שרשור מיחזור

מאקי

New member
שרשור מיחזור

כמה פעמים קורה שנשאר אוכל המון ואף אחד לא יאכל אותו בצורתו??
 

מאקי

New member
ממולאים ממיחזור

נשאר לי ריזטו בכמויות ורוטב בולונז גם הרתחתי כמה פלפלים צהובים מילאתי אותם בתערובת שהוספתי לה ביצה הרתחתי בסיר רסק עגבניות עם חרדל מים וסוכר ושמתי בסיר ישלי ממולאים מדהימים בצבע ובטעם במקום להזביל ריזוטו שאיש כבר לא רוצה ורוטב בולונז שיצא להם
 

clcl

New member
עוגת שוקולד או או כל עוגה יבשה אחרת

הופכת תמיד לכדורי שוקולד כאשר לאחר פירור העוגה אני מוסיפה לזה ביסקוויטים מרוסקים גס, צימוקים אותם השרתי ביין אדום, קקאו, שוקולד מרוסק ואגוזים קצוצים דק. מערבבת את הכל, מכינה כדורים, מניחה אותם על מגש, מכניסה להקפאה ולאחר שקפאו מוציאה מעבירה לשקית וחזרה למקפיא.
 

clcl

New member
יש ספר שנקרא "אוכל לא זורקים"

מומלץ למבשלים/ות הצעירים/ות וגם לותיקים/ות כשנגמרים הרעיונות. ספר חביב . . . ולא יקר . . . שיהיה!!! ולפני שבועיים לאחר אירוח נשאר לי אנטיפסטי טעים שכלל פרוסות חצילים, קישואים, פלפלים אדומים וצהובים, בצל אדום ובטטה. הכנתי פשטידה - על בסיס וכיסוי בצק עלים . . . הוספתי בין השכבות גבינת קשקאוול מגוררת . . . ואת הכיסוי העליון חרצתי ואת הרצועות לא כולל הדפנות מרחתי בביצה (לא על הקצוות כדי למנוע סגירתן) ועל הביצה פיזרתי קצח. המנה היתה טעימה הן חמה והן פושרת.
 
../images/Emo127.gif אני מאד מתלהבת מעצמי כשאני

מצליחה למחזר אוכל. אני חושבת שזה חינוך נכון וחשיבה בריאה
 

clcl

New member
אני מעולם לא זרקתי מוצרי גבינה שפג

תוקפם . . . גם אם עבר הרבה זמן . . . כל מוצר הפך למרכיב באפייה . . . שהריי ידוע שהחלב עובר תהליך החמצה בחימום . . . גם שהוא טרי . . . אז זה ממש חישוב אקונומי נכון. לפני שנים, נשארו לי מעדנים בטעם תות וכן . . . פג תוקפם אז הכנתי בצק ובמקום אשל הוספתי מעדן תות לבצק . . . ממנו הכנתי עוגיות שושנים במלית קצף . . . ומה אומר לכם/ן . . . התוצאה היתה כל-כך טובה ומאז כשאני מכינה עוגיות שושנים אני ת מ י ד מוסיפה מעדן תות . . . זה נתן טעם נפלא לבצק.
 

מאקי

New member
שניצל מאתמול

הילדים לא יואכלו אז.. מקלפת מציפוי חותכת למרובעים ומוסיפה לסלט חסה או ביבי מקדונלד הוציאו עכשיומשהו כזה
 

clcl

New member
תפוחי אדמה מאודים הופכים לבצק

לניוקי . . . או כפי שקוראים להם אצלנו הפולנים פלושקי או קלוסקי . . . אותם לאחר הכנה ניתן לחלק למנות ולהקפיא . . . ואז תמיד יש (ותמיד יש לי במקפיא ניוקי . . .). כבר קרה לי גם שהיה לי פירה עם בצל מטוגן שגם ממנו הכנתי בצק לניוקי . . . ומה אומר לכם זה היה פשוט מוצלח (למרות שהיססתי בעת ההכנה).
 

מאקי

New member
ירקות מהמרק עוף שאין סיכוי שמישהו י

יסכים לאכול פה נטחנים עם קצת מרק ומשמשים לרביכות קציצות לביבות לפשטידות לתבשילים בכלל שומרת במקפיא ואם אני ממש משקיעה מקפיאה בתבנית קרם ומוציאה לשקית
 

clcl

New member
מירקות מרק העוף (גזר, סלרי) אני

מכינה מרק ירקות . . ולעיתים אני אף מכניסה למרק העוף גם קישואים שלמים מתוך כוונה מראש להכין מרק ירקות . . . אז אני שולה את הירקות, חותכת אותם לקוביות קטנות, משתמשת בציר העוף כמובן . . . ובכל פעם שאני מכינה זאת שואל אותי בן-זוגי מתי הספקת להכין את המרק . . . גברים, לא מבינים כלום
 

adidushim

New member
יפה מאקי וחבל שראיתי רק עכשיו

כי היום הכנתי ציר ירקות והשתמשתי רק בנוזלים. לא ידעתי מה לעשות אם הירקות המבושלים,אז הזבלתי ...
 
חמי השבת ניסה

למחזר את המתכון שאמו היתה מכינה לפני הרבה שנים אך ללא הצלחה היתי שמחה לקבל את המתכון (הילד שלי קרא לזה ניוקי) אני אשמח לקבל את המתכון תודה מראש
 

מאקי

New member
באותו אופו שכרגיל

אבל זה מקצר זמן לירידת המים ומשך הטיגון ויוצאות עדינות יותר ואני בכלל לא מטגנת אלא אופה בתבנית שקעים אז גם בלי שמן גם בלי סרחון וטינופת על המטבח גם יום לפני ורק לחמם ויפה על גבול המושלם אמרתי??
 
למעלה