חלות/יפה נסימי
חלות כמו מקונדיטוריה.
למרות השימוש בחלק מהקמח בקמח מלא, החלה מבפנים הייתה רכה, אוורירית, ממש כאילו נקנתה.
התפחתי במהלך הלילה במקרר.
מאחר והיה קר ביום שישי לקח לבצק זמן לתפוח מחדש אחרי ההוצאה מהמקרר בצהריים והפרת שלוות הבצק (פטנט שיפה למדה מאמא שלה למרקם החלומי - הוספת מיץ לימון וא. אפיה, ראו במתכון) - בפעם הבאה, בחורף אוציא הבצק מהמקרר כשעה-שעתיים לפני שלב זה כדי שיגיע לטמפ' החדר ואז יחזור לעצמו מהר יותר.
חלות/יפה נסימי
חומרים:
2 קילו קמח*
4 כפות שמרים יבשים
6-8 כפות סוכר
3 כפות מלח
2 ביצים
1/2 כוס שמן
4-5 כוסות מים פושרים (מוסיפים מים לפי הצורך)**
מיץ מלימון אחד
שקית אחת של אבקת אפיה
אופן הכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים 4 כוסות מים פושרים, 4 כפות שמרים יבשים, 6-8 כפות סוכר, 2 ביצים ו- 1/2 כוס שמן. נותנים לתערובת כרבע שעה לתסוס.
2. מוסיפים 2 קילו קמח ומתחילים ללוש. מוסיפים עוד מים לפי הצורך. הבצק צריך להיות רך אך לא דביק.
3. מכסים במגבת, מניחים בצד לכעשר דקות.
4. מוסיפים 3 כפות מלח. מרטיבים את הידיים ו"מקפיצים" את הבצק (ביד אחת) עד שהמלח מתאחד לתוך הבצק. מכסים ומניחים ל- 10 דקות.
5.מרטיבים ידיים, מקפיצים שוב את הבצק ביד אחת, מכסים ומתפיחים עד שיכפיל עצמו***.
6. אחרי שהכפיל את ניפחו , מוסיפים מיץ מלימון אחד סחוט ו1 א. אפיה זה יגרום לתגובה כימית והבצק ייראה כאילו מתפרק - זה בסדר!. לשים שוב, הבצק ייראה כאילו איבד את הצורה והנפח. מכסים, ונותנים שוב לתפוח, כשעה וחצי.****
7. קולעים, מתפיחים חלות בתבניות כשעה עד שתכפלנה את נפחן.
8. מורחים החלות בביצה ושמן זית רק לפני שמכניסים לתנור ומפזרים פרג, בצל מטוגן, שומשום, קוואקר, פרג וכ"ו.
9. אופים להשחמה, כ-45 דקות.
הערות חני ס.:
*המרתי 4 כוסות קמח בקמח מלא 100%.
**מאחר והשתמשתי בחלק מכמות הקמח בקמח מלא, הגעתי ל-6 כוסות מים פושרים. אך מציעה להתחיל בכל מקרה עם 4 כי הרי קמחים שונים סופחים כמויות שונות של נוזלים בהתאם למזג האויר ועוד.
***בשלב הזה העברתי לשקית ניילון והכנתסי למקרר לתפיחה במהלך הלילה - השתמשתי ביום שישי בצהריים.
****מאחר והבצק היה קר, לקח לו יותר זמן לתפוח בחזרה - כשעתיים וחצי, במזג אויר קר, ליד קומקום חשמלי. שתי מסקנות: יש להוצי מהמקרר כשעה לפני הוספת הלימון כדי שכל התהליך יילך מהר יותר (בכל זאת, ערב שבת..).