שרשור בקשות ועזרה לימודית

Wisper

New member
מבחן בחוקתי - HELPPP../images/Emo53.gif

שלום, יש למישהו במקרה מחברת בחינה שיש בה את כל המבחנים שצריך וההלכות החשובות בכל פס"ד? אני מאוד אודה אם יש למישהו והוא יוכל לשלוח לי

הייבי

New member
המלצה

מרצים שונים מלמדים תכנים שונים, ברור שכולם מלמדים את חוק היסוד, אבל הדגשים והפסיקה שונים (כמו גם התיאוריות המשפטיות והזווית) הכי מומלץ לחפש חומר של המרצה שלך והדרך הכי טובה לעשות זאת היא אצל אנשים שאתה לומד איתם וכנראה שונררו מחברות וחומר משנים מעליהם. בכל מקרה, אם תכתוב מרצה אז יהיה לנו קל יותר לעזור לך.

Wisper

New member
צדדים לעבירה מנתחים

קודם את העבירה הגדולה. ואז את הצדדים בנפרד, ורואים איך הם משתלבים בתוכה כנגזרות שלה.

sacrament

New member
האם קראת את פסקי הדין?

המבחנים די ברורים, ואין לי בעיה לנבור כדי למצוא אותם, אבל חשוב מאוד שתקחי את המבחנים מהפס"דים המסויימים שיש לך- אולי יש מקרה מקביל באחד מהם, אולי יש נסיבות מסויימות שמצריכות התייחסות שונה ממה שאנו נגיד לך. בפסקי דין מגדירים הסיוע/שידול וכו' באופן לא רע- ואפשר להעתיק משם.

תהיות כלליות בדיני עונשין

אני מבינה את החומר, אבל יש לי בעיה עקרונית כיצד לנתח סעיפים של עבירות. כאשר כתוב לי במבחן "בדוק את אחריותו של X לעבירה לפי ס' Y" איך אני אמורה לסדר את זה מבחינת התוכן? ללכת אחד אחד ולבחון התנהגות, מודעות, אוטומטיזם וכו'? ואם יש לי מספר עבירות? בבוחן ביניים שהיה לנו פשוט נכנסתי לפאניקה והרסתי הכל...

Avalanch

New member
ניתוח סעיפים

כשאומרים לך שחיים מואשם ברצח, את עוברת על הפס"דים שמדברים על רצח, גם ישירות וגם בעקיפין, וכותבת אם התקיימו מרכיבי העבירה- האם היה או לא היה קינטור, האם היתה כוונה, האם היה מעשה בכלל, האם מישהו אחר התערב ויכול להשפיע על התמונה, וכו'. כמובן תוך ניתוח של יסוד עובדתי (=ירה\לא ירה), נסיבות (=קינטור? כוונה תחילה?) ויסוד נפשי (היה מעורער בנפשו? התכוון לרצוח?). אל תוותרי על שום פרט, גם אם נראה טריוויאלי. אם הבן אדם בסיפור ירה, תרשמי תחת יסוד עובדתי: "הוא ירה". בהצלחה

sacrament

New member
עניתי...אבל הערה אחת

יש הרבה שגיאות כתיב בשאלון- חלקן של הקלדה וחלקן פשוט מדאיגות- כמו צומת לב, או כדי במקום כדאי...וכל מיני כאלה. אם אתם רוצים שיתייחסו אליכם ברצינות, רצוי שתעשו הגהה לשאלון.

למעלה