלה בלה בלה, אבל זה הרושם שהתקבל מהפוסט ההוא בו כולם קפצו עליי. הערות כאלו לא אמורות להזיז לך. תתעלם, התעלמות מוחלטת, אחרת סתם תגרר לריבים סתמיים. אני גם לא בדיוק התעלמתי אם חושבים על זה, כי כן ניסיתי להגיב להם בחזרה ולהסביר את עצמי [ויותר מאוחר הבנתי שזה מיותר לאללה], אבל באמת שכל העניין הזה לא הזיז לי מי יודע מה. אני מציעה לך להיות אדיש כמוני לדברים האלו אם הם יחזרו על עצמם שוב..

למעלה