שרשור ליל הסדר התש"פ-2020

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שרשור ליל הסדר התש"פ-2020


ננסה לחדש את המסורת הפורומית ולשרשר מתכונים מנוסים, מוצלחים, אהובים ושבלעדיהם ליל הסדר שלכן לא יהיה שלם.

בשורות טובות
 

חנהפ

Active member
סלמון על מצע תלתלי חסה

רכיבים:
פרוסות פילה סלמון
שמן זית
חופן פטרוזיליה וטימין קצוצים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
בתבנית חסינת אש לצקת 4-5 כפות שמן זית, חצי מכמות הירוקים ולהכניס לתנור בחום 230 מעלות
ל- 2-3 דקות
לבזוק על הדגים מלח ופלפל שחור ולעסות היטב
להוציא התבנית מהתנור, להניח בה את נתחי הדג ולהחזיר ל- 5-6 דקות
להוציא, למרוח על הדגים את שארית עשבי התיבול עם קצת שמן
להחזיר לתנור לעוד 4 דקות
ממש לא צריך יותר, כשמוציאים, להניח פרוסות דקיקות של לימון
ולהגיש על מצע תלתלי חסה מתובלים בוינגרט מתקתק
ויניגרט מתקתק:
3 כפות דבש
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
2 כפות מים
מלח

 

חנהפ

Active member
קנלוני במילוי בשר

רכיבים:
לאטריות (10 יחידות)


6 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
מעט מלח
פלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן
1 כוס מים
חופן פטרוזיליה קצוצה

למלית

600 גר' חזה עוף טחון
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום
2 כפות רסק עגבניות
1/3 כוס מים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית סוכר

לרוטב

500 גר' רסק עגבניות
1/3 כוס שמן
1 כוס מים
מלח פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות סוכר

אופן ההכנה

הכנת הפסטה
מערבבים את כל המצרכים למסה אחידה וחלקה
מטגנים קרפים דקים עד להשחמה

מלית
מטגנים את הבצלים להזהבה, מוסיפים 2/3 מכמות הבשר הטחון ומטגנים תוך הפרדה לפירורים.
מוסיפים את שאר הרכיבים והמים וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים מתאדים
מסירים מהאש ומקררים.
מערבבים את שארית הבשר הלא טחון
מתקנים תיבול

וממלאים את הקרפים מגלגלים ומסדרים בתבנית

הכנת הרוטב
מערבבים את כל המצרכים לרוטב חלק טועמים ומתקנים תיבול
יוצקים מעל גבי הקרפים הממולאים

ואופים בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות
אופים כ 30 דקות או עד להשחמה קלה
המאפה מעולה בהקפאה.

 

חנהפ

Active member
סלמון אביבי

רכיבים:
10 יח' פילה סלמון
3-4 כפות שמן
מלח,פלפל,מעט פפריקה
קרם עגבניות שרי:
1/2 ק"ג עגבניות שרי
3 שיני שום כתושים
4 כפות שמן זית
מלח,פלפל
ירקות ירוקים:
2 מגשים בייבי כרישה
1 צרור אספרגוס
נוזל בישול:
מים
3-4 כפות שמן
3 שיני שום פרוסות
מלח, אבקת מרק בטעם עוף

אופן ההכנה:
הדג:
מתבלים את הדג ומניחים לשעה לספיגת טעמים
צולים בטורבו גריל כ- 20 דקות
הרוטב:
בסיר מלבינים את שיני השום הכתושים מוסיפים את עגבניות השרי החצויות
מתבלים במלח ופלפל
מבשלים עד שהעגבניות מתרככות
טוחנים בבלנדר סטיק
הירקות:
במחבת שמים 2 כוסות מים
3-4 כפות שמן
חצי כפית מלח, כף אבקת מרק בטעם עוף
מביאים לרתיחה
חותכים את הביבי כרישה לפרוסות אלכסוניות
ברוחב 3- 4 ס"מ ומבשלים כ- 5 דקות
מסננים
אותו נוזל משמש גם לבישול האספרגוס ,
חותכים את גבעולי האספרגוס לפיסות ומבשלים כ- 3-5 דקות
מסננים
צילחות:
בצלחת מניחים 2 כפות מרוטב העגבניות,
על הרוטב מניחים את הדג הצלוי ולצידו ערימת ירקות ירוקים

 

חנהפ

Active member
עוף בפפריקה

כרעי עוף בפפריקה ושום
רכיבים:
8 כרעיים חצויים
מרינדה
15 שיני שום כתושים
2 כפות פפריקה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
10 כפות מים
2 כפות דבש
פטרוזיליה קצוצה - להגשה
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי המרינדה, למרוח את נתחי העוף
לאפסן במקרר כמה שיותר שעות, אני מתבלת יום לפני האפייה.
לאפות בחום 200 מעלות כשעה מכוסה
להסיר את הכיסוי ולאפות עוד 15 דקות להשחמה
כשמוציאים מהתנור בוזקים פטרוזיליה קצוצה.

 

חנהפ

Active member
קיגלך

הקיגלך היו מז'אנר אוכל לא זורקים
לאחר שסיננתי את מרק הירקות
נשארתי עם ערימת ירקות שורש מתובלת
כל שהיה צריך לעשות
למעוך לפירה גס
להוסיף 5 ביצים
3 כפות קמח תפו"א
3 כפות שמן

ולתנור

 

חנהפ

Active member
מרק שורשים צח

מרק ירקות צח
זה, זה פטנט עולמי, תמיד בליל הסדר מככב מרק עוף, סיר גדול שמעמידה בערב החג
ותמיד יהיה עוד מרק, לצמחונית שבינינו
תמיד תהיה עבודה רבה בהכנה, בפירוק הסיר בגמר הבישול
התעסקות
ממש משהו שאני יכולה לחסוך לי, בדיוק בערב החג הכי עסוק שיש
את המרק הזה אפשר להכין בכיף יום קודם.
לגלות לכם סוד?
את הירקות הנהדרים שהתבשלו במרק אפשר לקחת
ולהכין מהם קיגלעך קטנים מלאי טעם ולהגיש ליד המנה העיקרית.
רכיבים:

שמן זית
3 בצלים פרוסים
3 שורש פטרוזיליה כולל עלים
1 ראש גדול סלרי כולל הגבעולים
חצי חב' פטרוזיליה
6 גזר
3 עלי דפנה
4 שיני שום חצויים
2 גבעולי טימין
8 עלי בזיליקום
20 כוסות מים/ציר ירקות
מלח, 1/2 כפית כורכום,מעט פלפל שחור, מעט ג'ינג'ר יבש, 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
אופן ההכנה:
שם המשחק - סבלנות
מתחילים באידוי/טיגון הבצלים בשמן זית על אש קטנה, הבצלים מתרככים, מזהיבים מעט
מוסיפים את השורשים וממשיכים באידוי לפחות כ- 45 דקות
כעת מוסיפים את הנוזלים
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות נוספות
מסננים.

 

חנהפ

Active member
קניידלך עננים

רכיבים ואופן ההכנה ל - 20 קניידלך גדולים
מביאים לרתיחה
1 כוס מים
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח
1 כף אבקת מרק
1/2 כפית ג'ינג'ר יבש
· קצת פלפל שחור
מוסיפים
1 כוס קמח מצה
מערבבים כשהתערובת עוד על האש עד שהיא מתנתקת מדפנות הסיר. מורידים מהאש

ומקררים כמה דקות.
מוסיפים

ארבע ביצים, אחת אחת - מערבבים אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת בתוך התערובת.
מרטיבים את הידיים ועושים כדורים לא גדולים.
מרתיחים מים עם מלח ו- 2 כפות אבקת מרק עוף בסיר גדול,
זורקים פנימה, מחכים עד שהקניידלך יצופו למעלה,
ומבשלים על אש גדולה בערך 10 דקות אחרי שהם צפים.
מוציאים. אפשר להכניס למקרר, ואז לחמם למחרת במרק.

הערות:
אפשר להכין מראש – להעביר לקערה בלי הנוזלים ואז לחמם בתוך מרק העוף לפני הגשה.
הם עוברים הקפאה
אם מתעקשים על צורה יפה ועגולה של קניידלך אז מפחיתים את כמות הביצים בחצי. הם ייצאו פחות קלילים אבל אז התערובת יותר יציבה והם שומרים על צורתם.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חביתיות למרק של פסח


חביתיות למרק של פסח

מכינים בלילה ומטגנים לחביתיות. כשמתקרר פורסים לאיטריות דקות או עבות.
אני מכינה תמיד כמות כפולה, כי אוכלים אצלי כמחצית עוד לפני הפריסה..ושימו לב לגיוון – תמיד מוסיפה עשבי תיבול קצוצים, בד"כ שמיר.

חביתיות למרק של פסח

חומרים ל8-10 מנות:
5 ביצים
1 כוס מים
1 כף שמן
5 כפות קמח תפוחי אדמה
מלח, פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1.מערבבים את הביצים עם המים, השמן והקמח עד שמתקבלת בלילה חלקה וללא גושים. מתבלים במלח ופלפל.
2.מטגנים כ- 15 חביתיות דקיקות, כמו בלינצס: מחממים מעט שמן במחבת טפלון קטנה, יוצקים חצי מצקת מהבלילה, מטים את המחבת כדי שתחתיתתה תצופה באופן שווה. אחרי כחצי דקה הופכים את החביתית בזהירות באמצעות מריתומזהיבים קלות את הצד השני.
3.מצננים את החביתיות ופורסים לאיטריות (אפשר לגלגל מס' חביתיות יחד ולפרוס לגודל אחיד).
גיוון: מוסיפים לתערובת 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים דק – שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, עירית, בצל ירוק.

מקור המתכון: "פסח, אוכל טעים לחג", על השולחן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קרוטוני מצה מתובלים


קרוטוני מצה מתובלים

מכינה כמות כפולה כי מאד טעים (חברים של הילדים באים במהלך חול המועד ו"דורשים" אותם) וקל להכנה. אני מוסיפה פפריקה כפי שמוצע ב"גיוון".

קרוטוני מצה מתובלים/"פסח, אוכל טעים לחג", על השולחן

חומרים ל-10 מנות:
4 מצות
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח גס
½ כפית אבקת שום יבש
1 כפית אורגנו

אופן ההכנה:
1.מחממים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות צלסיוס.
2.שוברים את המצות לריבועים בגודל אחיד ככל האפשר, של כ- 2*2 ס"מ ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
3.מערבבים שמן עם מלח, שום ואורגנו ויוצקים על המצות. מערבבים היטב אך בזהירות עם הידיים עד שכל חתיכות המצה מצופות.
4.אופים כ- 10 דקות, עד שהקרונטונים שחומים.
5.מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

גיוון: מתבלים גם בפפריקה ו/או קארי.

מקור המתכון: "פסח, אוכל טעים לחג", על השולחן
 

חנהפ

Active member
אמנם לא הום מייד, אבל דעו שגלידות פלדמן בגב"ש עושות משלוחים

אז המקפיא שלי מלא בגלידות וארטיקים כשל"פ ללא קטניות
 

חנהפ

Active member
פננסיר אספרסו

20 תבניות מיני מאפינס בקוטר 4 ס"מ

רכיבים:

1/2 כוס שמן
10 כפות סוכר
3/4 כוס שקדים לבנים טחונים
4 כפות קמח תפוחי אדמה
4 חלבונים
2 כפיות קפה נמס מומס ב-2-1 כפות מים חמים


אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-160 מעלות.
מערבבים את כל הרכיבים
לבלילה סמיכה ואחידה.
יוצקים את הבלילה לתבניות ואופים כ-12 דקות, עד שפני המאפים מתייצבים ומזהיבים.
אפשר לעטר בפרוסות שקדים

 
למעלה