שרשור לביבות לחג החנוכה

clcl

New member
לביבות קישואים

לביבות קישואים חשוב מאוד מאוד לסחוט היטב את הקישואים והבצל המגוררים. על הסחיטה הזאת יקום וייפול דבר. חומרים: 4-3 קישואים יפים 1 בצל בינוני 1 שן שום 1 ביצה 3-2 כפות קמח או פירורי לחם מלח פלפל שחור גרוס מעט שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. מגררים את הקישואים ואת הבצל במגררת דקה. מניחים במסננת ומעמידים כ 30 דקות. סוחטים היטב. 2. מעבירים לקערה ומוסיפים שום מעוך, ביצה, מלח ופלפל, ומערבבים. מוסיפים קמח או פירורי לחם לפי הצורך (כ2- כפות) ומערבבים. 3. מחממים מעט שמן (פחות מחצי ס"מ) ויוצקים לתוכו כפות מלאות מהתערובת. משטחים מעט ומטגנים עד שהלביבות מזהיבות. הופכים לצד השני וממשיכים לטגן. מספיגים במגבות נייר ומגישים. מקור המתכון: ?
 

clcl

New member
לביבות "קש" פריכות

לביבות "קש" פריכות מאת: דליה פן-לרנר חומרים: 500 גרם תפוחי אדמה מלח ופלפל אופן ההכנה: 1. מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה על מגררת גסה או במעבד מזון עם דיסק לגרירה בינונית או עבה - כדי ליצור שרוכים בעובי בינוני. סוחטים היטב את השרוכים מהנוזלים שהצטברו בקערה. מתבלים במלח ופלפל. 2. מחממים שמן במחבת. ממלאים כף בישול גדולה בשרוכים. אוספים פנימה את הקצוות, לוחצים ומשטחים ככל האפשר. מחליקים לשמן החם. מטגנים כמה דקות עד שהלביבות זהובות ופריכות משני צידיהן. מוציאים ומספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד. מקור המתכון: דליה פן-לרנר
 

clcl

New member
לביבות בטטה ובצל ירוק

לביבות בטטה ובצל ירוק חומרים: 4 בטטות בגודל בינוני (כ 400 גרם) 1 תפוח אדמה (כ 100 גרם) 2 כפות גדושות של קמח תופח 1 ביצה 4 בצלים ירוקים (החלק הלבן בלבד) פרוסים מלח פלפל שחור שמן לטיגון להגשה: 1 גביע שמנת חמוצה בצל ירוק פרוס אופן ההכנה: 1. מקלפים את הבטטה ותפוח-האדמה ומגרדים בפומפיה לרצועות דקות. סוחטים את הנוזלים ומניחים בקערה. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב. 2. צרים לביבות שטוחות ומטגנים בשמן עד שיזהיבו היטב. מגישים עם שמנת חמוצה, מעורבת בבצל ירוק פרוס. מקור המתכון: חנוך בר-שלום
 

clcl

New member
לביבות קלאסיות

לביבות קלאסיות לביבות תפוחי האדמה הקלאסיות לחנוכה. הבצל מעשיר את טעמן של הלביבות והביצים מחברות את התערובת. חומרים (כ - 10 לביבות): 1/2 ק"ג תפוחי אדמה 1 בצל קטן קצוץ (לא הכרחי) 2 כפות קמח תופח או קמח רגיל 2-1 ביצים טרופות מלח ופלפל שמן לטיגון אופן ההכנה: 1. מקלפים ומגררים את תפוחי האדמה. סוחטים היטב מכל הנוזלים שניגרו מהם. מערבבים עם הבצל הקצוץ, הקמח והביצה, ומתבלים במלח ופלפל. 2. יוצקים שמן למחבת. מחממים היטב. ממלאים כף גדולה מהתערובת, משטחים ומחליקים לשמן החם. מכינים לביבות נוספות באותה צורה. מטגנים כמה דקות עד שהן פריכות וזהובות. מספיגים על מגבות נייר. מגישים מיד. כגיוון, אפשר להגיש את הלביבות עם רסק תפוחי עץ, שמנת חמוצה או יוגורט. מקור המתכון: דליה פן-לרנר
 

clcl

New member
לביבות לבן

לביבות לבן כ- 4 מנות חומרים: גביע לבן 2 ביצים 5 כפות קמח קורט מלח כף סוכר תמצית וניל שמן לטיגון. אופן ההכנה: מערבבים הכל פרט לשמן. מחממים שמן במחבת וכשהוא חם מאד יוצקים לתוכו כפות מן הבלילה הנוזלית. מטגנים משני הצדדים ומספיגים במגבת נייר. מגישים עם סוכר או אבקת סוכר. מקור המתכון: נירה רוסו
 

clcl

New member
לביבות אורז ממולאות גבינת רוקפור וא

לביבות אורז ממולאות גבינת רוקפור ואגוזים רכיבים: החומרים לכ-20 לביבות: 600 גרם אורז מבושל וקר 1 ביצה 2 כפות פירורי לחם 1 כף קמח 6 כפות מים החומרים למילוי 1: 150 גרם גבינת רוקפור מגוררת 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת 50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים גס החומרים למילוי 2: 250 גרם גבינת עזים רכה 3 כפות נענע טרייה קצוצה החומרים לציפוי: 2 ביצים טרופות 200 גרם פירורי לחם מעורבים עם 5 כפות שומשום שמן לטיגון אופן הכנה: מערבים היטב את האורז, ביצה, פירורי לחם,קמח, מים עד שהתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך שעתיים. מערבבים היטב את חומרי המילוי. מוצאים את תערובת האורז מהמקרר ומערבבים (בשלב זה התערובת אמורה להיות רכה, אחידה ונוחה לעיצוב). מרטיבים את הידיים במים קרים, לוקחים גוש קטן מתערובת האורז (כ-30-35 גרם) ומניחים בכף יד שמאל. בעזרת אצבעות יד ימין מהדקים את התערובת לכף היד כך שהמעטפת תהיה דקה ככל האפשר (כמו בקובה). מניחים במרכז מעט מהמילוי (כ-10-15 גרם), מקפלים בעזרת האצבעות את הקצוות מעל המילוי עד שיהיה מכוסה לגמרי. אם חסר, מוסיפים מעט אורז ומנחים בצד. ממשיכים את הקציצות בביצים טרופות ובפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב. אפשר להגיש על מצע של עשבי תבלין עם פירות טריים. מקור המתכון: מהעיתון
 

clcl

New member
לביבות גזר

לביבות גזר רכיבים: 2 בצלים קצוצים 30 גרם חמאה 1 ק"ג גזר פרוס כף אבקת מרק בטעם עוף 2 ביצים 4 חלמונים 1 כף קמח שמן וחמאה לטיגון פירורי לחם אגוזי מלך קצוצים לקישוט: שמנת חמוצה או יוגורט עירית קצוצה אופן הכנה: מטגנים בצל לצבע זהוב, מוסיפים את הגזר הפרוס ומים לכיסוי. מבשלים עד אשר הגזר מתרכך. מסננים ומרסקיםבמזלג, מוסיפים ביצים,חלמונים וקמח. יוצרים לביבות קטנות טובלים בפירורי לחם מעורבים עם אגוזים קצוצים ומטגנים בתערובתשל חמאה ושמן. טעים גם בטמפרטורת החדר. מגישים עם שמנת ועירית. מקור המתכון: גיליון ישן של סגנון
 

clcl

New member
לביבות אפרסמון ואגוזים עם שמן אגוזי

לביבות אפרסמון ואגוזים עם שמן אגוזי לוז המרכיבים: 3 אפרסמונים מגוררים 200 ג` אגוזי מלך קצוצים 100 ג` פקאן מסוכר קצוצים 1 חבילה אבקת אפיה 2 כפות קמח 2 ביצים 100 ג` גבינת פיקורינו מגוררת 1 כף סוכר ½ כפית ג`ינג`ר מסוכר קצוץ 8 כפות שמן אגוזי לוז לטיגון להגשה: 1 שמנת חמוצה מעט פרג אגוזי פקאן מסוכר * המתכון הוא ל - 7 לביבות. אופן ההכנה: מערבבים לתערובת אחידה את האפרסמונים, גבינת הפיקורינו, אגוזי המלך, אגוזי הפקאן, ג´ינג´ר מסוכר, אבקת אפיה, הקמח, הביצים והסוכר. יוצרים לביבות גדולות מן התערובת ומטגנים בשמן אגוזי לוז. מזהיבים משני צידי הלביבה, 2-3 דקות מכל צד. מגישים בליווי שמנת ומקשטים בפרג ופקאן מסוכר. מקור המתכון: שי עשהאל
 

clcl

New member
לביבות תירס ופרמזן

לביבות תירס ופרמזן 20 לביבות. חומרים : 3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם 1 קופסא (350 גרם) גרגרי תירס משומרים, מסוננים 2 בצלים ירוקים קצוצים דק 3 כפות שמיר קצוץ 6 כפות גבינת פרמז´ן מגוררת 3 ביצים 3 כפות קמח מלח ופלפל לבן שמן לטיגון אופן ההכנה 1. קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת דקה. מניחים בקערה, מוסיפים את התירס ואת שאר המרכיבים ומערבבים. אם הבלילה דלילה מדי מוסיפים עוד קמח. 2. מחממים שמן במחבת רחבה, יוצקים למחבת כף גדושה מהבלילה ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השומן ומגישים חם. מקור המתכון: בני סיידא
 

clcl

New member
לביבות דוחן וטחינה

לביבות דוחן וטחינה החומרים כוס דוחן (להשיג בבתי-טבע) חצי כוס טחינה גולמית בצל קצוץ חצי כוס שקדים קצוצים כפית זרעי סלרי (לא הכרחי) כף רוטב סויה שן שום כתושה שמן לטיגון מלח ופלפל ההכנה מחממים בסיר את הדוחן עם 2.5 כוסות מים. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות. מורידים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 15 דקות. בינתיים קולים את השקדים במחבת ללא שמן 5-4 דקות, עד שהם מזהיבים. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ויוצרים לביבות. אם העיסה אינה מספיק דביקה אפשר להוסיף עוד טחינה. מחממים שמן ומטגנים את הלביבות 3-2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מניחים על נייר סופג ומגישים חם. מקור המתכון: anonymous
 

clcl

New member
לביבות תאילנדיות של "אפרופו"

לביבות תאילנדיות של "אפרופו" המרכיבים: 400 גרם גרעיני תירס מקופסא 200 גרם קמח תופח 50 גרם קוקוס מגורד 2 כפות בזיליקום טרי 2 כפות מים אבקת שום קורט מלח ופלפל שמן לטיגון עמוק רוטב חמוץ מתוק אופן ההכנה: מפרידים את גרגירי התירס מהמים, ומייבשים בצד למשך כחצי שעה. מערבבים את התירס עם שאר החומרים, ומוסיפים את המים עד לקבלת בלילה סמיכה. מטגנים בשמן עמוק וחם, אך לא רותח, עד להזהבת שני הצדדים. ניתן להגיש בתוספת רוטב חמוץ מתוק.
 

clcl

New member
לביבות עם גבינת שמנת וביצי סלמון

לביבות עם גבינת שמנת וביצי סלמון המנה מיועדת לכ- 10 סועדים המרכיבים: 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים 3 בצלים בינוניים 3 ביצים 1 כוס קמח תופח 1-2 כפיות מלח קורט פלפל לבן ½ כוס שמן לטיגון 250 גרם גבינת שמנת 50 גרם ביצי סלמון (קוויאר אדום) אופן ההכנה: מגרדים בפומפייה גסה את תפוחי האדמה והבצלים. מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים. מתבלים במלח ופלפל. יוצרים לביבות (כף מהבלילה=לביבה אחת) ומטגנים עד להזהבה במחבת טפלון עם מעט שמן. יוצקים את השמנת לשק זילוף, ומזליפים כוכב גבינה על כל לביבה. בעזרת כפית מניחים על כל כוכב מעט ביצי סלמון. מומלץ להגיש עם יין לבן צונן או שמפנייה קרה. מקור המתכון: גרי דגני "גן אורנים"
 

clcl

New member
לביבות כרוב

לביבות כרוב החומרים : כרוב 3 ביצים בערך חצי כוס קמח תופח אופן ההכנה חותכים את הכרוב לחתיכות גדולות, שמים בפוד פרוססר+הביצים+המלח בלהב הברזל. לאחר שיש תערובת מוסיפים קמח. מטגנים במחבת כלביבות. אפשר להכניס את התערובת לפירקס ולאפות בתנור בחום של 200 מעלות כ20 דקות מקור המתכון: לאה זנדברג
 

צוצונת

New member
לביבות תפוחי אדמה ובצל ../images/Emo142.gif

3-4 תפוחי אדמה גדולים 1 בצל גדול 2 ביצים 4-5 כפות קמח מלח + פלפל לגרד במעבד מזון את תפוחי האדמה ואת הבצל לסנן במסננת את הנוזלים העודפים. לשים בקערה גדולה ולהוסיף את יתרת החומרים. לשים שמן בגובה מחצית המחבת לחמם ולהכין לביבות לטגן משני הצדדים ולהוציא על נייר סופג לספיגת עודפי השמן. נהדר להגשה עם שמנת חמוצה.
 
למעלה