שרשור מרקים בשריים :

מליאל

New member
סליחה אני מקווה שהפעם זה ילך....מרק בשר תימני

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1192000
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק ארטישוק ירושלמי בחלב קוקוס וקציצות

מצרכים לקציצות: 0.5 קג` בשר טחון 1 בצל קצוץ דק 1 תפוח אדמה מגורד וסחוט מלח פלפל שחור קמצוץ אגוז מוסקט 1 כפית כמון חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוץ דק 1 שקית אבקת קניידלאך של "קנור" 2 ביצים מצרכים למרק: 1 קג` ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לעיגולים 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות 1 בצל גדול חתוך לרצועות 10 פרחי ברוקולי קפוא ומופשר 5 שיני שום קצוצות 1 פחית חלב קוקוס 1 כפית ג`ינג`ר קצוץ חצי כפית שמן שומשום 2 כפות אבקת מרק עוף מלח פלפל שחור טחון חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה רצועות קבנוס (לא חובה) ההכנה: לערבב את כל מצרכי הקציצות, להשהות כחצי שעה במקרר, ליצור קציצות עגולות קטנות. מכניסים את כל הירקות לסיר גדול עם כ-4 ליטר מים רותחים, מוסיפים את התבלינים ומבשלים מכוסה כ-45 דקות עד לריכוך הירקות. מוציאים כחצי מכמות הארטישוק (רק אם רוצים ) לצלוחית בצד, טוחנים עם בלנדר מוט את תכולת המרק, מוסיפים חלב קוקוס, שמן שומשום, את הירקות שהוצאו לצלוחית וקבנוס, מביאים לרתיחה ומוסיפים את הקציצות, מבשלים על אש קטנה עוד חצי שעה ומגישים. אפשר להוסיף אורז לבן לצלחת המרק וכוסברה קצוצה.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק עוף ירקות וקניידלאך

מרק עוף ירקות וקניידלאך BIGJACK מצרכים למרק: 2-3 גרונות או כנפי עוף 2 קישואים פרוסים 3 גבעולי סלרי אמריקאי פרוסים 1 תפוח אדמה חתוך קוביות קטנות 1 שורש פטרוזילייה חתוך קוביות 1 שורש סלרי חתוך קוביות 3 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות 1 בצל גדול חתוך לרצועות צרור עשבי תיבול: פטרוזיליה, שמיר ועלי סלרי מעט שמיר קצוץ 2 שיני שום כתושות (אפשר להשתמש בשקית סנפרוסט של ירקות למרק ולהוסיף רק בצל) מלח פלפל שחור 5-6 אבקת מרק עוף בשרית מצרכים לקניידלאך: 2 שקיות אבקת קניידלאך של תלמה 4 ביצים ההכנה: שמים את כל מצרכי המרק בסיר גדול מלא מים, מרתיחים, מבשלים שעה על אש בינונית, טועמים ומתקנים תיבול מעבבים את אבקת הקניידלאך עם הביצים ונותנים לה להתאחד 10 דקות, יוצרים קניידלאך עם מכשיר להכנת פלאפל, ומכניסים את הכדורים ישר לסיר המרק, ממשיכים לבשל שעה נוספת, כל 20 דקות הופכים בזהירות את הקניידלאך עם כף עץ. מוציאים את צרור עשבי התיבול ומגישים. הטעם של הקניידלאך משתפר פלאים כשהם מתבשלים בתוך המרק.
 

מליאל

New member
מתה על המרק הזה....

אומנם הוא נראה מרק של חולים אבל הוא טעים אש....גם אנחנו אוכלים מרק בסגנון ואין כמו מרק כזה עם קניידלאך.אני אישית אוהבת את הקניידלאך קצת קשים....
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק עוף תימני של אלונה

מרק תימני משודרג al55 מרק זה אני מכינה ליום שישי בצהריים אותו אנו אוכלים עם חילבה ופיתות. טעים מאוד . החומרים 3 כרעי עוף מפורקים 2 כפות חוייג' למרק מלח לפי הטעם בצל גדול חתוך לשניים 1 גזר חתוך 2 קישואים-לא חובה 2 תפוח אדמה 2 כפות שמן קנולה או אחר בסיר גדול לשים שמן וחוייג' ואת שאר החומרים לאדות על אש בינונית עד שכל הירקות והעוף יצהיבו. להפוך מידי פעם. להוסיף מים עד לכיסוי העוף. להוסיף 1 עגבניה גדולה ואדומה חתוכה לארבע לבשל כשעה להוסיף מים אם צריך. להוסיף חצי חבילה קוזברה קצוצה 2 שיני שום מעוכות 2 כפות מרק עוף להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות. בתיאבון. מקור המתכון: al55
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק רגל תימני

מצרכים: 6-8 עצמות רגל עם מח ובשר מסביב חב' קטנה גידים ראש שום קלוף וקצוץ גס 2 בצל גדול קצוץ גס 300-500 גר' שעועית לבנה קטנה מושרית לילה לפני 2-4 כפות חוואייג' למרק (רצוי טרי מחנות תבלינים) קמצוץ הל טחון מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם 2-3 פלפלוני צ'ילי יבשים (לאוהבי החריף) ההכנה: בסיר גדול מרתיחים את העצמות והגידים כרבע שעה, מסירים את הקצף, מוסיפים את שאר המצרכים,ממלאים במים רותחים עד קצה הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה 3-4 שעות לפחות (עד לריכוך הגידים). אני מעדיף לאחר הרתיחה להכניס את הסיר לתנור לכל הלילה על 100 מעלות, יוצא הרבה יותר טעים ורך.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק שעועית בניחוח טריפוליטאי

במקור שלי המרק הוא ללא בשר אבל ניתן להוסיף בשר או רגל בשלב טיגון הבצל והי טעים זה להוסיף קציצות מטוגנות לשעה האחרונה של הבישול. תכינו את החלות
מרק שעועית בניחוח טריפוליטאי אז ביקשו ממני בפורום מתכון למרק שעועית והאמת שהכנתי כבר כמה פעמים מרקים כאלו, אבל משום מה לא רשמתי אף פעם את המתכון. בדרך כלל השעועית במרקים אצלי מתלווה לבשר או רגל או שאר חלקים טעימים. אבל אם ביקשו אז אני אסרב? בטוח שלא. נכנסתי כרגיל למטבח לבישולי יום השישי שלי והתחלתי עם מרק השעועית, גם בספרים לא מצאתי שום מתכון שממנו אמשיך ואאלתר אז התחלתי מההתחלה ובישלתי לפי המתכונת הרגילה והתבלינים ששולטים במטבח הטריפוליטאי. והתוצאות כמובן לא מאכזבות. מצרכים: 0.5 קג' שעועית לבנה אחרי השרייה של לילה במים וסינון 2-3 בצלים קצוצים דק 6 שיני שום קצוצות 300 גר' רסק עגבניות ( 3 קופסאות קטנות) 300 גר' עגבניות מגורדות (אני משתמש ב"טומטו מקס" של "טל" ) 50 גר' שומן כבש קצוץ דק (לא חובה אבל מוסיף המון טעם) 2 כפות קמח לבן 1 כף סוכר 1 כף פלפלצ'ומה או פפריקה חריפה 3 כפות כמון טחון 1 כף פלפל שחור טחון 2 כפות קינמון מלח 4-5 ליטר מים רותחים מעט שמן זית ההכנה: מטגנים את הבצל עד לשקיפות בשמן זית, מוסיפים שום, שומן כבש ופלפלצ'ומה ומערבבים דקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים טוב שלא ידבק, מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגורדות ותבלינים, מערבבים עד לביעבוע של הרוטב ומוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות על אש קטנה, מכאן אפשר שתי אפשרויות: אני מעדיף לטחון את הרוטב בבלנדר מוט ואז להוסיף שעועית, או שאפשר ישר להוסיף את השעועית. מביאים את המרק לרתיחה, מבשלים מכוסה כ-2-3 שעות עד שהשעועית רכה, רצוי באמצע הבישול לטעום ולתקן תיבול. אם רוצים מרק ממש סמיך אז מוציאים חצי מכמות השעועית בעזרת כף מחוררת, טוחנים את תכולת הסיר בבלנדר מוט ואז מחזירים לסיר את השעועית. מי שאוהב יכול להוסיף כוסברה קצוצה לבישול, וגם מעט בהגשה.
 
מרק דגים טעים

החומרים: 2 ק"ג דגים {רצוי מסוגים שונים} חתוכים לפרוסות כולל הראשים. 2 בצלים קצוצים 10 כוסות מים רותחים 1/2 כוס שמן זית 2 כפות רסק עגבניות 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות 1 פלפל חריף, קצוץ דק 8 שיני שום קצוצות 1 מיץ מלימון סחוט טרי 1 לימון לא מקולף, שטוף ומנוקה וחתוך לקוביות 5 גרגרי פלפל אנגלי 5 עלי דפנה מלח ופלפל פפריקה אדומה מתוקה וחריפה. מעט כוסברה, פטרוזילה ושמיר קצוץ. להגשה: כוסברה קצוצה. אופן ההכנה: בסיר גדול מטגנים את חלקי הדגים בשמן זית , מוסיפים את הבצל והשום, למשך כ-5 דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, הפלפלים, הלימון ומיץ הלימון ועשבי התיבול ומבשלים למשך 10 דקות. מוסיפים את המים, טועמים ומתקנים תיבול ומביאים לרתיחה. מבשלים למשך כשעתיים על אש קטנה. מגישים עם כוסברה טרייה. בתיאבון..!
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק עדשים עשיר

אמנם לא בשרי אבל מרק מעולה ומומלץ מרק סמיך, טעים ומשביע מצרכים: 0.5 קג` עדשים ירוקים מושרים כשעתיים 1 בצל גדול קצוץ 3-4 שיני שום קצוצות 3 גזר חתוך ל`גפרורים` 3-4 גבעולי סלרי אמריקאי(לא שורש) קצוץ לקוביות רבע כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה מלח 1 כף אבקת מרק עוף פלפל שחור טחון 2-4 כפות כמון טחון (רצוי טרי) שמן זית 2 כפות מחמאה כ-2 ליטר מים רותחים ההכנה: מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים בצל ומאדים לשקיפות. מוסיפים שום ומחמאה ומערבבים. מוסיפים עדשים, סלרי וכוסברה. מערבבים ומוסיפים כ-2 ליטר מים רותחים, מלח, פלפל שחור, אבקת מרק וכמון. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. אני בשלב הזה אוהב לטחון חלקית את המרק בעזרת בלנדר מוט זה נותן מרקם יותר סמיך, אבל זה לא חובה. מבשלים עוד כחצי שעה עד שהעדשים רכים. בהגשה אני מפזר בקערית מעל המרק מעט סלרי וכוסברה - פטרוזיליה קצוצים. אפשר להוסיף בצלחת ההגשה גבינה צהובה מגורדת או מעט שמנת לבישול
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifמרק תירס מוקרם

עוד מרק ללא בשר אבל חבל לי שתפספסו אותו כי הוא מרק פשוט מעולה וקל להכנה מרק תירס מוקרם מהספר ארוחה לבנה של תנובה מצרכים: 2 בצל קצוץ דק 3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים (ללא העלים) 2 גזר מגורד גס 4 כוסות תירס קפוא או מקופסת שימורים 4 שיני שום קצוצות 80 גר' חמאה 2 כפות קמח 1 גביע קרם פרש או שמנת לבישול 1 גביע שמנת מתוקה מלח פלפל שחור טחון קורט אגוז מוסקט טחון 6 כוסות מרק עוף צח או 6 כוסות מים עם 3 כפות אבקת מרק עוף לקישוט: עירית קצוצה דק גבינת פרמז'אן מגורדת או גבינת פרומעז חתוכה לקוביות ההכנה: מחממים את החמאה בסיר, מוסיפים את הירקות עם 3 כוסות מהתירס, מערבבים ומאדים בסיר מכוסה 15 דקות, מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים את המרק, מערבבים היטב ומבשלים מכוסה 45 דקות. טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט או במעבד מזון, מוסיפים שמנת מתוקה, קרם פרש ואת הכוס הרביעית של התירס. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומכבים את האש. מגישים עם גבינה ועירית אני אוהב להגיש עם פרוסות באגט מרוחות בשמן זית עם שום כתוש, מעליהן פרוסה דקה גבינת פרומעז, שהושחמו בגריל התנור. בגריל התנור
 

bigjack

New member
מרק בשר תימני של מליאל

מרק בשר תימני אין יותר מתאים ממרק בשר חם מתובל היטב ומעלה ניחוחות של אוכל ביתי עכשיו שגשם בחוץ אז ככה, מרק שמחמם את הלב והקיבה, פשוט וקל והכי חשוב טעים טעים טעים..... המרכיבים: ל-5 סועדים 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (כתף או כל חלק אחר שאוהבים) 1 בצל גדול 4 שיני שום כ-2 ליטר מים 2 כפות חוויאג` תימני למרק 1 כף כמון 1 כפית פפריקה חריפה קורט פלפל שחור 1 כף מלח 2 כפות אבקת מרק עוף/בשר 2 כפות רסק עגבניות 5 תפוחי אדמה. אופן ההכנה: - לקצוץ בצל ושום ולטגן אותם עד שיזהיבו. - להוסיף את קוביות הבשר לטגן קלות - להוסיף את התבלינים את המים הרותחים והרסק. - לבשל כשעה וחצי על אש לא גבוהה . - לחתוך את תפ"א לקוביות גדולות ולהוסיף לעוד כחצי שעה. הצעת הגשה: לאכול עם חילבה ולחוח(פיתה תימנית) ובתיאבון
 

מליאל

New member
להלן המתכון: מרק בשר תימני

המרכיבים: ל-5 סועדים 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות (כתף או כל חלק אחר שאוהבים) 1 בצל גדול 4 שיני שום כ-2 ליטר מים 2 כפות חוויאג` תימני למרק 1 כף כמון 1 כפית פפריקה חריפה קורט פלפל שחור 1 כף מלח 2 כפות אבקת מרק עוף/בשר 2 כפות רסק עגבניות 5 תפוחי אדמה. אופן ההכנה: - לקצוץ בצל ושום ולטגן אותם עד שיזהיבו. - להוסיף את קוביות הבשר לטגן קלות - להוסיף את התבלינים את המים הרותחים והרסק. - לבשל כשעה וחצי על אש לא גבוהה . - לחתוך את תפ"א לקוביות גדולות ולהוסיף לעוד כחצי שעה. הצעת הגשה: לאכול עם חילבה ולחוח(פיתה תימנית) ובתיאבון
 

pirge

New member
מרק גולש נוסטלגי בטעם של עוד

מרק גולש וירקות בתוספת שעועית וגריסים מקור:פירגה המרק מכיל שפע ירקות ובשר גולש. הכל חתוך לקוביות קטנות. הסבלנות משתלמת. יום לפני הכנת המרק משרים בהרבה מים בסיר של המרק (סיר גדול) 4\1 כוס שעועית לבנה ו-4\1 כוס גריסי פנינה. למחרת מסננים ושוטפים. מכניסים לסיר כף אחת שמן וגם: 300 גרם בשר לגולש חתוך לקוביות קטנות, שעועית וגריסים – ערבוב מהיר כדקה. וממלאים חצי סיר בירקות מכל הסוגים: 2 בצלים,גזרים, קישואים,כרובית,כרוב,תפוחי אדמה,שורשי ירקות ירק טרי: סלרי,פטרוזיליה,שמיר. מוסיפים מים מלוא הסיר. מתבלים במעט מלח והרבה פלפל שחור. לא שמה הרבה מלח,כי בסוף אני מתבלת באבקת מרק עוף. מרתיחים ומנמיכים את הלהבה להכי הכי קטנה שוכחים מהמרק ל-3 או 4 שעות . הסיר מכוסה. בסוף בסוף לפני שסוגרים את הלהבה מוסיפים 2 כפות גדושות מרק עוף. טועמים ומשפרים טעם. את הקישואים חותכים לאורך בצורת צלב ואחר כך לריבועים את תפוחי האדמה חותכים לפרוסות עבות ואחר כך לריבועים. תהנו
 

מליאל

New member
בהחלט טעם של עוד...

נשמע טעים ירקות עם שעועית ובשר סוף העולם...גם נראה יאמי יאמי.
 

pirge

New member
מרק ירקות עם ורניקס

מרק ירקות ועוף עם ורינקס תפוחי אדמה מאת:פירגה צלחת מהבילה של מרק ירקות עם עוף וורוניקס מחזירים אותנו רחוק לעבר הילדות. בתוך סיר גדול שמים: צרור פטרוזיליה עם שורש עלי סלרי שורש סלרי בצל קצוץ 3 קישואים קוביות 4 גזרים - קוביות חתיכה דלעת קוביות 4 תפוחי אדמה בקוביות 3 בטטות -לרבעים לצבע אדום---קופסה רסק עגבניות קטנה – אפשר להכין בלי רסק ובלי הסוכר מלח/מרק עוף ופלפל לטעם – אני לא שמה תיבול אחר-שאלה של טעם סוכר בערך כפית או יותר לטעם. עוף: חלקי עוף טעים ומומלץ עם גרונות בשרניים או גבים קולפים וחותכים את הירקות - ירקות שורש אפשר לזרוק אם לא אוהבים-אבל הטעם נשאר במרק מוסיפים רסק עגבניות מתבלים במלח ופלפל ומעט סוכר ומבשלים עד שהירקות רכים טועמים ומשפרים טעם. ורניקס: שמים בקערה: 3 כוסות קמח רגיל כוס מים חמים ביצה מלח לטעם מלית: "פירה" תפוחי אדמה מתובלים במלח ופלפל- אפשר להוסיף בצל מטוגן לשים בקערה את הקמח וליצור גומה להוסיף ביצה ומלח ותוך כדי ערבוב להוסיף מים חמים ללוש לבצק חלק ואחיד ונוח ללישה מקמחים משטח עבודה מרדדים בעזרת מערוך מקומח לעלה דק חותכים ריבועים או עיגולים שמים במרכז מלית מקפלים ומהדקים היטב שלא יפתחו בבישול מבשלים במים רותחים עד שצפים. מסננים תהנו
 

אחשל

New member
מרק עוף עשיר(בלי אבקות../images/Emo70.gif)

לפני כמה שנים קיבלנו החלטה - להימנע משימוש באבקות מרק למינהן. אנחנו משתמשים רק בתבלינים לפי הצורך, והכל מבושל מחומרים טריים וזמינים. חומרים: 1-1.5 ק"ג כנפיים (אפשר להחליף במה שנקרא "גב עוף", או גרונות) מנוקות מנוצות ושאריות 0.5 ק"ג בשר בקר - צלע/אסאדו או אוסובוקו שורשים - פטרוזיליה וסלרי, קלופים וחתוכים גס 2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים (3-4 ס"מ) 2-3 קישואים חתוכים לפרוסות עבות (לא חובה) 2-3 תפ"א בינוניים חתוכים לקוביות גדולות (לא חובה) בצל בינוני, קלוף וחצוי 1-2 כרישות מנוקות וחתוכות לקטעים (לא חובה) 5-6 "כדורי" פלפל אנגלי 1-2 עלי דפנה 10-15 גרגרי פלפל שחור מלח כ-3 ליטר מים הכנה: מכניסים את חלקי העוף לסיר של 5-6 ליטר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את נתח הבקר ומבשלים כמה דקות ברתיחה עדינה. מנקים את כל הקצף וה"לכלוך" שצפים במים. מוסיפים את השורשים, הגזרים, הבצל והכרישה ואת התבלינים (לא את המלח!). מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי. ממליחים ומתקנים תיבול, לפי הטעם. מוסיפים את הקישואים ותפ"א וממשיכים בבישול כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים. מניחים למרק להצטנן מעט. מוציאים מהסיר את כל המוצקים - אני מפריד בין הבשרים לירקות, ושומר בכלים נפרדים. מסננים את המרק - אני משתמש בחיתול בד על מסננת, כדי לקבל מרק צח. בהגשה כל אחד מוסיף לפי טעמו מהירקות או הבשר, וכמובן - אטריות דקיקות. גיוונים:
אפשר להוסיף לבשר קורקבני עוף מנוקים וחתוכים, גרון הודו או כל חלק בשרי אחר לטעמכם
מדי פעם אני מוסיף למרק לפני הסינון כף חוויאג' (ביתי, חמותי מכינה לבד
) ומבשל עוד כרבע שעה. בתאבון
 

Rissima

New member
מרק גולאש -סלרי../images/Emo183.gif

מרק גולאש סלרי לטגן במעט שמן בצל קצוץ גס להוסיף קוביות בשר לטגן ל"סגור" את הבשר להוסיף מעט מים מלח פלפל שחור פפריקה אבקת ריל עוף ואבקת מרק בשר לבשל (בלי הרבה נוזלים כשעה להוסיף מים למרק ומעט מיץ לימון רסק עגבניות וראש סלרי עלים (גבעולים + עלים) קצוצים במעבד מזון דק לבשל עוד + קובות תפוחי אדמה קטנים לבדוק תיבול המרק טעים יותר יום לאחר הבישול
 
למעלה