סלט מטבוחה מרוקאי נפלא
המצרכים: 1 ק"ג עגבניות בשלות ,קלופות וחתוכות לקוביות. 3-4 ראשי שום קלופים וחתוכים לקוביות קטנות. 6-7 פלפלים אדומים או גמבות צלוים או מטוגנים,מקולפים ונקיים מגרעינים חתוכים לקוביות קטנות 3-4 פלפלים חריפים צלויים או מטוגנים מקולפים,ונקיים מגרעינים.{ניתן יותר או פחות , לפי הטעם.} חתוכים לקוביות קטנות. 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור פפריקה חריפה לפי הטעם 1/2 כפית סוכר 1/4-1/2 כוס שמן סויה 1/2 כוס שמן סויה מעורבב עם 1 כף פפריקת שמן מרוקאית כמובן שאח"כ יש לתקן טעמים ותיבול. שמים שמן בסיר,{ רצוי טפלון} מוסיפים עגבניות,שום, קוביות גמבות,קוביות פלפלים חריפים, ותבלינים,{ פרט לשמן הפפריקה} מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב מדי כל 15 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים. התהליך נמשך כשעתיים ולפעמים יותר. מדי פעם יש להוסיף מעט שמן פפריקה שערבבנו קודם הכוס , ולא לשכוח להקפיד לערבב מדי רבע שעה . מרקם המטבוחה המוכנה צריך להיות כמרקם של ריבה . להזהר לא לשרוף את המטבוחה, ולא לבשלה על אש גבוהה כי יש בה שום והוא נוטה להשרף ולהפוך למריר בן רגע, ולכן ההמלצה היא לבשלה על הלהבה הקטנה ביותר ולהנמיכה לגמרי. ניתן להשתמש בעגבניות מקולפות מקופסה, זה פחות טעים בעיני, אבל ברמת העיקרון זה אפשרי. אני נוהגת לקנות בשוק עגבניות אדומות , לחתוך איקס על פניהן, להכניסן למים רותחים, ואז בקלות הן מתקלפות. לפני החיתוך לקוביות אני מקווצ`צת אותן בידיי כך שמרבית המיץ ייצא מהן וכתוצאה מכך נותר לי רק הבשר של העגבניה , דבר שמוריד מאחוזי הנוזלים במטבוחה ומקצר מזמן הבישול. מי שאוהב יותר שום... ...שיוסיף. המטבוחה "נוהגת" לבלוע את השמן ולכן יש להטמיע טיפין -טיפין את השמן תוך כדי ערבוב בתבשיל, על מנת שהוא לא יצוף אלא יבלע. השמן משפר את הטעם של המטבוחה ולא פוגם בה. לא מומלץ להגזים בכמות וכל אחד לפי טעמו יכול להפחית או להוסיף, תלוי כמובן בכמות המצרכים ההתחלתית. לא לשכוח לטעום ולשפר טעמים!!!!!!!!!!