שרשור אירוח ד"ר פרידמן - היום בשעה 20.00

אופירA

New member
מנהל
אירוח ד"ר טלי פרידמן, כירורגית פלסטית

שימו לב!
בשנה הבאה... כלומר ביום ראשון לאחר ראש השנה (8.9.13), תתארח כאן בפורום "קיצורי קיבה", ד"ר טלי פרידמן, כירורגית פלסטית, מומחית לניתוחים לאחר ירידה במשקל, בעלת התמחות בינ"ל בנושא זה.
האירוח יחל בשעה 20.00, אז יינתנו תשובות לשאלות הגולשים ע"י ד"ר טלי פרידמן.

שאלות למנתחת כמובן אפשר לשלוח קודם לכן, במהלך השבוע הנוכחי, או בבוקר יום א', ונשרשר אותן לשרשור אירוח אחד. כמובן גם במהלך האירוח עצמו אפשר יהיה לשרשר שאלות חדשות לשרשור האירוח.

נא פרסמו הודעה זו בפורומים השונים שבהם ישנם אנשים שיש להם עניין בניתוח פלסטי לאחר הרזייה.
נקווה לאירוח פורה ומועיל, לתועלת כל השואלים והזקוקים לייעוץ בנושא, וגם להשכלה כללית מעניינת עבור האחרים.

חנה101010

New member
דוקטור, אני רק שאלה....

הי אופירA,
אני מהפורום השכן של ליבי. מתעניינת כמובן בניתוח הסרת עודפי עור ועוד שיפוצים כגון זה.
אשמח לדעת כמה זמן אחרי ניתוח שרוול, נכון לבצע ניתוח הסרת עודפי עור. או ליתר דיוק, כמה זמן עלי לשמור על משקל יציב, כדי שאוכל לחשוב בכיוון השיפוצים הפיזיים. האם אני חייבת להגיע למשקל היעד? האם "מותר" אח"כ לעלות או לרדת מעט במשקל? אני לא מדברת על שינויים דרסטיים, אבל שינויים של מס' קילוגרמים לכל כיוון, האם הם עלולים "להרוס הכל"? האם ניתן לשלב במקביל לניתוח היקפי גם ניתוח חזה (להעביר עודפי שומן מאיפה שיש יותר מדי לאיפה שלצערי כבר יש פחות מדי...).
תודה ויום נפלא,
חנה

ניתוח לאחר ירידה במשקל ושילוב

שלום חנה,
לרוב כשישה עד 12 חודשים מניתוח שרוול מגיעים למשקל היעד. ומכאן נגזר שניתן לעבור ניתוחים להסרת עודפי עור כשנה לאחר ניתוח השרוול.
מובן שנכנסים אלמנטים נוספים כמו מצב בריאותי כללי, היעדר חוסרים תזונתיים, פעילות גופנית נלוות ועוד, אשר משפיעים על החלטתי באשר למועד האופטימלי לניתוח האסתטי.

לרוב אני ממליצה להימנע מתנודות שהן מעל לחמישה ק"ג בתקופה שלאחר הניתוח. אלו הן תנודות נורמליות אצל אנשים לאחר ירידה ניכרת במשקל, ועדיין נחשבים כמשקל יציב.

כמובן שניתן לשלב איזור נוסף יחד עם ניתוח בטן היקפית, כמו חזה לדוגמא, בהתאם למורכבות הניתוח, משקל הגוף, המצב הבריאותי הכללי ובדיקות הדם.

חשוב להרכיב את הניתוח בצורה אישית האופטימלית לכל מטופל ומטופל.

שיהיה המון הצלחה, ד"ר טלי פרידמן

שאלות לד"ר פרידמן

שנתיים וחצי אחרי שרוול, מתעניינת על מתיחת בטן.
ידוע לי שלא מנתחים מעשנים. כמובן שעדיף להפסיק לעשן , אך שאלתי היא כמה זמן מינימום לפני הניתוח מומלץ להפסיק לעשן, ומה הדין אחרי הניתוח?
בנוסף רציתי לשאול עד כמה פעילות גופנית סדירה עוזרת לניתוח. האם זה עוזר להחלמה יותר טובה? מפחית סיכונים? בקיצור מה היתרונות של מנותח פעיל גופנית לעומת מי שלא עושה ספורט.
שאלה לגבי נקזים. כמה שמים בד"כ ולכמה זמן? האם כל מקרה לגופו ?
תודה על התשובות, ושנה טובה לד"ר פרידמן ולכל הפורום.

עישון וניתוחים

שלום יעל, שנה טובה גם לך.

מומלץ להפסיק לעשן כחודש לפני הניתוח ועד להחלמה שלמה של פצעי הניתוח.
כמובן שככל שהעישון מאסיבי יותר, כך הוא מסוכן יותר בהקשר של סיבוכים ולכן עישון של קופסא ליום ייחשב משמעותי יותר לעומת סיגריה אחת ביום. אולם לא ניתן להעריך מי רגיש יותר או פחות לעשן הסיגריה ולכן ההמלצות הן גורפות.

לעניין פעילות גופנית, מומלץ לכל אדם להיות פעיל גופנית, כל שכן לאלו הנמצאים בתהליך ירידה במשקל.
בתקופת הירידה במשקל, במידה ונבנית מסת שריר בשל הפעילות הגופנית, ברור שאותו אדם, יגיע במצב פיזי טוב יותר לניתוח משום שיגיע עם רזרבות גדולות יותר. זאת ללא קשר לתזונה השוטפת ולבדיקות הדם הכלליות.
בוודאי שפעילות גופנית מסייעת ככלל להחלמה מהירה יותר ולחזרה מהירה יותר לפעילות שגרתית.

לאחר מתיחת בטן מקובל להשאיר שני נקזים, ולאחר בטן היקפית מקובל להשאיר ארבעה.
במתיחות קטנות ניתן לעיתים שלא להשאיר נקזים כלל.

שנה נפלאה
ד"ר טלי פרידמן

גברת ע

New member
שלום רב

אני עוברת בקרוב ניתוח בטן + חזה + ירכיים, האם יש דברים שאסור לעשות אחרי הניתוח בתקופה הראשונית אחרי ובהמשך בחודש חודשיים שאחרי.
אח"כ האם חוזרים לפעילות מלאה ורגילה, תוך כמה זמן בערך?

ניתוח משולב

שלום לך,
קיימים מספר סוגי ניתוחים בבטן ובירכיים הפנימיות, ההחלמה דומה אולם ככל שהחתך ארוך יותר וככל שעולה מספר אזורי הניתוח, כך תתארך ההחלמה. לרוב ההחלמה מניתוח הירכיים מעט ארוכה יותר מהבטן. בשבוע הראשון הליכה כפופה עקב מתיחת הבטן והמנעות מפיסוק הרגלים עקב ניתוח הירך הפנימית. לאחר שבועיים מותרות הליכה קלה מחוץ לבית, נהיגה וחזרה לעבודה בישיבה. פעילות פיזית לאחר כחודש, בהתאם לקצב ההחלמה. בהצלחה רבה! ד"ר טלי פרידמן.

אופירA

New member
מנהל
שרשור אירוח ד"ר פרידמן - היום בשעה 20.00

זוהי תזכורת, היום תתארח בפורום ד"ר טלי פרידמן, מנתחת פלסטית, המתמחה בניתוחים פלסטיים לאחר הרזייה.
היא תענה לכל שאלה בנושא, שתישאל בשרשור זה.
מי שיש לו שאלות מוזמן להכניס אותן כעת, לעקוב אחר התשובות ולשאול גם במהלך האירוח שאלות נוספות.
בהצלחה לכולם ולד"ר טלי פרידמן.

nony4

New member
ניתוח יריכים + הרמה ומילי של החזה

3 שנים לאחר שרוול ירידה של 88 ק"ג
לפני כשנה ניתוח בטן הקפית וזרועות
מתעניינת עכשיו בניתוח הסרת עודפי עור ושאיבת שומן מהיריכיים וכמובן הרמה ומילוי של החזה
מכיוון שאלו 2 ניתוחים גדולים האם יש צורך לפצל את הניתוח?
מה הסיבוכים הכי גדולים שיכולים להיות ביריכיים?

שלום ד"ר

אני נועה בת 23 חמש שנים אחרי שרוול קיבה
אני מעוניינת בניתוח פלסטי (מעקף כמו שאומרים )
זרועות , ירכיים, בטן , עוד מקום קטן ( שלא אפרט כאן )
וחזה כמובן ,

אני אשמח לדעת אני בחורה צעירה
הצלקות איך הם ...
אני נורא חוששת איך הולך תהליך הניתוח ?
על פי מה בוחרים רופא מנתח ?
על פי מה עושים החלטות ?
זמן החלמה ?
סיבוכים ?

איך הבטן נראת אחר כך ( האם כמו " דוגמנית " שלעולם לא היה לה בטן שמנה ? רופפת ? עם סימני מתיחה ? )

אני מאוד מודה לך על תשובתך . יום נפלא

תוצאת מתיחת בטן

נועה שלום,
את הצלקות הניתוחיות אנו ממקמים באזורים הנסתרים ביותר שניתן. בניתוחי בטן ובעכוז נמקמם בתוך גבולות התחתון, בירכיים פנימיות ובזרועות נמקמם בחלקים הפנימיים של הגפה ועוד.
משך ההחלמה מניתוחים אלו הנו אישי ותלוי בהיקפי הניתוחים ומורכבותם, במצב גופני כללי, במוטיבציה הנפשית לחזור לפעילות רגילה ועוד. לרוב נדרשים כשבוע עד שבועיים עד לחזרה חלקית לעבודה משרדית לאחר ניתוח אזור בודד, כאשר יש לזכור שתהליך ההחלמה הנו הדרגתי, אישי ומושפע מגורמים רבים כפי שציינתי ולכן אינו זהה בין מטופלים שונים. בחרי מנתח על פי הכשרתו ונסיונו האוביקטיביים ואיכות התקשורת שלך עימו. ככלל, הניתוחים לעיצוב הגוף הנם עם שעור סבוכים נמוך בהשוואה לניתוחים אחרים בשל היות הניתוח שטחי יחסית (עור ושומן) ללא פתיחת חללים פנימיים או חיתוך שרירים. כמו כל ניתוח, גם לאחר ניתוחים אלו יתכנו סבוכים, לרוב הסבוכים מינורים\ קלים, המטופלים במרפאה וקשורים להפרעות ברפוי פצעי הניתוח. תוצאת הניתוח מושפעת ממספר גורמים כמו איכות עור המטופל, אופי ומיקום עודפי העור, סוג הניתוח המבוצע בהתאמה לבעיה האסתטית, מבנה הגוף- פרופורציות גרמיות קיימות, משקל הגוף הקיים בעת הניתוח, נוכחות השמנה שטחית ועמוקה (בתוך חלל הבטן), שמירה על משקל גוף יציב בהמשך, איכות שרירי הבטן ועוד.

ניתוח ירכיים וחזה

שלום לך,
השלוב שציינת מקובל משום שהוספת החזה לא תאריך משמעותית את ההחלמה בהשוואה לניתוח הירכיים הפנימיות לבדו. קיימים מספר סוגי ניתוחי ירכיים פנימיות בתלות בכמות עודפי העור ומיקומם לאורך הירך. ניתן לחלק את הסבוכים למוקדמים ומאוחרים, ולרפואיים ואסתטיים. אחד הסבוכים הגדולים ביותר הנו למפאדמה או בצקת בגפה, כאשר בצקת קצרת טווח הנה שכיחה יחסית, וקבועה הנה נדירה. לכן- חשוב לדווח למנתח קודם לניתוח על נטייה לנפיחויות של הגפה התחתונה ולבצע ברור איכותי של תפקוד המערכת הלמפתית קודם לבצוע הניתוח. ד"ר טלי פרידמן

פלפלית79

New member
"מלח פלפל"

שלום ד"ר,

כחצי שנה אחרי ניתוח טבעת, עדיין בעיצומו של תהליך ירידהב, אולם כבר עתה סובלת מתסמונת ה"מלח פלפל" - כלומר זרועות עם עודפי עור "מכובדים".

רציתי לדעת האם יש אפשרות למנוע את עודפי העור או לפחות להפחית את התופעה באמצעות קרמים? (ספורט לא ממש רלוונטי כרגע מבחינתי)

האם ניתוח הוא האפשרות היחידה?

תודה!!

עודפי עור בזרועות

שלום לך
לא ניתן למנוע הווצרות עודפי עור, בודאי שלא בזרעות.
ממליצה להגיע למשקל היעד ואז לנתח, שכן המשך ירידה במשקל תגרום לרפיון עור חדש באזור שנותח. בהצלחה!
ד"ר טלי פרידמן

ליבי3617

New member
היי ד"ר פרידמן

מה שלומך?
אין לי כל כך שאלה לשאול אבל רק רציתי להודות פה קבל עם ופורום

על הטיפול המסור, המענה לכל שאלה ועל היחס החם.

ד"ר פרידמן היא המנתחת שבה בחרתי לניתוח בטן היקפית שעברתי בינואר האחרון.
התוצאות מדהימות. הצלקות כבר מאד היטשטשו ואני מאד מרוצה.

יישר כוח!

אופירA

New member
מנהל
שאיבת שומן

האם זה הליך שמתאים למצב של בטן בגודל לא פרופורציונלי?

האם הליך זה קל בהרבה מהליך של חיתוך העור וצלקת ארוכה - מבחינת החלמה ואורך ניתוח ואשפוז?

האם הליך זה זול בהרבה מניתוח מתיחת עור?

איך מחליטים איזה הליך מתאים?

תודה מראש.

שאיבת שומן

אופירה שלום,
שאיבת שומן מתאימה למטופלים ללא עודפי עור, עם איכות עור טובה, להם הבעיה העקרית הנה השמנה שטחית ממוקדת, ז"א תחת העור. אני מניחה שהכוונה שלך ל"בטן בגודל לא פרופורציונאלי " הנה דווקא ל"כרס גברית", שם הבעיה הנה אחרת...במצב זה קיימת השמנה פנימית או עמוקה, סביב איברים פנימיים, הגורמת לבטן להראות בולטת. במצב של השמנה עמוקה, שאיבת שומן אינה הפתרון שכן זהו שומן אשר אינו נגיש לנו, כך שבמצב זה הטיפול הנו באמצעות ירידה במשקל דווקא.
פעולת שאיבת השומן הנה הליך ניתוחי לכל דבר, מהסוג ה"זעיר פולשני", מעצם קיומם של חתכים קטנטנים בלבד. לרוב זו פעולה שיכולה להתבצע תחת הרדמה מקומית, טשטוש או הרדמה כללית, אורך הניתוחים הללו קצר ולרוב לא נשארים לאשפוז.

תמחורו של ניתוח תלוי במורכבותו וארכו ולכן שאיבות שומן רגילות לרוב זולות מניתוחים אחרים. עם זאת, איננו בוחרים ניתוח על פי המחיר אלה מתאימים את הניתוח לבעיה האסתטית ולשאיפות המטופל. ברגע שקיימים עודפי עור שאיבת שומן אינה החלק הדומיננטי, והניתוח חייב להכיל מרכיב מרכזי של הסרת עודפי עור.

אופירA

New member
מנהל
לא, לא מדובר בכרס שמנה

מדובר במצב של הרזיה לאחר השמנת יתר חולנית, ללא עודפי עור רופס, שהותירה בטן גדולה יחסית לשאר הגוף. כמובן שגם היקף הבטן ירד עם ההרזיה, אבל היא נשארה בולטת כמו הריון של חודש שמיני, אבל רכה כמובן.
זה מבנה גוף תורשתי במשפחה, .מלבד הבעיה של הרזיה לאחר השמנה.

השאלה אם יש אפשרות לעצב בטן כזו, כאשר הרזון מתאים ואין צורך לרזות יותר.

למעלה