שרשור המלצת ספרים
וסרטים

שרשור המלצת ספרים
וסרטים

מומלצים לשרשר הנה שמות לספרים ו/או סרטים שאהבתם. יתרון כמובן לכאלה שמתאימים להיותנו קצת אחרת

כמעיין המתגבר / איין ראנד

בעצם אני חושב שזה הרבה אחרת. מתחיל בסטודנט לאדריכלות שמורד בחומר הלימודים שלו במקום לסיים את לימודי התואר בהצלחה. חשבתי מה יגידו ההורים שלו על כך, אבל אני לא זוכר אם בכלל הוזכרו אילו שהם בני משפחה של אותו איש.
עד סוף הספר הוא הולך עם האמת שלו. באמצע גם המחברת דואגת להרוס דמות כ"כ יפה ...

sarne

New member
חשבתי על זה קצת

והאאוטסיידרים הכי נחמדים בספרות הם הנסיך מישקין (מ-"אידיוט" של דוסטויבסקי) ואיליה איליץ' אובלומוב ("אובלומוב" של גונצ'ארוב). וב-"נחמדים" אני מתכוון גם שיצא לי להזדהות איתם לא מעט (מה שכנראה אומר שאני גם עצלן וגם אידיוט, אבל נניח לזה...).

אז שני אלה מומלצים.

Reyn

New member
'המשחק של אנדר' והמשכיו

וגם הסדרה המקבילה: 'הצל של אנדר' והמשכיו. אלה הספרים האהובים עלי עד היום, וכשקראתי אותם בתור ילד הזדהיתי עמוקות עם הדמויות הראשיות בגלל צורת החשיבה השונה.

sarne

New member
גם אני קראתי אותם בנעוריי

ואהבתי אותם, והזדהיתי וכו'... אבל עבר הרבה זמן מאז. אני מתלבט אם לקרוא אותם שוב. השאלה היא אם כדאי להסתכן ולקרוא אותם בצורה שכנראה תהיה יותר ביקורתית מזו של גיל 13-14, או לשמור עליהם כזכרון נעים ולהתעלם מהם כספרים שעדיין קיימים בעולם (התלבטות שחוזרת על עצמה עם ספרים בז'אנר).

Reyn

New member
אני אוהב אותם גם היום

אבל אני קצת ילד גם היום, אז לא בטוח שזה מקרה מייצג.

Big Hero 6

מעבר לכך שזה סרט נהדר ומושלם, כל הדמויות במרכזו הן קצת אחרת. הדמות הכי נורמטיבית שם היא הדודה, ואפילו היא קצת מוזרה

&nbsp
אה, כן - אתם בטח רוצים לדעת קצת על הסרט - סרט מבוסס קומיקס מארוול, בהפקת מארוול סטודיוז ודיסני. ז'אנר גיבורי על ומדע בדיוני.
לסטן לי יש cameo מושלם.
הכל מושלם.
*מתפנגרלת לנצח*

כשזה יגיע לאילת

אני רצה. מתה לראות את זה עוד מהטריילרים.
&nbsp
אגב, יצאה גם גרסא שנראית מטורפת לחלוטין של יציאת מצרים. מהיוצר של גלדיאטור, חייב להיות אדיר!

sarne

New member
"מהירות החושך" נשמע מעניין...

מזכיר קצת את "פרחים לעכבר לבן" של דניאל קיז. אני זוכר שקראתי את הסיפור הקצר כשהייתי נער, וזו הייתה חוייה מאוד חזקה. זה עדיין רעיון מרתק בעיניי.

הדבר השני שזה מזכיר הוא שיש עוד סופר שאני מכיר שיש לו בן אוטיסט ושכנראה ראוי להזכיר אותו בהזדמנות הזאת - אואה קנזבורו (Oe Kenzaburo). חוץ מזה שהוא אחד הסופרים הגדולים שחיים היום (זכה גם בנובל), הוא גם כתב הרבה בהשראת אותו הבן והחיים איתו. הספרים שהוא כותב הם לא קלים לקריאה בדרך כלל, ואי אפשר לקרוא אותו בעברית (יש אוסף סיפורים אחד שתורגם, אבל אני לא בטוח שהוא רלוונטי), אבל כשהוא במיטבו הוא כותב בצורה מאוד חזקה וחודרת, והוא פשוט אחד הטובים שיש.

אגב, גם הבן שלו, היקארי, הוא בחור מוכשר - מלחין. מצאתי ביצוע ליצירה שהוא כתב, שאפשר לראות בו גם אותו (עם אבא לידו) בסוף הקליפ:
https://www.youtube.com/watch?v=MHIFCX5CDok

סדרת הטלויזיה 'הורים במשרה מלאה'.

סוף כל סוף משפחה עם ילד אספרגר שאחר כך מתברר שגם לאחד המבוגרים יש.
התמודדויות שקרובות למציאות - בהתחשב בכך שזו סדרה אמריקאית (שיש להם נטייה לסבון בכמויות עצומות כך שכל קשר למציאות הוא קלוש...).
נכון, שלרוב כמסורת האמריקאים יש איזה הפי הנד, שחס וחלילה לא תשאר חמיצות או מרירות בגרון אבל הדרך לשם יפה.

למעלה