שרשור הכרות - חלק ד'

s h i r k u s h

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני שירי, בת 21 בעוד מספר חודשים
חיילת משוחררת עוד שבועיים
האמת שאני קוראת אותכם ברפרוף כבר כמה ימים, תהיתי אם להיכנס או לא ובסוף החלטתי כן לכתוב ולהגיב. אז כפי שכבר בטח שמתם
, התחלתי להגיב ומתוך התגובות אני מניחה שתבינו למה אני פה, ואם לא- אני אנסה להסביר אם תרצו
שיהיה לכם חג שמח ושנה טובה ומתוקה

saritkm

New member
וואוו

כאילו קראו את המחשבות שלי. טוב, ככה. אני שרית בת 16 מהמרכז מצאתי את הפורום הזה לפני כמה ימים אבל רק עכישו היה לי זמן לקרוא את המאמרים.. קראתי את המאמר הראשון שיעל כתבה עכשיו ואני פשוט מאושרת שהיא חשבה על כזה רעיון לפורום השנה אני מרגישה שאני הולכת לשנות את החיים שלי, להפטר מכל הדברים שמעיקים עליי ולעשות דברים שאני אוהבת ונהנית לעשות. אני ממש שמחה על הפורום הזה ועל המאמרים שיעל כותבת, אני מאמצת את כל מה שתכתבי בחום ומקווה מאדו לעמוד בהם בקשר לכתיבת הבוקר, אני נורא אוהבת לכתוב, אבל בוקר זאת בכלל לא השעה שלי. בואו נגיד שכמעט נשארתי שנה כי לא הלכתי לבית ספר בגלל שלא הצלחתי להתעורר, אני אנסה. אני אנסה לקום מוקדם יותר ולכתוב, אולי עכשיו כשהתחלתי לקחת כדורים לטפל בזה אני אצליח, ואם לא.. אז אני אכתוב בשעה אחרת.. או.. לא יודעת אני אראה..אני נורא רוצה לכתוב כמו שכתבת.. מקווה שזה ילך לי. [כפי שרואים אני אוהבת לכתוב הרבה וקשה להפסיק אותי]. אז בכל זאת אני לא חושבת שזה הזמן לספר על קורות חיי, מה גם שאני לא יודעת אם מישהו פה יתחבר לזה כי אני מרגישה לפי המאמר שכתבת שבתכלס הקטע הזה מתייחס לאנשים מבוגרים יותר.. בטח אנשים פה חושביםפ שאני סתם ילדה קטנה ולא עברתי כלום בחיים.. ולצערי אפשר להגיד שזה נכון אבל אין לי כל כך מה לעשות נגד זה. טוב.. מקווה להשתלב פה.. בכל מקרה, אני אמשיך לקרוא את המאמרים פה. :) שרית.

שלום לכולם =]

אני חדשה.. ולמרות שחג היום זה היה היום הכי נוראי שהיה לי בחיים... רבתי עם ההורים שלי תריב הכי גדול בחיים שלי (אני בת 16 עוד מאט) אפילו אמא שלי בכתה וניראה לי שהבעיה...רוב הבעיה היא אני בגלל שאני מתעצבנת מהר מאוד על המשפחה שלי לא יודעת למה... וגם דברתי עם דודה שלי על זה שאני מקללת את ההורים שלי חופשי ועל זה שהתקשורת שלי עם אנשים לא טובה... שקשה לי להתפתח עם המשפחה שלי בעיקר... אני כבר המון זמן לא מדברת עם אחותי ואני בכלל לא רוצה לדבר איתה אני ממש שונאת אותה (היא בת 18). וגם חסר לי בטחון עצמי שאני חושבת על כל הדברים האלה אני חושבת לעצמי שאם הייתי ראוה את זה מהצד אני בנאדם שצריך פסיכולוג!!! כי היום ערב חג שכל המשפחה שלי ישבה בסלון וחגגה אני הייתי בחדר ולא הפסקתי לבכות בגלל הריב עם ההורים שלי, וגם בגלל עוד דברים שקשה לי לשים עליהם את האצבע.

hopedream

New member
שלום אני חדשה פה :)

בדיוק מה שהייתי צריכה! תרשו לי לכתוב פה את הדברים שכתבתי גבר בבלוג שלי לרגל השנה החדשה: "פשוט ראיתי את יומנה של בריג`ט ג`ונס והשופעתי ממנה קלות, אז קבלו אותי :) מה אני באמת רוצה לקראת השנה החדשה? שמתם לב כמה פעמים אנחנו מבטיחים לעצמנו בשנה שהפעם באמת נממש את מה שאנחנו רוצים? יש את ראש השנה, אח"כ יום כיפור, אח"כ סילבסטר, יומולדת... יותר מדי אופציות ואנחנו תמיד אומרים הפעם אני אצליח, אבל משום מה בשנה הבאה אנחנו שוב פעם מבקשים את אותם דברים? חברה שלי טובה בדיכאון, אני זוכרת את התקופה שאני הייתי במצב דיכאון קשה מאד. היתרון שהיה לי זה שהייתי למזלי פחדנית. לא רציתי למות, פחדתי שזה יכאב. אז בקשתי להעלם. כן, להעלם! הרי גם ככה אף אחד לא מרגיש אותי שאני פה או לא פה... אז מה זה משנה אם אני אעלם? אחרי הדיכאון באה התקופה המקדימה לאופטימיות... אני קוראת לה "התקופה שמקדימה את תקופת האופטימיות" :) שם מדעי משהו, אתם לא חושבים? בתקופה ההיא, שכמעט הפכתי לאופטימית, פשוט בקשתי להולד מחדש, או אחרי שאני אעלם פשוט אני אוכל להגיע למקום חדש ולהתחיל בו מחדש. האמנתי מספיק חזק אז בזה ותאמינו או לא - זה קרה! הגעתי למקום חדש, טוב יותר. נהייתי אדם אחר, אוהב ונאהב יותר, חזק יותר. עכשיו משהו קורה... כנראה בגלל השחרור של הצבא, (או אי המצאותו של החבר הכי טוב שלי) - משהו קורה לי, אני נחלשת. אני מפחדת שאנ ארצה שוב להעלם, להתקיים. אני חושבת שאולי יש לי חרדה חברתית ולמה - אני אכתוב לכם על זה בהמשך. וכן, אתם יכולים לקרוא לי היפוכנדורית - זה בסדר. התרגלתי. הרי בבלוג השני שלי שסגרתי דברתי על זה שאני חושבת שיש לי מאניה דיפרסיה. זה מצחיק אותי קצת שישר כל מחלה שאני קוראת עליה, אני מנסה לזהות אם יש לי אותה. כנראה ירשתי את ההיפוכונדריה מאמא שלי. את זה ואת הצבע שיער שלי. מה שהתחלתי לדבר ואני כל הזמן קוטעת את עצמי, זה שניתנות לנו כל כך הרבה אופציות ע"י היקום לקום ולפתוח דף חדש, ואנחנו מבקשים דברים ורוצים דברים, אבל רובנו לא עושים כלום כדי להשיג אותם. אפילו לא אני! בקשתי מהבחורה ההיא שבדיכאון, ולא נפרט עכשיו את הסיבות למה, לתת לי רשימה של דברים שהיא רוצה להספיק לעשות אותם. היא כתבה לי כמעט את מה שאני ובאולי כל אחד רוצה: למצוא אהבה, למצוא עבודה שאנחנו אוהבים, לטוס לחו"ל, ללמוד דברים חדשים, להוריד כמה קילו במשקל, למצוא פסיכולוג טוב ;) תחשבו על זה ככה, אם היינו פחות מחוברים למחשב, פחות מחוברים למה שהסביבה אומרת לנו, פשוט היינו קמים ומתחילים לעשות משהו עם עצמנו, ולא כותבים על זה, כמו שאני עושה עכשיו! אני כועסת על עצמי בזמן שאני כותבת לכם את הפוסט הזה. כי אני יודעת שאני לא שונה מכם. כי אני מרגישה... מה שהתחלתי לספר לכם על החרדה ההיא. שאני מתה לנסוע לניו יורק למשל, ואני מתה לקנות בגדים חדשים ואני חייבת למצוא לעצמי עבודה, אבל אני לא פשוט לא מצליחה למצוא את האומץ להציע את עצמי לא בטלפון ולא במקומות שאפילו אני רואה שלטים של דרושים. או למשל, אני מתה למצוא אהבה אמיתית, טהורה, מטורפת... ואני תמיד מוצאת את עצמי יוצאת עם הבחורים שלא מתאימים לי או מתאהבת בכל מי שלא רוצה אותי ואם כבר אני מחבבת מישהו באמת, והוא אותי... כשהוא מתקשר אני לא מסוגלת לענות. מפחדת כל כך מהדחיה, מפחדת מהשתיקות, מפחדת - פשוט מפחדת! אני מתכווצת, כמעט נעלמת. ואני לא מבינה, איך זה? כאילו - אם היינו עושים עם עצמנו משהו בכל פעם שהבטחנו לעצמנו משהו, כבר מזמן היינו משיגים אותו. את הרשימה ההיא שרשמתי לכם רק לפני כמה שורות, בתכלס - אפשר לממש את כל זה בתוך שנה! אולי פחות, אתם מבינים? אז למה אנחנו לא עושים? למה אנחנו מפחדים?!" שנה טובה, ממני - החולמת

היי, אני חדשה../images/Emo9.gif

שוטטתי בפורומים של תפוז, גיליתי את הפורום הזה, ואני מאוד שמחה על זה!
קראתי את המאמר של יעל על כתיבת בוקר ואני כנראה אתחיל לעשות את זה...

singlina

New member
שלום חברים חדשים../images/Emo140.gif

שלום לכולם וליעל. עד עכשיו עקבתי מהצד,את השינוי שלי כבר התחלתי לפני כמה חודשים (קצת נכפה עלי וקצת ביוזמתי),מתלהבת מאוד מהפורום (הולך לי לא רע עם הכתיבה בבוקר),אשמח לקחת מעכשיו חלק יותר פעיל. בברכת שנה טובה יותר...

א ס י ת

New member
saritkm את העיצה הכי טובה דוקא

קבלתי מנערה בת 18. הגיל לא קובע לגבי תיכנון שינויים. להיפך, אם תתחילי מוקדם, יהיו חייך הרבה יותר טובים. טוב שאת כאן ואת רק בת 16. שנה טובה

ברוכה הבאה!

קראתי את הפוסט הארוך שכתבת וחשבתי לעצמי - את מתארת את הצורך לראות עולם, למצוא אהבה גדולה, למצוא תוכן ועניין בחיים, אולי במילה אחת - לחיות? לחיות טוב? להנות מהחיים? ובעצם למה את לא עושה? ממה את מפחדת? חשבת פעם על כך שזה לא חייב להיות ככה שתמיד נבטיח לעצמנו דברים ולא נקיים אותם? אולי אנחנו יכולים להבטיח משהו ולעשות אותו בשבילנו. יכול להיות שגם את יכולה? מקווה שהשנה הזאת תיווכחי לדעת שזה אפשרי. שנה טובה!

שלום, וברוכה הבאה!

שמחה שהחלטת להצטרף אלינו, ולהתנסות בתוכנית ובכתיבת הבוקר. ואת כמובן מוזמנת לספר איך הולך, להעלות נושאים או שאלות ולהגיב. תרגישי בבית,

היי brown, ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מצטערת שהתקלקל לך ערב החג, ונאלצת לשבת ולבכות במקום להיות עם כולם. וביחד עם זאת, יש עוד שלושה ימים לפנינו - מקווה שתצליחי להנות מהם קצת. אני לא יודעת על מה רבת עם ההורים שלך, אבל אני יודעת שכמעט כל מצב בחיים הוא הפיך, ואולי תנסי לעשות משהו לעצמך כדי שלא יתקלקל כל יתר החג - ותלכי לדבר איתם. בלי מריבות, אלא בשקט, כי אני בטוחה שכל המצב הזה לא נעים גם להם. ובכל מקרה, שתהיה לך שנה טובה!

רן בת

New member
הי hopedream

אין לך מה לפחד מדחייה. תשאלי את עצמך: מה כבר יכול לקרות, אז יגידו לי לא, אז מה?? מילה קצרצרה בת שתי אותיות: לא. אף אחד לא מת מזה, אלא להיפך רק גורם לו לעבור הלאה, למרות הצריבה הקטנה בלב. ואולי הדבר הבא יהיה הדבר הנפלא בשבילך. את יותר מכולם צריכה לדעת מה את שווה ולהאמין בכך. ולפי איך שאת כותבת, נראה לי שיש בך הרבה מאוד. אז בלי פחד ובהצלחה ענקית.

saritkm

New member
כן אני מסכימה איתך

לא יודעת למה יש לי הרגשה שאני לא אתקבל פה ברצינות כי אני קטנה אבל אני שמחה לגלות שיש פה בני 18

BlackJack1

New member
אני כבר לא הכי צעיר פה?

יששש!!! :) לפורום הזה באמת שאין גיל וכמו שאסית אמרה,כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדם לעשות שינויים..

הדס100

New member
היי שירוש ../images/Emo13.gif ברוכה הבאה

בטח נראה אותך עוד מעט בפורום משוחררים.....

s h i r k u s h

New member
היי אסית ../images/Emo24.gif

הנה קישור שיסביר יותר למה אני כל כך הייתי זקוקה לשינוי. אני כיום אחרי תקופה ארוכה מאוד שבה הייתי עצובה וכואבת, מדוכאת כל הזמן, הפכתי לבחורה מאושרת ופורחת ואפילו זכיתי למצוא אהבה, כי נתתי לעצמי לזרום עם החיים ולא עצרתי את עצמי כמו בעבר. מקווה שהלינק יסביר יותר טוב

א ס י ת

New member
s h i r k u s h תודה על השיתוף.

אני באמת מצדיעה לשינוי שעברת. מכיון שזאת הייתה החלטה פנימית שלך שבאה מתוך עוצמה, השינוי שלך הוא אמיתי. המשיכי כך. כל הכבוד.

למעלה