שרשור ארוחות בסיר אחד

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור ארוחות בסיר אחד


מאחר ונכנסנו לתקופת שגרה (ועוד שנה מעוברת), אני מניחה שרובנו נשמח למתכונים לארוחות שניתן להכין בסיר אחד.

נא שרשרו את מיטב רעיונותיכם לארוחות כאלה.

בתיאבון!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוף ופתיתים בראס אל חנות


מתכון של שף עומר מילר שפורסם במדור האוכל של ynet וחיכה בסבלנות לתורו.

הכנתי לשבת עם אורחים וזכה למחמאות רבות. חלק מהילדים אכלו רק את העוף, חלק רק את הפתיתים (שספגו טעמי עוף, ירקות ותבלינים) והמבוגרים נהנו משנהם גם יחד.

עבר חימום נהדר על הפלטה, ללא כיסוי.

התבשיל נועד לבישול ארוך (5 שעות או כל הלילה התנור) אך ניתן להגישו גם רק לאחר שעה של בישול. שהות ארוכה בתנור מעניקה לו שדרוג משמעותי ומוסיפה לו עוד רבדים של טעמים.

השתמשתי בעוף חתוך ל-8 ועוד 3 "רבעים", פתיתים בורת קוסקוס (30% חיטה מלאה, נדמה לי), הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות לנוזלים ולאחר טיגון הפתיתים הוספתי נוזלים, השארתי על האש 2-3 דקות ואז העברתי לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ערכתי את העוף על הפתיתים, כיסיתי ואפיתי כ-3 שעות. לאחר כיבוי התנור הסרתי את הכיסוי לעשר דקות להשחמה קלה.

עוף ופתיתים בראס אל חנות /ניר צוק
המרכיבים (ל-4 מנות):
8 שוקי עוף (ניתן להשתמש גם בכרעי עוף או בשוקיים ובכרעיים יחד)
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי קצוצים
5 שיני שום שלמות קלופות
3 כוסות פתיתים בצורת אורז*
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כף ראס אל־חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים (או ציר עוף)**
1 כוס אפונה קפואה
להגשה:
1 כוס של פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית בסיר הניתן להכנסה לתנור ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת. מוסיפים לסיר את הבצלים, הגזר, הסלרי והשום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
מוסיפים פתיתים, ראס אל־חנות ועלי דפנה ומטגנים עוד מספר דקות. מחזירים לסיר את העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה כחצי שעה.
מוסיפים אפונה, מערבבים, מכסים היטב ומכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפרטורה של 100 מעלות למשך 5 שעות לפחות או למשך הלילה. מוציאים מהתנור, מפזרים פטרוזיליה ומגישים.

הערות הבת המתהוללת:
*השתמשתי בפתיתים בצורת קוסקוס, % מסוים של חיטה מלאה.
**הוספתי קופסה קטנה של רסק עגבניות.
***העברתי פתתיתים+נוזלים+עוף לתבנית מרופדת ואפיתי בתנור.

 

חנהפ

Active member
וריאציה על המתכון: פרגיות פתיתים וירקות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/06/blog-post_24.html[/URL]

הרכיבים :
1 ק"ג פרגיות מחולקות ל2-3
1/2 כוס שמן זית
3 בצלים קצוצים
2 גבעולי סלרי קצוצים
1 גדושה שום כתוש
3 כוסות פתיתים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
1 כף ראס אל־חנות (תערובת תיבול מרוקאית, להשיג בחנויות תבלינים)
2 עלי דפנה
1 ליטר מים וארבע כפיות אבקת מרק עוף
1 כוס אפונה וגזר קפואים

אופן ההכנה:
מתבלים את הפרגיות במלח,פלפל שחור וחצי כפית מהתבלין ראס אל חנות
מניחים לכמה שעות עד לילה לספוג טעמים במקרר

מחממים שמן זית במחבת ומשחימים את נתחי הפרגית.

מוציאים בעזרת כף מחוררת.
ומעבירים לתבנית חסינת אש
מפזרים כוס אפונה וגזר קפואים

מוסיפים לסיר את הבצלים, ומזהיבים מוסיפים את הסלרי והשום



ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים.
מוסיפים פתיתים, ראס אל־חנות ועלי דפנה ומטגנים עוד מספר דקות.

מעבירים את תכולת המחבת לתבנית חסינת האש
עירבוב קל
מוסיפים את הנוזלים והתיבול

מכסים ואופים שעה וחצי בחום 180 מעלות
.

המתכון מעל השולחן עם התאמות שלי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פרגיות עם פתיתים וירקות שורש


מנה נהדרת! תוספת ועקרית בסיר אחד זה תמיד כיף, קל להכנה, ללא רוטב (שבת בצהריים..), הכנתי יומיים מראש, עבר חימום פלטה מצוין – נחל הצלחה כבירה, אכין שוב ושוב בע"ה, במיוחד כשיש אורחים עם ילדים או כשאין זמן להסתבך.

כפי שציינתי בהערות, השתמשתי ב-500 גר' פתיתים כפי שצויין במתכון, אך לדעתי זו כמות גדולה מידי של פתיתים – הפרגיות קצת "נבלעו" בפתיתים. בפעם הבאה, כדי להבטיח שהפרגיות תבלוטנה מספיק, מתכוונת להשתמש רק ב- 300-400 גר' פתיתים ולהתאים את כמות המים להוראות על החבילה.

דרך אגב, בעת ערכית הקניה השבועית בשבוע בו הכנתי מנה זו, נתקלתי במקרה בפתיתים של אוסם מ30% (נדמה לי) קמח מלא, ובהם השתמשתי למנה זו – "בוסט" תזונאי על פני הפתיתים הרגילים.

פרגית עם פתיתים וירקות שורש/בני סיידא "אוכל של אמא"

החומרים ל- 5-6 מנות:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות*
1 ק״ג פרגיות חתוכות לנתחים בינוניים
500 גרם פתיתים בצורת אורז**
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט או תבלין לגריל עוף***
4 כוסות (1 ליטר) מים
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום ואת כל הירקות ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות, עד שיזהיבו מעט.
2. מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ובהרט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 45 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

הערות חני ס.:
*לא הוספתי שורש פטרוזיליה.
**השתמשתי ב-500 גר' פתיתים כפי שצויין במתכון, אך לדעתי זו כמות גדולה מידי של פתיתים – הפרגיות קצת "נבלעו" בפתיתים. בפעם הבאה, כדי להבטיח שהפרגיות תבלוטנה מספיק, מתכוונת להשתמש רק ב- 300-400 גר' פתיתים ולהתאים את כמות המים בהתאם להוראות על החבילה.
***בשל אורחת שלא אוהבת קינמון (המצוי בבהרט) השתמשתי בתבלין לגריל עוף כתחליף– יצא נפלא!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קדירת בקר וירקות שורש ביין


הכנתי את תבשיל הקדרה הזה לסעודת פורים וכל המנות האחרות החווירו לעומתו.

קל מאד להכין, רק יש לזכור להשרו את הבשר ביין ערב קודם ולקחץ בחשבון כשלוש שעות בישול.

השתמשתי בשני קילו בשר, חצי בקבוק יין והשלמה של מים ושתי לפתות במקום השורשים. קניתי במיוחד טימין השמשתי ביתר התבלינים הנקובים-נהדר.

קדירת בקר וירקות שורש ביין/אורלי פלאי-בורנשטיין, "קדרות חורף", על השולחן

חומרים ל-8 מנות:
1.5 ק"ג כתף בקר חתוך לקוביות גדולות
1 בקבוק יין אדום יבש
שמן זית לטיגון
5 גזרים קטנים חצויים לאורך
8 בצלים קטנים חצויים
2 גבעולי כרישה פרוסים גס
2 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
1 ראש שום חצוי לרוחב
מלח ופלפל שחור טחון טרי
בוקה גרני (צרור תימין קטן קשור עם 2 עלי דפנה ו-2 גבעולי רוזמרין)
3 גרגרי פלפל אנגלי
1 כוס ציר בקר

אופן ההכנה

1. משרים את הבקר ביין במשך לילה לפחות. מסננים (שומרים את היין) ומייבשים את הבקר.

2. מחממים מחבת גדולה וכבדה עם שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר ב-3-2 מחזורים, כך שישחימו מכל הצדדים. מעבירים לסיר המתאים גם לאפיה בתנור.

3. מוסיפים שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש. מתבלים במלח ופלפל.

4. מעבירים את ירקות השורש לסיר עם נתחי הבקר, ומוסיפים תבלינים ועשבי תיבול.

5. יוצקים מעל את היין של ההשריה וציר ומביאים לרתיחה.

6. מבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה, מנמיכים את הלהבה או מעבירים לתנור בחום בינוני-נמוך ומבשלים עוד שעתיים עד שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך.

 
אם ככה, אז יש לי מתכון - מרק שועית הונגרי

בשר חתוך לקוביות מקומח מונך בשמן החם
נוציא את בשר ונכניס פפריקה מתוקה וחריפה
לזה נוסיף העגבניה שיצאו המים נוסיף את השועית שהושרתה במים כל הלילה
גזרים, את הבשר נמלא מים מלא הסיר, נקניק קבנוב או מבמקרה הנל נקניק תה
מעט פטרוזילה עלי דפנה ונבשל כמה שעות
נטעם ונאזן טעמים פלפל מלח וכו

מה שטוב אחרי זה אצלי הסיר נשאר נקי ולא צריך לנקות ...
רק לפתוח כפתור המכנס ולהתמקם .....

 

Kליקוש

New member
המרק נראה פצצה ,

תנסה קבנוס או נקניקיות סרצ'יצ'ה איטלקיות או אחרות.
טיפה שמן אבל באמת חזק.
 
עוף עם תוספות בסיר אחד, עשוי בתנור

מתכון מאד טעים של חמותה של רותי רוסו.
ובסוגריים הערות ושינויים שלי. ההכנה מאד קלה. לא להיבהל מפירוט היתר.

עוף שלם נקי (כדאי לסלק את השומנים עד כמה שאפשר אבל להשאיר את העור)
2 כפות שמן (שמתי שמן זית משובח)
2 כפות רוטב סויה
כף גדושה אבקת מרק בצל
2 כפות מיץ לימון
1/3 כוס נוזלים (מים, בירה, יין, מיץ – מה שאוהבים) (שמתי יין לבן)
2 או קצת יותר, תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים גס (שמתי 4 גדולים מאד. שימו לפי הרגלי האכילה שלכם)

אפשר להוסיף
פפריקה מתוקה (הוספתי רק את זה ומעט)
פלפל שחור
בהרט

אפשר להוסיף כרישה, שומר, סלרי, גזר בצל, שום, ארטישוק ירושלמי, קלופים וחתוכים.
(הוספתי בצל פרוס והמון המון שיני שום קלופות וחצויות)

מחממים את התנור ל- 220 מעלות.
(איך שהכנסתי את הסיר לתנור, הורדתי ל- 200 מעלות כי חששתי לגורל הידיות)
בסיר גדול שמים את כל הירקות. שוטפים את העוף ומוסיפים. שופכים את התבלינים והנוזלים ומערבבים היטב. מכניסים קצת רוטב וירקות לתוך העוף.
מכניסים לתנור לשעה ורבע, הופכים את העוף.
מנמיכים את הטמפ' ל- 100 ומחזירים לתנור לעוד שלוש וחצי שעות לפחות.

(לא היה לי כל כך הרבה זמן אז אחרי שעה ורבע הורדתי ל- 160, אפיתי עוד 45 דקות, הורדתי ל- 140 ואפיתי עוד 1/2 שעה ואז הרעבים פרצו לתנור וטרפו הכל.
יצא מעולה. העוף צלוי מבחוץ ורך ועסיסי מבפנים, הבשר ממש נופל מהעצמות.
תפוחי האדמה ספוגי רוטב וצלויים מעט.
ואם אפשר, לדעתי בכל זאת עדיפה אפיה איטית יותר לפי ההוראות)
 
טסקבב הוא טורקי ופרסי. עוף עם אורז - רעיון שלי, פרט לזה עם

השמיר והקטניות הירוקות שהוא פרסי.
בעצם פלאו בג'יג' - עוף עם אורז ועגבניות, מתכון עיראקי.
 
כנפיים עם פסטה בגריל

להיט במשפחה שלי


מסדרים בתבנית (רצוי על נייר כסף) פסטה מבושלת – קשתות, סלילים וכד' – פסטה לא דקה מדי.
על זה מסדרים כנפיים, עם חלק העור העליון כלפי מטה.
צולים בגריל עד שמזהיב והופכים את הכנפיים. משתדלים שעכשיו הן תכסינה חלקים אחרים של הפסטה, כאלה שהיו מכוסים עד עכשיו.
לטעמי אין צורך לתבל והפסטה - חלקה סופגת את הרוטב הנפרש מהכנפיים וחלקה נצלית.
 
וריאציות שונות לעוף עם אורז בסיר אחד

מניחים בסיר (עדיף בציפוי נון סטיק) עוף מחולק למנות או 4 כרעיים חצויות, כשהעור כלפי מטה.
יוצקים לסיר 3.5 כוסות מים, מעט שמן (עדיף קנולה) וכפית שטוחה מלח (או לפי הטעם) ומרתיחים.
שוטפים ומסננים 2 כוסות אורז (עדיף יסמין).
כשהמים מבעבעים מוסיפים לסיר את האורז, סוגרים את הסיר ומביאים שוב לידי רתיחה.
כשמבעבע, מערבבים ומיישרים בעדינות את האורז, מבלי להזיז את חלקי העוף.
מעבירים לאש קטנה ומבשלים כ- 40-50 דקות.

גיוונים
בעגבניות (פלאו בג'יג') – מזהיבים בסיר בצל קצוץ בינוני, על זה מניחים את חלקי העוף עם העור כלפי מטה, מוסיפים את המים ומרתיחים, יחד עם האורז מוסיפים לסיר גם כ- 3/4 כוס עגבניות בשלות חתוכות לקוביות די קטנות ו- 100 גר' רסק עגבניות.
עם אפונה/פול ושמיר (פלאו ברלי) – יחד עם האורז מוסיפים לסיר גם צרור גדול של שמיר קצוץ וכ- 400-500 גר' אפונה קפואה או פולים ירוקים קלופים (אפשר קפואים).
צהוב – יחד עם המלח מוסיפים למים 1/2 כף אבקת עמבה/קארי/טורשי צהוב
 
טסקבב - מאכל בסיר אחד מהמטבח הטורקי/הפרסי

חלקי עוף לפי בחירה
או
חזה הודו חתוך לקוביות בינוניות
אפונה קפואה
תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות כנ"ל
בצל גדול
רסק עגבניות (בכמות שתיצור רוטב לא קלוש מדי)
פפריקה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם

בסיר שטוח ורחב, עדיף בציפוי נון סטיק, מטגנים קלות את תפוחי האדמה. מוציאים לקערה, מזהיבים את הבצל, מוסיפים את העוף/חזה ההודו ומטגנים מכל הצדדים עד לשינוי הצבע, מחזירים לסיר את תפוחי האדמה, מוסיפים את האפונה ואת רסק העגבניות והתבלינים. מוסיפים מים בכמות שתגיע לגובה המוצקים שבסיר. מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כ- 45 דקות על אש קטנה.
הטורקים והפרסים מגישים בצלחת עמוקה, על מצע של אורז לבן, ואוכלים בעזרת כף.
וזה אומר שתפוחי האדמה אינם מרכיב דומיננטי בסיר הזה אלא רק חלק מהתבשיל. לא התוספת המרכזית.
 
עוף עם תפו"א ויין לבן של בני סיידא, שהגישה BB במפגשון אצלה

מתכון של בני סיידא, קל להכנה ומאד טעים.
האפיה ארוכה וטעם היין נספג בעוף ובתפוחי האדמה שיוצאים נימוחים. למרבה הפלא, זה גם יוצא טעים בשבת בחימום חוזר, אפילו תפוחי האדמה.
6 כרעיים (כדאי לחצות)
1/4 כוס שמן זית
2 ראשי שום (כתוב שיניים לא קלופות, BB מקלפת)
5 תפוחי אדמה פרוסים עבה
מלח, פלפל
2 כוסות יין לבן
לטגן את הכרעיים עד שישחימו. להוסיף את השום לטיגון של עוד דקה, להוסיף יין ולערבב להוצאת כל המשקעים של העוף.
בתבנית לסדר את תפוחי האדמה, לתבל במלח ופלפל.
לסדר מעל את הכרעיים ואת תכולת המחבת. לתבל במלח ופלפל.
לכסות ולאפות שעה וחצי.
להוריד כיסוי ולאפות עוד חצי שעה להשחמה.

BB אופה בדרך כלל מכוסה יותר זמן, עד שכמעט אין נוזלים.
 
עוף עם תפוחי אדמה ואפרסקים שהילדים שלי אוהבים

במקום אפרסקים (משומרים) אפשר לשים שימורי לפתן שזיפים או לפתן חצאי משמש

קל הכנה, חגיגי וטעים טעים.
מבשלים תפו"א בקליפה, מקררים ומקלפים. פורסים לפרוסות בעובי כחצי ס"מ. מניחים בתבנית (רצוי לרפד בנייר כסף או נייר אפיה) ועל זה נתחי עוף. פותחים קופסת שימורים של חצאי אפרסקים, חותכים כל מחצית אפרסק ל- 2-3 פלחים ומוסיפים לתבנית. מוסיפים אבקת מרק בצל ומיץ מהקופסא, ומערבבים בעדינות. הכי כדאי ללבוש כפפות ניילון חד פעמיות ולערבב בידים. חשוב שהעוף יהיה מעל לתפוחי האדמה. אופים עד שמזהיב, בחום בינוני-גבוה (180-200 מעלות) והופכים מדי פעם את העוף. חשוב שלקראת סוף האפייה חלקי העוף יהיו עם העור כלפי מעלה, וחשוב גם להזיז אותם בכל פעם, כדי שכל תפוחי האדמה והאפרסקים יזכו למנת חום בלי שיהיו מכוסים בעוף.
כמויות: לתבנית גדולה ושטוחה של התנור (מספיק למשפחה רגילה) – כ- 1 קג' תפוחי אדמה, עוף אחד או עוף וחצי אפילו, מחולק, או 6 כרעיים חצויות, קופסה שלמה של אפרסקים
 

חנהפ

Active member
מג'דרה אורז עדשים שחורות ופרגיות

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/01/blog-post_15.html[/URL]


רכיבים:
1/2 1 ק"ג פרגיות חתוכות לפיסות בגודל כ- 5 ס"מ
תבלינים: מלח,פפריקה,כורכום,פלפל שחור
2 בצלים קצוצים
3 גזרים מגוררים דק
1/2 1 כוסות עדשים שחורות מבושלים לכמעט ריכוך, לשמור חצי כוס מנוזלי הבישול
1/2 1 כוסות אורז שטוף
תבלינים: מלח,כורכום,אבקת מרק עוף,פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
מתבלים את נתחי הפרגית ומניחים לשעה לספיגת טעמים
מטגנים במעט שמן להשחמה קלה משני הצדדים

מניחים בצד
בסיר רחב מזהיבים את הבצלים הקצוצים
מוסיפים את הגזר המגורר
מאדים כ- 5 דקות
מוסיפים את יתרת הרכיבים ומחזירים גם את נתחי הפרגית


מוסיפים 1/2 3 כוסות מים


מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים נספגו
 

חנהפ

Active member
פרגיות ,ירקות וארוחה בתבנית

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/06/blog-post_8.html[/URL]


רכיבים:
1/12 1 ק"ג פרגיות מנוקות משומן וחתוכות ל 2-4
מרינדה לפרגיות:
1/3 כוס שמן זית
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות פפריקה
מלח,פש"ג
ירקות:
3 בצלים חתוכים לשמיניות
2 פלפלים חתוכים לרצועות
2 בטטה פרוסות
3 גזרים פרוסים
3 תפו"א פרוסים
תיבול לירקות:
שמ"ז,מלח,פש"ג,פפריקה,טימין
אופן ההכנה:
לערבב את נתחי הפרגית עם המרינדה ולהניח לכמה שעות לספיגת טעמים
סמוך לאפיה לתבל את הירקות



ולהניח בתבנית חסינת אש
לסדר מעל את נתחי הפרגית


לאפות בחום 190 מעלות 45 דקות, לערבב מעט ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה.
 

חנהפ

Active member
פאייה

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_9028.html[/URL]



12 שוקיים להמליח לפלפל ולטגן בשמן זית,להניח בצד
באותו סיר (רחב ונמוך) לטגן 2 בצלים ולהוסיף 4 שיני שום כתושים
להוסיף: 3 פלפלים חתוכים לקוביות בגודל 1.5 ס"מ
4 עגבניות קלופות וקצוצות
3 נקניקיות מרגז או צ'וריסו,אני שמתי קבנוס.
אופציה -הוספת כוס אפונה קפואה
לבשל כ-10 דקות
להוסיף 3 כוסות אורז
1 כוס יין לבן
5 כוסות מרק עוף (מים+אבקה) או ציר עוף
זעפרן,מלח,פלפל שחור
להחזיר את השוקיים המטוגנים ולבשל עד שכל הנוזלים נספגים

בקישור יש עוד כמה מתכונים לפאיה
 
למעלה