שרשור מאכלים לתשעת הימים



איזה כיף. גם אצלנו הילדים חובבי בישול ומכינים המון בעצמם, כל אחד לפי גילו ויכולותיו.
 
מאפינס מלוחים בשלל טעמים

מאפינס מלוחים בשלל טעמים/הססנית - פתרון לארוחת ערב בדקה וחצי או לאירוח קליל
תערובת בסיסית:
בקערה מערבבים היטב:
שתי ביצים טרופות היטב
שמנת חמוצה 9% אחת
חצי כוס חלב
שליש כוס שמן קנולה
2-5 כפות (לפי הטעם) גבינה קשה מגוררת
מל"פ

לתערובת מוסיפים כל ירק ו/או ממרח שמתחשק בכמות של ככוס. אפשר את הבסיסיים - טבעות זיתים, תירס וכו' - לילדים. אפשר בצל מטוגן, תרד מאודה וקצוץ, פטריות מאודות בחמאה, טונה, עגבניות שרי חצויות/חתוכות לרבעים, עגבניות מיובשות ועוד ועוד, כיד הדמיון והטעם. לירקות הנ"ל אפשר להוסיף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם, ממרחים שמשתדכים כמו פסטו, טפנד, רוטב פיצה וכו'. אפשר לגוון בגבינות.

אחרי הנ"ל מנפים פנימה 1.5 כוסות קמח תופח ומערבבים ערבוב קל בלבד. הבלילה לא צריכה להיות אחידה וערבוב יתר הורס את המרקם.

מעבירים את התערובת לתבנית מאפינס/מיני מאפינס (הכמות הזו מתאימה לכ 12-15 מאפינס גדולים), ואופים כרבע שעה (עד להזהבה קלה) בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות.



הצעה - אחד השילובים האהובים עלי הוא חציל קלוי, אני מתעצלת ושמה כמה כפות מהממרח המוכן של רפי כהן, עם בולגרית מפוררת (ואז לא שמה גבינה קשה אחרת).
 

חנהפ

Active member
גם אצלנו אוהבים את המאפינס הנהדרים הללו

לשבת הכנתי עם פטריות מטוגנות+פסטו וגם ניצלתי חצי מיכל של חצילים קלויים שנותר לי ופטה שכבר עבר לה התאריך מזה כמה ימים יצא
 
פיצה מעולה

פיצה מהירה (הכל יחסי, כן?!)
לבצק (ג'יימי אוליבר)
1 ק"ג קמח
2 כוסות ושליש מים פושרים
50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
כף וחצי סוכר
2 כפות שטוחות מלח
2 כפות שמן זית או רגיל

מחממים תנור ל250 מעלות עם התבנית בפנים.
שופכים את הקמח לקערת המיקסר.
יוצרים בור בתוך הקמח ושופכים לתוכו את המים הפושרים.
מפזרים על המים את השמרים. אם משתמשים בקוביית שמרים מפוררים אותה.
עם מזלג מערבבים קלות את המים עם השמרים, נזהרים שלא להכניס לתערובת יותר מידי קמח.
משהים ל10 דקות.
מוסיפים את הסוכר, המלח והשמן.
לשים כ10 דקות. בסיום הלישה הבצק צריך להיות גמיש ונח. אם צריך מוסיפים מעט מים.
מחלקים ל8 או 10 כדורים.
מרדדים כל כדור לפיתה שטוחה ומעבירים לנייר אפייה.
מורחים רוטב ומפזרים גבינה צהובה ותוספות אם רוצים.
מוציאים בזהירות את התבנית מהתנור ומעבירים אליה את הנייר אפייה שעליו הפיצות.
אופים 10 דקות או עד שמוכן.
לרוטב עגבניות
2 כפות שמן זית או רגיל
6 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני
800 גר' עגבניות מרוסקות מאיכות טובה
2 כפות רסק עגבניות
1 כף סוכר
1/2 כף בזיליקום יבש
מלח
פלפל שחור
חותכים את הבצל לארבע לא עד הסוף.
מטגנים את השום בשמן רק עד שמתחיל להעלות ריח.
מוסיפים מיד את שאר החומרים.
מרתיחים, טועמים ומתקנים תיבול.
מעבירים לאש נמוכה ומבשלים מכוסה כשעתיים.
לפני השימוש מוציאים את הבצל.
האופציה הקלה יותר לרוטב היא פשוט לקחת קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות מאיכות טובה, לתבל בתבלינים כולל אורגנו ומעט סוכר ולאדות על אש נמוכה להסמכה קלה.
אופציה נוספת היא לקחת עגבניות טריות, לרסק אותם, לתבל בתבלינים כולל אורגנו ומעט סוכר ולאדות על אש נמוכה להסמכה קלה.





 

shira1960

Active member
קציצות צמחוניות / קציצות עדשים (ספר בישול אנגלי sainsbury(

זהו מתכון שהבאתי בעבר: לקוח מספר ישן -
the sainsbury book of wholefood cooking משנת 81

מאז שהבאתי את המתכון, הכנתי אותו הרבה פעמים, גם כקציצות וגם כ"פשטידה".
אני מביאה את המתכון כלשונו וכתבתי הערות בסוף:

קציצות עדשים
============
2 כפות שמן
1 בצל קצוץ
2 מקלוני סלרי, קצוצים
2 גזר, קצוצים
250 גר' עדשים
600 מ"ל מים
1 כפית כוסברה טחונה
מלח, פלפל שחור
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
175 גר' פירורי לחם מלא
2 כפות קמח
1 ביצה
שמן לטיגון לא עמוק

לחמם 2 כפות שמן, להוסיף את הירקות עד שרך. להוסיף את העדשים, מים, תבלינים, להרתיח ולכסות ולבשל על אש נמוכה כשעה, לערבב מדי פעם

להוסיף את הפטרוזיליה ו1/3 מפירורי הלחם, לקרר.

בידיים מקומחות, לעצב לקציצות, לטבול בקמח, לטבול בביצה ואח"כ בפירורי הלחם הנותרים, ולטגן עד שקריספי ושחום.

הערות:
1. הם מציעים להגיש עם רוטוב יוגרוט (300 גר' יוגורט, 1 כף פטרוזיליה, 1 שן שום)
2. לא היה ברור לי אם זה עדשים חומות או אדומות - אני הכנתי עם אדומות, זה יוצא כמובן כמו מרק עדשים מאוד מאוד מאוד סמיך.
3. לקראת סוף הבישול, הוספתי 2 כפות של קוואקר מלא כדי שיספוג את הנוזלים.
4. לירקות בטיגון הוספתי שן שום, ושכחתי להוסיף את הפטרוזיליה, אני חושבת שצזה יצא טוב גם עם כוסברה.
5. המרקם מאוד נעים וטעים בעיני.
6.הכנתי שוב - הפעם עם דשים ירוקות. הוספתי סובין שבולת שועל לספיגת הנוזלים וגם הרבה פטרוזיליה וכוסברה טריים. טגנתי במחבת טפלון וויתרתי על הטבילה בקמח/ביצה/פירורי לחם. לדעתי - למרות שברור לי שהכוונה לעדשים ירוקות, אני חושבת שזה יותר טעים עם הכתומות אבל זה ענין של טעם.
7. אפשר לטבול את הקציצות בתערובת של פירורי לחם וקמח תירס, ולאפות. זה יוצר שכבה "קריספי"
8. כדאי מאוד להכין את הבלילה ולקרר במקרר במשך כמה שעות, או לילה.
 

shira1960

Active member
קציצות "בשר" צמחוניות ואפילו כשל"פ ללח"ק

קציצות "בשר" צמחוניות ואפילו כשל"פ ללח"ק
מהאתר jewishfood-list.comולקוח בעצם מvegetarian times
http://www.jewishfood-list.com/ /recipes/vegn/meatballsvegn01.h html
1/4 כוס גזר, קצוץ (*שמתי גזר אחד בינוני)
2 כוסות פטריות לבנות, קצוצות (שמתי סלסלה - נדמה לי 250 גר')
1/2 כוס פלפל ירוק, קצוץ (לא שמתי)
2 כפות בצל קצוץ (שמתי 1/2 בצל)
1/2 כוס סלרי קצוץ (שמתי כ 4 מקלות)
1 שן שום (השתמשתי בשום גבישי)
2 כפות שמן זית

1/2 כף פטרוזיליה יבשה (השתמשתי בפטרזיליה טרייה)
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה גדולה + 3 חלבונים (השתמשתי בביצה אחת וזהו)
1 כוס או יותר קמח מצות (השתמשתי בפירורי לחם)
מלח, לטעם
6 כוסות רוטב מרינרה

לקצוץ את הירקות במעבד מזון עד שמתקבלת מחית. לחמם את השמן על אש בינונית ולהעביר את תכולת מיכל המג'ימיקס לסיר ולהוסיף פטרוזיליה ופלפל שחור. לטגן על אש בינונית כ 7 דקות עד שמתרכך. לצנן.

לבחוש ביצה + חלבונים כ-30 שניות. להוסיף לירקות.

להוסיף לאט ותוך בחישה את קמח המצה עד שמתקבלת תערובת יציבה. בינתיים לחמם את הרוטב. ליצור קציצות בידיים רטובות ולהעביר לרוטב, לבשל על אש נמוכה כ 30 דקות. ניתן לאפות בתנור כ 40 דקות ולהגיש כמו בורגר

הערות של שירה
: *בישלתי חלק ברוטב עגבניות מוכן מצנצנת של ברילה חלק בישלתי ברוטב לימון וחלק אפיתי. הכל יצא אחלה.
*את פירורי הלחם הוספתי לאחר גמר טיגון העיסה ואז קיררתי את הכל.
 

fields5

New member
אני צמודה למסורת, מפסקת קוסקוס עם סלט ושארית חמין שבת וחללם

לאחרי הצום. הכנתי לי מלבי בלי הרוטב האדום כי נגמר כי עדיף על ביסקוטו שהייתי מחסלת לבד......
מלאכת גילגול הסולת לפתיתים תחל בע"ה בל"נ במוצ"ש או ראשון בבוקר.
הנה תמונות להמחשה מאשתקד





 

חוטהשני

New member
דג בסגנן גיווץ'
http://seferm.blogspot.co.il/2015/07/blog-post_22.html



אני אוהבת מאד דגים – במיוחד את המתכון הזה J
לא יודעת למה זה קרה – אבל אצלנו זה נחשב ל"דג ששרה אוהבת", אני לא יודעת למה זה ככה באמת... כי לרוב ילדים לא ממש אוהבים ירקות – אבל מצד שני יש בו גם תפוחי אדמה וגם אפונה, אז יכול להיות שבגלל השילוב הזה אהבתי אותו.
מה שהפתיע אותי היה לגלות שגם הבת שלי אוהבת את הדג הזה..
האמת שהיו תקופות שכאשר רציתי להכין דג – בכלל לא חשבתי על המתכון הזה – אבל בסוף גיליתי שזה באמת מתכון מנצח...
המתכון הוא בעצם ארוחה שלמה במנה – כי יש בו את כל המרכיבים – גם חלבון, גם ירקות וגם פחמימות...

שבוע שעבר הכנתי את הדג גם במטרה לאכול אותו גם במהלך השבוע הזה..



דג בסגנון גיווץ'
החומרים
פילה דג
1-2 בצל פרוס לעיגולים / טבעות
2 גזרים פרוסים לעיגולים
1-2 תפוחי אדמה פרוס לעיגולים
1-2 קישואים חתוכים לקוביות
1 חצילים חתוכים לקוביות
אפונה
1-2 עגבניות פרוסות לעיגולים

רוטב- רסק עגבניות + יין + תבלינים (מלח + פלפל אנגלי טחון + פפריקה)

אופן ההכנה:
* לוקחים פילה דג (לרוב אני מכינה אותו עם דג הנסיכה) ושמים אותו במיץ לימון (שיספוג את הטעם) ומלח לחצי שעה ויותר.
* בתבנית מניחים את הבצל, מעל הגזר, תפוחי האדמה, החצילים והקישואים.
* מניחים את פרוסות הדגים מעל הירקות, מעל את האפונה ומעל הכל שמים את העגבניות.
*מכניסים לתנור בחום בינוני-גבוה, למשך כשעה (תלוי בסוג הדג... אם מכינים את הדג מסול אפשר 20 דק'-חצי שעה)
* בינתיים מכינים את הרוטב: לרסק העגבניות מוסיפים את היין, מלח ופלפל ותבלינים לפי הטעם (אני לרוב שמה את התבלינים שהצגתי למעלה – אבל כל אחד יכול לתבל כראות עיניו..)
* מוציאים את הדג ומעל שופכים את הרוטב (אם יש צורך והדג נראה יבש מוסיפים לרוטב קצת מים חמים..)
* מכניסים לתנור לעוד כ20 דק'-חצי שעה. עד שהוא נראה מוכן.

בתיאבון
הערות:
* הזמנים כמובן יכולים להשתנות – כל אחד והתנור שלו...
* בנושא הכנת הדג אני קבוע שמה את הדג לפני הבישול/אפייה בלימון ובמלח. (נדמה לי שזה עוזר בהוצאת 'ריח' הדגים הדומיננטי...)
* אפשר להכין את המתכון גם עם דגים שהם לא פילטים (כמו הליבוט) - במקור הבנתי שהיו מכינים את המתכון הזה עם קרפיונים - אני אישית (למרות שאני לפעמים כן נהנית מקרפיון) מעדיפה להכין את המתכון מדג מפולט...
* יש פעמים שמחוסר זמן אני שמה את הרוטב כבר על ההתחלה – אבל אני כן אוהבת את ההפרדה (שאת הרוטב שמים רק אחרי שהדג מתבשל.)
* לא זה לא טעות, בהתחלה אני לא מוסיפה מים – כי הרי הירקות מפרישים מים במהלך הבישול/אפייה.
* ברוטב אני לא שמה שמן, אבל אם זה חסר למשהו הוא כמובן יכול להוסיף...
 
למעלה