שרשור התפקדות 2013

שרשור התפקדות 2013

לכבוד הנהלת הפורום החדשה

נמשיך את מסורת ההתפקדות השנתית (אבל נעביר אותה מהסתיו לקיץ
).
בשרשור יספרו על עצמם חדשים וותיקים בעולם הקלאב-פוט.

שמותיכם ושמות הילדים (לא חובה כמובן)
גיל הילדים
אזור מגורים
סיפור הקלאב-פוט שלכם
הטיפול בקלאב-פוט: איפה מטופלים, מה מצב הטיפול או המעקב כרגע
איך הגעתם לפורום?
ואם מתחשק לספר עוד קצת עליכם....

ומתחילים...

מתחילה

(אני קצת חוזרת על מה שכתבתי בהודעה של התחלת הניהול..תסלחו לי)

נבט, נשואה לשחר אמא של עידו בן 11 חודשים, גרים בטבעון. אני מורה להיסטוריה ושחר מתכנת.

בסקירה הראשונה, בשבוע 14, גילינו שלעובר יש ק"פ ברגל ימין. נבהלנו נורא. לא שמענו עד לאותו יום על הענין. חזרנו הביתה המומים, עצובים. נכנסנו לאינטרנט ותוך כמה שעות הרגשנו שאנחנו יכולים לכתוב דוקטורט על ק"פ...חודש וחצי, מרגע הסקירה הראשונה ועד לתוצאות החיוביות של מי השפיר לא ישנו בלילה. אני זוכרת שבאותו היום של קבלת התשובות החיוביות של מי השפיר פשוט נרדמתי ל-4 שעות על הספה. הרגשתי שישנתי את כל הפחדים...

כשעידו נולד (בניתוח חירום קיסרי), שאלתי את שחר - עוד לפני שנתנו לי לראות את עידו - אם יש לו ק"פ. קיוויתי לרגע, שאולי הייתה טעות והכל יהיה בסדר. שחר ענה לי שאי אפשר להתבלבל...
עידו גובס כשהיה בן יומיים. היינו 8 שבועות עם גבס שבועי (אין כמו המקלחות שלאחר הורדת הגבס!), ואז ניתוח להארכת גיד אכילס (עבר בסדר גמור), גבס לשלושה שבועות רצוף ואז נעליים 23 שעות ביממה למשך שלושה חודשים ואחר כך 16 שעות ביממה. אנחנו מחכים ליום הולדת שנה של עידו בעוד חודש אז הרופא אמר לנו שנוכל לרדת רק לשנת לילה. לאחרונה החלפנו את מידת הנעלים. אנחנו משתמשים בג'ון מיטשל.

אנחנו מטופלים ברמב"ם, אצל ד"ר אידלמן ומרוצים מאוד מאוד מאוד!!

עידו (או בכינויו עידולי) התפתח מהר מאוד. התהפך לראשונה בגיל שלושה שבועות. ואחר כך שוב עם הנעלים בגיל שלושה חודשים. התחיל לזחול בגיל חצי שנה על הגחון, בגיל חצי שנה ושבוע התחיל לזחול על 6 ובגיל 7 חודשים נעמד. אנחנו זוקפים הרבה לזכות הקלאב פוט. יש לנו תחושה שהגבס והנעליים גרמו לו לשרירים שלו להתחזק.

הגענו לפורום באותו ליל שוטטות באינטרנט ודבר זה גרם לנו לרגיעה גדולה. מאותו רגע אנחנו חברים בו.

ועוד משהו - על הפורום, על ניהולו ובכלל. כשראיתי את ההודעה שאם לא יהיה מנהל לפורום הוא יסגר, נבהלתי. הפורום הזה יקר לליבי ואני מרגישה שהוא באמת בית חם ומחבק משפחות שנכנסות לעולם הקלאב-פוט ואסור, פשוט אסור, שהוא יסגר. אני מקווה שביחד נצליח לשמור על הפורום חי וחיוני כפי שהוא היה עד עכשיו. אני אשתדל לעשות כמיטב יכולתי.

שבת שלום
נבט

נועית37

New member
בשבילך ( :

אני נועה, אמא ליואב הקלאבר האמיץ בן שלוש פחות חודש ( : ולאחיות שלו (בנות 6 ו 4.5), בת זוגו של מאיר האיש שלצידי.

גרים ברחובות.

ועכשיו לסיפורנו:

הגענו לפורום כמו רבים אחרים לפני שלוש שנים ו4 חודשים בערך ( :. בסקירה הראשונה. זוכרת את המבט של הפרופ' שעשה לנו את הסקירה (שמכיר אותנו עוד מהסקירות של הבנות ועובד עם מאיר באותו מקום) הוא הראה לנו את הכל ואז... הסתכל עלינו בשקט ואמר: "אני חושש שיש בעיה אורטופדית שנקראת קלאב-פוט אך בגלל שאני לא בטוח בזה אני רוצה שתבואי לבית החולים כדי שגם החברים שלי יסתכלו" אופס... מה זה אומר? מה כל כך חמור בעניין ולמה הוא רוצה חוו"ד של החברים שלו? הרי הוא מומחה בעל שם ארצי אם לא עולמי בתחום הסקירות... הוא אמר שזה בנוסף לגילי (אז הייתי קצת לפני 37) מעלה את הסיכון למומים נוספים.
טוב... למחרת כבר הייתי בבית החולים (לפעמים יש יתרון בלהיות פרסונאל ( :), נכנסתי דרך הדלת האחורית וכל מומחי המחלקה הגיעו להציץ על הקלאבר שלי... כבר אז הוא היה מושא להערצה ( :. אחד הגנטיקאים האומללים טען שהוא היה מפנה אותי להפסקת הריון.... לא אשכח לו את זה!

באותו יום נכנסתי לאינטרנט לבדוק מה כל כך נורא בקלאב פוט שמצריך הפסקת הריון!!!! וכך הגעתי לכאן.

מאז, עברו הרבה מים בירקון.... מטופלים אצל האיש והאגדה ( : בירושלים. גובסנו 7/8 גבסים, התחלנו עם נעלי אלפא פלקס שגרמו לפצע ברגל של יואב, גיבוס נוסף, ובגיל 7 חודשים ניתוח ברגל שמאל ) :... מאז עם ג'ון מיטשל ומאד מאד מרוצים. יואב התפתח מאוחר יחסית (התהפך לראשונה בגיל 8 חודשים!!!) אבל מאותו הרגע? הוא לא נח ובגיל שנה כבר עשה את צעדיו הראשונים (האחיות שלו התחילו ללכת בגיל שנה ושלושה חודשים).

לפני כחודש שמנו לב שיואב הולך בצורה מוזרה מאד ויום למחרת הגענו אל הרופא!

גם הוא לא הבין מה משמעות ההליכה הזו, שהרי אנו נועלים את הנעלים כ 12 שעות ביום (לפחות מנסים ( :) והוא הרגיע ואמר שמכוון שהוא מצליח ללכת גם באופן תקין - אנחנו יכולים להיות זהירים אבל אופטימים ולא לעשות הנחות!!!! 12 זה 12 זה 12!

ומאותו יום, יואב נועל נעליים כשעה לפני שהולך לישון ולעיתים גם בבוקר... הוא לא מתלונן בד"כ ( :

זהו, מאחלת לנבט שתצליח להשאיר את הפורום פעיל ויעיל....

ומה מאחלת לכולנו? שנה נעימה, טובה, רגועה ללא נסיגות ודאגות...

נועה

נועה, תודה...

מה שמשלוח מנות אחד יכול לעשות

באמת תודה על הפרגון.. אני מעריכה את זה!

טובה53

New member
שלום לכולם

שמי טובה, נשואה לעמית, אמא של ישי בן 3 וחודש - מתחילים כבר לפנטז על קו הסיום
גרים במודיעין
בשבוע 15 בסקירה גילו את הק"פ, עוד באותו ערב מצאתי וקראתי את כל הפורום כולל הארכיון.
מטופלים אצל ד"ר פנסקי בהדסה עין כרם
ונועלים נעלי מרקל.
בהצלחה נבט, ותודה ש"פסעת קדימה"!

שרהלאה1

New member
אלישבע- בת 4 וחצי שנים

מטפלים בדנה אצל פרופסור וינטורב ואריאלה הפיזוטרפסטית . עד גיל 4 עם הנעלים ואז היה תיקון מצוין. כעת ישנה נסיגה הומלץ חזרה לגבסים וניתוח .
וכל הכבוד על לקיחת ניהול הפורום.גרים בשרון

Yifatule

New member
עונה

שמי יפעת, אמא של ניב הקלאברית בת 4 , וגם של רון בן 6 וחצי ורותם בת השנה.

גרים בשרון

סיפור הק"פ שלנו דיי סטנדרטי, גילינו אותו בסקירה הראשונה, עברנו את הבדיקות הרגילות, ניב גובסה ב - 5 גבסים (או 6, כבר לא זוכרת), ניתוח ונעלים (דניס בראון), אנחנו מטופלים אצל ד"ר וייגל בשניידר.

המון בהצלחה בניהול הפורום!

חדוה7

New member
גם אנחנו

חדוה ונדיר ברשישט

גרים במודיעין
נועה בת 6.5 נולדה עם קלאב פוט צד ימין
טופלנו אצל פרופסור פורת ודר למדן בהדסה עין כרם

a y a l u l a

New member
נעים מאוד

אני איילה אמא של נעמי הקלאברית בת השנה וחודשיים
וגם של הדר בן 8.5 וליבי בת רגע לשש
וכמובן גם רעיה לבני.

גרים במודיעין

מטופלים אצל ד"ר לבל המקסים בשערי צדק.

כל הכבוד לנבט על היוזמה לניהול הפורום!!!
אמנם מאז הקבוצה בפייסבוק הפורום פחות פעיל אבל עדיין חשוב לשמור עליו שלא יאבד בספר דברי ימי הפורומים.

יחיאלוש

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

חיה, אמא ליחיאל (הקלאבר) ולעוד 7 מקסימים.
הגדול התגייס לפני חודש והקטנה בת שנה וחצי(18 שנה ביניהם...)
יחיאל, השישי שלנו, עשה לנו "בית ספר".
לצערי עברנו 2 ניתוחי העברת גיד(אחד בכל רגל), פיזיותרפיה והמצב ממש לא טוב...
לא צריך להיות אורטופד מומחה כדי לראות שמצב הרגל לא משהוא...כיום יחיאל בן 8 חצי.
נחמתי היא שהגיוס שלו בע"ה יעבור בפחות חשש. קרבי מן הסתם הוא לא יהיה...
גרים בפדואל שבשומרון.
מטופלים מההריון בל השומר אצל ד"ר שינדלר.
בהצלחה רבה לכולם והמשך חופשה מהנה,
חיה.

yaelrsf

New member
הכרות

הי
אני יעל אמא ליערה בת כמעט 6 חודשים עם קלאב פוט דו"צ (בשמאל במצב קל יותר מימין) מטופלות אצל דר פנסקי אליו הגענו דרך הפורום כבר בזמן ההריון.
התחלנו טיפול לאחר שבועיים והגענו לתיקון כשהייתה בת חודשיים. כעת בשלב הנעליים דובס +אלפה 23 שעות ביממה.
יערה סובלת מהרבה פצעים באיזור האבזם ובעלת עקבים רקים מה שגורם ליציאות תכופות של הרגל מהנעליים (יש למשהי פתרון?)
מאחלת בריאות לכולם והצלחה לנבט

היי יעל

אנחנו משתמשים בג'ון מיטשל אבל אולי הפתרון יתאים גם לכם -

אנחנו שמנו קצת צמר גפן באזור העקב, זה עזר לרגל לא לזוז ממקומה ומנע שלפוחיות. אולי אפשר לשים גם באזור האבזמים...

תעדכני לגבי הפתרון שמצאת...

יום טוב

JPKR

New member
נעים מאוד :)

אני רונית, אמא של איתמר בן השנתיים ושבעה חודשים, הקלאבר שלנו ושל ארז בן החמישה וחצי חודשים, ואשתו של ארי. אנחנו גרים באשקלון.
הקלאב פוט של איתמר התגלה בסקירה הראשונה וישר נכנסו ללחץ, כמובן שחיפשנו מידע באינטרנט וחברה טובה שלי שלחה לי קישור לפורום ומאז הייתה אנחת רווחה, ראינו שהשד לא כזה נורא ושהבעיה ניתנת לתיקון. לאחר הלידה התלבטנו איפה לטפל (אסף הרופא או בהדסה עין כרם) ואחרי שכתבנו בפורום, ישר קיבלנו תגובות מאמהות שטופלו באסף הרופא ובעקבותיהן החלטנו להרחיק עד ירושלים לד"ר פנסקי האיש והאגדה. איתמר עבר 8 גבסים סה"כ ולאחריהן ניתוח קטנטנן לשחרור גיד אכילס ומאז אנחנו במעקב- בהתחלה כל 3 חודשים ועכשיו כל ארבעה. לפני חצי שנה בערך, כשעברנו לאשקלון, היו לאיתמר שבוע-שבועיים בהם היו מלחמות סביב הנעליים- אנחנו שמנו אותן והוא הוריד וחוזר חלילה. כשארי אמר לו שהנעליים שומרות לו על הרגליים הכל הפסיק ועכשיו קצת חזר, אבל בקטנה ובמידה והוא מוריד, אנחנו נועלים לו שוב כשחוזר לישון...משתדלים שאכן הנעליים יהיו על הרגליים של איתמר 12 שעות, אך לא תמיד מצליחים, הוא מוריד אותן בעצמו כשהוא קם בבוקר...
תודה רבה לנבט שלקחה על עצמה את ניהול הפורום. יש לו חשיבות מאוד גדולה מכיוון שאני מניחה שיש גם אנשים שאין להם פייסבוק....

גרקל

New member
שלום וברכה

שמי ספירה, אמא לאיתמר בן חודשיים (עם קלאב פוט דו״צ) ונשואה לגל.
את הקלאב פוט גילו כבר בסקירה ראשונה, חזרנו הביתה עם הרגשה שנפל לנו ברזל על הראש וחששות כבדים, כמובן שעשינו מייד דוקטורט מקוצר באינטרנט וכך הגענו לפורום הזה שנתן לנו פרספקטיבה.
רק אחרי שקיבלנו את התוצאה של הציפ הגנטי הרגשנו שאנחנו יכולים קצת לנשום שוב.
איתמר מטופל אצל ד״ר אידלמן ברמבם ועבר בשבוע שעבר את הניתוח לקיצור גיד האכילס ומצפים בקוצר רוח להורדת הגבס הארור הזה ומקווים ששלב הנעליים יהיה יותר קל.
הוא ילדון רגיש ובנוסף גילו לו גם רפלוקס, אנחנו מאוד מקווים שהקלאב פוט לא יפגע ביכולת המוטורית מאחר כשלומדים להתיישב זה מקל מאוד על הרפלוקס.

אילהT

New member
שלום לכולם ואיחולי הצלחה רבה לשקד

אני אילה,
מומחית לתנועה בשיטת פלדנקרייז
מלווה את הפורום מ"שחר ילדותו"...
עוד כשניהלה אותו "אמא של כדור"
אשמח להתארח במידה ותהיינה לכם שאלות בנושאי התפתחות
מצ"ב קישור לאירוח האחרון שלי כאן, בבית.

בהזדמנות זו, שנה טובה לכולנו

JeIIybean

New member
מתפקדים

אני גלי אמא לקטנה אחת בת שנה ושלושה חודשים עם ק"פ ח"צ ברגל ימין. גילינו את הקלאב פוט בשבוע 16 להיריון ואת הפורום מצאנו זמן קצר אחר כך.
טופלנו ב 3-4 גבסים ועברנו את הניתוחון להארכת גיד אכילס. שלושה חודשים היינו עם הנעליים 23 שעות ביממה, בשלושה חודשים שאחריהם קיבלנו את ההנחה המיוחלת ל- 16 שעות ביממה ומאז אנחנו עם הנעליים רק בלילה
.

אנחנו מאיזור הדרום ואת הטיפול התחלנו במרפאות החוץ של אשקלון אצל ד"ר שיטרית שעשה עבודה נפלאה, אבל לצערנו זמן קצר אחרי המעבר לטיפול בנעליים הוא הפסיק לקבל מטופלים באשקלון. בעקבות ההמלצות הרבות פה בפורום (והעובדה שהעדפנו לא לטפל בתה"ש בגלל המרחק) עברנו לד"ר פנסקי הנפלא בביג בית שמש.

אנחנו משתמשים בנעלי מרקל על מוט דובס ומאוד מרוצים (ההסתגלות שלה לנעליים הייתה קלה מאוד).

בהצלחה לכולם ותודה לנבט שלקחה על עצמה את הניהול והצילה את הפורום הכל כך חשוב הזה מסגירה.

גלי

שלום לכולם

שמי רחלי, אמא לאוראלי הנסיכי בן השנתיים שנולד עם ק"פ חמור ברגל ימין. מטופלים אצל ד"ר למדן בהדסה עין כרם, כרגע בשלב של נעילת הנעליים רק בלילה ואחת ל-4 חודשים בביקורת. עד עכשיו ברוך ה' הכל בסדר מקווים שימשיך כך......
אנחנו עם הגון מיטשל וממליצים בחום לכולם

שלומות

אני גלי, אמא של הדר.
הדר, בת כמעט שש, נולדה עם ק"פ קל, כנראה תנוחתי (הריון תאומים) ברגל ימין. גילינו את הק"פ בסקירה שניה.
מטופלים בהדסה. בתחילה טופלנו אצל ד"ר למדן וכיום מטופלים אצל ד"ר פנסקי.
הדר עברה סדרת גבסים ולאחר מכן נעלה את הדניס בראון. בסביבות גיל שנתיים וחצי-שלוש החלו התנגדויות לנעילת הנעליים
(הדר חלצה אותן מספר פעמים במהלך הלילה) ובלית ברירה נאלצנו להשתמש בסד שיקומי.
התיקון בוצע בהצלחה ואנחנו מגיעים לביקורת כל חצי שנה.

למעלה