שרשור "האם הפלויד באים לארץ"

נוWה

New member
פינק פלויד בארץ?!?

זה נכון שעוד שנתיים הם אמורים להופיע בארץ?!?!?

צ455

New member
פינק פלויד בארץ???

אני שנחים לא הייתי במחשב שלי ואני עכשיו נכנסת לכל מיני בלוגים ואני מגלה שיש סיכוי שפינק פלויד יגיעו לארץ רציתי לדעתתם אם מישהו מכם יודע על זה משהו או שזה סתם שמועות. . .

Blackpanter1י

New member
../images/Emo32.gif אם כבר הופעה,אז יצא לי לשמוע

היום אנימלס לייב ב77 לא יודע איפה,וזה היה בשבילי ממש אכזבה...מבחינת ביצוע,זאת אומרת ציפיתי מלהקה בסדר גודל הזה הופעה יותר מקצועית...מזה ווטרס וגילמור שכחו איך שרים ומנגנים?! זה נשמע כאילו הם מופיעים בלי חשק בכלל. נ.ב בלי שום קשר תמיד אמרתי שמטאליקה זאת אחת מהלהקות שמופיעות בצורה הכי טובה (ברוסיה למשל), מבחינת ביצוע נטו לא אפקטים ופירוטכניקה.

One Echoe

New member
תשמע...

לא שמעתי את ההופעה, אבל ל-כ-ל להקה יש הופעות גרועות. וכשאני אומר לכל להקה אני מתכוון לכל להקה. אשמח אם תכתוב לי במסר איך קוראים להקלטה.

Blackpanter1י

New member
אחרי שמיעה חוזרת זה נשמע לא רע

לא אמרתי שאין להם הופעות טובות,יש להם את פומפי (למרות שזאת לא בדיוק הופעה...) ואת פולס שהם טובות, ובטוח עוד כמה שלא ראיתי. ובקשר לשם אני לא יודע, אני רק יודע שזה איזה איצטדיון אבל לא במונטריאל.

One Echoe

New member
אתה צוחק?

רוב ההופעות של הפלויד טובות... למה פומפי לא בדיוק הופעה?

holo

New member
אישית, לא אהבתי את ההופעות שלהם

של שנות השבעים, מבחינה מוזיקלית, לדעתי הם נופלות מהאולפן בהרבה.

vegetable man

New member
ההופעות של הפלויד היו מצויינות

לא רק מצויינות - הם היוו גם מודל והשראה ללהקות אחרות בהמשך - איך הופעה טובה צריכה להיות. הפלויד ידעו איך להופיע מול קהל של איצטדיונים, ומול קהל מצומצם יותר. מה שעושה להקה טובה לפרפורמרית טובה, היא היכולת להביא גם דברים חדשים להופעות. אצל הפלויד, כל הופעה היתה אוונגרדית ושונה מקודמתה, תמיד היה ניסיון לצאת מהמסגרת של הקלטות האלבום, תמיד אילתרו וניסו דברים חדשים, אני לא אומר שתמיד זה הלך, אבל זה מה שעשה אותם טובים ומיוחדים בהופעות. כמובן שישנן הקלטות מעופשות של הופעות רעות - גם בגלל איכות ההקלטה, ואולי גם בגלל ההופעה עצמה. זאת הסיבה שלא הוציאו אותן, והם לא חוקיות - כדי שלא נשמע כמה גרועות הן. אבל עדיין, יש מספיק הקלטות שמעידות, שהפלויד היו מצויינים בהופעות, כמו ummagumma (נתעלם לרגע מאיכות ההקלטה), The man and the journey, ועוד כמה. גם פומפיי וההקלטות ל-BBC מעולות, גם אם לא בוצעו מול קהל, הן עדיין בוצעו לייב, וחלקן עדיפות על האלבומים עצמם לטעמי...

זה נכון להופעות עד 1973

אחרי ש-DSOTM נהפך ללהיט ענק, הם לא יכלו להופיע עוד באולמות "קטנים" ונאלצו להופיע באצטדיונים. כדי להתאים את ההופעה לאולם, הם הלכו ונשענו יותר ויותר על האפקטים הויזואליים, ופחות ופחות על חדשנות מוסיקלית. מאמצע שנות השבעים, הם גם לא ניגנו קטעים חדשים לפני יציאתם באלבום הרשמי, מפחד הבוטלגרים.

vegetable man

New member
התכוונת

כדי להתאים את ההופעות לאיצטדיונים? נכון מאוד שבשלב מסוים הם פחות ופחות היו חדשניים בהופעות במהלך שנות השבעים. אישית אין לי שום רצון וחשק לשמוע את ההופעות אחרי DSOTM. אגב הם דווקא ניגנו ב-74' בהופעות את "You Gotta Be Crazy" (שהפך ל-Dogs שלוש שנים אחרי באנימלס), כך שלא ברור לי עד כמה הם נזהרו מבוטלגרים, כך או כך ההופעות האלה לא ממש מעניינות אותי.

יש פול בוטלגים אחרי 73

ויש כמה באיכות מעולה, ובשילוב ארבעת אלבומי הפאר, דארק סייד, ויש יו, מדל(אקוס, ootd) ואנימלס(you gotta be crazy, raving and rolling) , וזה מה שחיפשו הבוטלגריסטים(?) ובטוח שהפלויד ידעו את זה

הכוונה שלי היתה

שהם חדלו לבצע שירים שעוד לא יצאו רשמית, אחרי 1975. בוודאי שיש הקלטות מהופעות לאחר מכן, אבל החדשנות והנסיוניות שאיפיינו את ההופעות שלהם עד DSOTM, נעלמו. בלאו הכי זה היה בלתי אפשרי באצטדיונים.

למעלה