שרשור כאסח- פאנג שואי

פיטנגו4

New member
דפנה - הגדרה ל"מדע"

הוכחה מדעית משמעה שאפשר לחזור על אותו ניסוי שוב ושוב בתנאים זהים ולקבל תוצאה זהה - במקרה הזה - תמיד החפצים יפלו למטה. גם קבוע התאוצה g שהיא קבועה,בכל מקום ובכל גובה על פני כדוא"ה לכן, בניגוד לדברייך, כוח המשיכה הוא חוק שהוכח מדעית!!! הפנג שווי לא הוכח מדעית, וגם ההומאופתיה לא, כי קשה מאד לחזור על אותם תיקונים/רמדי לאנשים שונים ולקבל תוצאות זהות. לכן הם לא יהיו מדעיים לעולם, אבל זה לא אומר שהם שטויות.
 

Dfengshui

New member
אמנם אני לא דפנה ../images/Emo12.gif

אבל אני מקבלת את מה שכתבת. הכוונה שלי הייתה שהימצאו של "משהו" שמושך חפצים למטה היא עובדה מדעית. אבל לא ברור לגמרי מהו אותו "משהו", אז קוראים לו "כוח". האם ניתן בתנאי מעבדה לשחזר את כוח המשיכה מבלי להיעזר בכוח המשיכה של כדור הארץ? לדעתי לא, אבל אולי אני טועה. ומה לגבי "מחקר מדעי חדש קובע כי X מגביר את הסיכון ל Y"? אנחנו נתקלים כל יום במחקרים מדעיים כאלו שבדקו סטטיסטית וקבעו עובדות, רק כדי שיפריכו אותם אחרי כמה זמן. פנג שואי הוא לא מדע מדויק (אגב, גם רפואה כבר לא), אבל בהחלט ניתן לבדוק אותו בכלים מדעיים סטטיסטיים. הבעיה היא שיש עליו סטיגמה כל כך גרועה שמעטים מנסים וחבל, כי זה כלי מדהים!
 
כוח המשיכה מוכח במיליארדי מעבדות

ברחבי היקום . את הפנג עבודה בעיניים, אי אפשר להוכיח בשום מקרה . בנושאים " רוחניים " אי אפשר להוכיח שום דבר ולכן צריך לדחותם על הסף . בבית הנוכחי שלי יש דברים הנוגדים את הפנג עבודה בעיניים, אין מים - אקווריום הס מלהזכיר, המיטה כלפי הדלת והמחשב בחדר השינה . מעולם מצבי לא היה יותר טוב .
 

פיטנגו4

New member
סליחה, את גליה../images/Emo140.gif

'צטערת. תנאי מעבדה זה לא חדר לבן עם לבורנטים ,זה גם ראש מגדל עזריאלי, או הבית שלך, בתנאי שאין מגנט אדיר (כמו MRI) או כוח נגדי אחר, המאפשר לבודד את כוח המשיכה - כלומר, לחשב את הנוסחה v=mgh ולהוכיח שg הוא קבוע. לא ניכנס לפיזיקה, אבל אפשר למצוא הסבר בכל ספר לימוד פיזיקה תיכונית בפרק על תאוצה (או בקורס פיזיקה 1מ' בטכניון
) לא ברור לי מה התכוונת במשפט שסותר את עצמו "האם ניתן בתנאי מעבדה לשחזר את כוח המשיכה מבלי להיעזר בכוח המשיכה של כדור הארץ?" יש מסקנות שהתקבלו במחקר מדעי. יש הגדרה מדוייקת מהו מחקר מדעי, ומהם התנאים שצריכים להתקיים על מנת שהוא יחשב בככזה. אם הוא מתבסס על סטיסטיקות, אז מפורטים בו גם סטיות התקן, כלומר, שיש חריגים. רפואה היא מדע, אין לי מושג למה החלטת שלא... זה אמנם לא מדע מדוייק, אבל זה מדע לכל דבר. כימיה ופיזיקה הם מדעים מדוייקים, אבל גם רפואה, פסיכולוגיה ועוד הם מדעים. לעומת זה, את בעצמך כתבת, שלכל אדם מתאים סידור אחר. לכן, לא כל הזוגות שהחדר שלהם ימוקם בזוית הצפונית של הבית ויצבע באדום ויהיו בן זוג נרות וזוג פסלים - אכן יהיה מאושר ותשרור אצלם הרומנטיקה... זה מתאים רק למשפחת לוי מדימונה, אבל למשפחת כהן מעפולה מתאים דוקא זוית אחרת של החדר... לכן אי אפשר להוכיח מדעית את הפנג שווי, ובצורה תואמת גם ההומאופתיה: אי אפשר להוכיח מדעית את ההומאופתיה כי לא כל האנשים שיקבלו רמדי הומאופתי מסויים יגיבו באותו אופן, כי הרמדי מותאם אישית לאדם הספציפי בתקופה הספציפית.
 

Dfengshui

New member
כבר הסכמתי איתך

ואני מסכימה איתך שוב
בואי נעזוב את עניין כוח המשיכה. באמת שההבנה שלי בנושא לא מספיקה לצורך הדיון. רק כדי להסביר את מה שלא הבנת: 1. התכוונתי שלא ניתן לבודד את כוח המשיכה מכדור הארץ. כאילו "להכניס אותו לצנצנת". 2. רפואה היא מדע, לא מדע מדויק. זאת היתה כוונתי. את צודקת שבפנג שואי אנחנו עוסקים בהתאמה אישית וכל בית הוא שונה, אבל בכל זאת יש מאפיינים זהים שאפשר לבדוק אותם. למשל, בכל הבתים שכוח מספר 8 (מתוך 9) לא נכנס לבית כי יש קיר מוצק מהכיוון שלו, וגם בדלת הכניסה נמצא כוח מספר 4, יש *סבירות* גבוהה לבגידה של אחד מבני הזוג. ישנם בתים שאפשר לומר גם מי מבני הזוג בסיכון גבוה יותר. או (וזה כן נצפה סטטיסטית) - בבתים שיש בהם צרוף של כוחות 4+5 קיים סיכון גבוה לחלות בסרטן שד. וכדי לסיים בנימה חיובית - בתים שיש בהם צרוף חזק של כוחות 8+7 וגם 8+9 צפויים להרבה שמחות ולידות מרובות
יש עוד הרבה צרופים, שכל אחד אומר משהו אחר, אבל הנקודה היא שאפשר לראות מכנה משותף בין בתים שונים, אבל מינון התוצאה יהיה שונה וגם הפתרון. כאמור, קשה מאוד לעשות מחקר בנושא הזה כי צריך לעבור על המון בתים וזה פרויקט לשנים ארוכות. המאסטר שלי מרכז אצלו דיווחים של יועצים מכל העולם ומסכם אותם.
 

AyeletMor

New member
כשכל הנושא של הפנג שואי "פרץ"

יצא לי לקרוא איפה שהוא שבבדיקה של עבודות של אדריכלים מהשורה הראשונה בעולם, מלפני עשרות שנים עוד לפני שבמערב היו מודעים לעניין, הרבה מהתכנון שלהם היו "נכון" ופעל ע"פ עקרונות השיטה למרות שהם לא הכירו אותה.
 
זה אומר שכל אחד יכול להמציא

את הפנג עבודה בעיניים . רק בגלל שזה בא מהמזרח אז יש לזה הילה בריאותית . כמו ההילה המזויפת של הטופו, כמזון בריאותי .
 

yrnkrn

New member
לפנג שווי אין יכולת הפרכה

מתוך ויקיפדיה: צורה אחרת שבה אפשר להצדיק קביעות מדעיות, שנידונה לראשונה בידי קרל פופר, היא יכולת הפרכה. העקרון קובע כי על מנת שקביעה תהיה מועילה (או שתחשב בכלל כמדעית), היא צריכה להיות ניתנת להפרכה, כלומר שיהיה אפשרי להוכיח שהיא אינה נכונה. ללא תכונה זו, יהיה בלתי אפשרי לבדוק את הקביעה המדעית הזו.
 
הנה הסבר נוסף לפנג שואי...

למעשה, סביבנו ישנם אנרגיות בצורות שונות בתכליתן. אוויר, מים, אדמה, אש וכו'. הרעיון בפנג שואי איננו אמונה, אם כי ליצור סוג של מניפולציה על האנרגיה סביבנו. למשל: הרעיון של לא למקם מיטה מול הדלת: בקבלה היהודית מפרשים את הנושא בדרך הוצאתו של אדם מת מהחדר. תמיד, אבל תמיד יוציאו אותו עם הרגליים קודם. למה? כי מהרגליים הגוף סופג את כל האנרגיות. כשאדם מת, לא רוצים שהגוף יספוג אנרגיה שלילית מכיוון שכבר אין ביכולתו לשאת זאת. אז עדיף שהאנרגיה תספג ברגליים, כי שם לא נמצאת הרוח. בתורה הסינית (הפנג שואי) מתרגמים זאת אחרת: אדם הישן עם רגליו מול הדלת סופג כל הלילה אנרגיה שנכנסת דרך אותה דלת. התוצאה: שינה קלה, יקיצות, חוסר מנוחה והמון פעמים שקמים לסיבוב בבית. הפתרון: הסטה של המיטה כך שהרגליים לא יהיו מול הדלת, במידת האפשר. או, כשישנים לסגור את הדלת. מה נעשה ? ברגע שהסטנו את המיטה כך שלא נהיה מול הדלת, כמות האנרגיה ממותנת ואנו יותר נינוחים. זה ממש על קצה המזלג. יש עוד המון פתרונות. ברגע שאנחנו שולטים באנרגיות סביבנו, אנו שולטים יותר טוב בחיינו. כמו שכבר ציינו פה, אנחנו נחליט מה יהיו התוצאות למעשינו ו/או מה יהיו מעשינו. ככה, על קצה המזלג. יש גם תאוריה כתובה לגבי השירותים, המטבח וכו'. יש גם תאוריה שאני עליתי עליה לגבי חמסות. תרצו עוד... אני אשמח שרון דרורי
 

Dfengshui

New member
תיקון קטן

עפ"י הסינים, האנרגיה נספגת לגוף דרך הראש ולכן חשוב שראש המיטה "יישען" על קיר יציב. לגבי הרגליים, בהחלט סגירת הדלת, אפילו חלקית, פותרת את ה"בעיה" הזו. ועניין אחר - מיקום ספה, למשל. רצוי מאוד למקם את הספה כך שהיא תשען על קיר מוצק (מאותה סיבה שכתבתי קודם), אבל גם שתמוקם כך שרואים בקלות את הדלת. הסיבה היא פרה-היסטורית. לאדם, כמו לבעלי החיים, יש אינסטינקטים שפועלים בתת מודע, כמובן. אחד האינסטינקטים האלו הוא fight or flight, כלומר הילחם או ברח. כשמפתיעים אותנו, אנו מגיבים ללא מחשבה בהתאם לאינסטינקט הזה. יש לנו גם ביטויים מתאימים בשפה, כמו "לתקוע סכין בגב". אם הספה (או הכסא) ממוקמת עם הגב לדלת, עלולים להפתיע אותנו מהגב ולכן התחושה בזמן הישיבה תהיה חוסר ביטחון, אי שקט, חוסר ריכוז. לכן, מיקום נכון של הספה יהיה עם הגב לקיר תומך ופנים לכיוון הדלת. ושרון דרורי - קבל ח"ח על ההסבר היפה
 
למעלה