בסרט הזה כבר היינו..
לדעתי, קיבלנו גרסא חדשה של רב"י (רק בישראל). העמדה שלי לגבי זה עוד לא מגובשת לחלוטין, אגב, כי זה לאו דווקא רע. זה פשוט קצת מאכזב. אסי מתישב בתפקיד האורנה בנאי של התוכנית, בראבא הוא סוג של מיקי גבע הזוי שכזה והדר לוי שם על תקן הסיידקיק. (על פי הנוסחא המוכרת, תוך שנתיים-שלוש מהיום והיא יוצאת עם תוכנית משלה) זה מצחיק, אבל לדעתי כבר בתוכנית הראשונה הורגשה - עד כמה מוזר שזה יישמע - סוג של עייפות החומר. זה התחיל מהצילומים. אני אישית הרגשתי בדיוק אבל בדיוק כמו בצילומים של רב"י. קודם כל, הכל הרבה יותר רגוע מבצילומים של אנ"ה - אפילו יותר רגוע מברב"י. הם בקושי עצרו, כולל מעברים מפחידים ומטרידים ביותר בין מה שקורה בפועל לאולפן לקטעים מוקלטים. וכמובן, הדברים המוכרים מהאולפן - ארז והמסטיקים, הקפאת האולפן, השיחה של יוסי בהתחלה, באלאנס ומתחילים.. ארז נשאר אותו הארז, כרגיל. בחליפה התמידית שלו הוא רגוע, כחלק הרציני והמוביל של התוכנית ש"מרגיע" את החצי השני שמגיש לצידו. השימוש הזה בקוקו (שאגב, למי שלא זוכר, הוא נוצר עוד בימי רב"י בעונה השניה), בהימרי ההילר ובפרוספר קצת צורם לי - הם שייכים ל"שידורי המהפכה", וזה שהתוכנית לא חוזרת זה לא כל כך רלוונטי. אלה דמויות שהתחילו למצות את עצמן כבר בתוכנית המקורית שלהן ורגע לפני המיצוי התוכנית ירדה והשאירה טעם של עוד, ועכשיו חבל שיהרסו את הדמויות האלה בשימוש קבוע. ובכלל - להתחיל תוכנית חדשה עם דמויות מוכרות ומאוד אהובות..? נכון, עשו את זה גם עם לימור שהתחילה כפינה, אבל אי אפשר להשוות את הייפ סביב קוקו או ה"עצור!! אתה הומווו!" למה שהיה עם לימור בזמנו.. ואלוהים, הקטע עם החמוס היה כל כך מיותר. בטח, הוא חמוד והכל, אבל חיה שמסתובבת על השולחן (ועוד בחרו אחד שנובר בכוסות..
)? אסי אולי אמר את זה בצחוק ("חסר רק המיץ תפוזים"), אבל זה ממצה לגמרי את ההרגשה מהתוכנית. חסרים הפרטים הקטנים, כדי שאפשר יהיה לקרוא לזה "רק בישראל". זה, ואורנה בנאי. נראה כאילו ארז חשב שבגלל שאין רב"י בלי לימור, אפשר לקרוא לתוכנית בשם אחר.. והיה גם מחזור בדיחות לא קטן. שימי תבורי..? מוכר למישהו..? אז נכון, צוחקים על זה בערך בכל תוכנית, אבל עדיין.. ותמונה של רפי גינת מגיל צעיר, או בכלל לצחוק על רפי גינת כל הזמן..? הרגע קוקו אמר "רפי גינת הגיע לגיל 30 והפך לג'ינג'י?". אני היחידה שפשוט שומעת את לימור אומרת את זה..? ובכלל, חגגו כרגיל על ערוץ 1.. ירידה על "שישי עם מיכל", הקטע עם רובי ריבלין שדובב שודר לראשונה עוד ברב"י (!), ה"לא נגענו" מובאת כרגיל רק בשם אחר ומן התשקורת רועננה בתור הפינה של הדר לוי. זה נראה כאילו אני קוטלת את התוכנית, אבל זה לא נכון. אני פשוט קצת מאוכזבת. אם רוצים את רב"י אז רוצים את הדבר האמיתי - צריך שיהיה שם גם הרבה כתום, לימור ושוקי. אם לא רוצים את רב"י, אז צריך ללכת על משהו חדש.. הרצון ללכת על בטוח בפריים טיים של ערוץ 2 מובן, אבל זה לא משהו שהייתי חושבת שארז טל יעשה. בתור מי שתמיד יצר את הדברים הכי חדשים ומעניינים והבטיח משהו שלא ראינו עוד מעולם, הוא אכזב ובגדול, כי קיבלנו את רק בישראל 2. עזבו אתכם משילוב של רב"י והכספת - זה אפילו לא זה. לבעלי הזכרון הקצר, ברב"י בזמנו ניסו לעשות חידון זהה כמעט לחלוטין על אירועי השבוע/דברים ביזאריים/מי אמר מה, למי ולמה, ואסי כהן בכבודו ובעצמו הנחה אותו כשהוא בחר מתמודדים מהקהל. בסך הכל, יש פוטנציאל אדיר לתוכנית הזו. בראבא היה מצוין, הדר לוי חמודה, יש כימיה טובה בין ארז לאסי אם הם רק יחליפו דמויות. כולם משתלבים שם יחד נהדר, האולפן מגניב (וכרגיל, נראה קטנטן במציאות וענק בטלוויזיה). חסרה לי רק הרעננות והמקוריות, ואולי - אולי כשהם יהיו קצת יותר בטוחים בעצמם, גם זה יגיע..