מרק עוף עשיר(בלי אבקות../images/Emo70.gif)
לפני כמה שנים קיבלנו החלטה - להימנע משימוש באבקות מרק למינהן. אנחנו משתמשים רק בתבלינים לפי הצורך, והכל מבושל מחומרים טריים וזמינים.
חומרים: 1-1.5 ק"ג כנפיים (אפשר להחליף במה שנקרא "גב עוף", או גרונות) מנוקות מנוצות ושאריות 0.5 ק"ג בשר בקר - צלע/אסאדו או אוסובוקו שורשים - פטרוזיליה וסלרי, קלופים וחתוכים גס 2-3 גזרים קלופים וחתוכים לקטעים (3-4 ס"מ) 2-3 קישואים חתוכים לפרוסות עבות (לא חובה) 2-3 תפ"א בינוניים חתוכים לקוביות גדולות (לא חובה) בצל בינוני, קלוף וחצוי 1-2 כרישות מנוקות וחתוכות לקטעים (לא חובה) 5-6 "כדורי" פלפל אנגלי 1-2 עלי דפנה 10-15 גרגרי פלפל שחור מלח כ-3 ליטר מים
הכנה: מכניסים את חלקי העוף לסיר של 5-6 ליטר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכניסים פנימה את נתח הבקר ומבשלים כמה דקות ברתיחה עדינה. מנקים את כל הקצף וה"לכלוך" שצפים במים. מוסיפים את השורשים, הגזרים, הבצל והכרישה ואת התבלינים (לא את המלח!). מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעה וחצי. ממליחים ומתקנים תיבול, לפי הטעם. מוסיפים את הקישואים ותפ"א וממשיכים בבישול כחצי שעה, עד שכל הירקות רכים. מניחים למרק להצטנן מעט. מוציאים מהסיר את כל המוצקים - אני מפריד בין הבשרים לירקות, ושומר בכלים נפרדים. מסננים את המרק - אני משתמש בחיתול בד על מסננת, כדי לקבל מרק צח. בהגשה כל אחד מוסיף לפי טעמו מהירקות או הבשר, וכמובן - אטריות דקיקות. גיוונים:
אפשר להוסיף לבשר קורקבני עוף מנוקים וחתוכים, גרון הודו או כל חלק בשרי אחר לטעמכם
מדי פעם אני מוסיף למרק לפני הסינון כף חוויאג' (ביתי, חמותי מכינה לבד
) ומבשל עוד כרבע שעה. בתאבון