שרשור חמין...איך אתם מכינים את שלכם?

pirge

New member
ג'חנון וקישקה בחמין

את הקישקע מנקבים בעזרת מחט בכמה מקומות מטגנים במחבת עם שמן מכל הצדדים ואז מעבירים לסיר. במידה ומתפוצף מעבירים לשקית "קוקי". בבקשה.
 

pirge

New member
קציצות חלה לחמין (אפשר לשבץ חתיכות כבד)

קציצות חלה משובצות בכבדי עוף לחמין - 16 לביבות גדולות. מתכון מאמא שלי מתאים לכל סוג של חמין— וכמובן שאפשר להכין בלי הכבד. חצי חלה - להרטיב במים ולסחוט היטב. לפורר לקערה. 2 בצלים קצוצים גס -- מ ט ו ג נ י ם ומוזהבים-מוסיפים חתיכות כבד עוף כ-300 גרם ומטגנים ביחד. מכניסים לקערה את הכבדים עם יתר החומרים: 2 ביצים טרופות כוס פטרוזיליה טריה קצוצה 2 כפות קמח רגיל מלח פלפל שחור בנדיבות פפריקה כמון כפית סוכר חום – לא חובה. לערבב וללוש ביחד. להכין לביבות שמנות-שטוחות-- ולטגן ע ה ש ח מ ה מכל הצדדים. אפשר לטגן על מעט מאד שמן. להכניס לסיר החמין בחלק העליון אחרי שהחמין רותח ולפני שמכניסים לתנור. "טיפ" שלי: כדאי להכין את הבלילה לקציצות יום לפני הטיגון ולשמור במקרר בקערה עטופה בניילונית.
 

pirge

New member
איך לרכך חיטה בשיטת התרמוס -"טיפ"

וגם מתכון לאוהבי החיטה: חיטה בפירותו pirge / בישול לילדים ו 15:03 | 20/10/04 15:01 | 20/10/04 חיטה בפירותו pirge רק מי שאוהב חיטה, יהנה מהתבשיל הנהדר הזה. קיבלתי ממתנ"ס ראש פנה מהחוג לבישול של יעל. למלא חצי תרמוס עם מים רותחים. להוסיף כוס חיטה מלאה. להוסיף מים רותחים עד למלוי התרמוס ולפקוק. להשאיר 3 שעות על השיש. להוציא. לשטוף במים קרים, לסנן ולשמור במקרר. פירות לא בשלים מדי: אפרסק:משמש:שזיף:תפוח:ענבים ללא חרצנים: לערבב עם החיטה. לדלל עם חצי כוס מיץ לימון: כף גדושה דבש+כף גדושה סילאן+כפית שטוחה קינמון. לערבב ולצקת על החיטה. לעטוף בניילונית ולהחזיק במקרר כשעתיים לספיגת הטעמים. כזה טעים...... אז אין משמש, אפשר מקופסת שימורים. או בלי.
 
אצלי מה שהכי נחטף זה הפסטה בחמין....

1/2 חבילת מקרוני מס' 7 {עבה} , או כל פסטה עבה אחרת 4-5 בצלים קצוצים מלח, פלפל שחור גרוס טרי {בנדיבות רבה מאוד} מעט צ'ילי גרוס 2 -3 כפות דבש. להכנה: מטגנים את כל הבצלים במעט שמן זית, עד הזהבה עמוקה. מבשלים את הפסטה חצי בישול, כך שתישאר קשה אבל אלסטית. מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים בקערה את הבצל המטוגן עם הדבש והתבלינים ומוסיפים את הפסטה. מקפיצים היטב, כך שכל חומרי ה"רוטב" עוטפים יפה את הפסטה, ו מכניסים לשקית קוקי קשורה. מניחים מעל החמין, וזה יוצא מעדן עולמי. זה מעט משחים והופך למתקתק-חריף, וזה הדבר שהכי נטרף אצלי בחמין. לא סתם מומלץ... הרבה מומלץ.
 
ליטל יקרה, את הקשקע צריך לצלות או לאפות קודם

בתנור הביתי. יש כאלו שממליצים על חירור בעזרת מחט לפני, אבל אני לא עושה זאת. פשוט מניחה את הקישקע הקנוי על נייר אפייה. אם אני רואה שהקצוות לא קשורים, אני חופשי קושרת קשרים כפולים, ופשוט צולה אותו בתנור עד שהוא משחים. אין מצב שהוא יתפוצץ אחר כך בסיר. בהצלחה יקירה. ארי.
 

bigjack

New member
דוקא אני משתמש בקישקע של טיבון ויל

והוא אף פעם לא התפוצץ לי. יכול להיות שאת צולה אותו על חום גבוה מידי. אצלי במהלך הבישול התנור כל הזמן על 100 מעלות. אפשר לחורר מעט את הקישקע עם קיסם או מחט אבל לדעתי זה מיותר. תראי בשרשור החמין את התמונה שלי, יש שם שני קישקע של טיבון שלא התפוצצו ועוד אחד של טירת צבי שהתחרבש לגמרי
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifחמין קיבוץ גלויות שלי

חמין-"קיבוץ גלויות" BIGJACK המתכון מתבסס על החמין המרוקאי עם נגיעות מהמטבח האשכנזי והטריפוליטאי. מצרכים לקוקלה: 2 כוסות סולת או קמח או שילוב בניהם 100 גר' שומן כבש קצוץ דק 3-4 ביצים 12 שיני שום כתושות חצי כפית מלח רבע כפית כורכום רבע כפית פפריקה חריפה או פלפלצ'ומה רבע כפית קינמון הכנת הקוקלה: מערבבים את כל היבשים ביחד ומתחילים להוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה עד שמגיעים למרקם אחיד ולא דליל כמו בצק רך, לא חייבים להשתמש בכל הביצים. אפשר להוסיף ישר לחמין או תבשיל בזמן הרתיחה, או להרתיח בסיר קטן מים עם מעט מלח ולבשל את הקוקלות כרבע שעה, ככה הן מתקשחות ולא מתפרקות בתבשיל, וגם ניתן להקפיא. מצרכים לחמין: 0.5 קג שעועית לבנה מושרית לילה במים 1 כוס גריסים שטופים 2 כוסות חיטה שטופה 2 כוסות אורז שטוף 0.5 קג' בשר בקר לחמין 5-6 פרוסות רגל בקר\עגל 5-6 קציצות מטוגנות מבשר בקר 1-2 קישקע קנוי (או תוצרת עצמית למי שמכין) 4 תפוחי אדמה גדולים חתוכים ל-4 באורך 1 בצל גדול קצוץ גס מלח 1 כף פפריקה 1 כפית כורכום 1 כף כמון רבע כפית קינמון 4-5 כפות שמן ביצים לפי מס' הסועדים 2 שקיות קוקי ההכנה: מכינים את הקוקלות לפי ההוראות, מכינים קציצות בשר מטוגנות לפי כל מתכון אהוב, בסיר קטן מטגנים את הבצל ב-2 כפות שמן, מוסיפים את החיטה והכורכום, מוסיפים מים רותחים לכיסוי החיטה ומבשלים כ-5 דקות, מעבירים את תכולת הסיר לשקית קוקי, סוגרים היט,במניחים בצד של סיר החמין הגדול, ומחוררים בעזרת קיסם את השקית מכל הצדדים, בסיר שבושלה החיטה שמים את האורז עם שתי כפיות מלח וממלאים במים רותחים עד מעל האורז, מרתיחים ומבשלים כ-10 דקות, מעבירים את האורז עם הנוזלים לשקית קוקי שנייה, מעבירים אותה לסיר החמין ממול לשקית החיטה, ומחוררים כמו את שקית החיטה. מפזרים בשכבות את השעועית, גריסים, בשר ורגל, מסדרים את הקציצות , הקוקלות ותפוחי האדמה מעל, מפזרים מלח, כמון, פפריקה ו2-3 כפות שמן, מסדרים את הקישקע בצורת ספירלה מעל הכל, ממלאים במים רותחים עד לגובה הקישקע (לא לכסות אותו) אפשר להשתמש במי הבישול של הקוקלות. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות. מכסים את הסיר בנייר אלומיניום ומעליו מכסה, מעבירים את הסיר לתנור על 100 מעלות לכל הלילה, מומלץ לבדוק לפני השינה שלא חסר נוזלים, (בחמין הזה מומלץ יותר נוזלים מהרגיל). שוטפים את הביצים ומוסיפים לסיר לפני השינה, אני מעדיף לעטוף אותן בנייר אלומיניום ולהניח ליד הסיר. בבוקר לבדוק גם את מצב החמין ובמידת הצורך אפשר להעלות את הטמפ' של התנור או להוסיף מעט מים רותחים .
 

clcl

New member
לא רק קיבוץ גלויות... כמות לקיבוץ../images/Emo6.gif

סחתיין
 

bigjack

New member
לא לשכוח הרבה שום בקוקלה ../images/Emo3.gif

תודה אריאלוש
הקישקע הוא לא שלי
הוא של טיבון ויל
 
אצלנו זה טשולנט או צ'ולנט

כל אחד משתמש במצרכים האהובים עליו ביותר לסיר החמין. אחדים משתמשים בחיטה, אפונה ושעועית ואצל אחרים נמצא אורז, פול ואפילו שימוש בעלים ירוקים כמו תרד. כשאני מכינה צ`ולנט אני משתמשת כבר באותה הזדמנות גם להכנת קציצות ולפעמים גם ג`חנון. יש פעמים בהם אני מניחה גם את הקציצות וגם את הג`חנון בתוך סיר החמין. הבישול האיטי מעניק לג`חנון רכות מענגת וכנ"ל גם לקציצות. 1 שקית שעועית (שהושרתה בבוקר ההכנה עם כף סודה לשתיה) , רחוצה ומסוננת 1 בצל ענק או 2 בינונים פפריקה / מלח / פלפל שחור / 2 כפות דבש 2 קישקע 6-7 תפוחי אדמה לבנים וגדולים 2 ק"ג שווארמה הודו (או בשר ) 1 כוס גריסי פנינה (בתוך שקית קוקי מחוררת) ביצים (אם רוצים) לפרוס הבצל. לחמם בסיר 2 כפות שמן ולהוסיף את הבצלים. לטגן כדקה ולסגור את האש. לתבל בפפריקה ולערבב את הבצל. להדליק שוב את האש ולטגן עוד כ 1-2 דקות. לשפוך מעל את השעועית ולהניח את השווארמה. להניח את שקית הקוקי המחוררת בצד הסיר, לסדר את תפוחי האדמה מסביב ואת הקישקע להניח בתוך שקית קוקי (מחוררת) ולהניח באמצע. למלא מים עד גובה המצרכים, לתבל ולשפוך מעל 2 כפות דבש. לבשל עד הרתחה, להוריד את האש ולבשל כשעה עד שעה וחצי. לסגור את האש ולהניח את הסיר לאיזה שעתיים לספיגת טעמים. להכניס לתנור על חום של 75 מעלות עד הבוקר (מוקדם) ואח"כ להעלות ל- 100 מעלות עד שעת האכילה. בתיאבון לכולם.
 
למעלה