קוקטיל ים ברוטב שמנת
100 גרם חמאה 2 כפות קמח חצי ליטר חלב, מלח פלפל לבן, שמיר חופן קצוץ, שום כתוש, חצי ק`ג שרימפס קלופים ומבושלים במים בלבד , חצי ק`ג קלמארי מבושל במים ובירה בלבד, לא לשכוח את פקק השעם בהרתחה , הדבר הזה מרכך את הקלמארי בזמן אפס יחסית, את הקלמארי יש לחתוך לפסים לפני ההרתחה . דג דניס מטוגן וחתוך לקוביות . אופן ההכנה · להמיס את החמאה באש נמוכה ביותר , לא לתת לעסק לרתוח . · להכניס את הקמח , תוך כדי ערבוב תמידי , לשתי דקות עד שהרוטב נעשה חלק לבן וללא גבשושיות כשהעסק מגיע לרתיחה ונעשה סמיך יותר יש להוסיף עוד חלב עד קבלת הרוטב הרצוי . · להוסיף את השום , שמיר , מלח ופלפל לבן, לבחוש היטב כדקה בלבד . · להוסיף את הקלמארי שרימפס והדניס החתוך לבחוש בזהירות שלא לפורר את הדניס והשרימפס ולהגיש. · חשוב ביותר לא להרתיח את התערובת, כדי לא לשרוף את החמאה , ולצבוע אותה בחום , ולא לאבד את השום והשמיר בבישול . בתיאבון .
100 גרם חמאה 2 כפות קמח חצי ליטר חלב, מלח פלפל לבן, שמיר חופן קצוץ, שום כתוש, חצי ק`ג שרימפס קלופים ומבושלים במים בלבד , חצי ק`ג קלמארי מבושל במים ובירה בלבד, לא לשכוח את פקק השעם בהרתחה , הדבר הזה מרכך את הקלמארי בזמן אפס יחסית, את הקלמארי יש לחתוך לפסים לפני ההרתחה . דג דניס מטוגן וחתוך לקוביות . אופן ההכנה · להמיס את החמאה באש נמוכה ביותר , לא לתת לעסק לרתוח . · להכניס את הקמח , תוך כדי ערבוב תמידי , לשתי דקות עד שהרוטב נעשה חלק לבן וללא גבשושיות כשהעסק מגיע לרתיחה ונעשה סמיך יותר יש להוסיף עוד חלב עד קבלת הרוטב הרצוי . · להוסיף את השום , שמיר , מלח ופלפל לבן, לבחוש היטב כדקה בלבד . · להוסיף את הקלמארי שרימפס והדניס החתוך לבחוש בזהירות שלא לפורר את הדניס והשרימפס ולהגיש. · חשוב ביותר לא להרתיח את התערובת, כדי לא לשרוף את החמאה , ולצבוע אותה בחום , ולא לאבד את השום והשמיר בבישול . בתיאבון .