שרשור התחדשויות

yaelsn

New member
גם אני רציתי לקנות את C through U

ובסוף ויתרתי כי הייתה דיילת מעצבנת שנעצה בי מבטים בכל פעם שפתחתי את הבקבוקים

תעלי תמונה אחרי שתמרחי אותו

:)

trilliane

Well-known member
מנהל
אה, דיילות! אתמול בסניף הסופר פארם

(שאני לא ממש מכירה ולא היה לי הרבה זמן) עשיתי טעות ושאלתי דיילת כלשהי איפה הלקים. היא הציעה לי לקים של Dior (נדמה לי; או איזושהי חברת איפור אחרת שיש לה קומץ לקים במעמד האיפור וכולם בצבעים סטנדרטיים שלא מעניינים אותי). אמרתי לה שאני לא מתכוונת לאלה כי הם לא בשבילי אלא לאזור של כל הלקים כי אני רוצה אורלי (למרבה האירוניה לא היו שם בכלל) והיא עשתה לי פרצוף נעלב ואמרה משהו בסגנון "מה רע בדיור?"...

fionall

New member
אבל למה את פותחת לקים בחנות?

דווקא במקרה הזה הדיילת צדקה, אסור לפתוח לקים לפני קנייה ובמיוחד לא לנסות אותם על עצמך בחנות. זה שאת פותחת אותם את חושפת אותם לאויר ומזרזת את ההתקלקלות שלהם..

yaelsn

New member
אחרת איך אני אדע איך הוא נראה?

הם אף פעם לא נראים כמו בבקבוק

trilliane

Well-known member
מנהל
זו דרך לבדוק את המברשת ואת הסמיכות של הלק

וגם לבדוק שהוא לא מטונף מבפנים או שאין בעיות כאלה ואחרות (כי אח"כ, כידוע, אבל לא ניתן להחליף ברוב המקומות).

החשיפה לאוויר הזו בטלה ב-60 ולא מזרזרת "התקלקלות"; לקים לא מתקלקלים, הם רק מסמיכים כשהם נחשפים לאוויר בכמויות גדולות. פתיחה לכמה שניות לא משנה דבר; הם מסמיכים לאורך זמן כשמשתמשים בהם באמת ואז בזמן השימוש הם נחשפים לאוויר לפרקי זמן משמעותיים. יש לי לקים בני עשור ומעלה והם לא מקולקלים; חלקם הסמיכו כמובן (אחרי שגמרתי יותר מחצי בקבוק) אז דיללתי אותם והם שמישים שוב.

לגבי לנסות בחנות – מעולם לא ניסיתי על עצמי, אבל יש חנויות שמאפשרות לנסות על נייר (ולא רק טסטרים).

fionall

New member
כמה דברים

תחשבי שאת אותו הלק שאת קונה עשרות אם לא מאות בנות פתחו אותו לפניך. אז אותן כמה שניות הן כבר לא כמה שניות.
דבר נוסף, לגבי המתקלקל/לא מתקלקל. שמתי לב שעל לקים יש ציון של פג תוקף (אותו סימול של קופסית עם מספר חודשים והאות M), שאומר שמרגע הפתיחה, אחרי שיעבור מספר החודשים המצויין, המוצר באופן רישמי פג תוקף. האם באמת הוא יהיה מקולקל? לא יודעת. איך תקראי ללקים ישנים שנפרדו למספר שכבות צבע ונהיו סמיכים? זה לא מקולקל? זה לא רלוונטי אם את ממשיכה להשתמש בלקים שנמצאים במצב כזה, זה עדיין מקולקל. זה כמו להשתמש במסקרה שנה שלמה, כי היא עוד לא התייבשה, למרות שהפג תוקף שלה הוא לחצי שנה ובכלל מומלץ להשתמש רק 3 חודשים, בגלל הצטברות חיידקים מסיבית.
חוץ מזה כשאני קונה לק חדש או כל מוצר אחר, אני לא רוצה לקבל מוצר שכבר נפתח ונוסה ע"י אנשים אחרים, במיוחד כשאני משלמת מחיר מלא (גם אם המחיר הזה הוא 10 ₪). את לא?

בכל מקרה כשאני רואה אנשים עושים את זה, זה מאוד מקומם אותי ונראה לי מאוד אנוכי. זה לא טסטר, זה מוצר שבן אדם אחר ירכוש ומגיע לו לרכוש אותו במצב של מוצר חדש.

trilliane

Well-known member
מנהל
כבר היה דיון בנושא בעבר, אני מחזיקה בדעה שונה

דבר ראשון, וגם זה מניסיון, את הלק לא פתחו "עשרות ומאות בנות" לפניי. בזבזתי לא מעט שעות לקים בחנויות וזו הגזמה פרועה. אבל גם אם נניח שכן לצורך הדיון, אותן כמה שניות מצטברות בסופו של דבר לזמן שהוא פחות מהזמן של מריחה מלאה אחת. זה בערך כמו שתגידי שמרחק ההליכה של כל הבנות שמדדו את הנעליים שקנית בחנות מצטבר למאה מטר. בסדר; אז אחרי כל הקילומטרים הנעליים יסיימו את חייהן מאה מטר פחות, זה בטל בשישים. גם אם הלק יסמיך שימוש אחד לפני, זה בערך אותה משמעות.

לגבי מספר החודשים, הם מחויבים על פי חוק; זה לא אומר שום דבר בפועל. גם על קופסאות שימורים יש תאריך אחרון לשיווק אף שהמזון בהן נשמר לשנים רבות. גם על שמפו או סבון נוזלי יש רישום לזמן שימוש (24M בד"כ); אז מה, אנשים לא פותחים בחנות להריח? ודאי שכן. האם הם מתקלקלים אחרי שנתיים? גם כאן, מניסיון רב, ממש לא. לגבי מסקרה – מי שיכולה להרשות לעצמה ומרגישה שזה מה שנכון לה, תזרוק אחרי שלושה חודשים; אני לא נוהגת כך. מכיוון שאני מתאפרת מעט מאוד איפור מחזיק אצלי שנים. יש לי מסקרות שהחזיקו אצלי גם חמש שנים ויותר (ולא התייבשו כי השתמשתי מעט) וכל עוד הן מריחות באופן תקין אני משתמשת ואין שום בעיה (ואני עוברת בדיקות עיניים סדירות ומשתמשת בעדשות). אם איאלץ לזרוק מסקרה כל שלושה חודשים זה אומר שהיא תיזרק אחרי 20 שימושים לכל היותר... לא רואה סיבה לעשות זאת.

בכל מקרה, לק הוא לא מסקרה כי הוא על הציפורניים (שהן עור קרני מת) ואין בו בעיה של זיהום חיידקי (הוא מכיל חומרים לא ידידותיים עבורם). אני לא מכירה נשים שזורקות לק אחרי שנה; האספניות כאן, בלוגריות בארץ ובחו"ל, נשים שאני מכירה אישית ואני עצמי שומרות לקים לשנים רבות. מכיוון שיש לי לקים שאצלי מאמצע שנות ה-90 של חברות שונות וכאלה שחרשתי להם המון, יש לי די והותר ניסיון בנושא כדי לא להתרגש ממה שהיצרנים כותבים על האריזה. אז כתבו. מה אכפת להם לכתוב? הרי כל מי שתשתכנע לזרוק ולקנות חדש זה רווח נקי מבחינתם...
לו הייתה בעיה אמיתית עם פתיחה של לק הוא היה נמכר בבקבוק חתום (כך או אחרת, יש יותר משיטה אחת). העובדה שזה לא המצב (באף לק שנתקלתי בו עד היום) מעידה על כך שזה לא נחוץ.

לגבי הפרדה לשכבות – זה ממש לא אומר שהלק מקולקל אלא רק שהוא עמד זמן רב. זה קורה גם עם רטבים למשל וגם אז זה לא אומר שהם מקולקלים... פשוט מנערים לפני השימוש. תעברי בהזדמנות בסניף של אפריל ותראי לא מעט לקים של אורלי (חדשים לחלוטין וסגורים) שנפרדו להם השכבות כי הם עומדים ומעלים אבק ללא שימוש ואף אחד לא מנער אותם. שמתי לב שגם לקים של לה-שה נוטים להיפרד לשכבות. זה כנראה תלוי פורמולה; יש לי לקים שלא נפרדו גם אחרי שנים רבות ולעומתם כאלה שמצריכים ניעור לפני כל שימוש. היפרדות לשכבות ממש לא מעידה על לק מקולקל ואין לה שום קשר לפתיחת הבקבוק או למידת הסמיכות שלו (כאמור, תעברי בחנויות ותיווכחי בעצמך). לאחרונה קניתי לק של אורלי (מקולקציה ישנה של 2010) ברשת אפריל ואכן הייתה בו שכבה עליונה שקופה; ניערתי אותו והוא כמו חדש (טוב, למעשה לא "כמו", הוא חדש) ומכיוון שגם השתמשתי בו הריני להעיד שהוא תקין לחלוטין.

יש הרבה מוצרים שנקנים לאחר שמישהו ניסה / מדד / פתח / בחן אותם מקרוב, בגדים ונעליים למשל. תכשיטים. מזרנים. ספרים. גם מוצרים קוסמטיים. אגב, כבר ראיתי לא פעם דיילות בפארמים שהדגימו ביוזמתן לק בפס על נייר (לא טסטר) או פתחו קרם (לא טסטר) כדי להדגים מרקם וריח (כמובן ללא שימוש). אף אחד לא מת מזה והמוצר לא הפך ל"משומש". לי זה לא מפריע וגם לנשים רבות זה לא מפריע (עובדה). כמו כן אני לא משתעשעת בלקים סתם (לא משעמם לי בחיים) אלא עושה זאת רק כשאני שוקלת ברצינות לקנות את הלק ואם הוא תקין והכול טוב אני אכן קונה אותו ברוב המקרים. אם הגישה שלך היא לקנות אך ורק לק שאין סיכוי שמישהו פתח אותו אי פעם – זכותך; אבל כל עוד לא תקני לק באריזה חתומה לא תוכלי לדעת בוודאות של 100%, אפילו אם תזמיני מחנות מקוונת. בחנויות פיזיות לקוחות בוחנים מוצרים, זה חלק מהחיים; בכל מוצר שאינו חתום קיים סיכוי שלקוחות אחרים נגעו, בדקו, הרימו, הציצו, הריחו וכו' וכולנו קונים מוצרים כאלה. זה ממש לא אומר שהם "משומשים" קל וחומר "מקולקלים".

Glitterbang

New member
וואו הן ממש בלתי נסבלות לאחרונה

יותר מהרגיל..
גם אני הייתי בסופרפארם פ"ת לפני כמה ימים והסתכלתי על הלקים ואחת הדיילות ישבה מרחק מטר ממני עם כל הגוף בעמדת תקיפה ונעצה בי עיניים בקטע לא נעים, וכשהלכתי להסתכל על איפור בצד השני של החנות כדי לברוח ממנה היא ממש הזיזה את הכיסא למעבר שהייתי בו (בלי לקום) והמשיכה לבהות וגם עשתה סימנים לדיילת אחרת שתבדוק מה קורה איתי (כאילו שלא ראיתי אותה)..
מילא הייתי נראית חשודה, אבל ההתנהגות שלה הוציאה לי את כל החשק לקנות משהו
אז יצאתי עם כולה שני לקים של רבלון

השבוע הייתה לי לראשונה בחיי חוויה נעימה שם

הייתי בסופר פארם כדי לדגום מייקאפ והייתה לי דיילת לא חפרנית, שאפשרה לי מעט להסתכל גם על חברות אחרות, נתנה לי איזה ארבע דוגמיות למוצרים בלי שבכלל ביקשתי וגם הציעה לי מיוזמתה לקחת קצת מייקאפ בקופסה ולנסות בבית.
רק העובדה שהיא לא לחצה עליי גרמה לי לקנות שם דברים שאני בד"כ קונה בחנויות אחרות, בניגוד לבד"כ כשאני מגיעה לסופרפארם, יש לי ברשימה נגיד ארבעה פריטים והדיילת מטריפה לי את השכל אז אני הולכת בלי כלום.

Osnatz1

New member
הוא יצא לך ממש סגול בתמונה

וזה אחלה גוון. בהתחלה לא התחברתי אליו בכלל אבל בנסיון השני התאהבתי

PeachGirl

New member
מקסימים!

הירוק מושלם, אני מאוד אוהבת אותו (אולי הוא יהיה המניקור הבא שלי?)

poynter

New member
זה הלק שנמצא עליי כרגע

C through U..
כבר שבועיים שאני איתו, לסרוגין עם ורוד זוהר, אני פשוט מטורפת עליו (נקנה פה בהמלצה של אחת הבנות הב"שבעיות)
הוא מהמם על הציפורניים.

המבחן זה הפסיכומטרי, לא?

מלא בהצלחה!!!

גם לי יש מבחן מחר. לא פסיכומטרי, אבל תאמת מלחיץ אותי יותר

למעלה