שרשור כיף-משחקי הכס פמניסטי או לא?

שרשור כיף-משחקי הכס פמניסטי או לא?

מצד אחד עולם בו רק גברים יורשים תארים ומעצד,זנות ואונס ומצד שני כוהנות רבות עוצמה,אריה סטארק ובריאן היפה שלא מסכימות להיות ליידי ונאבקות בדרכן להגשים את מטרותיהן וטרגראיין פרי סער -היורשת לבית הדרקון,חאליסי ראשונה לדותארקים,היורשת האמיתית לכס הברזל ולדרקונים אז... ספרים וסדרה פמניסטית כן/לא? מה דעתכם?

ga26

Member
לי זה נשמע כמו סינית. אני לא קורא ספרים או רואה טלויזיה

ga26

Member
או קיי. אבל בתור פותחת השרשור כנראה יש לך מושג מי הם/ן

נאנשים שציינת ומה זה משחקי הכס.
תוכלי לתת תקציר?

אנסה

זו סדרת פנטזיה שמבוססת על ספרים.

יש כמה משפחות שנאבקות על כס הברזל ששולט בשבע הממלכות.ישנם אבירים,לורדים ופשוטי עם. רק גברים יכולים לרשת מעמד,יכולים לרוב להמשח כאבירים ולקבל רכוש.

המלך העתיק שנרצחהיה צאצא למדפחת טארגריין שסמלה הוא הדרקון ובניה (שחיתנו אחים ואחיות במשך מאות שנים לטובת טוהר הדם) מאופיינים בשיער זהוב לבן ועיינים סגולות כחולות.

דאינריז פרי סער לבית טארגריין אותה הזכרתי היא בין הבודדים שנותרו מהמשפחה והיא נושלה וגורשה בתור תינוקת משבעת הממלכות. בגיל 14 אחיה וייסריז משיא אותה לחאל דרוגו,מנהיג של עם ברברי שמזכיר מאוד את ההונים ןמאמין בסוסים על מנת להשיג צבא דותארקי ולחזור ולהשתלט על כס הברזל.

הדמות עצמה הופכת מנערה מפוחדת למנהיגת דותארקים אכזרית ורחומה גם יחד,מחיה דרקונים ,הורגת את אחיה שסירסר בה,מכריזה על עצמה כחאליסי (דרגת שליטה כמו חאל אצל הדותארקים לאחר שבעלה מת -הכריזה על עצמה) ומנהיגה אנשים בעצמה.

בריאן היפה-כינוי לעג לבחורה אצילה וכעורה בריאן מטארת'. היא אבירה (היחידה שיצא לי להכיר) ותאוותה למלחמה ,כבוד ומה שאבירים אוהבים. האשה האבירה הראשונה.

אריה לבית סטארק- טומבוי מילדה,גרועה בתפירה אך בעידוד אביה שטוען לעיני כל שהיא לומדת ריקוד-מקבלת שיעורים בסיוף. לא רוצה להיות ליידי והיא עזת נפש ומרדנית. דמות מרכזית.

העולם הזה מלא במאבקים,זנות,אונס ודיכוי צמיתים ובכל זאת יש נשים חזקות רבות.

Berethor

New member
בריאן מטארת' לא עושה רושם של מישהי שתאווה למלחמה, רוב הזמן

היא עסוקה בלהגן על דמויות שונות, פעמים היא לא הצליחה בכך, והאנשים שהיא הגנה עליהם נהרגו(לטובתה יאמר שהיא לא הייתה יכולה לעשות הרבה במצבים שהיא נתקלה בהם) ועכשיו נותר לראות איך היא תצליח להגן על סאנסה סטארק. בריאן מטארת' לא "רק" אבירה, היא מה שמכונה "אבירה אמיתית", בעולם האפל של משחקי הכס רוב האבירים הם לא "אבירים אמיתיים", זאת אומרת הם לא עומדים באידיאלים האביריים, מה שהופך את אלו שכן עומדים בהם ליותר מיוחדים(לטובה). בריאן מטארת' כעורה רק בספרים, בסדרה היא עוד דוגמה "לHollywood Homely", אם כי יש גם לא מעט דמויות של גברים בסדרה במצב דומה, כמו רמזי בולטון שבספרים הוא מפלצתי גם באישיות וגם במראה, בעוד שבסדרה הוא מפלצתי "רק" באישיות. לגבי מאבקי השליטה הטיפשיים על כס הברזל, כל זה מתגמד לעומת האיום הכי גדול, שנמצא מאחורי החומה, צבא הזומבים שמאיים להרוג את כולם, ולא משנה לו מי מהם ישב על כס הברזל.

[URL]http://awoiaf.westeros.org/index.php/True_knight#Alleged_True_Knights[/URL]

"Some storylines require a character who is unappealing, unattractive, and has a hard time finding dates. However, unattractive or even average-looking people are often dissuaded from trying to get acting jobs in Hollywood (often by people within the acting industry themselves), so the person cast in the role ends up being more gorgeous than most people you'd meet in real life. Producers know that "beauty is money," and so they're disinclined to cast genuinely unattractive people even as villains or extras, but would rather imply homeliness in character via character-reactions — regardless of the irony presented in attributing such to the fairly good-looking person playing the role."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/HollywoodHomely[/URL]

waspaloy

Member
זנות ואונס לא מונעים מסדרה להיות פמיניסטית או לא-שובניסטית

בסדרה יש גברים שעוברים דברים הרבה יותר קשים מאונס כך שלזונות ולנאנסות בסדרה אין מה להתלונן.
&nbsp
ככל שהסדרה מתקדמת נראה שדאינריז(מלכת הדרקונים) הופכת להיות הדמות הראשית/גיבורה של הסדרה והיא על הדרך מביסה גברים שניסו להכניע אותה ולהפוך אותה לאישה קטנה(כמו עם המנהיגים הדות'רקים שחטפו אותה ורצו לצרף אותה לאלמנות האלה בדוש חאלין) ובכלל היא אישה שהפכה מאישה קטנה וכנועה לאישה עם אמביציות ושאיפות ענקיות.
&nbsp
סך הכל סדרה פמיניסטית ששמה דגש על נשים שנאבקות בתפקידים שאחרים ניסו להכתיב להן בתור נשים. הזנות והאונס לא מורידים מיזה, אי אפשר לצפות שהדמויות הנשיות רק יצליחו בכל דבר ושום דבר רע לא יקרה להן.

נכון

פשוט דיברו בעבר על חשיפת נשים במדיה בעירום,יצוג נשי וגברי וכן הלאה.

קראת את הספרים? יחסית לסדרת טלוויזיה הם מדייקים ברוב הפרטים (מצאתי חריגות קטנות,למשל בספר השני יש את הדמות של סמורה לפני שאריה נלקחת לארנהול ומאמצת את שמה- או למשל כשמה שמו שרוצח בעבורה שלושה אנשים לפי בקשתה עושה איתה את העיסקה בסדרה זה מוצג כאילו הוא פונה אליה בזמן הליכה ובספר הוא מעיר אותה משנתה)

גאיה1323

New member
היי שוב

לא לעניין להגיד שיש דברים יותר קשים מאונס כך שלזונות ולנאנסות אין מה להתלונן.
&nbsp

לא הבנת אותו

בסדרה יש אנשים שעשו להם דברים הרבה יותר נוראים. הוא מתכוון שאם בסדרה כלשהי יש עירום ואונס זה לא מונע ממנה להיות פמניסטית (בהתחשב בזה שלפחות מחצית מהדמויות הן נשים לוחמות או מלכות).

אני לא אפרט למה הוא התכוון (כי זו סדרה אלימה) אבל תהי בטוחה שזה לא בא להמעיט מכאב של נאנסת אלא הערה שהוצאה מהקשרה

גאיה1323

New member
סבבה

אני מסכימה עם זה שאפשר להראות אונס בצורה פמיניסטית, אבל להגיד שמישהי שאונסים אותה אין לה מה להתלונן, בפורום פמיניזם, זה לא במקום.
מצטטת: ״בסדרה יש גברים שעוברים דברים הרבה יותר קשים מאונס כך שלזונות ולנאנסות בסדרה אין מה להתלונן.״
הקושי של האחד לא ממעיט מהקושי של האחר. בכלל לדעתי רצוי להשתדל לא לאמוד כאב בצורה היררכית (למי כואב יותר למי פחות ולמי מגיעים יותר רחמים כתוצאה מכך) אבל זו דעתי.

waspaloy

Member
יש הבדל ענק בין "לבנות בסדרה אין מה להתלונן" לבין

"מישהי שאונסים אותה אין לה מה להתלונן". את פשוט מעוותת את מה שאני אומר אם ככה את בוחרת להציג את זה.

waspaloy

Member
אגב כן אפשר לעמוד כאב וסבל בצורה היררכית

אונס זה דבר נוראי אבל יש דברים הרבה יותר נוראיים, זה לא הופך אונס לפחות נוראי אלה ממחיש לך עד כמה אותם דברים הם נוראיים.
הדברים הנוראיים שאני מדבר עליהם הם בעיקר מקרים קיצוניים של שכול ועינויים מסוגים שונים בין אם הם פיזים או נפשיים או גם וגם.

את יכולה לקחת את הגבר הכי מאצ'ו בעולם שהכי נגעל מסקס בין גברים ולענות אותו בצורה מסוימת ולגרום לו לבחור בין להיאנס על ידי 20 גברים או להמשיך בעינויים והוא יבחר להיאנס על ידי 20 גברים בלי לחשוב פעמיים בכלל. וזה נכון לגבי כל גבר אחר בעולם הזה.

לא דוגמא טובה

כל אחד חווה כאב שונה,בשבילי למשל כאבי בטן זה יותר גרוע מאשר מכה בראש (והאמת כאחת שעברה תאונת דרכים -מעדיפה תאונה מכאבים מסוימים אחרים),השוואה בין כאב גם מצריכה סיבולת זהה,רקע פסיכולוגי זהה ואישיות דומה.

אני בטוחה שאיש לא רוצה לחוות כאב וכולנו נסכים שאין הרבה אנשים שרוצים לחוות אונס או כאבים מהסוג שנזכר בסדרה,אבל כל אחד חווה כאב בצורה שונה ובעיקר בטראומה וכאב נפשי כולנו נבדלים ביכולת ובדרך שנוכל לשאת אותם ובעיקר במה שנחשב בעינינו זהה.

על כל פנים,שורה תחתונה לא נראה לי שהובנת ולא נראה לי שלגטימי/רלבנטי לדון במעמדו הסובייקטיבי של כאב.

כולנו מסכימים שאונס זה רע באופן כוללני ולך ובטח לא לגאיה יש עניין לערער על זה.

Berethor

New member
אם אתם מתכוונים למה שעבר תיאון גרייג'וי, הנזק הפיזי שקרה לו

הוא יותר גרוע מהפגיעה הנפשית, ועובדה שעל התראומה הנפשית הוא הצליח להתגבר בסוף(פחות או יותר), אבל את מהנזק הבלתי הפיך שנעשה לגוף שלו אי אפשר לתקן.

waspaloy

Member
תיאון נראה שבור גם אחרי שהוא הפסיק להיות עבד של רמזי

ומצבו נראה הרבה יותר גרוע ממישהו שהחליט להתנזר ולא לעשות סקס או איבד את היכולת לכך

Berethor

New member
מצבו לא כל כך גרוע, בעבר הייתה לו אישיות הרבה יותר בעייתית

עכשיו הוא מכה על חטא ועוזר לאנשים הרבה יותר מבעבר, מבחינת אישיות הוא השתנה לטובה.

אני גם חושבת שבמקומו הייתי בשמחה

עוברת את החלק הנפשי אם הייתה לי בחירה - פיזי או נפשי.

אף פעם לא הבנתי למה אנשים אומרים שכאב נפשי גרוע מפיזי, זה נכון שהוא מצריך יותר שנים לשיקום והוא כנראה נטמע יותר במערכת אבל אני מוכנה כל יום לוותר על כאב פיזי אם הוא ברמה של מה שהוא עבר לעומת הנפשי.

אגב , הוא דמות חביבה בעיני אבל בתור בן אדם שצופה מהצד, אני ממש חושבת שזה הגיע לו על שהרג שני ילדים בחווה. מצד שני הוא לא באמת היה מסוגל להרוג את אחיו , לדעתי... יש לו איזשהם סטנדרטים (בניגוד לרמזי, שהסטדנרט היחיד שלו ל"מוסר" או "אסור" במקרה שלו זה הוא עצמו וגם זה לא תמיד).

למעלה