לג'ונתן סוויפט היתה הצעה צנועה לבעיית הילודה (באירלנד)
אבל לפני שנמהר
ליישם אותה על ילדי כל העולם, כפתרון היחיד, כדאי אולי לנסות ולהבין את המציאות והמצב קצת יותר טוב
שמחתי לשמוע שישנן עדויות להתקררות גלובלית, זה משב רוח מרענן. אבל לאחר שיולי נרשם
כחם ביותר בבוסטון מאז 1872 אני מתבל מידע כזה באותם גרגירי מלח שהזכרת. אכן, אפקט ה UHI גורם לבוסטון להתחמם יותר מהפרברים אבל עיון קל במספרים מראה ששיאי החום השונים נשברים שוב ושוב מאז 1955 ובעיקר בשנים האחרונות, כשאפקט הUHI לא השתנה בהרבה מאז.
לעצם העניין קשה למצוא עוד כאלה שסבורים שאין התחממות גלובלית או שהמושג climate change מחביא בתוכו התיחסות כלשהיא להתקררות גלובלית, כך שאני מניח את זה בצד.
הערה לגבי המושג Ecological footprint - הוא מתייחס לשטח האדמה הנחוץ לקיום הפעילות הנמדדת, שיכולה להיות רמת חיים של אוכלוסיה או גידול חיות מחמד/משק וכד'. Carbon Footprint הוא רק חלק מה Eco footprint ומודד את שטח הצמחייה שאמורה לקלוט את פליטת ה CO2 מהפעילות הנ"ל. מדד זה מהווה 60% מה Eco footprint של כלל האנושות.
האתר
autoexpress.co.uk משווה את ה Eco footprint של גידול כלבים לזה של Toyota Land Cruiser הגומעת 6,000 מייל לשנה, ומערבב את המושגים. רכב ממוצע באנגליה מגלגל כ6,500 מייל ובארה"ב יותר מכפול מיזה. ה
independent מציג מספרים קצת שונים.
אל ד"ר מיכה גודמן התוודעתי בתפנית המאה מתכנית הטלוויזיה סיפור מההפטרה.
הדוד של אימו היה יועץ לאפיפיור. קרוב אחר הוא מטיף קתולי. בת דודה שלו, איימי, היא נזירה. הוא חובש כיפה ובוגר ישיבת עין צורים. כילד, בביקורים המשפחתיים באוקלהומה, מוקף בנוצרים קתולים אדוקים, למושג גוי היתה עבורו משמעות של "אדם מאוד נחמד". על סיפרו "מורה הנבוכים" הוא אמר שהאל שהרמב"ם מגלה כמעט מרוקן את כל המערכת הדתית ממשמעות.
בספר "מילכוד 67" הוא מתאר כיצד החברה הישראלית נמצאת במילכוד בין ימין ושמאל. אם מתנתקים מה"שטחים" - חוטפים טרור. ואם מתחברים אליהם - חוטפים אפרטהייד. מה שמביא רבים למסקנה שאין פתרון, שעדיף לא לעשות כלום, שהיום הכל בסדר ואולי בכלל אין בעיה ויש לתת לזמן "לעשות את שלו".
איך לכל הרוחות זה קשור לסי או שניים. אם ננפה ממה שכתבת את אל גור, נראה שאת מאמצת גישה דומה. אולי אין בכלל בעיה, הפתרון בכלל לא אפשרי, לגור בבוטאן זו לא אופציה - קר שם בטירוף, עדיף לא לעשות כלום ואל גור אדיוט
בפרוייקט ההמשך שלו למילכוד 67, "
יוצאים מן המלכוד" גודמן מציג את הרעיון של "ניהול וצמצום הסיכסוך" כדרך לצאת מהמילכוד.
אלה שטוענים שאין בעית "שינוי אקלים" או בעית "התחממות גלובאלית" מתחלקים לדעתי לשתי קבוצות - כאלה שיש להם אינטרס קצר מועד לטעון כך, שמאמינים שהבעיה רחוקה מהם ושלא תשפיע עליהם בזמן חייהם, שהזמן יעשה את שלו ודור העתיד ישלם את המחיר ואולי אפילו ימצא איזשהו פתרון . זו קבוצה אחת.
הקבוצה השנייה סבורה שאין בכלל בעיה. במקום לעטר קבוצה זו בשמות תואר אני מעדיף, כאמור, להניח אותה בצד.
רעיונות ל"ניהול וצמצום הבעיה" יש בשפע.