שרשור חדש: יחסי ארה"ב ישראל

trigotrigo

New member
ארה"ב תלויה בישראל?

למה אתה חושב שהפסיקו את פרויקט הלביא? נכון, זה היה כדי שנקנה מהם, אבל עובדה שזה הצליח, מה שמראה שאנחנו תלויים בהם. לאן אתה חושב שהולכים שלושה מיליארד דולר שמועברים לישראל מדי שנה מוושינגטון? לרכישת ציוד אמריקני וציוד אמריקני בלבד! מי מציל את ישראל מסנקציות או גינוי באו"ם כל פעם מחדש?

נכון ישראל תלויה בארה"ב

אולם טענתי שארה"ב תלויה בישראל יותר ממה שאנשים חושבים ויש לנו יותר כוח ממה שאנשים חושבים. ראה את הלחימה בצפון הארץ ובלבנון כעת וראה איזו השפעה יש לה, לא על הבורסה בתל אביב, אלא על הבורסה בניו יורק!! בטח אתה יודע שישראל היא המדינה השלישית בהיקף החברות הישראליות הנסחרות בבורסה בניו יורק אחרי ארה"ב וקנדה. מי אתה חושב קובע את המדיניות האמריקאית? הנשיא? הקונגרס? אתה טועה! מי שקובע זה תאגידי ענק שמגלגלים את רוב ההון האמריקאי בשנה ואם הנשיא יעשה משהו שלא מתאים להן, הן יכולות לבוא לנשיא ולהגיד לו "חמוד, בגללך אנחנו מפסידים הרבה מאוד כסף, כדי שתחשוב פעמיים לפני שאתה עושה את זה אחרת זה יהיה מלוכלך". ויש לך מושג כמה כסף אותם תאגידי ענק ואלילי הון השקיעו בישראל? כל כך הרבה כסף אמריקאי מושקע בהייטק מדע וטכנולוגיה ישראלית שאותם תאגידים יעשו הרבה כדי לא להפסיד אותו. אתה מדבר איתי על פרויקט הלביא שהופסק ושאנחנו קונים מהם את המטוסים. נכון אנחנו קונים מהם, אבל מי מיצר את המטוסים שלהם? כל הברזל הם מיצרים, נכון, אבל האלקטרוניקה ואין סוף מערכות באין סוף תחומים מיוצרים בישראל וע"י ישראלים. מישהו אמר פה שהמוסד מספק מודיעין טוב זה כמו להגיד שלחמאס יש כוונות שלום. סלח לי, אבל אתה במוסד? אתה יודע איזה מודיעין יש לו? איזה מודיעין הוא מספק? מה הוא עושה? חאלס לאכול סרטים...אין לך מושג מה הולך שם ולא יהיה לך מושג...ותאמין לי שהמוסד שלנו הוא אחד מסוכנויות הביון המתקדמות בעולם וארה"ב יונקת מודיעין כמו תינוק שיונק חלב משד אמו. בכל מקרה התעייפתי כבר ויש עוד איןןן סוף דוגמאות... אז תתחילו לתת קצת קרדיט למדינה שלנו ואל תחשבו שאנחנו איזה גרורה...הבעיה היא בהנהגה חסרת הביצים ומוח שיש לנו ב20 שנה האחרונות. פעם כשהיה צריך ידענו להעמיד את ארה"ב ואת כל העולם בפינה, לאיים, לתחמן, לשקר, לסחוט, להציב אולטמטומים לכל מדינה שהיינו צריכים.

trigotrigo

New member
לא אמרתי שאנחנו גרורה

יש הרבה דברים נפלאים בישראל. אני פשוט אומר שאנחנו תלויים בהם יותר מדי, והקשר הזה הוא לא כל כך הדדי כפי שהוא צריך להיות, אלא יותר נתון להחלטות שמתבצעות מעבר לים, מאשר כאן. אני אישית חושב, שלמרות היתרונות הנפלאים של הקשר הזה, הוא לא נמצא במתכונת נכונה.

ne ro

New member
נראה לי ..

אבל ישראל היא בשום אופן לא דמוקרטיה , ולא מערבית.

trigotrigo

New member
טכנית אולי לא, לדעתך אולי לא

אבל תיאורטית היא כן. ואם מסתכלים עלינו ביחס להרבה מדינות בעולם - אז בהחלט היא כן.

ne ro

New member
למה ישראל איננה דמוקרטיה

1.בדמוקרטיה אמורה להיות הפרדה בין דת למדינה !!!! בישראל אין שום הפרדה כזאת. 2.כולם אבל כ-ו-ל-ם חייבים בגיוס **חוץ** מערבים ומתלמידי ישיבה. 3. ישראל מחליטה באופן שרירותי מהי דתו של כל תושב ואינה מאפשרת לו להנשא בתחומה ע"פ השקפתו אם דתו אינה כפי שחושבת המדינה, 4. אין נישואין אזרחיים בישראל, ורוב המבקשים להנשא בנישואין אזרחיים הינם חסרי דת (אתאיסטים, דאיסטים, אגנוסטים, וכו') ולא יהודים, למרות שנדמה למדינה שהם יהודים, בגירושין בעיה זהה, המדינה מחליטה באופן שרירותי היכן וכיצד יוכל להתגרש האזרח בהתאם לדת שהיא מחליטה לשייך אותו אליו ויש מקרים בהם ישראל משייכת אזרח לדת שאינו מאמין בה. וחוץ מזה, שארה"ב היא אחת מצבועות במדינות העולם, אז תעשה טובה.. ( לא שאני מת על האינטקלטואלים של השמאל הצרפתי שיורדים בתכניות DEBATES ומותחים ביקורת על הגזענות בישראל ובארה"ב).

trigotrigo

New member
לא חייב להיות שום דבר, פרט לחוק

אין שום קביעה שבמדינה דמוקרטית חייבת להיות הפרדה בין דת למדינה. כולם חייבים בגיוס כי, כפי שעיניך רואות ואוזניך שומעות, אנחנו חיים במציאות שמחייבת קיום צבא. החלטה שרירותית לגבי הדת? תראה לי דת שלא קובעת כללים לגבי השתייכות אליה. אין כזאת. גם נישואין אזרחיים הם לא קריטריון, אפילו שלדעתי זה משהו שצריך לתקן. ולמה היא כן דמוקרטית? כי יש בה חוק, וכי יש בה רשויות שלטון שנבחרות על ידי העם. למה היא מערבית? כי זאת התרבות שלנו. מוסיקה, תיאטרון, מוזיאונים, סגנון לבוש, הכל מערבי.

ne ro

New member
אז אני חולק על דעתך.

אבל תזכרו תמיד שאין דבר כזה טרור פלסטיני!!!!!!! יש מאבק לשיחרור לאומי!! מה עשה יאסין הסבא הטוב אם לא חילק סוכריות מקל לילדים תמימים!!

אתה עושה בלבול שלם

אולי מתמימות וללא כוונה, אך תחשוב על זה רגע: אתה באמת רוצה לנתק את היהדות שלנו מהמדינה? אני לא הייתי רוצה שינתקו לי את הדת מהמדינה, אפילו שאני אדם לא דתי! הייתי רוצה לראות במערכת החינוך שלנו הרבה יותר מוסר יהודי, ערכים יהודיים, ציונות, כבוד למסורת היהודית, מורשת קרב..

זה נכון אבל יד רוחצת יד

וקראתי את התגובה האחרונה שלך בשרשור הנוכחי, שהייתה מאוד יפה. ברצוני לציין שגם מערכת הלוויינים שלנו בחלל היא בין המפותחות בעולם, ויש דברים נוספים שבטח אינם ידועים לאזרחים הפשוטים בענייני הביטחון בין ארה"ב לישראל. סה"כ ישראל מסייעת רבות לארה"ב. אך! מורגשת מעיין כפיה של ארה"ב על ישראל, כלומר היא איננה מאפשרת לישראל לפעול בחופשיות נגד התוקפים אותה. שים לב להתבטאויותיה של שרת החוץ קונדוליסה רייס כלפי ישראל! ברור שהן קצת אנטי ישראליות ואפילו נוטות לפרו פלסטיניות. במובן מסויים, שאני חושבת שהוא נובע מתפקוד לא מקצועי מספיק של משרד החוץ שלנו בקשרים שלו עם ארה"ב, אנחנו עדיין מעין נתינים של ארה"ב. וזה לא צריך להיות כך!! משום מה אנחנו כאילו "שפוטים" של אמריקה, למרות הידע העצום שלנו (אפילו יותר מארה"ב עצמה) בביטחון, באיכויות של כוח אדם, ובתחום נוספים אחרים כמו רפואה, טכנולוגיה וכ"ו.. דעתכם בעניין..

a e q u i t a s

New member
יד רוחצת יד תמיד ביחסים בינלאומיים

קונדליסה רייס מוטת כלפי הפלסטינים?? את חייה במציאות מדומה, הנשיא גורג' בוש הוא שמרן, בסיס הכוח שלו הם נוצרים שמרניים שגאולתה של ישראל היא המפתח לגאולתם האישית (ראה חזון יוחנן ואחרית הימים הנוצרית). אבל מה לעשות, שגורג' בוש הוא גם נשיא ארה"ב ומחובתו לדאוג גם לאינטרסים של אמריקה ולייצוב העולם, אין פה עניין של כפייה, יש פה הרבה אינטרסים חופפים וגם אינטרסים מנוגדים לפעמיים, אך ישראל היא מדינה ריבונית עם כל המשתמע מכך. אני גם לא בטוח שישראל גדולה מארה"ב כמו שאת ציינת, אמרתי רק שישראל חולקת את הידע ברצון עם אמריקאים, בתמורה לתמיכה כלכלית ופוליטית, ובמקרה הצורך גם צבאית. ואת יודעת מה? אני אביא רק ציטוט אחד של נשיא ארה"ב לשעבר ביל קלינטון, "... אם עיראק (את ישראל) הוא יקח רובה ויגן על ישראל..." הציטוט אינו מדויק אך משקף את רוח הדברים... שקלינטון יקח רובה ויגן על ישראל בעת תקיפה עיראקית...

אתה באמת רוצה לומר לי

שאתה לא מודע לביקורת הנוקשה שיש לקונדוליסה רייס על ישראל?! היא מבקרת אותנו על כל צעד ושעל בנוגע ליחסינו עם הפלסטינים! איך אתה אינך רואה את זה?? תראה, אין כל פסול שהממשל האמריקני דואג לאנטרסים של עצמו, אבל אני חושבת שמעל לכל ספק שישראל באמת מעוניינת והוכיחה שהיא רוצה בקשרים טובים עם ארה"ב בכל מחיר! ישראל מוכנה להיות נאמנה לארה"ב. אך! זה לא אומר שארה"ב צריכה להשתלט עלינו! אני חושבת שלא ירדת לסוף דעתי. אני מנסה להגיד שארה"ב לא רואה בנו מדינה שוות מעמד לה, למרות שישראל כן ראוייה לכך. לישראל הרי יש איכויות של כוח אדם, חוקרים, רופאים, מהנדסים וכ"ו מהשורה הראשונה, לישראל ידע עצום, פיתוחים ומחקרים בכל התחומים שתרמו רבות לעולם. ארה"ב נעזרת מאוד בכל האמצעים של ישראל, הן אנשים והן ידע ופיתוחים ברמה שמגיעה להדדיות. אז למה ארה"ב מתייחסת לישראל כנחותה ממנה?? סה"כ אני אומרת שלארה"ב אין מה לחשוש מישראל. ישראל מאוד מאוד מעוניינת להיות נאמנה לארה"ב ולהיות לה מדינה חברה.

למעלה