טוב אז גם אני....
מור הכירה לי את הפורום (קוראים לי רונה ואני ספורטאית.... אוהבים אותך, רונה!) ואשמח להכיר את כולכן. אומרים שאני תחרותית. אומרים שרואים שאני עוסקת בספורט מגיל צעיר. אומרים שיש לי רק ריצה בראש. אני בסך הכל מצאתי את עצמי בת 32, אם לשלושה ילדים קטנים (אז בני 6, 4, 2), מלאה מאד וחסרת כל אנרגיות. מעולם לא עסקתי בספורט. תמיד הייתי האחרונה להיבחר לנבחרת. קמתי מהספה, עזבתי את הצ'יפס והנעתי את עצמי לחד"כ. שם התחלתי לעשות ספינינג ואירובי ואז מצאתי מדריכה שדירבנה אותי לצאת החוצה, לרכב על אופניים. בגיל 33 מצאתי את עצמי עם אופני כביש שרכשתי שעה קודם לכן לאחר שלא רכבתי על אופניים מאז התיכון, עולה את בר גיורא בעקבות חברתי ומקווה שלא אמות מהתקף לב לצד הדרך. באותו יום התאהבתי בספורט ובהרגשה שאחרי. בהרגשה שאני יכולה. בהרגשה שאני חזקה. בשעתיים האלה שבהם שכחתי את כל יתר החיים (כולל, אבוי, את היותי אם ואשה בישראל....). כעבור חצי שנה מצאתי את עצמי מתאמנת לדואתלון רמת הגולן (שמאז בוטל). תוך כדי אימונים היתה לי תאונה. רכב העיף אותי לצד הכביש. דפקתי ברקס שמאלי והאופניים עשו את שלהן ועצרו בחרק'ה. מצאתי את עצמי על הכביש עם כתף שבורה וחבלות בברך. חברתי היתה לפניי ולכן עליתי חזרה על האופניים והמשכתי לרכב כשעתיים עד שהגענו חזרה לרכב. באותו יום מצאתי כוחות שלא ידעתי שהיו לי וגם פיתחתי פחדים מהרכיבה (אדגיש כבר מעכשיו שמאז לא רק שהתגברתי על הפחדים אלא הרכיבה היתה ונשארה אהבתי הראשונה ותוך כדי ריצות אני שומרת לה אמונים). כיוון שהייתי באימונים לדואתלון מצאתי את עצמי מעדיפה את הריצה שבה שתי הרגלים על הקרקע ואין היתקלויות עם רכבים. שש שנים עברו מאז. 5 מרתונים (שיא אישי 3:35 בטבריה), עשרות מירוצים, כ-15 חצאי מרתון (כבר הפסקתי לספור...). לרגע אני לא מסתכלת אחורה. אני בן אדם אחר היום. ספורטאית (למה אנחנו מתביישות להגיד את המילה הזאת??), אומרים שאני רזה (עדיין אני חושבת על עצמי כעל אשה מלאה), רצה, הילדים גדלו, אני גרושה, אני כבר בת 40... החיים לצד הריצה נתנו לי אנרגיות שלא ידעתי שיש. תמיד חשבתי שאשה בגילי כבר עייפה, שחוקה משהו, אפורה משהו. יש בי היום יותר צבע ממה שהיה בי לפני 10 שנים. היום אני קמה ב-5.30 (וכל פעם שאני עושה את זה מקללת את השעון מחדש), יוצאת לרוץ (וגם לרכב מדי פעם), חוזרת אחרי לפחות 12 ק"מ ומתחילה את היום. אין שבת בלי ריצה. אין שבוע בלי ספירת קילומטרז', אין שנה בלי מרתון. מי זאת ה"רונה" הזאת? לא יודעת. נראה לי שזאת מי שנועדתי להיות....