שרשור הפסח

matanbu

New member
כן, בסוף יש 'חד גדיא' ותמיד כיף

לזכור את הכל מבלי להסתכל וכו. חוצמזה שיש לי איזה ויז'ן בראש, משו עם ילדים שהלכו לחפש אגוזים, יש על זה שיר או משו ("תפרו לי בגד עם כיסים" או משו כזה). אבל (בית חילוני) לא שמעתי את זה מאז שסבא שלי ז"ל סיפר לי את זה לפני מלא זמן אז אני לא זוכר כבר. תמיד רציתי לחפש אגוזים בבית נטוש, זה כזה... הרפתקה. זה אפילו לא האגוזים, זה ללכת בלב שלם למשהו שאתה מודע לזה שאין לך מושג מה יקרה. או שככה התייחסתי לזה כילדה... קצת כמו להיות פיראט אוחצ'ה.

DarlingAdam

New member
גדלתי בבית דתי,

עם המון ילדים מסביב בפסח, עם קריאת כל ההגדה וכל השירים וכל הפירושים והפלפולים - ואין לי עם זה שום בעיה, זה היה מאוד נחמד. כשהיינו ילדים. עד שטרחתי להבין את כל המילים ולהפנים.

ליטל ו

New member
אני לא מסכימה אתך, אגב.

לפחות חלקית, יש בהגדה דברים נורא יפים באמת על חופש ופריחה ושפע ותודהושמחה בו. והקטעים הטרידים יותר - כן, נו... ככה זה תמיד. אולי תשווה לגרסאות המוקדמות והלא מצונזרות של האחים גרים - יוצאים שם דברים אפלים יותר ואמיתיים יותר... אבל אתה לא חייב לאהוב את זה.

DarlingAdam

New member
"לפחות חלקית",

את צודקת ואין לי ויכוח עם זה. מפריע לי החלק האחר.

אורי 0

New member
גדלתי בבית חילוני

עם סבא וסבתא ודוד דתיים, ואבא שנתפס לאופנת לימודי היהדות של שנות השבעים, והיה מושיב אותי כל ערב פסח עם "תולדות נוסח ההגדה" של גולדשמידט לחפש פרושים. ואולי בגלל זה אני דווקא נהנה הנאה פרוורטית מהקטעים הזוועתיים. מין "כן, זה העם שלי וזו התרבות והדת שהוא יצר, ותפסיקו להטיף לי מוסר על ערכי הצדק והמוסר האוניברסליים היהודיים ועל האור הגנוז בארון הספרים! כולה גזענות פטריארכלית מסריחה! וזה כיף!"

ליטל ו

New member
מקסים :)

ואני אוהבת לעשות את זה עם "אחד מי יודע". הרי זה הקטע של השיר, שעשועון ערוץ 2 מאי אז :)

FreakOnALeash

New member
עניתי אי שם

את יכולה למצוא את זה דרך הכרטיס האישי או בעמוד הבא

ליטל ו

New member
LOL

אכן. אבל לוקח יותר זמן, כך שבטווח הרחוק זה כן יותר עבודה ;)

ליאתו

New member
אנחנו דווקא בתל אביב

אתה יודע, מקיימים את מצוות "חייב אדם לראות את עצמו כאילו הוא יצא ממצרים". חוזרים לקהיר אחרי יום העצמאות (חופשת מולדת ארוכה הפעם).

למעלה