פרגיות עם פתיתים וירקות שורש
מנה נהדרת! תוספת ועקרית בסיר אחד זה תמיד כיף, קל להכנה, ללא רוטב (שבת בצהריים..), הכנתי יומיים מראש, עבר חימום פלטה מצוין – נחל הצלחה כבירה, אכין שוב ושוב בע"ה, במיוחד כשיש אורחים עם ילדים או כשאין זמן להסתבך.
כפי שציינתי בהערות, השתמשתי ב-500 גר' פתיתים כפי שצויין במתכון, אך לדעתי זו כמות גדולה מידי של פתיתים – הפרגיות קצת "נבלעו" בפתיתים. בפעם הבאה, כדי להבטיח שהפרגיות תבלוטנה מספיק, מתכוונת להשתמש רק ב- 300-400 גר' פתיתים ולהתאים את כמות המים להוראות על החבילה.
דרך אגב, בעת ערכית הקניה השבועית בשבוע בו הכנתי מנה זו, נתקלתי במקרה בפתיתים של אוסם מ30% (נדמה לי) קמח מלא, ובהם השתמשתי למנה זו – "בוסט" תזונאי על פני הפתיתים הרגילים.
פרגית עם פתיתים וירקות שורש/בני סיידא "אוכל של אמא"
החומרים ל- 5-6 מנות:
1/4 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות*
1 ק״ג פרגיות חתוכות לנתחים בינוניים
500 גרם פתיתים בצורת אורז**
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כף בהרט או תבלין לגריל עוף***
4 כוסות (1 ליטר) מים
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב את שמן הזית, מוסיפים את הבצל, השום ואת כל הירקות ומטגנים 6 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות, עד שיזהיבו מעט.
2. מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל ובהרט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
3. מכסים ומבשלים על האש הקטנה ביותר 45 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים ומגישים.
הערות חני ס.:
*לא הוספתי שורש פטרוזיליה.
**השתמשתי ב-500 גר' פתיתים כפי שצויין במתכון, אך לדעתי זו כמות גדולה מידי של פתיתים – הפרגיות קצת "נבלעו" בפתיתים. בפעם הבאה, כדי להבטיח שהפרגיות תבלוטנה מספיק, מתכוונת להשתמש רק ב- 300-400 גר' פתיתים ולהתאים את כמות המים בהתאם להוראות על החבילה.
***בשל אורחת שלא אוהבת קינמון (המצוי בבהרט) השתמשתי בתבלין לגריל עוף כתחליף– יצא נפלא!