../images/Emo207.gif שתי נבואות משנים קודמות
הראשונה, מתוך ספרו של רון לשם, אם יש גן עדן, שנת 2005: "ואני, האמת, באופן אישי, מאמין שנחזור. לא יהיה שם מלון על ההר, תהיה מפקדה של חיזבאללה לכבוש. מה, לא נחזור? לא יהיה שוב פיגוע במשגב עם? ופיגוע מעלות סיבוב שני, לא יהיה? לא תהיה קרית שמונה תחת מטחים? אנחנו עוד נאכל אותה. יחטפו לנו חייל, יקטפו איזה ג'יפ על הגדר, ישגרו פצמ"רים על ישוב, וכשזה יגיע, כל מי שחושב שלהק מטוסי קרב מסוגל לעשות את העבודה מהאוויר עוד יגלה שאין תחליף לחי"רניקים. ואז נצעד שם שוב אנחנו, נטהר, מבית לבית נעבור, אבן תחת אבן נהפוך. כי בינתיים הפסדנו במלחמה ההיא, הפסדנו עם סימן קריאה, אין ספק, כי לא יצאנו עם הסדר שלום. למה חיכו כל השנים, אני לא מבין, מה השיגו בזה? האם השנים שאני והחברים שלי העברנו בתוך לבנון, האם הן תרמו למישהו? הן עזרו במשהו, קידמו משהו, שינו משהו? למה היינו שם בכלל?" השנייה, מתוך נאום של רבין ז"ל. לינק לנאום כתוביות למתקשים בשמיעה: "סיפורי הבלהות של הליכוד מוכרים. הרי הבטיחו לנו גם קטיושות מעזה. כבר שנה, רצועת עזה נתונה בעיקרה למרות הרשות הפלשתינאית, לא הייתה עוד אף קטיושה ולא תהיה קטיושה. וכו' וכו' וכו'. כל הדיבורים, הליכוד פוחד פחד מוות משלום. פחדני השלום. זהו הליכוד של היום. זה לא הליכוד של מנחם בגין זיכרונו לברכה. שהעיז ונטל יוזמות והיה מוכן לשלם מחיר דואב כדי לקדם את השלום. הליכוד של היום פוחד פחד מוות מן השלום, ולכן הוא מגיב בצורה ממש ילדותית. "