שרשור דגים

razgalili

New member
50 גרם זו כמות מספיק נמוכה

כדי שלא תצטרכי להוסיף מגנזיום מצד שני B6 בלי מגנזיום בפירוש פחות מועיל וB6 בכמויות יותר גדולות (עם מגנזיום) בפירוש יותר מועיל שווה לנסות להגדיל את המינון באטיות ולהוסיף מגנזיום. אפשר לעלות עד 500 מ"ג B6 + 300 מ"ג מגנזיום על פי ד"ר רימלנד.

רז

הבנתי שיש כל מיני מגנזיום איזה סוג אתה חושב שכדאי? ולא הבנתי את המינונים 500 מג מגנזיום או B6?

razgalili

New member
לא הצלחתי למצוא

התיחסות לסוג הספציפי של המגנזיום. ה B6 אמור להיות פי שתים או שלוש יותר מהמגנזיום: 500 מ"ג B6 250 מ"ג מגנזיום.

איך נותנים את המגנזיום?

האם הוא בא בכדור או נוזל? האם אפשר לקנות בכל בית טבע? סליחה על השאלות ה"טרוויאליות" אין לי מושג...

סוגי מגנזיום שונים משפיעים על הצואה

היי רז, אני הפניתי את מאמינה לשאול את השאלה, בגלל המידע הזה: מעבדות קירקמן, לימדו אותי בזמנו, שיש הבדל בין סוגי המגנזיום- There are many different forms of magnesium and the Physician's Desk Reference for Nutritional Supplements states that there is no compelling data indicating absorption differences. There are reported differences in how different forms affect the gastrointestinal tract, however. Below are some guidelines, though individual results may vary and should be discussed with your physician before administration. Oxide Tends to firm stools Glycinate A very gentle form, easier on the system Citrate Tends to loosen stools Sulfate Tends to loosen stools Chloride Tends to loosen stools BUFFERED HYPOALLERGENIC MAGNESIUM CAPSULES Kirkman's Hypoallergenic Magnesium capsules are buffered which means they are resistant to pH changes when in solution. This makes them less reactive and less likely to irritate the digestive tract. These characteristics may also increase absorption capacity. והשאלה שלי היא האם הבנתי נכון? אם נותנים B6 חייבים מגנזיום, אבל אם נותנים מגנזיום לא חייבים B6? כי אני רוצה להעלות את רמת ה-B6 אצל בני, הרבה יותר מהכמות שהוא מקבל היום- שהיא כ- 5.5 מ"ג בסה"כ, אבל מוצרים עשירי מגנזיום ובמיוחד B6, כמו סופרנוטרה, היו איומים ונוראיים עבורו. ניסינו גם ספקטרום קומפליט, מקירקמן לפני שנתיים שהיה בלתי אפשרי בטעמו ומרקמו, כך שהקופסא השלמה, עדיין מעלה אבק אצלנו. כרגע יש לי מגנזיום אוקסיד 133 מ"ג לטבליה יחד עם 8.3 של B6, אבל אני רוצה להעלות B6 למינון קצת גבוה יותר. אז המירבי הוא פי שתיים יותר B6? זה כבר מביא אותי למינונים הגבוהים של רימלנד שממש לא היו טובים אצלנו. השאלה שלי, היא במיוחד בגלל ההשפעה המבורכת שאמור להיות לפירידוקסין על פרכוסים. כמה המינון שלידיעתך יהיה יעיל? בהקשר של פרכוסים אפילפטיים כמובן. יש נתונים מדאיגים נוספים לגבי הומיאוציסטאין גבוה בדם, בעקבות תרופות לאפילפסיה- והומיאוציסטאין, שהוא חומר מזיק, הגורם לטרשת עורקים ולפרכוסים: Homocysteine is an experimental convulsant and an established risk factor in atherosclerosis. A nutritional deficiency of vitamin B6, vitamin B12, or folate leads to increased homocysteine plasma concentrations. During treatment with carbamazepine (CBZ), phenytoin, or phenobarbital, a deficiency in these vitamins is common. The objective of the study was to test the hypothesis that antiepileptic drug (AED) treatment is associated with increased homocysteine plasma concentrations. METHODS המאמר המצורף דן בהשפעת התרופות האנטי אפילפטיות, הגורמות לירידת ויטמינים חיוניים ולעלייה של סיכון להומיאוציסטאין ופרכוסים. מה אתה יודע בנושא? האם להוסיף יותר פולאט B6 B12 ודומיהם? תודה תודה, תלמה. וסליחה אבל עוד שאלה- כרגע הוא ימשיך אנטיביוטיקה של זינאט לצערי, עוד שבוע נוסף, אז ממתי כדאי לתת אצידופילוסים וכמה? של איזה סוג? תודה שוב, תלמה.

אמאלה ט

New member
TOO B OR NOT TOO B

בהקשר ל B6 קראתי שמומלץ לקחת אותו עם קומפלקס B . האם זה נכון? בהקשר לראקציות שליליות שזה יכול לגרום. אילו תופעות ראית תלמה כאשר ציינת שהמוצרים " היו איומים ונוראים"? אשמח לקבל תגובות לחיוב ולשלילה בהקשר ל B6 תודה

razgalili

New member
אז ככה

אם נותנים B6 חייבים להוסיף מגנזיום כי B6 "שורף" את המגנזיום שהגוף צריך ונוצר חוסר.אם לוקחים מגנזיום לא חייבים B6, אבל זה לא אומר שאפשר לקחת כמה שרוצים.אצל רוב האנשים הכליות נפתרות מעודפי מגנזיום בקלות יתרה אבל אם יש בעית כליות עלול להיווצר עודף של מגנזיום, עם נזק אפשרי לבריאות ואפילו דווח על מקרה מוות אחד. המקרה המדובר היה על ילד שאימו נתנה לו ארבע כפות ביום (!!!!) של מגנזיום.מינון בטוח לאדם בוגר הוא 400-1000 מ"ג, ילד יכול לקחת חצי מזה.רצוי מאד לעשות בדיקה של מינרלים בתאי דם אדומים פעם בכמה חודשים כדי לוודא מה חסר לילד וממה יש לו עודף. אפשר לצאת מתוך הנחה שאם אין לילד בעית כליות אז מירב הסכויים שחסר לו מגנזיום בצורה רצינית.תרופות אפילפטיות והומאוציסטין - אני ממליץ שתקראי את המאמרים שנמצאים פה על מתילישין הומאוציסטין וכו. בגדול התהליך של המתילשין משתמש בנקודות שונות שלו ב B6, מגנזיום, MB12, חומצה פולינית, P5P ומוליבידנום. "פקק" באחת מהנקודות של התהליך יגרום להצטברות של תוצרי הביניים של התהליך כמו המאוציסטין. פקק יכול להיות מחסור באחד מהחומרים הנ"ל, או לחילופין פגם או מחסור באחד מהאנזימים שמשתתפים בתהליך. ידוע לנו שלכל הילדים בספקטרום יש בעיה ליצר MB12, ושלכולם חסר גלוטטיון (שהוא אחד מהתוצרים החשובים של התהליך) אבל יש הרבה ילדים שלהוסיף להם MB12 מזיק כי יש להם "פקק" נוסף או אחר. רק נסוי ובהיה. לגבי הפרוביוטיקה - ביום שאתם גומרים עם האנטיביוטיקה, כמה שיותר וכמה שיותר סוגים של אסידופולוס. כיוון שאתם על GFCF כדאי להוסיף גם beneficial yeast ל clair lab יש מוצרים שקיבלנו עליהם המלצה, קירקמן נחשבים לטובים אבל יקרים מאד.

תודה רבה רז- עזרת לי הרבה

וכמה B6 מוסיפים לרוב כדי שיהיה משמעותי, אצלנו המינונים הגבוהים לא היו טובים. המינון הנמוך לא מספיק. האם יש צירוף שהולך עם B6 או מזון שמשפר/מעכב ספיגה? אמאלה ט' תופעות היתר מינון אצלנו היו שילוב של חוסר יכולת להסתכל בעינים, חוסר יכולת לתקשר, אי שקט מאד גדול וירידה בתפקודו. מאידך, גם מינון גבוה של 10 מ"ל שמן קרלסון, (שוקל 34 ק"ג) גורם לו להרבה רגישות יתר ונטייה לבכות המון מכל דבר. זה לא בהכרח משפר את תפקודו ולכן אנחנו מעלים מינונים מאד בזהירות. תוספת של ויטמין E וויטמין C לא עזרה במיוחד. אני אעלה קצת את הויטמין B6 ואכן אני מוסיפה גם את יתר ויטמיני ה-B , אנחנו משתמשים בדובוני יומי, שהם נוחים ללקיחה ועובדים יפה אצלנו. מה שחסר שם זה אבץ, ברזל וקלציום, כי אין בהם מינרלים.

razgalili

New member
מה קורה עם הגלוטטיון לילד?

כבר יש התקדמות? האם ניסיתם B12?

neomyz

New member
פתאום כשאני קוראת את מה שכתבת

נופל לי האסימון - עשינו הפסקה עם השמן דגים, כי לא היה לנו במה לערבב אותו כשעברנו ל- GFCF, וכשהחזרנו ראיתי את כל התופעות האלה של הרגישות יתר, בכי מכל דבר וכו', רק לא קישרתי את זה לשמן כי לא ידעתי שזה יכול לגרום לכאלה תופעות. מה עשית? הורדת את השמן דגים לגמרי או הורדת מינונים?

uziop

New member
מגנזיום

חשוב להוסיף סידן במינונים גבוהים של מגנזיום

laura ashley

New member
אל תפחדי... מה יש לך להפסיד?

גם אני רוצה להתחיל אבל לא יכולה עד שנגמור לשלוח את כל הבדיקות , כדי לא לחרב את הbase line לדעתי הדלה- אין מה להפסיד ! אני התחלתי עם האומגה ואני כל יום מברכת מודה ומהללת את מי שהמליץ, הפנה, סיפר, וקישר אותי לדבר הזה שקידם את הבן שלי בצורה מטאורית כל כך... ואני אגב מאמינה שגם עם האנזימים נראה שיפור משמעותי, יש לי תחושה טובה לגביהם.

guybz

New member
כמה הערות-

1. המינון שאת נותנת- כפית אחת ביום שמכילה 240 מ"ג אומגה 3 חומר פעיל לילד ששוקל 12 ק"ג זה כלום. זה שליש מהכמות המינמלית האפקטיבית ושישית מהכמות המקסימלית. 2. לדעתי המוצר לא אופטימלי מבחינת יחס EPA ל DHA ובעקרון חסר בו DHA. היחס צריך להיות 3:2 לטובת EPA ובמקרה הקיצוני 2:1 לטובת EPA. אצלך היחס 3:1 לטובת EPA. 3. במוצר יש 20 מ"ג אומגה 6 מסוג GLA שרק מזיק ומוריד את האפקטיביות של האומגה 3. בקיצור- זה מוצר מתחכם שלא מתאים לילדים אוטיסטים באופן כללי (לדעתי) ובמינון שאתם נותנים אותו הוא גם לא אפקטיבי כך שזה סתם. המלצתי לך- ללכת על שמן דגים סטנדרטי ביחס 3:2 EPA ל DHA שכל כך הרבה הורים כאן מדווחים על זה שזה עוזר לילדיהם. ולתת במינון של גרם חומר פעיל לכל 10 ק"ג גוף עד 5 ק"ג גוף. כלומר לילד שלך ששוקל 12 ק"ג זה יצא בין 1.2 ל 2.4 גרם חומר פעיל (בין 4 ל 8 קפסולות של 300 מ"ג או 2 ל 4 קפסולות של 600 מ"ג. יש את שני סוגי הקפסולות בשוק) גיא

גיא, תודה רבה על התגובה

למרות היחס הלא אידאלי והכמות הקטנה אנחנו כל יום רואים שינויים עם זאת החל מהיום אני אגדיל את הכמות להמלצתך... עד היום השתמשנו בקרלסון שהראה בדיוק את אותה התקדמות רק שהאי קיו פשוט נטול ריח לחלוטין בניגוד לקרלסון שלמרות ריח הלימון עדיין מסריח. עם זאת, בגלל המלצתך המאוד חד משמעית נמשיך בקרלסון תודה ויום טוב

laura ashley

New member
גיא, אני לא מצליחה למצוא את המוצר

הזה, יכול להיות שהחליפו לו שם? יש לך עוד פרטים על הייצרן כדי שאוכל לחפש? ומה דעתך על האיי קיו? שווה ? כדאי? תודה מראש

guybz

New member
את דעתי על ה IQ תראי למעלה

אני אנסה ללחוץ על אושין שיתנו לי לינק ישיר למי שמוכר את המוצר באנגליה גיא

guybz

New member
חיפשתי בשבילך בגוגל ובמכה ראשונה

מצאתי. נסי בלינק הזה. אומנם מוצר חדש באנגליה אבל נראה לי שמוצר טוב. למרות שגם כאן יחס EPA ל DHA קצת גבוה לטעמי. אבל הריכוז מאד גבוה. 2 גרם חומר פעיל לכפית!!! http://www.pressbox.co.uk/detailed/28788.html וכנראה שהמוצר מאד מטול עם וריח בהצלחה גיא

למעלה