אורני אורני
New member
מרק של חורף
זה השם שבתי נתנה לתבשיל הזה שבעיניה היה חובה עם רדת הגשם הראשון
בצל
גזר
קצת שמן לטיגון
גריסים
עדשים (עדיף ירוקות)
כמה ענפי סלרי, אם יש לכם, ישפיעו לטובה
גרונות הודו או בשר שריר או חלקי עוף או גידי רגל - מה שבא לכם
מלח (או אבקת מרק עוף) ופלפל
משרים את העדשים והגריסים, לפחות שעתיים. לא צריך השריה ממושכת אבל כן צריך את ההשריה כדי למנוע הפחתת הנוזלים במהלך הבישול. אם לא מספיקים להשרות, יוצקים מים רותחים ומחליפים אותם ברותחים חדשים כל 15 דקות. חוזרים על כך 3 פעמים.
קוצצים בינוני את הגזר והבצל. מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את כל השאר ומים לפי מידת הסמיכות הרצויה.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהכול מספיק רך.
לאחר הרתיחה, כדאי להניח מתחת לסיר תחתית לפיזור חום - מתכת עגולה ומחוררת בעלת ידית, הדומה למחבט פינג פונג.
זה השם שבתי נתנה לתבשיל הזה שבעיניה היה חובה עם רדת הגשם הראשון
בצל
גזר
קצת שמן לטיגון
גריסים
עדשים (עדיף ירוקות)
כמה ענפי סלרי, אם יש לכם, ישפיעו לטובה
גרונות הודו או בשר שריר או חלקי עוף או גידי רגל - מה שבא לכם
מלח (או אבקת מרק עוף) ופלפל
משרים את העדשים והגריסים, לפחות שעתיים. לא צריך השריה ממושכת אבל כן צריך את ההשריה כדי למנוע הפחתת הנוזלים במהלך הבישול. אם לא מספיקים להשרות, יוצקים מים רותחים ומחליפים אותם ברותחים חדשים כל 15 דקות. חוזרים על כך 3 פעמים.
קוצצים בינוני את הגזר והבצל. מזהיבים את הבצל, מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2 דקות, מוסיפים את כל השאר ומים לפי מידת הסמיכות הרצויה.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים עד שהכול מספיק רך.
לאחר הרתיחה, כדאי להניח מתחת לסיר תחתית לפיזור חום - מתכת עגולה ומחוררת בעלת ידית, הדומה למחבט פינג פונג.