שרשור לימודים והרשמות

jimmy12

New member
לגבי מדעי המחשב בבר אילן

נרשמתי ללימודי המחשב בבר אילן, וקיבתלי היום מכתב שהתקבלתי רשמתי עדיפות ראשונה "מדעי המחשב מורחב" ועדיפות שלישית "מדעי המחשב ראשי" מה ההבדל בין ראשי למורחב, ומה יותר מומלץ ללמוד, בהנחה שאני לא רוצה להעמיס ים חומר שנה א' תודה רבה, קובי.
 

curly1

New member
תואר שני במדמ"ח באו"פ

שלום, אני כרגע לומדת לתואר שני במדמ"ח באו"פ, ובאופן כללי די מרוצה מהלימודים. בעיקר מכיוון שאני עובדת תוך כדי וזו מסגרת שמאפשרת לי לשלב בין העבודה ללימודים. שאלתי, איך התואר שני של האו"פ מדורג יחסית לתארים שניתנים ממוסדות אחרים? האם אתם מכירים אנשים שהמשיכו ל-ph.d במדמ"ח באוניברסיטה אחרת לאחר תואר שני באו"פ? האם אתם יודעים אם קיימת בעייתיות להתקבל ללימודי phd עם תואר זה?
 

PoisonousLitchi

New member
אני שוקלת ללמוד מדמ"ח

שנה הבאה.. מה ההבדל בין מדמ"ח להנדסת תוכנה (שכידוע נגזרת מהנדסת חשמל בטכניון)? האם יש יתרון למי שלומר תואר 4 שנתי ולא 3 שנתי..? כלומר, למה לי ללמוד עוד שנה אם התוצאה הסופית היא אותה תוצאה?
 

וסימון

New member
אפיק מעבר - מספר שאלות

אני לא מצליח להתקבל לאוניברסיטה (ממוצע בגרות גבוהה אבל לא הולך לי עם הפסיכומטרי) ולאחרונה נודע לי על האפשרות ללמוד קורסים מסוימים באוניברסיטה הפתוחה ולאחר סיומם בהצטיינות (ממוצע 85) אפשר להמשיך ללמוד מדעי מחשב בטכניון, בבן גוריון או בעברית. לאחר דפדוף קצר במספר פורומים, הרגשתי קצת מיואש בגלל כל מיני תגובות שזה ממש קשה וכמעט בלתי אפשרי לממש את המעבר הזה בגלל דרישת ציונים גבוהה ושצריך להיות ממש גאון על מנת להצליח להמשיך בטכניון או בכל מוסד אחר. שאלתי היא האם באופן כללי זה עד כדי כך קשה לממש את המעבר במדעי המחשב? וספיציפית במצב שמישהו לא עובד ומוכן להקדיש את רוב זמנו ללמידה וחרישה? תודה לכם
 

chaser1

New member
שאלה בנוגע למדמ"ח במכללת ת"א יפו

שלום, אני מתכוון להתחיל ללמוד מדעי המחשב במכללת ת"א יפו. 1. איך הרמה שם? לעומת מכללות אחרות. 2. האם בעתיד יהיה ניתן "לשדרג" את התואר להנדסת תוכנה בכך שאלמד שנה נוספת במקום אחר (לדוגמא מכללת אפקה). אשמח לקבל תשובות בנושא. תודה.
 

vinney

Well-known member
שיתקנו אותי הבר אילנים אם אני טועה

אני חושב ש"מורחב" אומר שאתה עושה תואר רק במדעי המחשב, ו"ראשי" אומר שאתה עושה דו חוגי עם חוג נוסף "משני" כלשהו.
 

vinney

Well-known member
הבעיה היא לא בשם המוסד

אלא במחקר שעשית ומי מנחה אותך. באו"פ עצמה אין הרבה קבוצות מחקר בתחום, ולכן אם את רוצה להתקדם לדוקטורט - חפשי כבר עכשיו מנחה בתחום שמעניין אותך באוניברסיטה בה את רוצה לעשות דוקטורט, שינחה אותך בתיזה, ויביא אותך להמשך הלימודים אליו. סגל של האו"פ, אני די בטוח, ישמח לעזור לך, תפני ליועצים של המחלקה (יש מיילים באתר), ותבקשי עצה מהם גם. תשאלי אותם גם אם הם יכולים לקשר בינך לבין מוסמכים שהמשיכו לדוקטורט, כדי להתרשם. מדובר בסך הכל בקבוצת אנשים מאוד קטנה (כל שנה מסיימים בודדים תואר שני באו"פ), כך שאל תבני על זה שמישהו פה מכיר אותם אישית
 

vinney

Well-known member
הנדסת תוכנה לא נגזרת מהנדסת חשמל

גם לא בטכניון, התבלבלת עם הנדסת מחשבים כנראה. לגבי ההבדלים - יש תשובות בשאלות הנפוצות ובקישורים. לגבי ההבדל בין 3 שנים ל4 - גם זאת שאלה שנשאלה כבר הרבה פעמים, והתשובה היא - תלוי במה את רוצה. בפני מעסיקים אין הבדל, אם להמשיך לתואר שני - יכול להיות הבדל בחלק מהמקומות (על השנה הנוספת יכולים לתת פטורים בקורסים).
 

vinney

Well-known member
הכל אפשרי

נדרש ממוצע 85-90 (תלוי לאן אתה רוצה לעבור, לאב"ג לדעתי הדרישות הכי מקילות), אבל בכל קורס בנפרד צריך לקבל לפחות 75-80, כך שאתה יכול לקבל 90+ בקורסים היותר קלים, וציונים קצת פחות טובים בקורסים היותר קשים, ובכך לאזן, אף אחד לא מצפה שתצטיין כל הזמן. אם אתה מקדיש את כל הזמן ללימודים בלבד, יש סיכוי טוב שתצליח לעשות את האפיק בשנה וחצי בערך (פירטתי פה לפני שבוע-שבועיים לו"ז לדוגמא למישהו אחר ששאל שאלה דומה), וזה בהחלט אפשרי. אבל כן, זה כנראה יהיה קשה וידרוש ממך מאמצים שאתה לא רגיל אליהם. זה לא כמו בבית ספר
 

vinney

Well-known member
"לשדרג"?

אין ממש הבדל משמעותי בין "הנדסת תוכנה" ל"מדעי המחשב", והשנה הנוספת היא די מיותרת, עדיף להשקיע אותה בתעסוקה. לגבי המכללה האקדמית ת"א יפו - דובר עליה פה כבר, מדובר במכללה לא רעה בתחום, ונחשבת לאחת המכללות היותר טובות. חפש בארכיון הודעות נוספות בנושא.
 

טלי180585

New member
האם תואר של האו"פ....?

האם התואר של האו"פ נחשב כתואר לכל דבר,שם בחוץ???
 

וסימון

New member
תודה ועוד משהו ../images/Emo13.gif

יש סיכוי טוב שאני מתקבל לאוניברסיטת חיפה במדעי המחשב אבל לפי מה שקראתי, הרמה שם נמוכה יחסית לשאר האוניברסיטאות ואפילו מכללות. מה לדעתכם? להירשם לאו"פ או לחיפה?
 

vinney

Well-known member
קשה לי להעיד על הרמה בחיפה

יש פה אנשים שלומדים שם ומסתובבים פה מדי פעם, ודווקא אומרים שהיא בסדר. המחלקה שם הכי צעירה (חיפה היא האחרונה מבין האוניברסיטאות בארץ שהתחילו להציע לימודי מדעי המחשב), ואין להם פקולטה של מדעים מדויקים או הנדסה, וגם היצע הקורסים מצומצם משהו, אבל כל אלה שיקולים משניים יחסית.
 

generala

New member
המכללה

של ת"א יפו הוציאה דירוג גבוה משל אונ' חיפה אצל המל"ג כך שלא ממש כדאי להתלבט... אבל הכי טוב לדעתי : 1) האונ' העברית. 2) הטכניון. 3) האונ' הפתוחה. ואח"כ כל השאר לפי דירוג היוקרה ורמת הלימודים.. לפחות לעניות דעתי...
 

וסימון

New member
האמת שמרוב שקראתי על האו"פ בימים האחרונים

מתחשק לי להוציא את התואר שם ולא להיכנס בכלל לאפיק המעבר... למכללה ת"א יפו אני כבר מתקבל אבל הייתי מעדיף ללמוד באוניברסיטה והפתוחה נראית מאוד מתאימה לי עם כל העניין של הלמידה עצמית והדרכה תוך כדי (אני יודע שהשוואה מגוכחת, אבל למדתי את החומר לשאלונים 04 ו 05 במתמטיקה לבד בבית כך שאין לי בעייה עם זה)... השאלה היא, מהי רמת הקושי של האו"פ במדעי המחשב ביחס לשאר המוסדות? האם אפשר לסיים תואר ראשון תוך 3 שנים? (כי ראיתי שהרוב מסיימים תואר ראשון אחרי 5-7 שנים... WTF?!) תודה על התשובות ומצטער על החפירה
 

vinney

Well-known member
רמת קושי לא כל כך ניתנת להשוואה

משום שדרך הלימוד שונה לחלוטין, ולכן לאלה שזה פחות מתאים להם פתוחה תהיה קשה הרבה יותר ממוסדות סגורים, ולאלה שזה מתאים להם יותר - להיפך. מבחינת הרמה האקדמית הדרישות באו"פ גבוהות מאוד, וקורסים ראשונים (הבסיס במתמטיקה ומבואות) מהווים בעצם את "בחינות הקבלה" לאוניברסיטה - מי שלא עובר אותם, לא ממשיך, מי שעובר אותם - כנראה שגם יסיים. זוהי דרך הכי טובה לסנן סטודנטים, הרבה יותר טובה מבגרות + פסיכומטרי, בעיניי, אבל דורשת משאבים שרק לפתוחה יש. לגבי זמן לימוד - אם אתה אך ורק לומד ומשקיע את כל הזמן שלך בזה - אתה יכול לסיים אפילו בפחות מ3 שנים (שנתיים וחצי נראה לי הכי קצר שאפשר לדחוס), אבל מצד שני - האו"פ מאפשרת לך לקבוע לו"ז וקצב משלך, ולהיות גמיש עם זה, כך שאתה יכול להתחיל לאט, להתרגל, לתת פול גז כשיש לך זמן, ולהאט את הקצב אם הזמן נגמר לך או סדרי עדיפויות השתנו (מצאת עבודה בתחום למשל, משהו שאם תכיר סטודנטים מסביבך - יהיה לך לא קשה לעשות). 5-7 זה הגזמה, אני סיימתי באו"פ ב4.5 שנים תוך עבודה במשרה מלאה לאורך כל התקופה.
 

OutOfControl

New member
הרוב מסיימים אחרי הרבה שנים

אבל עושים הרבה דברים גם במקביל (אני מתיחס לאו"פ...). לקחו לי 6 שנים מיום ההתחלה עד ליום הסיום. רק שהתחלתי בסוף כיתה ט', היתה שנה הפסקה בגלל הגיוס ושטויות אחרות שכשורות לצבא, ואח"כ המשכתי ללמוד במקביל לצבא. סיימתי את התואר בזמן השירות הצבאי. לרוב האנשים שלומדים שם- גם יש מיני עיסוקים שכאלה "מהצד" (למעשה, הם עושים דבר אחר בחיים, והפתוחה היא מהצד). לגבי השלוש שנים, אני לא יודע אם זה ראלי או לא, אבל אמור לך שמבחינת מסגרת וסביבה חברתית המצב בעייתי. אם אתה לומד בפתוחה במשרה מלאה אתה נאלץ ללמוד מסביב לשעון- כמו כל סטודנט בארץ. רק שאתה עתיד לעשות זאת מהבית (אין הרצאות ושיעורים לצאת אליהם, ואם כן, הם מתקיימים בשעות אחרי הצהריים), וגם אין סביבה חברתית ענפה (רוב האנשים עושים משהו במקביל ללמודים שם). לא עשיתי את זה, הפחד מסיטואציה זו תמיד מנע ממני לעשות זאת. על רמת הקושי, על אף שמאז שסיימתי את התואר למדתי גם באת"א (במקביל לעבודה), וכעת בטכניון (במשרה מלאה), אתקשה להעיד. יכול להיות שקל יותר, יכול להיות קשה יותר. בהשוואה לטכניון אוכל לומר שהרבה מקורסי הבסיס מאורגנים יותר טוב מבחינת המערכת. אבל קשה לי לומר מה ניתן לעשות עם קריטריון זה. אריאל
 

HaifaMan

New member
הדירוגים האלו לא שווים כלום

וכדאי לקחת אותם בערבון מוגבל מאוד.
 
למעלה