שרשור כיף-משחקי הכס פמניסטי או לא?

Berethor

New member
אולי הגיע לו, אבל רמזי לא עשה לו את זה בתור עונש, אלא

מתוך סאדיזם, ככה שזה שמגיע לו זה רק בדיעבד. רמזי היה עושה לו את זה בין אם הוא היה הורג תילדים ובין אם לא, רמזי אפילו לא ידע על מה שקרה עם הילדים, וגם לרמזי אין בעיה להרוג ילדים, כפי שהוא הרג(בעזרת הכלבים שלו) את אחיו(למחצה), התינוק ואימו החורגת, כאשר הוא חשש מכך שאחיו(למחצה) יקבל את הירושה במקומו, כאשר הוא יגדל. בכל מקרה הוא בכנות מביע חרטה על המעשים שלו, והוא לא רוצה ומצפה שיסלחו לו על מה שהוא עשה, רמזי מצידו ממשיך בסורו.

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=fmtAKvH0-Xs[/URL]

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=hvvv1tk2oxw[/URL]

A לוןA

New member
לא מדוייק (טריגר בפנים)

רמזי קיבל פקודה מאביו לתפוס את תיאון כי הוא מרד ברוב וגם בגלל שהוא הוביל פלישה של בני איי הברזל לצפון, ולשבור אותו היתה דרך נוחה מאוד לגרום לכניעת בני איי הברזל ולהימנע ממצור ארוך על חפיר קיילן.
הסדיזם הפסיכופתי של רמזי מתואר בצורה גרפית מאוד, אבל היו בסדרה מעשי סדיזם גרועים כמוהו ויותר (ודי אם נזכיר אם כתר הזהב שחאל דרוגו העניק לוייסיריז, את שיטת העינוי של ההר בהצמדת דלי מתכת לבטנו של קורבן שבתוכו חולדה וחימום הסיר, רצח התינוקות שנחשדו כממזריו של רוברט ועוד ועוד)

Berethor

New member
לגבי תיאון, רוז אביו של של רמזי בפרוש לא התכוון להטיל בו מום

הוא התכוון להשתמש בו בתור קלף מיקוח מול בית גרייג'וי, ואחרי מה שרמזי עשה לו, תיאון איבד כל ערך מבחינת אביו. רוז הרבה יותר חכם מרמזי, ולכן סביר להניח שהתוכנית שלו הייתה הרבה יותר פרקטית, רוז היה נבל הרבה יותר פרקטי מאשר רמזי. זה שרמזי השתמש בתיאון כדי להוליך שולל את אנשי איי הברזל כדי שיכנעו(בהבטחת שב שלא יהרגו אותם אחרי הכניעה), ככל הנראה הייתה רק מחשבה בדיעבד של רמזי(הוא נאלץ להסתכן בכך שהוא נתן לתיאון לגלח אותו, בין היתר בגלל שלא היה לו הרבה מה להפסיד אחרי שהוא אכזב את אביו), כדי למצוא שימוש כלשהו לתיאון אחרי מה שהוא עשה לו, וגם עובדה שרמזי היה נותן הבטחות שקריות גם ללא תיאון, זאת גם אחת הסיבות העיקריות לכך שתיאון נלכד מכתחילה, אחרי שאנשיו בגדו בו(משום שברוב טיפשותם הם האמינו שאם הם יעשו מה שרמזי דורש מהם הוא לא יהרוג אותם), בהזדמנות זאת אפשר לציין שרמזי הוא לא "רק" סאדיסט רצחני אלא גם שקרן גדול.

ההרג של הממזרים של רוברט ברטיאן, אומנם נבע מסיבות דומות לאלו שבגללן רמזי החליט להרוג את אחיו(למחצה) ואימו החורגת, משום שגם ג'פרי ואימו עשו את זה מחשש שהם יקחו את הירושה מהם, אחרי מותו של רוברט ברטיאן, מבחינה מספרית הם הרגו יותר, מבחינת הביצוע, רמזי עשה את זה בצורה הרבה יותר אישית, ובעזרת כלבים(במקום על ידי שליחת אנשיו כמו ג'פרי), מה שנראה יותר אכזרי, בנוסף לכך ההרג של הממזרים של רוברט ברטיאן לא היה מעשה אכזרי אבל לא סדיסטי, משום שאנשיו של ג'פרי הרגו אותם בלי להתעלל בהם. לגבי ההוצאה להורג של וייסריז טארגאריין, כן זה היה אכזרי, אבל זה קרה רגע אחרי שוייסריז טארגאריין חילל את המקדש של הדותראקים בגלל שהוא הביא נשק למקום שאסור לבוא עליו עם נשק, ורגע אחרי שהוא איים להרוג את אחותו) וזאת גם הייתה אחת הסיבות לכך שהיא לא ניסתה למנוע מהדותראקים להרוג את אחיה, בניגוד לעבר), וייסריז טארגאריין היה דוגמה בולטת "לToo Dumb to Live".

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=GB1Z8f1ORQU[/URL]

"There are people who just meet requirements for What an Idiot and The Ditz, or happen to catch the Idiot Ball. And then there's these guys. People who are so stupid that they simply do not deserve to survive."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/TooDumbToLive[/URL]

"A subversion of the Even Evil Has Standards trope, when a villain refuses to do something horrible not because it is too evil and/or abhorrent, but rather because it's not in their interests to do so; it's a waste of limited resources, and may even be counter-productive."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/PragmaticVillainy[/URL]

וייסריז לא רצה להרוג אותה לדעתי

הוא רצה להיפטר מהתינוק ולקחת אותה. היא הייתה בעלת ערך בשבילו כאחותו. הרי משפחת טארגריין נהגו להשיא אחים במשך מאות שנים...

בקשר לרמזי הוא דווקא היה אדם בעל תושיה. כשסטאניס היה בדרכו למצור המגוחך שלו הוא הגיע בראש 20 אנשים בלילה והרס את מלאי המזון והסוסים שלהם. הוא נבון ופסיכופת גם יחד.

Berethor

New member
הרעיון של רמזי בולטון היה על גבול ההתאבדותי, אבל למזלו יש לו

"plot armor" וכוחות על-טבעיים בסדרה, כפי שאפשר היה לראות יותר בבירור בסצנה שהוא נלחם יארה גרייג'וי ולוחמי העלית מאיי הברזל בעודו בלי חולצה. סטאניס באראתיאון נחשב לאחד המצביאים הכי טובים בווסטרוז, זה לא כל כך הגיוני שהוא יפול לטריק הזה, אבל D&D הודו בכך שהם שונאים את הדמות שלו, ולכן הם עשו את זה לאפשרי, וגם גרמו לו להקריב את הבת שלו(דבר שגם כן לא קרה בספרים עד כמה שידוע לי). D&D לא אוהבים דמויות עם כבוד, כך זה נראה, מה שלא מפתיע, אבל דווקא הניסיון הנואש שלהם להתנקל לדמות של סטאניס באראתיאון בכל הזדמנות, זה אחד הדברים שהפכו את הדמות שלו לעוד יותר פופולרית בקרב אנשים רבים, הוא התמודד יפה בסדרה שהיוצרים שלה שונאים אותו בא. כן כנראה שוייסריז טארגאריין לא באמת התכוון להרוג את אחותו, אבל זה עדיין היה טיפשי מצידו לאיים לעשות את זה, וזה היה טיפשי ואכזרי מצידו לסרסר בא בתקווה שהדותרקים ילחמו בשבילו, בסופו של דבר הם לא התכוונו ללחם בשבילו, והוא איבד את אחותו והוא איבד את חייו, ולאיים על אחותו ועל הדותרקים כאשר הוא מוקף בדותרקים וללא צבא משלו, זה היה טיפשי ביותר מצידו.

Berethor

New member
סטאניס הוא עדיין Badass, וזה משהו שD&D לא הצליחו לקחת ממנו

אפילו לפני מותו הוא לא פחד ולא התחנן, אפילו את המוות הוא פגש בכבוד. לסטאניס חוש כבוד גדול וBrutal Honesty, במיוחד יחסית למרבית השליטים האחרים בעולם האפל של משחקי הכס, לכן הוא העריך את אדארד סטארק על הכבוד שלו, ההבדל הוא שסטאניס היה הרבה יותר נוקשה מאדארד סטארק, אבל זה היה נחוץ בעולם האפל של משחקי הכס, וזאת גם אחת הסיבות לכך שהוא שרד הרבה יותר זמן מאשר אדארד סטארק. אבל נראה שיוצרי הסדרה מעדיפים סדיסטים ונוכלים כמו רמזי בולטון ופיטר בייליש, על פני אנשים כמו סטאניס, אבל אני מעריך כנות, גם מתי שלא פשוט להגיד את האמת. אדם כמו סטאניס הוא עדות לכך שאפשר להיות honorably וכנה, מבלי להיות נאיבי "ויפה נפש".

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=lAq2eAxrnOQ[/URL]

[URL]https://www.youtube.com/watch?v=hWWOfI4MYes[/URL]

"Alice has gotten in over her head. She's made mistakes, powerful enemies, or otherwise bitten off more than she can chew, and they want their pound of flesh. Running will only make things worse for her and her loved ones, so faced with the alternatives... she chooses to face death with dignity."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/FaceDeathWithDignity[/URL]

"Since everybody in TV land spends all day desperately lying their way out of situations, one of the more reliable gags is to create a situation where you'd imagine the characters would lie, and have them be perfectly honest and straightforward instead. Sometimes this can separate a polite person from an impolite person, since a brutally honest character may say exactly what's on their mind. This is a hallmark of the Caustic Critic."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BrutalHonesty[/URL]

waspaloy

Member
בעינויים לשוני ולסיבולת אין יותר מידי משמעות

יש מגוון רחב של עינויים שירסקו כל אחד ויספקו סבל הרבה יותר גרוע ממה שכל אחד ואחת יכולים לסבול מאונס.
&nbsp
אין לזה שום קשר ללומר שאונס זה לא משהו נוראי עם סבל נוראי אלה לעובדה שיש לא מעט סוגי עינויים שיכולים לגרום סבל בלתי נתפס שהוא הרבה יותר גרוע מאונס.

Berethor

New member
לא צריך ללכת "לדברים הקיצוניים", גם זה שרוב האנשים שנהרגים

בסדרה הם גברים זה מספיק כדי להעביר את הנקודה לדעתי, אונס זה בדרך כלל דבר יותר משפיל ממוות, אבל מאונס יש לא מעט נשים שהשתקמו, ממוות אף אחד לא השתקם.

אף אחד לא דיבר על מוות

אי אפשר לדבר על סובייקטיביות של כאב אם בכלל כשאתה מת.
אין מה לדבר כשאתה מת, אתה פשוט מת.

גאיה1323

New member
זה לא ויכוח

בפורום פמיניזם לא רושמים את זה.
אם יש נפגעות אונס שקוראות את הדברים שלך, אתה חושב שיהיה להן נעים?
מספיק, מטרתנו היא שהשיח יהיה נוח, קרא בבקשה את כללי הקבוצה, תודה.

waspaloy

Member
ממה הן יעלבו בדיוק? שעינויים ומוות אלים וכואב גרועים מאונס?

אולי דיי כבר להתייחס לכל מילה שלי כאל עלבון לכל המין הנשי עלי אדמות? זה נראה כאילו יש פה ציפיה ממגיבים זכרים להיות עם הראש למטה וללכת על ביצים פה. או שזה רק כי אני מגיב חדש ולא מגיבה חדשה?.

העירו גם לבנות

כולל אותי.
זה נכון שיש פה עודף רגישות (ובמקרה הזה גאיה לא הבינה מה שכתבת לדעתי) אבל זה מה שמאפשר לאנשים עם דעות שונות להגיב פה גם אם דעותיהם לא מתקבלות ע"י הרוב או בכלל.

*

ובחיאת תפסיק להתלונן,אחרי שקראתי את התגובה שלך על ואגינה ולב פועם גם אני סיננתי קללה בשקט.

אם זה היה חשוב לך להביע את דעתך היית מוצא מילים נייטרליות יותר. זה שלא פתחת בקללות זה נכון,זה שהחלטת להמשיך אותן גם נכון. אז אל תמכור לעצמך לוקשים ובטח לא את סיפור-"אני גבר מוכה בפורום פמניזם".

כי אני לא קונה את זה שאפילו אתה מאמין לעצמך בזה...

waspaloy

Member
אני לא "גבר מוכה בפורום פמיניזם" וזה למה אני לא שותק

כשמקללים אותי. תנסי להבין מה אני כותב לפני שאת מנסה להבין מה אני חושב, גאיה עיוותה את דבריי לא פעם בין אם זה פה בפורום או במסרים שם אנחנו מדברים על מה מותר ואסור לומר בפורום.
&nbsp
אין פה קשר לעודף רגישות ואין פה מה להבין בכלל, ההקשר של מה שאמרתי על כך שזה מגוחך להתלונן על אונס בסדרה משחקי הכס(או בכל סדרה אלימה בכלל) בהתחשב במה שקרה לשאר הדמויות הוא ברור כשמש.
הבעיה היא שמחליטים להפוך אותי ל"מיזוגן" או "שונא נשים" או "טרול" בכוח וכל מה שאומר כמעט יעוות בשביל להציג אותו בצורה כזאת שתתאים לאיך שרוצים לראות אותי.
&nbsp
וכן מה שאמרתי בנוגע ללב פועם וואגינה הוא נכון, וזה לא באמת מעליב כי בתכלס אני מאשים פה את הגברים בזה שהם רודפים אחרי כל בחורה שהם רואים רק כי הם רואים את הגבריות שלהם תלויה באיך שהם "משיגים" נשים בין אם זה ל"זוגיות" מזויפת או סטוץ חד פעמי.

איזה חמודים אתן

שאתם מלבנים עניינים במסרים ,הלוואי שכל מריבה במקום כזה הייתה מסתיימת בשאלות בפרטי מצד שני הנצים :)

גאיה1323

New member
אני מתנצלת מקרב לב

כאן נמחק דיון שכבר היה בעבר ונמחק בנוגע למערכות יחסים
לדעתי אנחנו לא ברמה של השיח כך שנוכל להתמודד עם הדיון הזה ללא אמירות מעליבות שנאמרו גם בשרשור הזה וגם בשרשור הקודם, ועל כן מחקתי
אני יודעת כמה זה פוגע שמילים שעמלת עליהן ועל ניסוחן נמחקות, ועל כן אני מתנצלת מאוד, אבל אני לא יכולה לתת לנשים שסובלות מבעיות דימוי גוף להפגע בפורום הזה, לא אתן לזה לקרות.
אשמח לדבר על קובלנות בפרטי בכדי להסביר מדוע לדעתי היה נכון למחוק את הדיון הזה, שהוא המשך של הדיון הקודם שנמחק, וכיצד ניתן לנסח להבא בצורה לא פוגענית.

waspaloy

Member
במי בדיוק פגעתי או העלבתי? מה הייתה הבעיה עם הדיון?

גאיה1323

New member
ראשית אתה לא יודע את זה בוודאות

כאב הוא סובייקטיבי.
שנית, הפגיעה באה מהאמירה שלנפגעות אונס אין על מה להתלונן.
למה אתה מתווכח על זה? נושא רגיש, נא להתייחס ברגישות.

למעלה