שרשור חמין...איך אתם מכינים את שלכם?

bigjack

New member
מה לא ../images/Emo35.gif ../images/Emo6.gif

מחר תקבלי מתכון של חמין קיבוץ גלויות שלי שיש בו כמעט הכל עם טעמים מכל העדות
 

Rissima

New member
חמין ספרדי ירושלמי -מיני סדנא

חמין ירושלמי זהו מתכון משפחתי שקיבלתי והוספתי לפנקס המתכונים המשפחתיים הישן שלי, המכיל מתכונים רבים אך עם הנחיות בלתי מדויקות שכן נכתבו מפי כל מני דודות מבוגרות שכך הן מבשלות נותנות מתכונים (ע"פ הרגש וה"יד"...) לכן היה לי די קשה לתת מתכון מדויק ואני לא בטוחה שהוא לגמרי מובן בכל אופן התוצאה היא של כל אחד מן המרכיבים לבד ומוגש בצלחת נפרדת כמו עןף, בשר וכל תוספת בנפרד. ולכן חשוב סדר הנחת הדברים שכן בתום הבישול רק בקטניות יש נוזל כל היתר "יבש". חמין ירושלמי + תוספות שלי זו כמות המספיקה לכ- 15 איש זהו חמין אופייני ליהודי ספרד (ס"ט) וכל מרכיב בו מוגש לחוד . מרכיבים : בשר בקר מס. 10 /8 1 עוף שלם 2-3 עצמות ברך כ-500 גר' שעועית יבשה מעורבבת עם חומוס יבש (מושרים ללילה) אורז תפוחי אדמה ביצים קשות (להכין מראש) חיטה קמח מרגרינה רסק עגבניות הכנה "הנחיות מיוחדות" יש לבשל בסיר גבוה ורחב ממש בגודל "תעשייתי" שלבים *להכניס את החומוס והשעועית לסיר ולבשל עד לרתיחה ואז לסנן ןלהחליף מים (לבצע 3 פעמים, אומרים שזה ממתן "גאזים"). *להוסיף לקטניות המסוננות 2 כפות רסק + 2 כפות שמן + מלח ופלפל ולערבב. להניח על הקטניות את הבשר העוף (שלם) ,את העצמות וכן לפזר את הביצים הקשות שהכנו. *שקית =המהווה תחליף למעיים ממולאות "קישקע" לקנות בחנות של תינוקות חיתולי בד של פעם מהן יש להכין שקית אשר תוכנס לחמין. יש להרטיב את הבד ולהכניס לתוכו: בלילה של קמח , מרגרינה ומעט מלח בכמויות של על כל 1/2 1 כוסות קמח חצי חב' מרגרינה. לערבב היטב ולהכניס לשקית. לסגור היטב אפשר עם גומייה ולהניח ליד הבשרים על הביצים (זה צריך להיות מכוסה לחלוטין ). *התוספת המרוקנית שלמדתי בדרום והוספתי לחמין הירושלמי - חיטה להכין חיטה + שמן, מים (על כל 1 כוס חיטה יש להוסיף 1/4 1 כוסות מים) מלח , עריסה לפי הטעם 1 ראש שום בלתי קלוף אך מופרד לשיניים. לערבב הכל ולהכניס לשקית "קוקי " כפולה ולסגור היטב. להניח על הבשר ועל הקמח. *לבסוף למעלה יש להניח תפוחי אדמה קלופים. *יש למלא את הסיר במים עד כדי כיסוי כל המצרכים להוסיף מלח ופלפל שחור וכן רסק עגבניות (על סיר ענק שכזה אני שמה 1 חב קטנה של רסק. יש להרתיח את הסיר ואז לכסותו היטב, אפשר מעל המכסה להניח מגבת ולבשל לילה + חצי יום. *בבוקר יש לפתוח את הסיר ולהוציא ממנו נוזלים להכנת האורז (אצל סבתי האורז היה מתבשל גם הוא בתוך סיר מבד בתוך החמין אך לי אין מקום בסיר וזה קרוב למדי בטעם בעזרת הנוזל ) להוסיף לו מים שמן ומעט רסק עגבניות ולבשל כמו כל אורז אחר סמוך להגשת החמין.
 

Rissima

New member
המשך סדנא

מעל שקית קוקי עם החיטה (זו התוספת המרוקנית באר שבעית שלמדתי ותפוחי האדמה
 

bigjack

New member
החמין שלך נראה מעולה ../images/Emo106.gif

ומלא בכל טוב כמו החמין שלי
 

מליאל

New member
נראה חבל"ז, בטוחה שטעים אש...כל הכבוד

זו בדיוק הכמות שמספיקה לי.....ממש חמין עשיר, כל הכבוד.(העיקר מי רוחץ את הסיר אח"כ?)
 

bigjack

New member
תודה מלי ../images/Emo140.gif

את כל הסירים וכלי הבישול אני תמיד שוטף. ועל כלי האוכל הגיברת אחראית
 
../images/Emo53.gif../images/Emo206.gifרוצה להכין קשקע בחמין ../images/Emo51.gif

יש לי שתי חבילות קשקע של טיבון ויל תמיד מתפצצות לי ונעלם בתוך החמין .. כיצד אתה מכין שהוא נשאר שלם שחום בראש הסיר? יש לי אורחים לחמין ,חייב להצליח הפעם תודה על התשובה ...
 

pirge

New member
חמין שום בשר ועוף ולא לוותר על ה"אלקה"

חמין שום בשר ועוף (מתוך כמה סוגי חמין שלי) מקור:פירגה. בסיר החמין לטגן בשמן זית כ-2 קילו קוביות בשר לחמין + עצמות אם רוצים לטגן ולצלות את הבשר מכל הצדדים. להוסיף מים בגובה הבשר ולהרתיח לנקות את הקצף והלכלוך. להוסיף: חצי כוס שעועית וחצי כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם וגם חצי כוס גריסי פנינה שטופים. את העוף למרוח בשמן זית ובתבלינים . להכניס לשקית "קוקי" ולסגור .להניח על השעועית. לעשות בכמה מקומות חורים שהנוזלים מהחמין ייכנסו לתוך השקית. להניח מסביב תפוחי אדמה קלופים- וביצים קשות. להכין את הביצים קשות מלכתחילה... בין כל שכבה לפזר חצאי שומים – אין בצל בחמין הזה...אין צורך חיטה: להשרות יום לפני.....או להשרות 10 דקות בהרבה מים עם רבע כפית סודה לשתיה—לשטוף היטב. לטגן בצל גדול קצוץ ,תבלינים , להוסיף חיטה,2 כפות סילאן אני שמה הרבה תבלינים אדומים...גריל עוף,פפריקה אדומה בשמן רסק עגבניות,קנמון,פלפל שחור,מלח ומעט סוכר אפשר להוסיף צימוקים לבשל כמו אורז כ-7 דקות למלא שקית "קוקי" בתערובת עם המים במידה ונשארו לסגור היטב. להניח בסיר. רצוי להוציא את שקית החיטה אחרי 5 שעות ולחמם במיקרו לפני הארוחה (ככה הוא לא יוצא דייסתי) - לטעום כמובן שהחיטה מוכנה. למלא את הסיר מים ולהוסיף תבלינים. איזה שאתם אוהבים. פפריקה:גריל עוף:רסק עגבניות , שמה גם שקית או שתיים רוטב צלי (את האבקה) מלח וכו' מרתיחים ומבשלים כשעה. "אלקה" כוס שמן מעורבב עם 4 כוסות קמח –מוסיפים: ביצה שלמה---2 בצלים מגוררים על מגררת גסה---פפריקה מתוקה---מלח ופלפל, כמון, מעט סוכר----לשים לנקניק גדול ושמן – אפשר להוסיף מעט מים במידה והבצק קשה. את הנקניק מכניסים באמצע הסיר כדי שיספוג את כל הטעמים ולא יתייבש אם יש מקום לבטטות,אז זה הזמן. להניח אותן שלמות.מקולפות למשעי. כשעתיים לפניהארוחה.....אני מניחה ג'חנונים אפויים החלק התחתון של הג'חנונים שיגעו מעט ברוטב. הג'חנון יקבל את הרטיבות והארומה מהחמין.לפני הארוחה להפוך לכמה דקות את הג'חנון. כשמכניסים את הסיר לתנור,למלא מים רותחים בגובה המצרכים. מכניסים את הסיר כשהוא רותח ---במקביל מחממים את התנור למקסימום--- מנמיכים לחום 100 מעלות משאירים מכוסה היטב לכל הלילה. יש לבדוק את החמין מספר פעמים במשך הלילה ולהוסיף במידה וצריך מים רותחים. בבקר,אם נראה לכם שהחמין מוכן,להוריד את החום ל-70. תהנו.
 
למעלה