שרשור סביבתי אקולוגי

debby12

New member
מנהל
שרשור סביבתי אקולוגי

האם גם אתכם מטריד מצבה הסביבתי המידרדר של הפלנטה שלנו?

אם כן - אשמח אם תחלקו טיפים שיש באמתחתכם הנוגעים לאיכות הסביבה, וגם סתם הגיגים בנושא כי הוא מטריד אותי. יש לי ילדות צעירות ומטריד אותו העולם שנשאיר להן

JimmyGee

New member
המצב קטסטרופלי, אבל אין עם מי לדבר

למדינות כמו רוסיה וסין לא איכפת. ופה יש חצי מהקונגרס (רפובליקנים) ונשיא שלא רק טוענים שאין בכלל בעיה, גם מכשילים כול פיתרון ומנסים בכוח להחמיר את המצב (עידוד יצור פחם).
אני תאמת די הרמתי ידיים.

danakama10

New member
אם זה מטריד אותך, איך את חושבת שיהיה לזה פתרון?

הפתרון היחיד הוא להגביל את הילודה. את מוכנה לזה? כל זוג שיש לו יותר משני ילדים, "אשם" בהחמרת המצב. כל אדם שקיים על כדור הארץ מוסיף את שלו לייצור ה- CO2. בנוסף, אף אחד מאיתנו לא יהיה מוכן לרדת ברמת החיים שלו בצורה כזו שבאמת תתרום לאיכות הסביבה. כולנו רוצים לצרוך מוצרים שונים, לטוס, לאכול אוכל שלא אנחנו גידלנו, ועוד. היית מוכנה למען עתיד ילדייך לעשות מקסימום 2 ילדים ולגור איתם בתנאים של טרום המהפכה התעשייתית? או לחילופין לגור בבוטאן או סורינאם (פירוט למטה)?
ומה לגבי גידול חיות מחמד? גידול כלב בינוני שווה מבחינת ה- ecological pawprint לכפול מ- SUV ממוצע. האם את מוכנה לוותר על חיות המחמד שלך? לתמוך בהמתות חסד של כל חיות המחמד?

אלו שרוצים להרגיש טוב עם עצמם יצקצקו הרבה, יסעו לעבודה באופניים במקום באוטו (בהנחה שזה ישים) ויהיו צמחונים. זה ישנה משהו? לא. האם חוקים שמדינות מחוקקות כדי להגיע ל- neutrality CO2 יעילים (ואני אפילו לא מתייחסת לשאר הגזים)? כנראה שלא. בינתיים רק שתי מדינות לא רק שלא מייצרות יותר CO2 ממה שהן סופגות, אלא אפילו סופגות יותר ממה שמייצרות, ולא מפתיע שמדובר בשתי מדינות מפגרות מכוסות בצמחייה ושיש להן אוכלוסיה זעירה - בוטאן וסורינם.

אני לוקחת את כל האזהרות החמורות עם grain of salt. על פי התחזיות המחמירות של אל גור וחבריו, בשנה שעברה הכבישים במערב ארה"ב כבר היו אמורים להיות מכוסים במים. העדויות המבלבלות והסותרות - חלק מהמדידות מראות שכדור הארץ מתחמם, חלק שהוא מתקרר, בכמה מקומות הקרח נמס ובכמה מקומות הקרח עולה - כבר גרמו לשינוי השם מ- global warming ל- climate change.

אז כן, כדור הארץ הוא מערכת הומיוסטטית, כמו גוף האדם. אין טמפרטורה קבועה, הטמפרטורה משתנה כל הזמן. מעניין מה יקרה אם המדענים יחליטו לחקור מדוע הטמפרטורות בגוף שלנו משתנות כל הזמן? אסון!
אני חושבת ש- CO2 הוא גז החיים.
אני חושבת שאל גור הפך את הנושא לפוליטי - פיטר מדענים שהעזו לטעון שאין בעיה עם ה- CO2 (https://www.epw.senate.gov/public/i...-all?ID=5ef55aa3-802a-23ad-4ce4-89c4f49995d2), כספים למחקרים הגיעו רק למדענים שתומכים בתיאוריה של התחממות גלובאלית, וכל מדען שחרד לכסא שלו יישר מהר קו (חוץ מאלו שאין להם ממה לפחד, כמו חתן פרס נובל לפיזיקה). מי המנצח הגדול? אל גור. ב-2000 כשרץ לנשיאות היה לו שווי של 1.7 מליון $. כיום - 200 $ מליון, כשאת ההון שלו הוא עשה מהפצת התיאוריה שלו על ההתחממות הגלובלית ומהשקעות בחברות שתורמות להתחממות הזו (אפל, anyone). הוא עצמו גר בבית בחוף בקליפורניה (למרבה הפלא, לא מרתיע אותו שהבית שלו אמור על פי התחזיות שלו להעלם בים בעקבות ההתחממות), בית בגודל 6,500 sq.f. ששווה 8.8 $ מליון. מהבית הזה הוא ממשיך להפיץ תחזיות שההתחממות הגלובלית תפגע בעיקר בשחורים ובעניים.
בתור אחד שמתריע מהסכנות של ה- CO2, אין ספק שהוא מייצר כמויות נכבדות מאוד ממנו.

לסיום, אם אותך הנושא כן מטריד, אני ממליצה לך להשיג ממדינות העולם ה-3 אירוסולים כמו של פעם, טוענים שזה גורם לאפקט קירור (וגם לזיהום, אבל העולם מזוהם כבר בכל מקרה) ולשתול הרבה עצים סביבך שיספגו את ה- CO2.
והכי חשוב, התקיני פאנלים סולרים, שבזה אני באמת ובתמים תומכת, ותשקיעי בחברות שעובדות על פיתוחים נוספים בתחום.

randomwinds

New member
לג'ונתן סוויפט היתה הצעה צנועה לבעיית הילודה (באירלנד)

אבל לפני שנמהר ליישם אותה על ילדי כל העולם, כפתרון היחיד, כדאי אולי לנסות ולהבין את המציאות והמצב קצת יותר טוב

שמחתי לשמוע שישנן עדויות להתקררות גלובלית, זה משב רוח מרענן. אבל לאחר שיולי נרשם כחם ביותר בבוסטון מאז 1872 אני מתבל מידע כזה באותם גרגירי מלח שהזכרת. אכן, אפקט ה UHI גורם לבוסטון להתחמם יותר מהפרברים אבל עיון קל במספרים מראה ששיאי החום השונים נשברים שוב ושוב מאז 1955 ובעיקר בשנים האחרונות, כשאפקט הUHI לא השתנה בהרבה מאז.

לעצם העניין קשה למצוא עוד כאלה שסבורים שאין התחממות גלובלית או שהמושג climate change מחביא בתוכו התיחסות כלשהיא להתקררות גלובלית, כך שאני מניח את זה בצד.

הערה לגבי המושג Ecological footprint - הוא מתייחס לשטח האדמה הנחוץ לקיום הפעילות הנמדדת, שיכולה להיות רמת חיים של אוכלוסיה או גידול חיות מחמד/משק וכד'. Carbon Footprint הוא רק חלק מה Eco footprint ומודד את שטח הצמחייה שאמורה לקלוט את פליטת ה CO2 מהפעילות הנ"ל. מדד זה מהווה 60% מה Eco footprint של כלל האנושות.
האתר autoexpress.co.uk משווה את ה Eco footprint של גידול כלבים לזה של Toyota Land Cruiser הגומעת 6,000 מייל לשנה, ומערבב את המושגים. רכב ממוצע באנגליה מגלגל כ6,500 מייל ובארה"ב יותר מכפול מיזה. ה independent מציג מספרים קצת שונים.

אל ד"ר מיכה גודמן התוודעתי בתפנית המאה מתכנית הטלוויזיה סיפור מההפטרה.
הדוד של אימו היה יועץ לאפיפיור. קרוב אחר הוא מטיף קתולי. בת דודה שלו, איימי, היא נזירה. הוא חובש כיפה ובוגר ישיבת עין צורים. כילד, בביקורים המשפחתיים באוקלהומה, מוקף בנוצרים קתולים אדוקים, למושג גוי היתה עבורו משמעות של "אדם מאוד נחמד". על סיפרו "מורה הנבוכים" הוא אמר שהאל שהרמב"ם מגלה כמעט מרוקן את כל המערכת הדתית ממשמעות.

בספר "מילכוד 67" הוא מתאר כיצד החברה הישראלית נמצאת במילכוד בין ימין ושמאל. אם מתנתקים מה"שטחים" - חוטפים טרור. ואם מתחברים אליהם - חוטפים אפרטהייד. מה שמביא רבים למסקנה שאין פתרון, שעדיף לא לעשות כלום, שהיום הכל בסדר ואולי בכלל אין בעיה ויש לתת לזמן "לעשות את שלו".

איך לכל הרוחות זה קשור לסי או שניים. אם ננפה ממה שכתבת את אל גור, נראה שאת מאמצת גישה דומה. אולי אין בכלל בעיה, הפתרון בכלל לא אפשרי, לגור בבוטאן זו לא אופציה - קר שם בטירוף, עדיף לא לעשות כלום ואל גור אדיוט

בפרוייקט ההמשך שלו למילכוד 67, "יוצאים מן המלכוד" גודמן מציג את הרעיון של "ניהול וצמצום הסיכסוך" כדרך לצאת מהמילכוד.

אלה שטוענים שאין בעית "שינוי אקלים" או בעית "התחממות גלובאלית" מתחלקים לדעתי לשתי קבוצות - כאלה שיש להם אינטרס קצר מועד לטעון כך, שמאמינים שהבעיה רחוקה מהם ושלא תשפיע עליהם בזמן חייהם, שהזמן יעשה את שלו ודור העתיד ישלם את המחיר ואולי אפילו ימצא איזשהו פתרון . זו קבוצה אחת.

הקבוצה השנייה סבורה שאין בכלל בעיה. במקום לעטר קבוצה זו בשמות תואר אני מעדיף, כאמור, להניח אותה בצד.

רעיונות ל"ניהול וצמצום הבעיה" יש בשפע.

vinney

Well-known member
עיקר הבעיה בעיניי זה שני דברים פשוטים

א. זה לא אנשים פרטיים - זה תעשיות. תעשיית האנרגיה, תעשיית הבשר, ותעשייה חקלאית שהורסת יערות בשביל שטחי חקלאות. את באופן אישי יכולה לנהוג בפריאוס מפה עד מחרתיים, זה לא מה שישנה מהותית את המצב. אם כולם יעברו לרכבים מבוססים אנרגיה מתחדשת - זה כן יתרום, אבל גם זה בתלות בכמה גורמים. למשל - ביו-דיזל דורש שטחי חקלאות, סוללות הן בעצמן מפגע אקולוגי, וכו' וכד'. העניין לא טריויאלי.
&nbsp
ב. לאנשים פרטיים לא איכפת. מכיוון ששינוי התנהגות של אדם בודד לא משנה כלום, ושינוי עולמי זה לא משהו שאדם בודד יכול להתמודד איתו - לאנשים לא איכפת. זה מאפשר שטיפות מוח כמו זאת של תעשיות הפחם והנפט בארה"ב, זה מאפשר לתעשיות הנפט והרכב לשים מקלות בגלגלים המטאפוריים של תעשיות דלק אלטרנטיבי, זה מאפשר סיבסוד ממשלתי של חקלאים בארה"ב לעומת התעלמות מוחלטת מבעיות שהשטחים המיוערים סובלים מהם, וכו' וכד'.
&nbsp
איך לשנות את זה? חינוך, אבל גם חינוך עולה כסף וחינוך גם יפגע בתעשיות החזקות האלה, אז במקום פשוט צועקים ש"תשלמו יותר מסים/תשלמו יותר על הדלק!" ומי רוצה לשלם יותר כשאפשר פשוט להדליק מזגן...
&nbsp
הא, ומזגנים מוסיפים מעלה-שתיים לאקלים המקומי של כמעט כל עיר גדולה. צלזיוס.

xbuffalomen

New member
אין צורך לדאוג - אנחנו בדרך למלחמת אזרחים ... 29 ביום אחד

כן אני מוטרדת מאוד

ברמה האישית, אני צימחונית, כי לדעתי תעשית הבשר היא אחת מהצרות הכי גדולות של האנושות, גם ברמה המוסרית וגם בזיהום הסביבה... אבל אני עדיין מגדלת כלב שמפליץ לא מעט... לדעתי הפלוצים שלו בטלים בשישים (או שישים מיליון) מול הפלוצים של עדר הפרות שמיועדות לבשר של ההמבורגרים של מקדונאלד.

בסופ"ש האחרון קנינו מגבות מטבח מבד, וננסה להשתמש פחות במגבות נייר... נראה אם נצליח להתרגל.

iris mom of two

New member
בקשר למגבות מטבח מבד

עברתי אליהם מזמן. ממש נוח, יותר נוח מאשר מגבות נייר. יש לי ערמה מתחת לכיור במטבח, ואני מחליפה מגבת לעתים תכופות. יתרה מכך אני משתמשת בחומץ מדולל לנקות משטחים במטבח רוב הזמן, ומדי פעם בחומר נקוי, למשל אחרי עבודה עם בשר.
גיליתי שגליל מגבות נייר נשמר לי בערך פי חמש הזמן.

danakama10

New member
כל הכבוד למודעות

עדיין לא לשכוח שגם כביסה מזיקה לאיכותהסביבה...

danakama10

New member
לגבי הכלב

הבעיה היא בעיקר באוכל שהוא אוכל שמכיל בשר וה- processing הרב שהאוכל עובר, כמו גם השינוע שלו למרחקים..

Gay Jstreet

New member
עדיף מגבות נייר חד פעמיות אם השיקול היגייני...

הם יועדו לסייע במניעת הידבקות מזיהומים

iris mom of two

New member
לא מדוייק

מגבות מייקרופייבר קטנות. מחליפים אותם בתדירות גבוהה, ומכבסים יחד עם מגבות רגילות.
&nbsp
אם מנקים אחרי בשר, או דומה אז כמובן ישר לכביסה.

למעלה