שרשור סביבתי אקולוגי

Gay Jstreet

New member
אם משתמשים פעם אחת וזורקים לכביסה, את צודקת...

מצד שני ריבוי כביסות גורמים לזיהום המים והקרקע מחומרי ניקוי

JimmyGee

New member
והכי חשוב לזכור שהמלך Trump

לא מאמין שהאקלים משתנה. זה הכול בדיחה אחת גדולה.

Anat Shemer RDI

New member
בהחלט מדאיג

הנה מה שאנחנו עושים:
ברמה האישית - אוכלת רק בשר בקר (טוב נו, גם קצת דגים). זה גם צורך בריאותי, ואני גם חושבת שמזון צמחי פוגע בסביבה (ריסוסים, אריזות, שדות מונו-קרופט שפוגעים בהביטאט של המון יצורים, שינוע למרחקים עצומים, עיבוד במפעלים גדולים וכ"ד. האידאל שלי הוא לקנות פעם בשנה חצי פרה מחקלאי מקומי. מתישהו אגיע לזה)
ברמה המשפחתית:
מגבות בד וסמרטוטי-בד, קונים מגבות נייר פעמים ספורות בשנה ביותר לקמפינג.
משתמשים בסכו"ם וכילים רב-פעמיים גם לטיולים.
משתמשים בשקיות בד לקניות, משמשים את שקיות הנייר בתור מצע לכלוב של הקביות, משמישים כל שקית פלסטיק 2-3 פעמים. לא קונים שקיות זיפ-לוק (משתמשים באלה שמגיעות עם הטורטיות של אלדי), רוחצים כלים גדולים של יוגורט אם חסר כלי-איחסון, ממחזרים צנצנות-זכוכית לשימושים בבית במקום לקנות. כמעט אף פעם לא קנינו קופסאות איחסון, תמיד מצאנו\קיבלנו\מיחזרנו.
לא קונים קשים לשתיה, הבנות קנו לעצמן ממתכת
חוסכים בשקיות אשפה (מאחדים אשפה מכמה פחים לשקית אחת ומשתמשים שוב באותה השקית)
ממלאים סבון ידיים ממיכל גדול או משתמשים בסבון מוצק
קונים בעיקר בגוד-וויל וחנויות יד שניה
לא קונים בקבוקי מים. קונים הרבה דברים בתפזורת (תבלינים, אגוזים, קטניות ) וכל דבר שיש לו אריזה גדולה במקום הרבה אריזות קטנות.
משתמשים הרבה במשטחי-סיליקון על תבניות אפיה (במקום נייר כסף ונייר פרגמנט ותבניות-אלומיניום).
אני עוברת באופן קבוע בסוף הריצה ליד הפחים של הקומפלקס שלידינו ואוספת משם כל טוב = רהיטים, כלי-מטבח, מנורות, כלי-ניקוי וכל שאר הדברים שהסטודנטים משאירים כשהם עוברים דירה. שלחנו שתי בנות למגורים בדירות שכורות ודורמס עם כל הציוד שהן צריכות בלי לקנות כלום.
משתדלים לתקן מה שאפשר ולא לזרוק ולקנות חדש.
מגדלים תרנגולות בחצר, מבשלים המון בבית מסקראצ' (גם לחם)
מכבים אורות בחדרים, טמפרטורה של הדוד על המינימום ההכרחי. לא מקררים את הבית מאוד בקיץ (יש על זה מלחמה קטנה. מבחינתי 77 מעלות אבל השנה האופוזיציה של 75-76 מנצחת) ובחורף 68 , אומרים לכולם להתלבש חם (כשיש אורחים מתאימים למה שנעים להם כמובן).
אני מניחה שיש עוד דברים אבל אני לא זוכרת הכל.

danakama10

New member
אבל הבקר אוכל המון מזון צמחי

שפוגע בסביבה (בהנחה שלא מדובר ב- grass fed). ולמעשה, גם פרות מלחכות עשב פוגעות בסביבה -
https://www.sciencemag.org/news/2017/10/grass-fed-cows-won-t-save-climate-report-finds

לגבי קניית חצי פרה, צרי קשר עם ארגון 4H הקרוב למגורייך. הילדים מקבלים כפרוייקט לגדל חיות למאכל, ואז מוכרים לכל אחד את הנתח/כמות שהם מעוניינים.
https://4-h.org/

iris mom of two

New member
מתברר שאני עושה הרבה מזה

גם, עברתי בעיקר למטליות.
לא משתמשת בחד פעמי כמעט בכלל ויש לנו קשי מתכת בבית.
המים מהבית הם הכי טעימים לי (באר), ואני מביאה בקבוק מים (נאלג'ין, או דומה) לכל מקום.
סבון ידיים ממיכל גדול, כנ"ל סבון כלים.
הבית 75 76 מעלות בקייץ, אם כי רק 72 בלילה, אחרת אני לא אשן, גם ככה בקושי יש שמיכה.
67 מעלות בחורף, עם 60 בלילה, יש שמיכה..
עוד לא עברתי לשקיות בד בשביל הפרות וירקות. אבל כן משתמשים בשקיות רב פעמיות לקניות בסופר. שקיות פלסטיק משמשות אותי לאסוף את הקקי של הכלב.

debby12

New member
מנהל
תודה רבה לתמי, ענת ולך על הטיפים והרעיונות

<וסליחה שנעלמתי מהשרשור שפתחתי - בשל עומס...>

לא הכרתי את השקיות בד לפירות וירקות בסופרמרקט - אלך לחפש

עוד כמה קטנות משלי:

* בשלב שיש תינוקות בבית: חיתולים רב פעמיים והנקה
* מוצרי הגיינה נשיים - הסוג של ה 100% כותנה (מונקאפ זה למעלה מכוחותי)
* אני מתנדבת בוועדת העצים של השכונה שלנו. פיסת הדשא שבין המדרכה לכביש או ה 2.40 מטר (8 פיט) הראשונים מהכביש במקום שאין מדרכה שייכים בעקרון לקאונטי. ולכן הם מספקים עצים בחינם אם עובדים איתם דרך וועד השכונה. אז פעם בשנה יש לנו פרוייקט (לי ולחבריי מחבקי העצים מהשכונה) - לתור אותה, לזהות מקומות בהם אפשר לתקוע עץ חדש. ליצור קשר עם בעלי הבית שמאחורי הפס הזה. לנג'ס שלהם (מיילים, ביקורים בזמן טיול עם הכלבות) שכדאי עץ ושיסכימו להשקות אותו בחודשי הקיץ הלוהטים בשנתיים הראשונות. ואז ראש הוועדה עובדת עם האגרונום של הקאונטי לקבל את העצים. בשנה שעברה שתלנו 35 עצים. השנה יהיו 24 חדשים - כל זה על שכונה של 600 בתים בערך. כל הזמן עצים מתים גם - אז צריך גם לתאם כתישה של הגדמים כדי לעשות מקום לעצים חדשים.

הרעיון הוא לבנות חופה ירוקה של עצים/עלווה מעל רחובות השכונה. זה מאוד מספק לראות את ההתקדמות וגם טוב לכדה"א

debby12

New member
מנהל
ממשיכה עם עוד כמה

אחרי שהודעה ארוכה שהקלדתי אתמול נתקעה ונמחקה...

* כשיש בבית תינוקות: חיתולים רב פעמיים (כשאת אלה שרק התלכלכו ב"מס' 1" מכבסים פשוט על ידי כך שמתקלחים מעליהם.; הנקה מלאה; במקום מגבונים לחים - לשטוף לינוקא את האזורים הקדושים בכיור עם קצת מים וסבון - זה גם יוצא יותר נקי)

* מקלחות - נוטה לקצר וגם מחנכת את ילדות הבית לא להתקלח במשך דקות ארוכות מדי כי "חבל על המים של כדור הארץ"

* כביסה - לא משתמשת במרככי כביסה - מספיק לי אבקת כביסה ודף ריח למה שנכנס למייבש. לא צריכה עוד דטרגנט רעיל אחד; מחנכת את ילדות הבית שאפשר ללבוש בגד יותר מפעם אחת בין כביסות; דברים גדולים (ציפות, מגבות גדולות) בד"כ לא נכנסים אצלנו למייבש אלא מתייבשים באופן טבעי על מתלה ייבוש.
לתלות בחוץ זה למעלה מכוחותי - זה קומה אחת לרדת וללכת ואז לעלות חזרה.

* תחבורה - ממעטת להשתמש ברכב ואם כן - בסדר גדול של 1-2 מייל מהבית לסופרמרקט וכאלה. משתמשת ברכבת התחתית לנסיעה לעבודה.

* מחזור של הכל כולל סוללות ומחסניות טונר (אפשר למחזר אותן בבסט ביי)

למעלה מכוחותי אבל הייתי רוצה להגיע לזה פעם...: פאנלים סולריים על הגג (זה יקר מאוד), לנקות עם מכשיר קיטור, ניצול מים אפורים להשקיית הגינה, קומפוסטינג

<שולחת לפני שגם ההודעה הזו תיאכל. עוד מחשבות בהמשך)

מזכיר לי מישהי שדאגה להדפיס מ2 צדדים אבל טסה לתיאלנד

מי שמתגורר בפרברים בבניין פרטי מחזיק 2 רכבים (לפחות) נוסע איתם, טס כל שנה, וקונה מוצרים מיותרים
הבקבוקים הממחוזרים והמגבונים החד פעמיים הם זניחים ביחס להשפעתו על הסביבה.
מעבר למרכז עיר מכירת הרכב וקניית מוצרי יד שנייה תעזור יותר ממגבון רב פעמי ועץ חדש שתול.

חה! אז אנחנו מושלמים!

לא גרים בפרברים, מעולם לא היו לנו 2 רכבים (וגם לא קנינו SUV אפילו שזה היה מקובל בשכונה) - בארץ אני בכלל לא נוהגת - מגיעים בערך לכל מקום במהלך השבוע ברגל או בתחבורה ציבורית (רק בסופ"ש נוסעים), לא טסים כל שנה (עכשיו...), לא קונים מוצרים מיותרים (וכמעט כל הרהיטים שלנו יד שנייה ומעלה), ממחזרים בקבוקים ולא משתמשים במגבונים חד פעמיים כמעט בכלל, גם כשיש לנו תינוקות (אני רגישה למגבונים). אין לנו גם חיות מחמד, ואנחנו משתדלים למעט בהפלצה.
ושיא השיאים - מעולם לא היינו בתאילנד! (אבל לא מן הנמנע שביום מן הימים נטוס ליפן... אה, וכן היינו בהודו. כמו כן, משתמשים במגבות נייר חד-פעמיות כאילו אין מחר. אני עוטפת בהן את הסנדביצ'ים לילדות, סופגת איתן שמן, מנקה אם משהו נשפך. וכמובן, רק אבל רק חיתולים חד-פעמיים. כמו כן, תחבושות חד פעמיות. אני לא נוהגת לשמור את הצרכים וההפרשות שלנו. אפילו אם לילדה בורח קקי בזמן הגמילה, התחתונים הולכים לפח).

Anat Shemer RDI

New member
בדיוק לא אנחנו

רכב אחד (משומש) למשפחה של 5 אנשים בכל 14 השנים שאנחנו כאן, 4 מתוכנו משתמשים בתחבורה הציבורית כל הזמן וחלק מהזמן באופניים. קונים מעט מאוד, רוב הבית מרוהט ברהיטים שמצאנו או קיבלנו בירושה מישראלים שעזבו.
אבל הקביות שלנו הן הכי מצטיינות: המצע של הכלוב שלהן הוא : שכבה של שקיות אשפה שאני שוטפת וממחזרת, מעליה מגבת ישנה (שאני מכבסת להן, קצת קשה להן להפעיל לבד את המכונה), מעליה משטחי-פלסטיק שהם קרשי-חיתוך שסיימו את תפקידם, ומעל זה שקיות נייר של טריידר-ג'וז. האוכל היבש שלהן קנוי, אבל במקום לקנות להן חציר אנחנו קוטפים עשבים בחוץ ונותנים להן שאריות ירקות מהמטבח.

debby12

New member
מנהל
הן נשמעות ממש אליפות

הבי תמונה של אלופות המחזור שלכן
(אין אייקון של קביה)

למעלה