בהחלט מדאיג
הנה מה שאנחנו עושים:
ברמה האישית - אוכלת רק בשר בקר (טוב נו, גם קצת דגים). זה גם צורך בריאותי, ואני גם חושבת שמזון צמחי פוגע בסביבה (ריסוסים, אריזות, שדות מונו-קרופט שפוגעים בהביטאט של המון יצורים, שינוע למרחקים עצומים, עיבוד במפעלים גדולים וכ"ד. האידאל שלי הוא לקנות פעם בשנה חצי פרה מחקלאי מקומי. מתישהו אגיע לזה)
ברמה המשפחתית:
מגבות בד וסמרטוטי-בד, קונים מגבות נייר פעמים ספורות בשנה ביותר לקמפינג.
משתמשים בסכו"ם וכילים רב-פעמיים גם לטיולים.
משתמשים בשקיות בד לקניות, משמשים את שקיות הנייר בתור מצע לכלוב של הקביות, משמישים כל שקית פלסטיק 2-3 פעמים. לא קונים שקיות זיפ-לוק (משתמשים באלה שמגיעות עם הטורטיות של אלדי), רוחצים כלים גדולים של יוגורט אם חסר כלי-איחסון, ממחזרים צנצנות-זכוכית לשימושים בבית במקום לקנות. כמעט אף פעם לא קנינו קופסאות איחסון, תמיד מצאנו\קיבלנו\מיחזרנו.
לא קונים קשים לשתיה, הבנות קנו לעצמן ממתכת
חוסכים בשקיות אשפה (מאחדים אשפה מכמה פחים לשקית אחת ומשתמשים שוב באותה השקית)
ממלאים סבון ידיים ממיכל גדול או משתמשים בסבון מוצק
קונים בעיקר בגוד-וויל וחנויות יד שניה
לא קונים בקבוקי מים. קונים הרבה דברים בתפזורת (תבלינים, אגוזים, קטניות ) וכל דבר שיש לו אריזה גדולה במקום הרבה אריזות קטנות.
משתמשים הרבה במשטחי-סיליקון על תבניות אפיה (במקום נייר כסף ונייר פרגמנט ותבניות-אלומיניום).
אני עוברת באופן קבוע בסוף הריצה ליד הפחים של הקומפלקס שלידינו ואוספת משם כל טוב = רהיטים, כלי-מטבח, מנורות, כלי-ניקוי וכל שאר הדברים שהסטודנטים משאירים כשהם עוברים דירה. שלחנו שתי בנות למגורים בדירות שכורות ודורמס עם כל הציוד שהן צריכות בלי לקנות כלום.
משתדלים לתקן מה שאפשר ולא לזרוק ולקנות חדש.
מגדלים תרנגולות בחצר, מבשלים המון בבית מסקראצ' (גם לחם)
מכבים אורות בחדרים, טמפרטורה של הדוד על המינימום ההכרחי. לא מקררים את הבית מאוד בקיץ (יש על זה מלחמה קטנה. מבחינתי 77 מעלות אבל השנה האופוזיציה של 75-76 מנצחת) ובחורף 68 , אומרים לכולם להתלבש חם (כשיש אורחים מתאימים למה שנעים להם כמובן).
אני מניחה שיש עוד דברים אבל אני לא זוכרת הכל.