שרשור ליל הסדר התש"פ-2020

חנהפ

Active member
מגולגלות במילוי תמרים

רכיבים:
1/3-1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
2 ביצים
3/4 כוס קמח אוסם תופח לפסח
1/2 כוס קמח מצה דק לעוגה
מילוי:
ממרח תמרים
תערובת של 1 כוס אגוזים טחונים מעורב ב-1/3 כוס סוכר, 1/4 כפית קינמון
וקליפה מגוררת מרבע לימון.
אופן ההכנה:
לעבד את חומרי הבצק לבצק אחיד, אפשר במעבד מזון
לחלק את כדור הבצק לשניים, ללוש כל חלק בין 2 דפי נייר פרגמנט

למרוח ממרח תמרים, לפזר מתערובת האגוזים

לגלגל, לסמן פרוסות על הגלילה ולאפות בחום 180 מעלות כ- 20 דקות

 

חנהפ

Active member
עוגת גבינה לפסח עם בסיס

הרכיבים לבסיס:


2 ביצים
1/4 כוס סוכר
כף מיץ תפוזים
כף מיץ לימון
להקציף את הביצים בשלמות עם הסוכר
להוסיף 2 כפות שמן
חצי כפית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל

בערבוב ידני להוסיף 1/4 כוס קמח תופח של אוסם כשל"פ
ולצקת לתבנית עגולה 26
לאפות בחום 170 מעלות כ- 5-7 דקות
להוציא ולקרר.
לעוגה:
750 גר' גבינה לבנה 5%
3 גביע שמנת חמוצה
5 ביצים
300 גר' סוכר
40 גר' קמח תפו"א
25 גר' פודינג וניל
1 כף תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה::
לערבב את חומרי העוגה עד לקבלת תערובת אחידה
לצקת בזהירות את הגבינה על הבסיס האפוי
לאפות בחום 160 מעלות שעה ועשר דקות
העוגה מזהיבה קלות וגם אם נדמה שהיא רוטטת במרכז
היא תתיצב בקירור.
ציפוי:
1 שמנת מתוקה
2 שקיות סוכר וניל
1 כף פודינג וניל
להקציף לקצפת נוקשה ולמרוח על העוגה
עוגת גבינה כמו כל עוגת גבינה ,במיטבה אחרי 24 שעות במקרר.

 

tzivi1

New member
באונטי ביתי - טעים בטירוף

מהאתר foodisgood
&nbsp
&nbsp
מתכון לבאונטי ביתי מ-4 מצרכים בלבד
על ידי Sagit Malki מתכונים ללא גלוטן, מתכונים צמחוניים, מתכונים קלים, קינוחים
&nbsp
כל-כך פשוט, כל-כך טעים! חטיף באונטי קוקוס ושוקולד ביתי שמכינים בקלות מ-4 מצרכים וללא אפייה כלל.
&nbsp
זמן עבודה: 20 דקות
סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
כ-15 יחידות
מצרכים למתכון
3 כוסות קוקוס טחון
&nbsp
קופסת חלב מרוכז
&nbsp
200 גרם שוקולד מריר
&nbsp
כף שמן
&nbsp
חפיסת שוקולד לבן (אופציה)
&nbsp
הוראות הכנה
בקערה בינונית נערבב היטב קוקוס עם חלב מרוכז.
&nbsp
מתערובת הקוקוס ניצוק כדורים קטנים, נסדר על תבנית ונכניס למקפיא לשעה לפחות.
&nbsp
בקערה שמתאימה למיקרוגל נמיס שוקולד מריר עם כף שמן.
&nbsp
נערבב היטב את השוקולד עד לקבלת תערובת מבריקה ללא גושים.
&nbsp
נטבול כל כדור קוקוס בשוקולד המומס ונסדר חזרה בתבנית.
&nbsp
לקישוט נמיס שוקולד לבן ונזלף מעל לבאונטי.
&nbsp
נחזיר למקפיא לכ-15 דקות, עד להתייצבות השוקולד.
 

tzivi1

New member
עוגיות גרעינים

בכל אתר יש גרסה קצת אחרת לאותו הדבר. המתכון הזה מהאתר קראנצ'ית.
אפשר בהחלט לשנות את ההרכב של כל הפיצוחים לפי מה שיש בבית (לשים לא קלויים) ולהפחית סוכר.
&nbsp
חומרים:
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים
50 גרם שומשום
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
100 גרם גרעיני חמניה
100 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
כל הפיצוחים טבעיים,לא קלויים.
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר חום
&nbsp
הכנה:
לערבב את הפיצוחים יחד עם הסוכר. להוסיף את החלבונים ולערבב היטב כך שכל הפיצוחים עטופים בחלבונים.
לקחת עם כפית מהמלית ועוד כפית שעוזרת לגרוף ולסדר את העיסה כמו שצריך. לסדר בצורת עוגיה על נייר אפייה בתבנית התנור עד שהעיסה נגמרת.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 15 דקות.
לא לאפות יותר מידיי כי הן נוטות להישרף מהר.
העוגיות מתקשות שהן מתקררות לכן לא להילחץ אם הן נראות לכם קצת רכות בהתחלה.. הן מתקשות והופכות לקראנצ'יות ומתפצפצות בפה..
לשמור בצנצנת סגורה.
 

חנהפ

Active member
לאלה שלא אוכלים קטניות אפשר להכין

מפרוסות שקדים ושוקולד צ'יפס, אני שמה סוכר לבן..
אי אפשר להפסיק לנשנש
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הלהיט בשנים האחרונות אצלנו-עוגיות שקדים איטלקיות

בתקווה שהאיטלקים יתאוששו גם הם בקרוב...

עוגיות שקדים איטלקיות, Bocconcini del Nonno, Spots on Pots
מצרכים, לכ-25 עוגיות:
לבצק:
3 כוסות (290 גרם) שקדים טחונים
¾ כוס (150 גרם) סוכר
3 חלבונים מביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
3 כפות ריבת תפוזים או משמשים חלקה
2 טיפות תמצית שקדים טבעית (למשל זו) או 1 כפית תמצית בטעם שקדים איכותית
2 כפות ליקר אמרטו, או ברנדי
לגימור:
1 חלבון מביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
½1 – 2 כוסות שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, מערבבים שקדים טחונים וסוכר.
בקערת המערבל, מקציפים חלבונים וקורט מלח במשך כחמש דקות, עד לקבלת קצף אוורירי ורך (לא נוקשה מידי).
אחדו בתנועות קיפול עדינות כשליש מהקצף לתוך תערובת השקדים, ואחר כך קפלו בעדינות לתוך תערובת שקדים המעודנת את ייתרת הקצף.
ערבבו בעדינות את הריבה והליקר לתערובת השקדים.
המשיכו לעבד בעדינות עם הידיים, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש.
כסו את הקערה והניחו את הבצק במקרר למשך כחצי שעה.
חממו את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות צלסיוס ורפדו שתי תבניות אפיה גדולות בנייר אפייה.
הוציאו את הבצק מהמקרר.
צבטו פיסות קטנות של בצק וכדררו מהן כדורים בקוטר של כארבעה סנטימטרים.
טרפו את חלבון הביצה הנותר בקערה קטנה במשך מספר שניות.
פזרו את פרוסות השקדים על צלחת גדולה.
טבלו בכל פעם שלושה-ארבעה כדורי בצק בחלבון ואז גלגלו אותם בשקדים הפרוסים. הפעילו מעט לחץ בעת גלגול הכדורים בשקדים, שכן המטרה היא להדביק לכדורים פרוסות שקדים רבות ככל האפשר. הכדורים יאבדו מעט מצורתם, אך זה בסדר ואפילו חינני.
ערכו את הכדורים המצופים בתבנית המרופדת, תוך שמירת מרווחים בין אחד לשני.
אפו במשך 25-30 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון חום בהיר. סובבו את התבניות ב 180 מעלות צלסיוס פעם אחת במהלך האפייה, לקבלת אפיה אחידה.
צננו את העוגיות לפני ההגשה.
העוגיות תשמרנה היטב כשבוע, בטמפרטורת החדר, מאוכסנות בכלי אטום.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ביסקוטי פסחיים

ביסקוטי פסחיים, Perfect for Pessach, Naomi Nachman
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן צמחי, לא זית
קמצוץ מלח
2 כפות קמח תפוחי אדמה
11/2 כוסות קמח מצה דק
11/2 כוסות שקדים טחונים
1 כוס שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה:
בקערת המערבל, מערבלים ביצים וסוכר.
מוסיפים שמן וקמחים ומערבלים עד לאיחוד החומרים.
מוסיפים שוקולד ומערבלים פנימה.
מעבירים למקרר ל-15 דקות.
מחלקים את התערובת לארבעה חלקים, יוצרים כיכרות ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
אופים כ- 30 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות צלסיוס, עד להזהבה.
מוצאים מהתנור מניחים לכמה דקות עד שהכיכרות מתקררות מעט, אך עדין חמות.
מעבירים בזהירות לקרש חיתוך ופורסים לפרוסות בעובי של כחצי סנטימטר.
מסדרים את הפרוסות בזהירות רבה (שלא תשברנה), תוך שמירה על מרווחים של כסנטימטר בין אחת לשנייה, על נייר האפייה. המרווחים חשובים כדי שהפרוסות תתייבשנה בעת האפייה.
אופים עשר דקות נוספות.
מעבירים לרשת לקירור מוחלט וייבוש.
הביסקוטי נשמרים היטב בכלי אטום לפחות שבוע וטובים אף בהקפאה.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חומיות מופלאות לפסח, מבוסס על מתכון של אביגיל מייזליק

חומיות מופלאות לפסח, מבוסס על מתכון של אביגיל מייזליק, “על השולחן” בשינויים שלי.
החומרים, ל-25 חומיות:
½ כוס שמן אגוזים
1/2 כוס סוכר
5 ביצים גדולות
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שקדים, טחונים דק
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 180 מעלות ומרפדים תבנית בגודל 20×20 ס”מ בנייר אפיה.
ממיסים שוקולד ושמן בסיר בינוני המונח על גבי סיר גדול יותר ובו מים רותחים (באן מארי מאולתר), או בקערה בינונית במיקרוגל.
כשהשוקולד נמס כמעט לגמרי, מסירים מהאדים ומערבבים עד שנמס לחלוטין ומתאחד עם השמן.
מוסיפים סוכר ותמצית וניל ומערבבים.
מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, תוך כדי ערבוב ולאחר מכן את השקדים הטחונים וקמצוץ המלח ומערבבים רק עד לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות, עד שסכין הננעצת במרכז יוצאת מהמאפה מכוסה בפירורים לחים אך אפויים. כדאי לבדוק את המאפה לאחר 30 דקות, ליתר ביטחון.
מניחים להצטנן וחותכים לקוביות.
החומיות נהדרות בהקפאה.

 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גרנולה לפסח משקדים, תבלינים וקינמון

גרנולה לפסח משקדים, תבלינים וקינמון/Spots on Pots

מי אמר שאי אפשר לאכול גרנולה לפסח??

סתם ככה לנשנוש, או על יוגורט - חבלז על הזלז.

גרנולה לפסח משקדים, תבלינים וקינמון/Spots on Pots

מצרכים, לכ-2 כוסות:

שמן זית לשימון נייר האפיה
2 כוסות שקדים (עם הקליפה הדקה)
ו חלבון ביצה
2 כפות שמן זית (או קוקוס, לא בפסח) (או 1 כף מים לנזהרים - בעיני טיפה פחות טעים)
2 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
1/2 כפית ג'נג'ר יבש
קורט ציפורן
1/4 כפית מלח
1/8-1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
4 כפות סילאן/דבש/מייפל
קמצוץ מלח ים (או גס) לסיום

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלסיוס. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה ומשמנים קות בשמן זית.

בעזרת פטיש שניצל או תחליף עוצמתי דומה, שוברים את השקדים לחתיכות גדולות (זה בסדר אם חלק נותרים בשלמותם). מומלץ לבצע את הקיצוץ בתוך שקית כדי למנוע בלאגן.

בקערה, טורפים חלבון ושמן (או מים).

בקערה קטנה אחרת, מערבבים את התבלינים.

מוסיפים את הש'קדים לקערה ומערבים לכיסוי השקדים בתערובת.

מזלפים את הסילאן/דבש/מייפל ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

מפזרים את השקדים בתבנית. אם אתם מעדיפים צברי שקדים, הניחו אותם בצפיפות.

אפו במשך כ-20 דקות עד להזהבה (השמרו מאפיית יתר!) וסובבו את התבנית פעם אחת במהלך האפייה.

ערבבו את השקדים פעם אחת במהלך האפיה ואם אתם מעונינים בצברי שקדים, הזהרו לא להפריד את השקדים.

הוציאו מהתנור ופזרו מלח גס.

יש לקרר לחלוטין לפני אכסון בצנצנת.

גרנולת השקדים תשמר בכלי אטום בטמפרטורת החדר במשך כשבועיים ובמקפיא במשל כמה חודשים.

לבריאות!

 

עדיקים

Active member
עוגת קרמבו

לבסיס-
6 ביצים
פודינג שוקולד

מקציפים חלבונים מוסיפים 6 כפות סוכר 6 חלמונים אחד כל פעם לאט ופודינג שוקולד עם כף לאט.
אופים ב-180 מעלות כ-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
מקררים, העוגה צונחת במרכז וזה מעולה ככה צריך להיות.

מקציפים שמנת עם כוס חלב ו-3/4 קופסאת פודינג וניל מורחים על הבסיס.

מקררים טוב ומכינים ציפוי מ-
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס קקאו
1/8 כוס מים
מבשלים על אש קטנה עד שהסוכר נמס ומוסיפים 75 גרם חמאה/מרגרינה, מקררים ושופכים על העוגה.
 

עדיקים

Active member
עוגת אגוזים טעימה מאוד

6 ביצים
1/4 ק"ג שקדים ואגוזי מלך טחונים (אני קוצצת במג'ימיקס כדי להרגיש את האגוזים לא אבקה טחון גס),אני מערבבת חצי חצי אבל זה ענין של טעם אפשר אגוזי פקאן במקום מלך מי שאוהב
1/2 שקית אבקת אפיה או מעט קוניאק
200 גרם סוכר
מיץ לימון

מערבבים בקערה חלמונים עם סוכר, לימון, אגוזים ואבקת אפיה.
מקציפים חלבונים ומערבבים בעדינות עם התערובת
אופים כ-1/2 שעה ב-180 מעלות
אחרי שהעוגה מתקררת מערבבים כפית נס עם 2 כפות מים חמים ואבקת סוכר, צריכה להתקבל עיסה לא דלילה ולא סמיכה מידי מוסיפים כל פעם קצת אבקת סוכר עד לקבלת המרקם מתאים. מצפים את העוגה, אחרי שהציפוי מתקרר הוא הופך מתמצק.
זו עוגה שאין לנו פסח בלעדיה השנה לא יודעת מה לעשות כי מאוד רוצה אותה מצד אחד מצד שני לא יהיה מי שיאכל אותה פה חוץ ממני ומבעלי, שוקלת להכין ולשלוח חצי להורים של האיש לכבוד החג.
 

michalgad1

New member
אהבתי מאד. את האגוזים המוזהבים קנית או הכנת?

אם הכנת אשמח להסבר, תודה
 

חנהפ

Active member
את אלה שבתמונה - קניתי

בעבר לקחתי אגוזי מלך ובעזרת ספריי בצבע זהב הכנתי אגוזים מוזהבים
 

tzivi1

New member
החלטתי למנף את החג האינטימי!!


לעשות טוויסט קליל וכיפי, שמתאים רק כשיש מעט חוגגים ולא חייבים לענות לכל כללי הנימוס החגיגיים. מתאים למשפחות עם ילדים קטנים ולמבוגרים צעירים בנפשם.
&nbsp
נאלתר תחפושות של דמויות מההגדה, כל אחד מה שיבחר. כך נשב לסעוד, ואפשר גם להציג הצגה על סיפור ההגדה.
אם למישהי יש רעיון איך לאלתר תחפושות מדברים שיש בבית - אשמח לשמוע.
&nbsp
רעיון נוסף מהפייסבוק, שאני הולכת ליישם - חיפוש האפיקומן בסגנון של "חפש את המטמון". מטמינים בבית כתבי סתרים עם חידות, שמובילות לשלב הבא, עד שמוצאים את האפיקומן, ולאחריו את המתנה.
 

חנהפ

Active member
הפעלה לליל הסדר, כנסו והורידו

בצופן מפתיע מציעים:
מצאנו פעילות מעניינת לליל הסדר! "אפיקודמן" - חידות מצוירות ופעילות בריחה של "בצופן מפתיע" (משפחת יחיאלי). אפשר להוריד חינם כאן: https://rebrand.ly/seder
 
למעלה