שרשור לימודים והרשמות

generala

New member
תיכנס לאתר

המל"ג ותראה מה הם אומרים. אגב בהרבה קורסים האו"פ מיישרים קו יותר ויותר עם הזמן, עם האונ' העברית. ולגבי הטכניון הרמה מאוד גבוהה אבל מה לעשות שבעברית יותר....

rany66

New member
משהו יודע מתי מתקיים היום הפתוח במכללה למנהל

אני מעונין להגיע ליום הפתוח של מדעי המחשב במכללה למנהל אשמח אם מישהו יודע מתי זה ואם בנוסף יש משהו שלומד שם ויכול להמליץ לי איפו כדאי ללמוד ואם כדאי ללמוד במכללה למנהל

PoisonousLitchi

New member
יש הרבה

אפשרויות, אני בקושי מצליחה למצוא את עצמי בכל זה.. לסיכום: ניתן לומר שהנדסת מחשבים זה שילוב בין הנדסת תוכנה והנדסת חשמל? לומדים בהנדסת מחשבים גם שפות תכנות? (ז"א, אפשר לעסוק גם בחומרה וגם בתוכנה?)

PoisonousLitchi

New member
ועוד משהו..

כתוב שהמסלול להנדסת מחשבים משותף לפקולטות להנדסת חשמל ומדמ"ח וגם מפורט עליו בשני המקומות.. אז אם אני רוצה להירשם אליו, אני אמורה להירשם להנדסת חשמל או למדמ"ח? או שזה לא משנה? (למרות שספי הקבלה שונים..) ובמקרים כאלה, המורה שלי לכימיה היתה אומרת: "אם את זה אתם לא מבינים, איך תבינו כימיה?"

vinney

Well-known member
אני אתן לטכניונים לענות על זה

וכדאי גם שתשאלי בפורום "סטודנטים", שם מסתובבים גם אנשים שלומדים בפקולטה להנדסת חשמל, ויוכלו לעזור לך גם.

iiddoo

New member
צריך להפריד

ישנם שני מסלולים של הנדסת מחשבים בטכניון- א. הנדסת מחשבים - מסלול משותף להנדסת חשמל ומדעי המחשב. כדי להגיע אליו צריך להירשם לאחת משתי הפקולטות ולאחר תחילת הלימודים מתבצעת ההשתייכות למסלול. ב. הנדסת מחשבים ותוכנה - מסלול בלעדי של חשמל שכמובן כדי להגיע אליו יש צורך להירשם להנדסת חשמל. ההבדל בין שני המסלולים הוא שבהנדסת מחשבים, כאמור לעיל, הקורסים הם גם של מדמ"ח וגם של חשמל ואילו בהנדסת מחשבים ותוכנה הקורסים הם רק של חשמל {הפקולטה להנדסת חשמל מקיימת חלק גדול מאוד מקורסי החובה של מדמ"ח}. התוכן של שני המסלולים מאוד דומה ולי לפחות לא ברור למה מחזיקים את שניהם.

HaifaMan

New member
אם זה מסלול שמשותף ל2 פקולטות

ואין אליו הרשמה ישירה - אפשר להרשם לכל אחת מ2 הפקולטות. זה משנה רק מבחינה מנהלתית (למשל תחת איזו פקולטה תקבל תעודת מצטיין נשיא סמסטריאלי).

עצה ממני

אם את מעוניינת במסלול מחקרי, לא עושים את זה ככה. זה לא שיש בעיה להתקבל לדוקטורט בגלל שסיימת תואר שני באו"פ, אבל זה כן בעיה לסיים תואר שני באו"פ עם תזה. זו לא הדרך.

johnny d

New member
אודה לנועה על השטויות

אבל אייעץ לך להתעלם מהם. בתור אחד שעומד לסיים תואר שני עם תזה בקרוב באו"פ, ולהמשיך ל ph.d במקום אחר (לא יודע איפה או אם אפילו בארץ). אני יכול לאמר שהדבר היחידי שאיני מרוצה ממנו הוא העיצה... יש מספר זעום של קורסים התיאוריה (מה שלא משאיר כמעט בכלל בחירה) ומספר זעום של מנחים לתזה. ואם זאת המנחים בפתוחה לא יורדים ברמתם ממנחים בכל אוניברסיטה אחרת, למעשה אני חושב שכרגע חצי מהתיאורתיקנים הגיעו מויצמן, אם הנושאים של המנחים בפתוחה מעניינים אותך אז לא צריכה להיות לך שום בעיה. בשום מוסד אקדמאי לא טורחים להביט איפה סיימת את התואר השני, למעשה לרוב זה מסתכם בהאם פרסמת מאמר סביר בתזה, או בראיון אישי, או קשרים (המנחה לדוקטורנט מכיר אישית או לא, את המנחה לתזה שלך . . . ) מה שכן חשוב לציין זה שתואר שני ניתן לעשות במקביל לעבודה לא רק בפתוחה :) אני ממש מרוצה מהפתוחה בכל זאת, אפילו יצא לי לשמוע שבחים על הפתוחה מבחורה שהתחילה תואר שני בויצמן, לקחה כמה קורסים בתל אביב ובסוף עברה לפתוחה (מנסיבות לא רגילות משהו :) . . .

curly1

New member
תודה על התגובה

ושמחה לשמוע שיש עתיד אקדמי אחרי הפתוחה
בהצלחה ב- phd

vinney

Well-known member
שרשור לימודים והרשמות

נא לשרשר פה את כל השאלות הקשורות להרשמות/בחירות מקום לימודים/השוואות וכד'

אחוש

New member
מתלבט בין מדמ"ח להנדסת מחשבים בעברית

אני עומד להרשם לאוניברסיטה ואני מתלבט בין מדעי המחשב (אולי בשילוב מנהל עסקים) להנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית. מישהו יכול להסביר לי פחות או יותר מה ההבדל מבחינת תוכן הלימודים ואופציות ללימודים בהמשך ותעסוקה? תודה מראש

vinney

Well-known member
טוב, הגיע הזמן להשקיע בתשובה

אחת ולתמיד
בהנחה ואת יודעת מה זה מדעי המחשב (ואם לא - תפני לשאלות הנפוצות הרלוונטיות והקישורים), הנדסת מחשבים בעצם זה מדעי המחשב + חלק לא גדול של הנדסת אלקטרוניקה/חשמל. השמות של המסלולים משתנים מאוניברסיטה לאוניברסיטה, אבל הם מוצעים בעברית, את"א, הטכניון, ואם אני לא טועה גם בבר אילן ואב"ג. בחיפה והפתוחה אין הנדסות בכלל והנדסת מחשבים בפרט. הרעיון הכללי הוא לשלב בין לימודי התוכנה והחישוביות ללימודי החשמל והאלקטרוניקה, כדי ליצור מן היבריד ידע שכזה שיאפשר לבן אדם לעסוק בפיתוח חומרה ותוכנה בתעשיה (בוגרי מדמ"ח/הנדסת תוכנה לא עוסקים בחומרה, ואילו בוגרי הנדסת חשמל/אלקטרוניקה כמעט ולא מתעסקים בתוכנה, אם כי זה נפוץ יותר). בפורום עתודה נכתבו שלושה מאמרים שיעזרו לך לקבל תשובה: 1. מדעי המחשב באוניברסיטה העברית 2. הנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית 3. הנדסת תוכנה/הנדסת מחשבים/מדעי המחשב כמובן שיש תשובות נוספות בשאלות נפוצות.

אחוש

New member
תודה על ההשקעה, אני גבר דרך אגב..

ושוב המון תודה על ההשקעה והתשובה המהירה

benda2109

New member
משפט עוצמות בלוגיקה

מהו המשפט: משפט שכל שתי עוצמות נתנות להשוואה ? יש אותו באנטרנט איפשהו? סמית לימד אותו? שאלה אחרת- הבנק בחינות של האגודה לא מופיעים רוב הבחינות שנעשו במועדי ג' איך אפשר להשיג אותן- נגיד של השנים האחורנות? תודה מראש, אני

nic nic

New member
ביואינפורמטיקה

אני חושבת על לימודי מדמ"ח, אולם כיוון שחוששת שלא אעמוד ברמת הקושי והעומס מחפשת מסלול יותר "נסבל", או בשפת עם, כביכול יותר קל, שיהיה פחות קורסי מתמטיקה. למשל דו חוגי עם מדמ"ח או ראשי במקום מורחב. האפשרויות שלי הן: ת"א- דו חוגי מדמ"ח + ניהול או \\ תוכנית מדמ"ח-ביואינפורמטיקה (בעצם דו חוגי עם ביולוגיה) בר אילן- ראשי מדמ"ח ומשני ביולוגיה אב"ג- מדמ"ח-ביואינפורמטיקה רציתי לשאול באם למישהו מוכרות התוכניות ויכול לזרוק לי כמה עצות איפה כדאי או עדיף מכל שיקול רלוונטי שהוא אפשרי, גם כזה שלא ציינתי.

vinney

Well-known member
יש מאמר על ביואינפורמטיקה

במאמרי הפורום. ראית אותו כבר?

nic nic

New member
הרגע כן. האם תואר במדמ"ח

דו חוגי עם ניהול (ת"א) או ראשי מדמ"ח עם משני כלכלה (בר אילן או ת"א) יותר קל יחסית מתואר מורחב במדמ"ח? עד כמה שהבנתי התואר בביואינפו' מאוד קשה ועמוס ודווקא יוריד ממוצע ואפשרות מצידי להשקיע במחשבים והמתמטיקה עקב עומס מכימיה ופיזיקה וכל מה שצריך לזכור ולהבין בביולוגיה.

למעלה