שרשור כאסח- פאנג שואי

Rשף

New member
שרשור כאסח- פאנג שואי

אני לא מחסידי השיטה והידע שלי מסתכם מספר מקרי, יועצת לחצי שעה או תוכנית טלויזיה מזדמנת. אבל המסקנה שלי אומרת שרוב התוצאות שמגיעים אליהם בפאנג שואי יהיו זהות לתוצאות של אדריכל טוב, במיוחד אם מיישמים אותם עם קצת שכל ישר ובלי פנטיות. אני שם אלמנט מים בכניסה לבית לא רק בגלל פאנג שואי, למעשה מיקמנו את האלמנט עוד לפני שהבנו שהוא חיובי פאנג שואית.

לי זה נראה כמו אמונה טפלה

ובגלל זה אני משתדלת לא לקרוא יותר מידי בעניין בית, לדעתי, יש לעצב על פי הנחיות האנשים שגרים/יגורו בו כך למשל לא אשים את המיטה שלי צמודה לשני קירות, כי איך יכנס ויצא זה שידחף לפינה של הקיר כך גם לא אוריד את המראה מהכניסה לבית, כי אני חייבת מבט אחרון בפריזורה לפני היציאה אם מסתדר לי הכי טוב שהמיטה היא מול הדלת, כך זה ישאר על פי תורתי ושיטתי, אנחנו קובעים את גורלנו ולא מיקום של אביזר זה או אחר אבל לא אשלול, או אגער, או אזלזל בדעתו של אדם שמאמין בדבר- איש איש באמונתו יחיה

אם אתה מוסיף את המילה " אמונה "

או את המילה " מאמין ", למשהוא זה כבר פסול על הסף כמשהוא שאמור לתת תוצאות במציאות . אמונה זה טוב לדברים וירטואלים שם אפשר להגיד איש איש באמונתו יחיה . אני מצפה ממי שמאמין בפינג פונג הזה, שיאמין גם באיסלאם או בנצרות בטח שבבודהיזים או בהינדו על כל מליון האלים השונים והמשונים שלהם . דבר שאין בו הוכחה אמפירית אני לא מקבל . ראיתי תכניות על הונג קונג ופאנג שואי , יעני עלק - בנק אחד לא הלך לו כמה שנים עד שעשו כמה שינויי פנג שואי . מי אמר שהשינויים הללו הם שהביאו לפריחתו של הבנק? אולי ההנהלה החדשה היא שהכניסה רוח אחרת לניהול ולא הפנג שואי שהיא הביאה איתה לבנק .

איריסג

New member
הכל עניין של מינונים

אני לא אהפוך את כל התוכנית של הבית רק כי הוא לא מסתדר עם ה"בגואה" (זו המפה של הפנג-שווי). אבל אני חושבת שיש בתורה הזו המון דברים שאפשר לקחת אותם כפשוטם, כי הם מאד הגיוניים, ורק להתפעל מזה שהסינים עלו עליהם לפני מאות שנים. גם אני חשבתי שזו שטות מוחלטת אבל יצא לי קצת לקרוא, ולהבין חלק מההגיון. זה לא שמחר אני אשים באמצע הבית איזה מפל חשמלי, או אקווריום עם דגי זהב, אבל אני בהחלט אנסה לשאוב מתוך הדברים השראה. אני מניחה שמי שחושב שזה ממבו ג'מבו מוחלט, גם לא יילך לעולם לטיפול רפואי אלטרנטיבי. יתכן שזה שטויות פסיכולוגיות בגרוש, אבל כמי שהתנסתה בטיפולי שיאצו ומחטים - אני יכולה להגיד שזה בהחלט עשה לי טוב.

זה לא אותו הדבר כמו רפואה

אלטרנטיבית , אם כי יש כאלו שאומרים מה שאני אומר על פנג שואי ודתות . ברפואה אלטרנטיבית יש גם את הפקטור של המטופל כאשר הוא מאמין במשהוא זה עוזר לטיפול לקחת רעיונות מהפנג שואי זה בסדר גמור, להאמין באנרגיות וכו' זה מפוקפק ובלתי ניתן להוכחה.

ענתש

New member
אני לא מתעסקת עם זה.

באמת מי זה עושהלו טוב וגורם לו לאמונה שככה הדברים יצליחו לו - אני מניחה שדברים באמת יצליחו לו. עניין של אפקס הפלאסיבו. רק שעליי זה לא יעבוד. יש לי בעיה להאמין באנרגיות "מתרוצצות" - אם זה באויר ואם זה בידיים של אנשים (ע"ע רייקי שמייקי). מבחינתי אנרגיה זה e=mc2 וכו'. אבל אין לי ספק שאם מישהו מאמין בזה אז בטוח זה עושה לו הרגשה טובה שהכל יהיה בסדר אם הוא מסדר את הבית כך ולא אחרת (כמו שזה יעשה לו הרגשה טובה אפילו לצבוע הכל בשחור מבפנים אם אמונתו תגיד לו לעשות כן ושז יביא לו מזל). ועם ההרגשה הטובה בחיים באה האמונה שהכל יהיה בסדר. ואתה יודע מה ? לרוב הכל באמת יהיה בסדר. בקיצור - טרנד, ניו אייג'י, לא עבורי תודה. ושמי שמאמין - לבריאות לו.

אם פי 3

New member
אני מכירה מעט מאד

חלק נראה לי סתם אמונות טפלות, חלק רעיונות פילוסופיים יפים, שיש בהם גם דברים שמדברים אלי (וגם דברים שלא). אני לא זוכרת כרגע משהו ספציפי, אבל אפילו הרעיון של לזרוק את מה שלא צריכים, ולא לערום, במיוחד לא בכניסה לבית (אמרה זו שיש לה ערמות בכניסה לבית) כבעל השפעה על הרגשה "נקיה" יותר - זה הגיוני, לא מיסטי. או השפעה מרגיעה של פכפוך מים (מפל, אקווריום...). שוב - זה לא אומר שאבנה כך, אבל זה הגיוני בעיני. אני לא חיה כך, אבל אני מוכנה לשמוע, כי לפעמים יש רעיונות יפים. אין לי בעיה לישון עם הרגליים לכיוון היציאה, וגם לא עם הראש (יש משהו עם זה, אבל לא זוכרת באיזה כיוון).

Dfengshui

New member
אני רוצה לשבור כמה מיתוסים בנושא

כאחת שלומדת ועוסקת בתחום הזה כבר 6 שנים, אני רוצה לנצל את השרשור הזה ולשבור כמה מיתוסים בנושא פנג שואי. 1. "צריך להאמין בפנג שואי כדי שזה יעבוד" לא נכון !!!!! פנג שואי עובד על כולם, אם רוצים ואם לא, אם מאמינים ואם לא. כשהפנג שואי של הבית הוא טוב, אז הוא ישפיע לחיוב על החיים של הדיירים. כשהפנג שואי אינו טוב, הוא ישפיע לשלילה על החיים שלהם. בדיוק כמו שלא צריך "להאמין" בכוח המשיכה, כך גם לא צריך "להאמין" בכוח הפנג שואי. אגב, גם את כוח המשיכה לא *הוכיחו מדעית*. כל ההוכחות הן תוצאתיות בלבלד (אני עוזבת את התפוח ורואה שהוא נופל). בדיוק באותו אופן, גם לכוחות הפנג שואי יש הוכחות תוצאתיות. דוגמא אחת לכך אפשר לקרוא באתר שלי על תוצאות מחקרון שעשיתי בנושא הרטבת לילה בילדים. למעוניינים. 2. "פנג שואי הוא אוסף של אמונות טפלות". הראיה לכך היא כל אותם חפצים וקמעות. לא נכון !!!! כל החפצים שמוכרים בחנויות (קריסטלים, ספירלות, ברווזים ואפילו מזרקות) הם בכלל לא חלק מהפנג שואי. פנג שואי אמיתי עוסק בתכנון חללי הבית ומעט מאוד בעיצוב הפנים שלו. הבעיה העיקרית היא שתעשיית החפצים מהמזרח מגלגלת סכומים כבדים של כסף תחת שם המותג הזה שכבר קשה להוציא אותו מתוך התחום. בשורה התחתונה - ברווזים לא יביאו זוגיות, בדיוק כפי שמים בכניסה לא יביאו שפע. 3. "אזור הצפון הוא הקריירה ואזור דרום-מערב הוא הזוגיות". לא נכון !!!!! פנג שואי אינו עוסק בהכללות וכל בית הוא יחיד ומיוחד. הכללה כזו היא כמו לומר שלא ייתכן שבן מזל טלה יינשא לבן מזל עקרב (זאת סתם דוגמא. אין לי מושג באסטרולוגיה מערבית
) למרות זאת, כללי היסוד של הפנג שואי הם אחידים, כמו למשל - איך רצוי למקם מיטה בחדר. הכללים האלו הם כל כך הגיוניים, שרוב האדריכלים יתכננו לפיהם גם בלי עזרת הפנג שואי. לרוע המזל, הכללים האלו הם רק חלק קטנטן בפנג שואי. אז מה זה כן פנג שואי? פנג שואי הוא כלי עזר לתכנון הבית בצורה שתשפיע בחיוב על הדיירים. אדריכל מתכנן את הבית כך שיהיה פונקציונלי, נוח ויפה. אין לו מושג איך ישפיע התכנון שלו על הדיירים. ייתכן שהחדר של הילד הוא מרווח ונוח, עם כיווני אויר טובים, אבל הוא ממוקם באזור שיעודד את הילד להתבודד ולהתכנס בעצמו. כתוצאה מכך, הילד לא יהיה מאוד חברותי. דוגמא אחרת היא חדר השינה של ההורים. הוא יכול להיות מתוכנן למופת מכל בחינה שהיא, אבל השהייה בו תגרום לבני הזוג למתח ותוביל למריבות ואולי בהמשך גם יגיעו גרושין. ייתכן גם שבמקרה התכנון האדריכלי יצור בית עם פנג שואי טוב. זאת בהחלט אפשרות, למי שאוהב להשאיר דברים ליד המקרה
בסיכומו של דבר - פנג שואי אינו חובה. עובדה ש"שרדנו" איכשהו בלעדיו במשך שנים רבות. פנג שואי הוא זכות למי שרוצה לתכנן את ביתו טוב יותר. (יש לי עוד הרבה מה לומר, אבל מספיק לפעם אחת ותודה למי שקרא עד הסוף
)

את כותבת שפנג שואי אינו עוסק

בהכללות ושכל בית הוא יחיד ומיוחד אם כן מי זה שמחליט איפה הכי טוב למקם מה? ועל סמך מה? כתבת בעבר על אנרגיות שנמצאות בבית, האמת כאפיקורסית מוחלטת, לדעתי האנשים שבבית יוצרים את האנרגיות מיקום של חדר לא יהפוך שום ילד בישן לילד חברותי רק בגלל מיקום החדר במקום שונה אנחנו אחראיים על מה שקורה לנו בחיים, והתבודדות של ילד או מתח בזוגיות שיתפוגגו או לא יווצרו בכלל בגלל מיקום נכון של חדרים נראה לי ענין מופרח לא ריאלי ולא מחובר למציאות אני כותבת את דעתי היות וזה הדיון, וגם כי פשוט לא יכולתי להתעלם מהאופן המוחלט שאת כותבת, כמעט אפילו מטיפה לפנג הזה, ולאמר ששרדנו איכשהו עד היום, נשמע לי מאוד יומרני

Dfengshui

New member
טליה, לא הבנת את ההומור שלי

(כנראה שהוא לא ממש מוצלח
) המשפט האחרון על ה"השרדות" דווקא נכתב כדי להדגיש שאין שום חובה להשתמש בפנג שואי, כי עובדה שחיינו בלעדיו טוב מאוד. אני ממש לא מטיפה להשתמש בפנג שואי. אני רואה בו כלי נהדר וחבל לי שלא עושים בו שימוש נרחב יותר, אבל זו דעתי ובחירתי. אני בהחלט מכבדת בחירות של אחרים. עניין האנרגיות (שונאת את המילה הזאת) - נכון, לכל אדם יש אנרגיה אישית משלו, אבל גם לבית יש את האנרגיות שלו. לפעמים, האנרגיות האלו מתאימות אחת לשניה ואז נוצרת הרמוניה. לפעמים - לא. פנג שואי יודע לזהות את המצב ולשפר אותו. בעניין התבודדות של ילד או מתחים בזוגיות - בעבודתי אני רואה את זה כל כל יום, אבל הכי טוב יהיה לספר על עצמי. לפני כ 5 שנים בנינו את הבית שלנו. ארמון של ממש. כולם מתפעלים ומשבחים. בנינו סלון גדול (5X5) כי באותה תקופה נהגנו לארח כמעט כל שבוע 10-30 איש. מסיבות, ארועים, סתם חברים שמגיעים.... אני כותבת "באותה תקופה" שלפני הבניה, כי במהלך השנים האחרונות נוצר מצב שהסלון שלנו נותר ריק, כמעט תמיד. היום, אנחנו מארחים רק בחגים וגם זה בקושי. מדוע? אין סיבה נראית לעין, אבל אם אני מנסה להתעמק במחשבה, אז אני מגלה שאין לנו חשק וגם החברים והמשפחה לא ממש רוצים לבוא לעתים תכופות (למרות שכולם "אוהבים" את הבית). אז אנחנו הולכים אליהם. האם הפכנו לאנטיפטיים? לא בדיוק, אבל איכשהו, לאט לאט, נוצרה מציאות שלא ממש רצינו. אגב, באתר שלי יש כמה סיפורים אמיתיים על איך בית יכול להשפיע על אנשים. אחד מהם, בעילום שם כמובן, נכתב ע"י תלמידה שלי שחוותה על בשרה את השפעת הבית החדש על חיי הנישואין המאושרים שלה ועל איך היא הצליחה לשפר את המצב. אני מסכימה איתך בדבר אחד - אנחנו אחראים לחיינו. הבית רק דוחף בעדינות לכיוון מסוים ואנחנו צריכים להחליט אם להתנגד לכיוון הזה או להסכים להידחף. השאלה היא, האם לכל אחד יש את הכוח להתנגד. ותשובה טכנית - איך קובעים את מיקום ה"אנרגיות". ישנה נוסחה מדויקת שנוצרת עבור כל בית לפי 2 נתונים: 1. גיל הבית = מועד הבניה, או מועד השיפוץ הגדול האחרון. 2. כיוון חזית הבית (מעלה מדויקת) שני הנתונים האלו יוצרים מפה מספרית שנראית כמו סודוקו. המספרים מספרים את סיפור הבית לפי התכנון האדריכלי. למשל, אלו מספרים יש בדלת הכניסה, אלו מספרים יש בחדר השינה וכד'.

אכן לא הבנתי את ההומור

ויתרה מזאת חשבתי שזה נאמר בציניות- מתנצלת
הייתי מעוניינת שתסבירי את מקרה הסלון המיותם מאורחים האם לדעתך מיקמת אותו לא נכון ולכן אתם פחות מארחים? כי לפי דעתי יכולות להיות סיבות יומיומיות לא פחות טובות- כמו למשל, ההנאה מהבית מהשקט ומהרוגע של המשפחה הגרעינית בלבד, במיוחד כשמדובר בבית שנבנה מהיסוד עי בעליו, שהרי אז הוא רוצה להנות מפרי עמלו ולא לעמול שוב ושוב על אירוחים חוזרים ונשנים, לגלות אחרי האירוח נזקים שנעשו לפינות בקיר, זה גם עניין של גיל ומצב משפחתי שמשתנה כל הזמן, ועוד היד נטויה לסיבות "אמיתיות" ולא מיקומיות

Dfengshui

New member
נסיון להסבר

הבעיה בבית שלי היא לא הסלון. הבית כולו ממוקם לא נכון על המגרש. המגרש נמצא על מדרון והכביש בחלק הנמוך. ההגיון והפנג שואי יאמרו שצריך למקם את חזית הבית לכיוון הכביש והירידה. באותם זמנים, הידיעות שלי בפנג שואי היו מועטות והמחשבה שהנחתה אותי הייתה ליצור גינה שקטה ופרטית בחלק האחורי של הבית. כתוצאה מכך, חזית הבית נבנתה לכיוון החלק האחורי של המגרש. המיקום הזה יצר מפה לא מוצלחת של מה שאני מכנה "כוחות הפנג שואי". ייתכן שבבית אחר במגרש אחר המצב היה שונה, אבל במקרה של הבית שלי, נוצרה מפה לא מוצלחת. התוצאה (שראיתי רק לאחר כמה שנים של מגורים בבית) - חיים קשים בכל המובנים. אם אני רוצה לסכם את החיים שלנו בבית הזה בקצרה - התקדמות תוך קושי רב. זה לא אומר שקרו לנו אסונות חלילה. כולנו בריאים (פחות או יותר), מאושרים (יכול להיות יותר טוב), זוגיות מוצלחת אחרי כמעט 20 שנות נישואין (גם כאן תמיד אפשר לשפר, לא?), הילדות שלנו מאוד מוצלחות (חברתית, לימודית וכו'), אני הקמתי עסק מצליח בבית הזה. בקיצור - הכל בסדר, אבל בקושי רב מאוד. כלומר, אנחנו צריכים להשקיע ה-מ-ו-ן מאמץ כדי שדברים יקרו. שום דבר לא בא בקלות. אחת הבעיות העיקריות - התעסקות בלתי פוסקת עם הרשויות. לדוגמא - טופס 4 שהגיע רק לאחר 4 וחצי שנים של מגורים בבית
ויש עוד בעיות, אבל כמו כולם, גם אנחנו "מסתדרים", אבל זה לא עושה את החיים לקלים. עניין האירוחים הוא פועל יוצא של כל אלו, אני מניחה. כשהחיים מתישים אותך, אין ראש לבילויים. אני חושבת שאפשר להסביר את הפנג שואי טוב יותר אם נדמיין את הכוחות שלו לגמדים. נניח שאת רוצה לעשות דיאטה, אבל יש לך גמד על הכתף שכל הזמן לוחש לך באוזן "לא בא לך עוגה?", "רק ביס, מה כבר יקרה?". יכול להיות שאת מאוד חזקה ותצליחי להתעלם ממנו, אבל זה יהיה הרבה יותר קשה מאשר אם הגמד ילחש לך "כל הכבוד לך. את נראית מצוין. המשיכי כך". זה בעצם פנג שואי. שיטה לזיהוי הגמדים האלו ושימוש מושכל בהם
מנהלת הפורום - אני יכולה להמשיך את הדיון הזה שבועות ארוכים, כי זה נושא שאני אוהבת לדבר עליו
הרגישי חופשי לעצור את הדיון ברגע שיראה לך.

תני לי להבין

עפי התיאור שלך,של המגרש והבית שעליו אם אני מבינה נכון, החזית הקדמית (דלת הכניסה) נמצאת למעשה בצד האחורי כשהגינה האחורית פונה לכביש? מה אני אגיד לך קשה לי להכניס חוקים למיקום חדרים בבית החוק היחיד שקייים מבחינתי הוא האם זה נוח ו/או פרקטי כך אני אציב את חדר השינה בצורה בו יפנה לנוף, אשתדל לא לפתוח חלונות לכיוון צפון, את הסלון אפריד מהמטבח, כי אני לא אוהבת ריחות של בישול, את המטבח אצמיד ליציאה לגינה- כי ככה אני חיה אז נניח ואגיע לייעוץ ויגידו לי להעביר את המטבח לפינה אחרת- כי שם ישב הגמד הטוב
ונניח שאני אחליט לעשות זאת, הרי אז זה יהפוך לי את השהייה במטבח רק לצרכים הבסיסיים- בישול ואפייה, כי אני חייבת להרגיש בחוץ, בגינה, כל הזמן שבו אשהה במטבח, אחשוב על הגינה שלי, כל מגש שיועבר למרפסת ירגיש כאילו אני עושה קילומטרז מיותר של הליכה, אשב לי על קפה במרפסת ואתעצל להגיע למטבח כדי להביא עוד עוגיה, או אפילו סמרטוט לניגוב הטיפטופ- ואני לא מגזימה- הכל נכתב מניסיון את מבינה מה שאני מנסה להסביר פנג שואי יכול לייעץ, יכול אולי להשרות אוירה ביתית טובה ולחיים טובים, למי שמאמין בדבר, הוא לא יכול ליצור פרקטיות ונוחות של שימוש, כי המפה שנבנית לא יכולה לקרוא את הדינמיות שמתבצעת עי הגרים בבית, לא יכולה להיכנס לתוך הנקבוביות הקטנות שמניתי למעלה ולעבוד קשה, בשבילי, זו עוד סיבה להנות ממה שהשגנו מה שבא בקלות לרוב לא מוערך, ולא נחשב להישג

Dfengshui

New member
לא בדיוק

הדלת היא מכיוון הכביש, אבל חזית הבית, כלומר החלונות הגדולים של הסלון, פונים לגינה האחורית. פנג שואי אינו מנותק מהמציאות. כפי שכבר כתבתי קודם, מדובר בכלי עזר. כשאדריכל מתכנן בית, הוא חושב על הבית האידיאלי. אבל מה, הוא צריך להיות גמיש בהתאם לרצונות/צרכים/שגעונות הלקוח, דרישות הועדה לתכנון ובניה וגם דרישות המהנדס. התוצאה הסופית היא אף פעם לא הבית האידיאלי שהוא היה מתכנן אם לא היו לו מגבלות. גם פנג שואי שואף לאידיאל, אבל הוא צריך להיות גמיש בהתאם לכל הפרמטרים מסביב. התוצאה - בית לא אידיאלי, אבל אופטימלי
אחד יתחשב בפנג שואי בכל המלצותיו, אחר יקח רק חלק מההמלצות ושלישי לא ירצה פנג שואי בכלל. בסופו של דבר, כל אחד יקבל את הבית שהוא בחר בו, לטוב ולרע.

לא צריך פנג עבודה בעיניים

בכדי להגיע למסקנה המתבקשת שמטבח וסלון צריכים לפנות לכביש ולחזית . אלא אם כן יש נוף יוצא דופן בצד האחורי של המגרש , כמו שהיה לי בבית הקודם , נוף של 180 מעלות ים כחול . הסלון אמנם פנה לים אבל חלקו פנה גם לחזית .

דנה A

New member
ברמה מסוימת את צודקת, טליה

אדם נולד עם קרמה מסוימת, יש אנשים בעלי קרמה כזו או אחרת דפוסים שראיתי שאנשים בעלי בעיות מסוימות בוחרים בתים שמשקפים את אותם הקשיים או אותן הבעיות (את הפוטנציאל של אלו), כך למעשה ממשיך בדפוס הקיים. הסינים מחלקים את ה"מזל" לשלושה: מזל שמיים (קרמה), מזל אדמה (פנג שואי של הבית), מזל אדם (ההחלטות שלנו, המודעות) לכן כאשר משתמשים בכלים מן הפנג שואי על מנת לתכנן את בתנו באופן כזה שיחזק חלקים חיוביים בחיינו, שנחלק את החלל באופן כזה שנשהה במיקומים בעלי פוטנציאל חיובי, נחזק חלקים חיוביים ותחומי חיים אותם אנחנו רוצים לעודד, ולמתן בעיותיות מסוימת. הפנג שואי לא יהפוך אותנו לעשירים בין לילה, לא נהפוך למשהו שאינו אנו מעל הכל יש את הקרמה שלנו - יש את הכח שלנו בחיים -את המודעות, ההחלטות שלנו, דרך חיינו אם נחליט גם לנצל את הפוטנציאל הקיים בבתנו עמ' לחזק את החיוביות בחיינו- גם זה בשליטתנו. שרדנו ונשרוד אין ספק בכך, וכל אחד יעשה כטוב בעיניו, וזה בסדר גמור. אני תמיד אומרת שאם רוצים לפסול משהו, אז לפסול משהו שמכירים, לבחור מתוך ידע ולא מחוסר הידע, כי אז השיפוט אינו נכון.

ענתש

New member
עשיתן לי כאב ראש...

בכל מקרה לא קונה לא את עניין הקארמה ולא הגורל ולא השפעות של שום דבר על האדם. בחירה חופשית, אפילו בתנ"ך זה כתוב
בכל מקרה, אישית הזמנתי בפורום האחר שלי (הריון ולידה) את כל מי שמאמינה בעין הרע וכאלו לשלוח אליי את העין הרע שלה, ואני כבר אטפל בה. בינתיים לא יכולה להגיד שזה עשה לי איזה נזק. אולי קארמות ועיניים רעות ואנרגיות שליליות מפחדות ממי שלא מאמין בהן

Rשף

New member
הספקות שלי מתחילים במימוש שלו

אלו שמיישמים את הפנג שואי לומדים את המקצוע ממישהו שלמד ממישהו שלמד ממישהו שהיה פעם בקורס במזרח, התיאוריה עברה מערביזציה והכי חשוב אין כאן מסורת וידע נרחב. כמו שלא הייתי רוצה ללמוד תורה לעומק מקוריאני שלמד באוניברסיטה (ויש כאלו) אני לא בטוח שיש מקום לפנג שואי אמיתי בארץ

Dfengshui

New member
אז אני אניח את דעתך בנושא

אתה צודק שחשוב ללמוד את הנושא מהמקור, או לפחות כמה שיותר קרוב למקור. אני למדתי את הפנג שואי ממאסטר ג'וזף יו, נולד במזרח ומתגורר בקנדה. נחשב היום לאחד המאסטרים המובילים בעולם, בתחום זה. ידיעותיו מגיעות מחקר ותרגום כתבים עתיקים בנושא. במקור, הוא למד פיסיקה ומתמטיקה באוניברסיטה והגיע ללמוד את הפנג שואי דווקא מתוך הרצון להוכיח שמדובר בשטויות. המשפט הראשון שהוא אמר לנו בקורס הראשון היה : "אין דבר שלא ניתן להסביר הגיונית. מה שלא נצליח להסביר הגיונית או להוכיח ממש, פשוט לא נשתמש בו". הגישה שלו היא ריאלית לחלוטין ולכן אני מרגישה כל כך בטוחה בידע שרכשתי ממנו.

כל מילה של בן אדם יש לשים

בערבון מוגבל מאוד , גם אלברט איינשטיין לא ידע הכל ובטח שאנשים שכישוריהם פחותים מאלברט איינשטיין לא יודעים הכל, אפילו לא הכל אלא מעט . ( כאשר מדובר בענינים של רוח ולא של חומר ) .

למעלה