חמין שום בשר ועוף ולא לוותר על ה"אלקה"
חמין שום בשר ועוף (מתוך כמה סוגי חמין שלי) מקור:פירגה. בסיר החמין לטגן בשמן זית כ-2 קילו קוביות בשר לחמין + עצמות אם רוצים לטגן ולצלות את הבשר מכל הצדדים. להוסיף מים בגובה הבשר ולהרתיח לנקות את הקצף והלכלוך. להוסיף: חצי כוס שעועית וחצי כוס גרגרי חומוס שהושרו לילה קודם וגם חצי כוס גריסי פנינה שטופים. את העוף למרוח בשמן זית ובתבלינים . להכניס לשקית "קוקי" ולסגור .להניח על השעועית. לעשות בכמה מקומות חורים שהנוזלים מהחמין ייכנסו לתוך השקית. להניח מסביב תפוחי אדמה קלופים- וביצים קשות. להכין את הביצים קשות מלכתחילה... בין כל שכבה לפזר חצאי שומים – אין בצל בחמין הזה...אין צורך חיטה: להשרות יום לפני.....או להשרות 10 דקות בהרבה מים עם רבע כפית סודה לשתיה—לשטוף היטב. לטגן בצל גדול קצוץ ,תבלינים , להוסיף חיטה,2 כפות סילאן אני שמה הרבה תבלינים אדומים...גריל עוף,פפריקה אדומה בשמן רסק עגבניות,קנמון,פלפל שחור,מלח ומעט סוכר אפשר להוסיף צימוקים לבשל כמו אורז כ-7 דקות למלא שקית "קוקי" בתערובת עם המים במידה ונשארו לסגור היטב. להניח בסיר. רצוי להוציא את שקית החיטה אחרי 5 שעות ולחמם במיקרו לפני הארוחה (ככה הוא לא יוצא דייסתי) - לטעום כמובן שהחיטה מוכנה. למלא את הסיר מים ולהוסיף תבלינים. איזה שאתם אוהבים. פפריקה:גריל עוף:רסק עגבניות , שמה גם שקית או שתיים רוטב צלי (את האבקה) מלח וכו' מרתיחים ומבשלים כשעה. "אלקה" כוס שמן מעורבב עם 4 כוסות קמח –מוסיפים: ביצה שלמה---2 בצלים מגוררים על מגררת גסה---פפריקה מתוקה---מלח ופלפל, כמון, מעט סוכר----לשים לנקניק גדול ושמן – אפשר להוסיף מעט מים במידה והבצק קשה. את הנקניק מכניסים באמצע הסיר כדי שיספוג את כל הטעמים ולא יתייבש אם יש מקום לבטטות,אז זה הזמן. להניח אותן שלמות.מקולפות למשעי. כשעתיים לפניהארוחה.....אני מניחה ג'חנונים אפויים החלק התחתון של הג'חנונים שיגעו מעט ברוטב. הג'חנון יקבל את הרטיבות והארומה מהחמין.לפני הארוחה להפוך לכמה דקות את הג'חנון. כשמכניסים את הסיר לתנור,למלא מים רותחים בגובה המצרכים. מכניסים את הסיר כשהוא רותח ---במקביל מחממים את התנור למקסימום--- מנמיכים לחום 100 מעלות משאירים מכוסה היטב לכל הלילה. יש לבדוק את החמין מספר פעמים במשך הלילה ולהוסיף במידה וצריך מים רותחים. בבקר,אם נראה לכם שהחמין מוכן,להוריד את החום ל-70. תהנו.