מרק שורשים צח
מרק ירקות צח
זה, זה פטנט עולמי, תמיד בליל הסדר מככב מרק עוף, סיר גדול שמעמידה בערב החג
ותמיד יהיה עוד מרק, לצמחונית שבינינו
תמיד תהיה עבודה רבה בהכנה, בפירוק הסיר בגמר הבישול
התעסקות
ממש משהו שאני יכולה לחסוך לי, בדיוק בערב החג הכי עסוק שיש
את המרק הזה אפשר להכין בכיף יום קודם.
לגלות לכם סוד?
את הירקות הנהדרים שהתבשלו במרק אפשר לקחת
ולהכין מהם קיגלעך קטנים מלאי טעם ולהגיש ליד המנה העיקרית.
רכיבים:
שמן זית
3 בצלים פרוסים
3 שורש פטרוזיליה כולל עלים
1 ראש גדול סלרי כולל הגבעולים
חצי חב' פטרוזיליה
6 גזר
3 עלי דפנה
4 שיני שום חצויים
2 גבעולי טימין
8 עלי בזיליקום
20 כוסות מים/ציר ירקות
מלח, 1/2 כפית כורכום,מעט פלפל שחור, מעט ג'ינג'ר יבש, 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
אופן ההכנה:
שם המשחק - סבלנות
מתחילים באידוי/טיגון הבצלים בשמן זית על אש קטנה, הבצלים מתרככים, מזהיבים מעט
מוסיפים את השורשים וממשיכים באידוי לפחות כ- 45 דקות
כעת מוסיפים את הנוזלים
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות נוספות
מסננים.