שרשור הכרות - חלק ה' - ברוכים הבאים

Talila3

New member
חדשה כאן, ורוצה לשתף אתכם

שמי טלי והשנה אני עומדת בפני שינויים גדולים מאד מבחינתי. ראשית אספר שאני אמא לתאומים מאי וירין בני שנה, אחרי החגים ירין ילך לגן ומאי בשל האטה בהתפתחות בעקבות גמישות יתר (מצטערת אם זה משעמם עד כאן),תהיה אצל חמתי עד שתתחזק קצת, זה שינוי ענקי בשבילי ומאד קשה לי להיפרד מהקטנים שלי. וכל זה בא בעקבות החלטה שלי לפתוח עסק מהבית, את התשתית של העסק בניתי במשך חודשים רבים כאשר שני הפצפונים שלי מתרוצצים בבית גם כאשר לקוחות מכובדים יושבים איתי ואנו מנהלים שיחת עסקים רצינית. ובכל פגישה זה נהיה קשה יותר ויותר, להיות בפגישה (שהתקיימה בבית שלי) ולרוץ אחרי השובבים. יש לי המון ביטחון,ואמון להצלחת העסק ומקוה שכך אכן יהיה. תודה לכל מי שקרא עד הסוף ומקוה שלא שיעממתי אתכם.

שלום

אז מאיפה מתחילים ? ב-1/9 הודיעו לי שאני מפוטרת ואחרי חמש דקות כבר הביאו את המחליפה שלי לחפיפה. יש לי מקצוע שאני עוסקת בו כבר כ-11 שנים והאמת די נמאס לי ממנו. אני רוצה שינוי ואין לי כיוון. אני בת 31 גרושה ואמא לילדה בת 4.5. אני כיום חיה עם בן זוג אבל מאוד מפחידה אותי התלות בו. מעולם לא הייתי תלויה באף אחד לפרנסתי. ייאמר לזכותו שהוא באמת נותן מעל ומעבר מאז תחילת היחסים שלנו, זאת אומרת מעולם לא היו בינינו התחשבנויות כספיות. אבל אצלי יש פחדים.

ToryMaster

New member
מותר לי להצטרף?

הפורום המושלם בשבילי
החלטתי אחרי שנתיים של דכאון, לקחת את עצמי בידיים ולשנות. להפסיק עם התקפי הכעס, החתכים, הבכי, החרדה. מותר להצטרף?

natalyv1

New member
וווווווווווווואאאאאאאאאאאאו

זה בדיוק מה שאני צריכה זקוקה ורוצה.. שינוי!! תקבלו אותי?

לאנעמה

New member
אשמח אם תסבירו לי במה מדובר

אני בת 31, על פרשת דרכים קשה לי מאד עם חוסר היציבות בחיי עמלתי קשה כדי לבסס עצמי ועכשו לא נראה שעמלי נושא פירות אני מאד מתוסכלת בעלת רקע בטיפול עצמי ע"י מודעות ופסיכולוגיה, אבל מלבד שינוי נקודתי (בואו נקרא לזה "מנהג בעייתי" מסויים שהיה לי ואני שמחה שנפטרתי ממנו כי זה היה נורא קשה) יש עוד המון דרך אין לי כח שוב לגרד בעצמי ולדשדש פנימה אי אפשר שפשוט יהיה טוב ושקט וזהו?

31עינב

New member
שלום - פעם ראשונה

צהריים טובים, פתאום ראיתי את הפורום הזה ו..איך לומר... קולע בדיוק בשבילי. קראתי את מאמר המבוא והרגשתי שהוא מבטא לא מעט התלבטויות ומחשבות שיש לי בתקופה האחרונה (בעצם לא כל כך אחרונה - כבר כשנה וחצי אני מסתובבת עם מחשבות בסגנון של - משהו חסר לי, אני לא ממצה את עצמי כמו שצריך, וכו'.) לכן אני מתכוונת להתחיל עם הכתיבה בכל בוקר (מקווה שאצליח להתמיד אבל קודם כל נתחיל
). אז תודה, אני נכנסת לפעולה, ובהצלחה לכולם :)

s h i r k u s h

New member
בהחלט מוזמנת ../images/Emo24.gif

אני גם הייתי תקופה ארוכה בדיכאון והייתי מאוד מרירה ועצבנית עד שהבנתי ששכחתי אדם מאוד חשוב בעולם וזאת אני. אז דאגי לעצמך, תפנקי את עצמך ולמדי לשלוט על הכעסים והעצבים למען עצמך. אנחנו פה עבורך

31עינב

New member
שלום לאנעמה ../images/Emo13.gif

הזדהתי עם מה שכתבת, זה מתאר במידה לא קטנה גם מה קורב אצלי. בעקבות ארוע מבויים לפני מספר שנים הייתי בטיפול, לא ארוך מידי, אבל אפקטיבי. אבל עדיין יש דברים שאני צריכה ורוצה לעבוד עליהם אצלי, ואני יכולה לומר שכבר ברור לי שכל עבודה ושינוי דורשים מאמץ וזה לא קל, אבל מצד שני , אם לא לשפר לעצמי את בחיים , אז למי כן? אני כל פעם מזכריה לעצמי שקודם כל יש לי אותי, אני מודעת למה שעברתי ועשיתי בחיים, ורוב הזמן אין לי כח לשוב ולהתעמת עם דברים שהם לא קלים, אבל אני יודעת שאני חייבת לעצמי את ההשקעה הזאת. אני מקווה שהצלחתי להביע את עצמי כמו שהתכוונתי
ושאולי גם עזרתי קצת.

BU BP

New member
דווקא מבויים נשמע יותר מענין../images/Emo6.gif

סתם בצחוק , אני מזדהה מאוד, עם מה שכתבו כאן עינב ולאנעמה. ולכן גם קשה לי מאוד עם משימת השבוע, אני מדי פעם יושבת וכותבת , אבל זה מכורח וחוסר חשק. לא רואה כיצד פשפוש בעבר יעזור, בחינת רגשות עוזרת בדיקה עצמית של היכן אני עומד בחיי ומה אני רוצה . אבל חוויות מגן בתיה? מה זה נותן?

חוויות מגן בתיה - לא הכרחי BU

אבל אם בדיוק כשהיית בגן בתיה החלטת את ההחלטה הגורלית ביותר בחייך, שמשפיעה עלייך עד היום, ואולי היא משפיעה עלייך, אבל את בכלל לא זוכרת שבגן בתיה קיבלת אותה, וכשאת היום הרבה יותר גדולה, את חיה לפי ההחלטה הגורלית הזאת, שווה לדעתי פעם בשנה-שנתיים, לחזור קצת לשם ולבדוק אם לא לקחת איתך יותר מדי צעצועים מגן בתיה, שאם תעיפי אותם לכל הרוחות, כי הם כבר מעוכים וחסרי צורה, אולי יהיה לך מקום בתרמיל לצעצועים הרבה יותר עדכניים. כשהייתי בת 8, ההורים שלי בנו בית, ולקחו אותי לבחור את האריחים והקרמיקה למקלחת שלנו. כשבאתי אליהם בגיל מאוחר יותר בטענות על המקלחת המכוערת שיש לנו, הם אמרו לי שבכוונה לקחו אותי לבחור את העיצוב בעצמי, כי כשאגדל לא יהיה לי למי לבוא בטענות חוץ מלעצמי ולטעם שלי. מה זה קשור? לא ממש קשור, אבל נזכרתי בסיפור הזה בעקבות המשימה השבועית שלי, ונראה לי שהוא גם קצת רלוונטי לחוויות מגן בתיה.
סליחה על המטאפורות.

31עינב

New member
גן בתיה

עד כמה שאני מבינה, להתחיל לשחזר חוויות מגן בתיה זה עניין אינדיווידואלי. יכול להיות שפתיחה של דברים ישנים תעשה טוב ותבהיר כל מיני נושאים שכיום לא ברור לך איך הם קיימים, או איך הגעת למצב נתון כלשהוא שאת נמצאת בו. מצד שני, ייתכן שהדחקה זה פתרון שיותר עדיף ונוח, לפחות לגבי בעיה מסויימת. אני חושבת ששווה לנסות, בעדינות ,לפתוח תיבות סגורות מהעבר ולראות איך זה משפיע. אצלי למשל, היה מצב שהייתי חייבת לפשפש בעבר - כלומר ככה הרגשתי - שאני חייבת להבין כל מיני דברים ואת ההשפעה שלהם. ואצלי השיטה הזאת עבדה טוב.

שלום עינב - ברוכה הבאה ../images/Emo141.gif

הכתיבה זה השלב הראשון, אבל הוא לא היחיד. שרשור מעניין היה כאן היום בנוגע לאחריות שבידיים שלנו. מזמינה אותך לקרוא אותו, ולעקוב אחר התוכנית. שנה טובה

שלום ושנה טובה!

מדובר על תוכנית אישית שכל אחד יבנה לעצמו במהלך השבועות הקרובים, ליישום במשך השנה הקרובה, שתביא אותנו לעשות שינוי בחיים שלנו. שאלתך אם אי אפשר שפשוט יהיה טוב ושקט, היא מאוד כללית. מה זה בעינייך טוב ושקט? ומה הכוונה לדשדש פנימה? זה נכון שיש עוד המון דרך - לכל אחד מאיתנו יש דרך ארוכה לעשות. העניין הוא ללמוד להנות ממנה, ולא רק לראות את הקשיים. זה לא פשוט, אבל תחושה של סיפוק והגשמה מובטחת למי שהולך בה. מזמינה אותך לקרוא את הודעת הפתיחה וההודעות הנבחרות בטאגליינס, ולהחליט אם מתאים לך להישאר כאן ולעקוב אחר התוכנית. ובכל מקרה, שנה טובה!

s h i r k u s h

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אין ספק שעברת שינוי מהקצה אל הקצה: פתאום פוטרת והבנת שהמקצוע בו עסקת מאוס עלייך, את כתבת שאת רוצה שינוי אבל אין לך כיוון. האדם היחיד שיוכל לתת לך את הכיוון לדעתי הוא את בעצמך, כווני את עצמך לתחומים שמעניינים אותך, נסי לקחת קורסים בנושאים ותחומים שמסקרנים אותך ונסי להשתלב בקריירה הקשורה להם ובנתיים במקביל חפשי עבודה בתחום שבו את עוסקת על מנת שתוכלי לבסס את עצמך. אנחנו פה איתך, את לא לבד

shushu10

New member
יש כאן המון מקום../images/Emo23.gif

המון רצון טוב, לב פתוח ואזן קשבת . שמחה על החלטה הכי נבונה שעשית!!! ומברכת בברכת ברוך המצטרף.

רן בת

New member
הי הולכת לאי בוד

את כותבת שדי נמאס לך מהמקצוע שלך. בהנחה שאת מרגישה כך עוד לפני הפיטורים, תראי איזו מתנה נפלאה קיבלת מהעולם, פיטרו אותך ונתנו לך את הטריגר לעבור למשהו אחר שאולי יעניין אותך. אל תתעצבי. ובכלל, עם בוסים כאלה ששניה אחרי שפיטרו אותך כבר הביאו מחליפה. הם לא ראויים לך ולמה שאת יכולה לתת להם. אל תצטערי ולו שנייה אחת נוספת. הפתרון יבוא ברגע שאת תרגישי שלמה עם הבחירות שלך. ופה נכנסת הכתיבה לתמונה. שבי עם עצמך ועם מחברת והמחברת תעזור לך למצוא את הכיוון החדש הרצוי לך.

למעלה