שרשור לביבות לחג החנוכה

שרשור לביבות לחג החנוכה../images/Emo3.gif

אנא שרשרו מתחת להודעה זו מתכוני לביבות. אנא ציינו ליד המתכון את חוות דעתכם . תודה ויום נעים וטעים
 

clcl

New member
../images/Emo168.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif לביבות ../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

לביבות מילים: לוין קיפניס לחן: נחום נרדי קֶמַח, קֶמַח מִן הַשַּׂק, שֶׁמֶן, שֶׁמֶן מִן הַכַּד - חֲנֻכָּה הַיּוֹם, חַג נָעִים, נֶחְמָד! שֶׁמֶן, שֶׁמֶן מִן הַכַּד, קֶמַח, קֶמַח מִן הַשַּׂק - הָבָה נְלַבֵּב לְבִיבוֹת לַחַג! עוֹד נוֹסִיף בֵּיצָה מִסַּל, עוֹד סֻכָּר דַּק - וַחֲסַל! בּוֹאוּ לַשֻּׁלְחָן, לְבִיבוֹת נֹאכַל! כְּבָר אָכַלְנוּ לְבִיבוֹת, מַה טוֹבוֹת וּטְעִימוֹת. וְעַתָּה - מַה עוֹד? בַּמַּעְגָּל נִרְקֹד!
 
לביבות תפוחי אדמה

מתכון: לביבות תפוחי אדמה (לטקעס) רכיבים: 5 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים גס בצל גדול קצוץ דק 3 ביצים קמח מצה "כמה שתופס" מלח פלפל שחור זנגוויל טחון (רבע כפית) שמן לטיגון אופן הכנה: לסחוט היטב את תפוחי האדמה והבצל ולהעביר לקערה גדולה. לערבב עם יתר המצרכים. ליצור לביבות גדולות ושטוחות ולטגן בשמן (רצוי קנולה) משני הצדדים עד שיזהיבו ויהפכו פריכות . הערות: רצוי להגיש מיד ועם תלולית של שמנת חמוצה. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

clcl

New member
לביבות קישוא, גבינת פטה ונענע

לביבות קישוא, גבינת פטה ונענע המצרכים מספיקים לכ - 30 לביבות קטנות או כ - 8 גדולות חומרים 2 כוסות קישואים לא קלופים מגוררים (רצוי מזן זוקיני) מלח גס 2 ביצים מופרדות 1/2 כוס גבינת פטה מגוררת 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ 1/2-1/3 כוס קמח מלא (או רגיל) 1/2 כפית אבקת אפייה 10 כפיות נענע טרייה, קצוצה דק מלח ופלפל שחור לפי הטעם שמן זית לטיגון שמנת חמוצה או יוגורט להגשה אופן ההכנה 1. שמים את הקישואים המגוררים במסננת ומפזרים מעליהם מעט מלח גס. משאירים כ 15 דקות וסוחטים ביד את עודף המים. מערבבים את הקישואים הסחוטים עם חלמוני הביצים, גבינת הפטה, הבצל הירוק, הקמח, אבקת האפייה והנענע. מתבלים במלח ובפלפל שחור. אם רוצים להכין לביבות גדולות, אפשר להוסיף עוד קצת קמח, שמסייע ליציבות. 2. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים בעדינות לתוך עיסת הקישואים. 3. מחממים את החמאה או שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. יוצקים בעזרת תרווד קטן מעט מהעיסה בהתאם לגודל הלביבה הרצוי. מטגנים משני הצדדים עד שהלביבות מזהיבות. מספיגים מהשמן על מגבות נייר. מגישים עם יוגורט או שמנת חמוצה, אם רוצים. לקציצות גדולות אפשר להשתמש במחבת טפלון קטנה ולמלא אותה כמעט עד הדפנות. מקור המתכון: פיליס גלזר
 

clcl

New member
לביבות שום

לביבות שום מצרכים: 2-3 ראשי שום 5 חלמונים קשים ½ 1 כפות חמאה רכה מלח ים ½ כוס קמח רגיל מנופה ½ כוס שמנת מתוקה ½ כוס פרורי לחם עדינים 30 גר´ גבינה צהובה קשה מסוג פרמז´ן, או פיקורנו אופן הכנה: להרתיח בסיר 2 שיני שום ולסנן במים קרים. לחזור על התהליך פעמיים נוספות ובפעם השלישית, לבשל את שיני השום עד שהן מתרככות ולמעוך מעט. להכניס למעבד מזון את החלמונים, החמאה והשום ולטחון למחית חלקה. לפרוס ניילון נצמד בתבנית כלשהי ולמרוח את המחית בעובי של 1.5 ס"מ. להקפיא את התבנית, כשהיא מכוסה בניילון נצמד. בעזרת כוס להכין מהמחית הקפואה עיגולים בקוטר של 3.5 ס"מ. להכין 3 כלים: כלי עם קמח כלי עם שמנת מתוקה כלי עם פירורי לחם לטבול כל דיסקית שום לפי הסדר הבא: קמח- שמנת- פירורי לחם. ולהכניס שוב לפריזר עד שהכל יתייצב. ושוב לטבול בשמנת ובפירורי לחם. לטגן את הלביבות בחמאה או שמן זית עדין ולהגיש. מקור המתכון: חיים וטעים
 

clcl

New member
רושטי - לביבות תפוחי אדמה

רושטי - לביבות תפוחי אדמה בנוסח שוויצרי חומרים (4 מנות) 5-6 תפוחי אדמה (1 ק"ג) מלח ופלפל 120 גרם חמאה 2 כפות שמן אופן ההכנה 1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת גסה. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. 2. מחממים במחבת רחבה מחצית מהחמאה וכף שמן. מוסיפים למחבת מחצית מתערובת תפוחי האדמה ומהדקים היטב לשכבה אחידה. 3. מטגנים כ 6 דקות, עד שהצד התחתון והשוליים משחימים. הופכים לצד השני ומטגנים 6 דקות נוספות. באותה דרך מכינים גם את הלביבה השנייה. מגישים חם. מקור המתכון: בני סיידא
 

clcl

New member
לביבות גבינה חריפות

לביבות גבינה חריפות :החומרים ,9%בצל יבש אחד, 2 כפות שמן, ¼ ק"ג גבינה ,שלוש כפות פירורי לחם, 1 שן שום כתוש .כף אחת פטרוזיליה קצוצה, 1 ביצה .מלח ופלפל לפי הטעם :אופן ההכנה .משחימים את הבצל בשמן, מוסיפים את הגבינה ויתר החומרים ומערבבים היטב .יוצרים לביבות ומטגנים אותן בשמן חם מקור המתכון: ?
 

clcl

New member
לביבות תפוחי עץ

לביבות תפוחי עץ החומרים הדרושים: 1 כוס קמח קורט מלח 2 ביצים מופרדות 10 כפות סוכר מעט גרידת לימון מעט תמצית וניל 1 כוס יין לבן מתוק מסוג מוסקט 4 תפוחי עץ ירוקים מסוג גרנד, קלופים שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר אופן ההכנה: 1. מנפים את הקמח עם המלח. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם 5 כפות מהסוכר, מוסיפים את היין, הוניל וגרידת הלימון. 2. מערבבים את תערובת הקמח עם תערובת החלמונים ומעבירים למקרר ל – ½ שעה. 3. מגררים את התפוחים וסוחטים היטב כדי להיפטר מעודף נוזלים. 4. מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר. מאחדים את תערובת הקמח עם קצף החלבונים והתפוחים המגוררים. 5. מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצקים כף מהתערובת לשמן החם ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג. 6. מגישים חמים, בזוק באבקת סוכר. מקור המתכון: יניב גור-אריה
 

clcl

New member
לביבות בצלצלים סיניות

לביבות בצלצלים סיניות 2/3 כוס קמח 1/3 כוס מים מרגרינה מלח 1/2 כוס בצלצלים \\ בצל ירוק קצוצים דק 3 כפות שמן מערבבים בקערה בינונית 2/3 כוס קמח ו1/3- כוס מים לקבלת עיסה נוחה לטיפול. מומלץ להתחיל עם פחות מים ולהוסיף כף בכל פעם, מכיוון שאיני יודעת את המידות המדוייקות. העיסה יכולה להיות קצת קשה, אבל זה בסדר. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ושומרים את אלה שאינם בשימוש מתחת למגבת רטובה. מרדדים את הבצק לצורה מלבנית על משטח מקומח. הערה: ככל שהבצק מרודד דק יותר, ייתקבלו יותר שכבות. מורחים מספיק מרגרינה כדי לכסות את כל הבצק. מפזרים מלח על פני המשטח, לפי הטעם. מפזרים שליש מהבצלצלים על הבצק. מגלגלים את הבצק באופן הדוק מהצד הצר יותר וסוגרים את הקצה. לוחצים על הגליל כדי לקבל צורה שטוחה יותר. מחממים מחבת עם כף שמן. מטגנים משני הצדדים עד לקבלת גוון זהוב. הלביבה לא צריכה להיות כולה חומה - רק הנקודות שבאו במגע ישיר עם המחבת. פורסים ומגישים מייד. שלחה: נינה ס. ליאנג [email protected] -
 

clcl

New member
לביבות עגבניות (פספטופקטדס)

לביבות עגבניות (פספטופקטדס) מתכון מסורתי מהאי היווני סנטוריני 3.-2 בצלים 2 עגבניות גדולות נענע טריה קמח לפי הדרוש 1/2 כוס מים מלח ופלפל לפי הטעם שמן זית לטיגון קוצצים דק את הבצל ומגררים את העגבניות. מערבבים עם שאר החומרים, פרט לשמן. מוסיפים קמח לפי הכמות קוצצים דק את הבצל הדרושה, לקבלת עיסה סמיכה. מחממים במחבת שמן זית. כשהשמן חם מטגנים מהעיסה לביבות קטנות ועגולות. שלח: אמנון יונש - ירושלים [email protected] -
 

clcl

New member
לביבות שקדים

לביבות שקדים רכיבים: 300 גר´ שקדים - טוחנים במעבד מזון 2 בצל 2 גזר לרסק בפומפיה 4-3 שיני שום 1 ביצה 1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה 50 גר´ קמח מלא 2 כפות פירורי לחם 1 סלרי- עלים מלח, פלפל שחור ומעט כמון אופן הכנה: שמים את כל הירקות במעבד מזון ,מרסקים עד שהכל קצוץ, ואז להוסיף קמח, פירורי לחם, מלח, פלפל וביצה .מכינים קציצות, ומטגנים טיגון קל בשמן חמניות. מקור המתכון: ?
 

clcl

New member
לביבות גזר ותפוחי עץ

לביבות גזר ותפוחי עץ רכיבים: 6 גזרים גדולים 2 תפוחי עץ חמוצים 1 בצל גדול פרוס דק 50 גר´ חמאה 1 כפית בהרט\\ קינמון 2 כפיות סוכר 1 ביצה 2 חלמוני ביצה ½ כוס קמח 2 כפות שמנת מתוקה שמן לטיגון אופן הכנה: קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד שיתרככו קלות. מגררים בפומפייה על הצד הדק. קולפים את תפוחי העץ ומגררים בצד העבה של הפומפייה. ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות. מוסיפים את הגזר, התפוחים והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב. מסננים את התערובת מהשומן. מוסיפים את הסוכר, הביצים, הקמח, השמנת המתוקה וקורט מלח. מחממים את השמן במחבת. מחליקים בזהירות כפות מהתערובת לתוך השמן. מזהיבים משני הצדדים. מגישים עם פלחי לימון ואבקת סוכר. מקור המתכון: איילת לטוביץ'
 

clcl

New member
לביבות דלורית

לביבות דלורית כ- 20 לביבות רכיבים: 3 דלוריות בינוניות. 4 ביצים. חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל). 6 כפות קמח. שמן לטיגון. מלח ופלפל. אופן הכנה: קולפים את הדלוריות וחותכים לקוביות. מבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומרסקים כמו פירה. שמים במסננת להוצאת הנוזלים (לגמרי).מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן. יוצרים בעזרת כף לביבה ומטגנים משני הצדדים.
 

clcl

New member
לביבות בצל הודיות

לביבות בצל הודיות כ- 20 לביבות רכיבים: 2 בצלים גדולים מקולפים 1/2 1 כוסות קמח 1/2 כוסות קמח אורז או קרונפלור (עמילן תירס) 1 כפית אבקת כורכום 2 כפיות כמון טחון 1 כפית תערובת תבלינים "גארם מסלה" מלח 1 כוסות מים שמן לטיגון עמוק אופן הכנה: מערבבים בקערה את הקמח, קמח האורז, התבלינים והמלח. מוסיפים את המים, בהדרגה ותוך ערבוב, עד שנוצרת בלילה סמיכה (יתכן שלא יהיה צורך בכל כמות המים.) חותכים את הבצלים לרצועות דקות וארוכות. מוסיפים את רצועות הבצל לבלילה ומערבבים עד שכל הרצועות מתכסות בבלילה. מחממים את השמן בסיר, על להבה בינונית. מכניסים לתוכו כפות גדושות מהתערובת ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים. מוציאים מהשמן ומניחים על מגבות נייר סופג. מגישים חם.
 

clcl

New member
לביבות אפויות מטופו

לביבות אפויות מטופו / תזונה נבונה בחנוכה החומרים: 350 גר´ טופו (קוביה) 2-3 כפות רוטב סויה מסוג תמרי 1-2 כפיות שורש זנגויל (ג´ינג´ר) מגורר 1 כפית אבקת שום 2 חלבוני ביצה 3 כפות קמח תופח פלפל לבן גרוס אופן ההכנה: 1. חותכים את הטופו לקוביות של 1 ס"מ 2. משרים את הקוביות במישרה (מרינדה): רוטב סויה, זנגויל מגורר ואבקת שום. משרים לפחות לחצי שעה ואפשר גם למשך הלילה בקירור. 3. מסננים את הטופו מהמישרה ומייבשים בנייר. 4. במעבד מזון עם דיסקית הפומפיה הגסה מגררים את הטופו. 5. מערבבים את הטופו עם הקמח, הביצים והפלפל. 6. מרססים תבנית אפייה במרסס שמן, מלבבים לביבות מהעיסה ומסדרים בתבנית. אפשר לרסס גם על הלביבות. 7. מכניסים לתנור בחום בינוני ל10- דקות מכל צד עד להשחמה.
 

clcl

New member
לביבות תפו"א אפויות

לביבות תפו"א אפויות הכמות - 12 יחידות החומרים: 500 גרם תפוחי אדמה, מבושלים בקליפה 4 כפות קמח 1/2 כפית אבקת אפיה 4 יחידות ביצה 1 כוס חלב פרה מפוסטר 3 כפות חמאה, מומסת לפי הטעם מלח לפי הטעם פלפל לבן לפי הטעם הל, טחון אופן ההכנה: מצננים תפו"א וקולפים. מערבבים הכל במעבד מזון לבלילה נוזלית ומשהים חצי שעה. משמנים תבנית שקעים בת 12 שקעים ושמים בהם הבלילה. אופים 10 דק ב 210 מעלות. מגישים עם קרם פרש וקוויאר אדום ושחור.
 

clcl

New member
פאפאנאש מטוגן- לביבות גבינה רומניות

פאפאנאש מטוגן - לביבות גבינה רומניות של שיגריס רכיבים: 2 חבילות גבינת ``טוב טעם`` 2-3 ביצים, 2 כפות קמח רגיל 1/2 כוס סוכר 1 כפית גרידת לימון או תפוז 1 כפית תמצית וניל. אופן הכנה: לוקחים 2 חבילות גבינת ``טוב טעם`` ומערבבים עם 2-3 ביצים, 2 כפות קמח רגיל, 1/2 כוס סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מטגנים בשמן משני הצדדים ויוצא מדהים. מספיגים את השמן ושמים במרכז כל לביבה ריבת תות או דובדבנים חמוצים (יש במרכולים ריבות מרומניה פשוט מעולות !!!) ועליה שמנת חמוצה.
 

clcl

New member
לביבות גבינה בסגנון רוסי

לביבות גבינה לביבות נפלאות בסגנון רוסי, אפשר לתבל במלח או בסוכר. מגישים חם, עם שמנת חמוצה. חומרים: 1/2 ק"ג גבינת "טוב טעם" או "פרומעז" 2 ביצים 1/2 כוס קמח תופח 3-2 כפות פירורי לחם 100-50 גרם חמאה מלח או סוכר אופן ההכנה: 1. מעבירים את הגבינה דרך מסננת רשת דקה. מוסיפים ביצים, קמח, פירורי לחם וסוכר או מלח ומערבבים (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט שמנת חמוצה, ואם היא דלילה מדי, מוסיפים עוד מעט פירורי לחם). 2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ושטוחה ומטגנים לביבות שטוחות, עד שהן מזהיבות. הופכים ומטגנים גם את צידן השני. מגישים חם, עם שמנת חמוצה. ללביבות מלוחות אפשר להוסיף עירית קצוצה. ללביבות מתוקות ניתן להוסיף צימוקים, פלחי פרי ו/או תמצית וניל. אפשר להגיש עם ריבה טובה או עם מחית פרי. מקור המתכון: הדי השרון
 
למעלה