שרשור סופ"ש

שרשור סופ"ש

איך היה השבוע שלכם

מה התוכניות לסופשבוע

שיהיה סופשבוע מקסים לכולנו

השבוע הזמנתי כרטיסי טיסה לחופשת קיץ בארץ.

רק כאן יבינו את ההתרגשות, למרות שאנחנו בארץ פעם בשנה. הפעם זה יותר מורכב, כי אבא שלי ודודתי יחזרו איתנו לסקוטלנד על אותן טיסות, ואני הייתי צריכה להזמין את הכרטיסים לכולם, מה שנראה די פשוט, אבל בפועל זה לקח לי 3 שעות

תיאטרון הילדים ממשיך להעסיק אותי השבוע ובשבועות הקרובים. אחד מהמועדונים שהבטיחו לעזור עם תלבושות החליט לא לעשות זאת, וזה מרגיש כל כך רע
אני צריכה להבין את הפוליטיקה הפנימית פה קצת יותר טוב מסתבר.

מצ"ב כמה תמונות ששמתי בשבועות האחרונים בפורום של צלמים חובבים

mumfor4

New member
צלמת מוכשרת ווואווו איזה כייף לכם !!!

החיים ממש קלים עם ילדה אחת ניריתוש , אני רק מהמחשבה לטוס מקבלת חלושס
בכול הגוף .
טיסה נעימה ותהני ואיזה כייף שיהיו לכם אורחים גם בקיץ

החיים קלים בעיקר כי

אבא שלי הוא זה שמשלם על זה
נראה לי שלזה התכוונת כשכתבת קלים.

במידה ומדובר בקושי של לטוס עם 4, יש מצב שאנחנו נפגשות בהיטרו? מבטיחה לעזור כל הטיסה

mumfor4

New member
לא לא לא בכללל לא התכוונתי לזה

לטוס עם ארבעה ילדים זה מבצע חצי צבאי , כול הלוגיסטיקה בשינוע , העמסה והטסה , מתחיל באמא תגידי לו ונגמר בזה שאני מבטיחה לעצמי שזהו ! לא עושה את זה שוב , ומוצאת את עצמי בשדה תעופה אחרי כמה זמן עוד פעם .
חוצמזה שלטוס לישראל זה לא חופשה בשבילי ...
מתי אתן טסות ישר בסיום הלימודים ?

carlimi

New member
בהחלט

לא פשוט בכלל.
אני טסה לבד עם שלושה במאי הקרוב, וגם עבורי "חופשה" בישראל היא לא בדיוק חופשה, אבל אני נוסעת כי יש שני אירועים במשפחה שלי שאני רוצה להיות נוכחת בהם ...
מקווה שאשרוד ....

forglemmigej

New member
שבוע קליל למדי

החורף עוד נועץ מלתעות ירד שלג פעם אחת, כל הזמן קררררר ואפור, טיילתי ביער אתמול פה ושם רואים ניצנים של אביב מתפנק ,ללכת ביער פה זה להרגיש כאילו יש טרולים תחת העלים ובין הענפים, אמנם מדינת האם שלהם היא פינלנד אבל היום עם הגבולות הפתוחים הם הגיעו גם הנה..

התחלתי לצפות בבית הקלפים עונה ארבע ,זה כל כך הזוי "ולא ראליסטי ",אבל אז חשבתי על טראמפ ומה בעצם אמיתי ולא אמיתי בבחירות באמריקה היום, עוד דבר ששמתי לב אליו בסדרות על אנשים חזקים , תמיד יש להם איזה יס מן בדרך כלל הומו שיעשה הכל אבל הכל בשבילם , רואים את זה בבית הקלפים ובסדרה ביליון גם סדרה מעולה , ואם נגלוש לארץ נהדרת אז יובל שטייניץ מתאים לדמות למרות שאין לי מושג על העדפותיו..

דווקא אצלנו, צפון סקוטלנד, השבוע כל בוקר קמנו לעיר לבנה

כאילו מישהו בלילה פיזר אייסינג על האי
אבל זה לא ממש מתאסף לשלג שאפשר לשחק בו.

שבוע מאוד כיף בגן

בעיקר בגלל הקטנטנים שממלאים לי את הלב באהבה. אני כל פעם נרגשת לראות איך הם גדלו והתפתחו, ומדברים בעברית (גם עם ההורים שלא מבינים עברית
). הם ממש עצמאים ומשחקים כל כך יפה ביחד ומבינים הכל. גם במפגשים מרגישה שהרמה עלתה ויש יותר השתתפות וביצירה בכלל- הם ממש חובבי יצירה אמיתיים.
הכנתי איתם מלא דברים בעקבות נושא הספר-http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/1467/180366977/משפחה/יוצרים_עם_ילדים
&nbsp
בגזרת הטיפולים התחלנו זריקות בבטן, בעלי קצת התבאס שאני מסתדרת עם זה ומזריקה לעצמי כי הוא מרגיש מחוץ לעניינים אז אני משתדלת כן לתת לו להזריק לי אבל בתנאים שלי
. גברים והאגו שלהם
.
השבוע עוברת עוד טיפול-מקווה שהזריקה החדשה וזה שאנחנו מחזירים יותר מעובר אחד יעשה את העבודה והפעם התוצאה תהיה חיובית לקצת יותר מיומיים

&nbsp
בעלי עלה לרכבת ופתאום ראה חבר שלו מהעבודה מלפני כמה שנים שמסתבר עבר עם אישתו לפה וממש גרים קרוב אלינו. ספונטנית הזמנו אותם לצאת איתנו והיה ממש כיף. זוהי התחלה של ידידות חדשה

&nbsp
וזהו... בעיקר עייפה ובלי אנרגיות במיוחד שהיו כמה ימים עם צינון שלמרות שהרגשתי רע עבדתי כמו חמור.

shuttles3

New member
חמוד בעלך

הוא תמיד יכול בינתיים לעשות לך מסז' ברגליים ולהתשתתף
.
&nbsp
מדליק איך שאנחנו יכולים בכלל לבהות בטלפון או בחלון במקום הומה אדם, אבל פתאום להרים מבט ולראות דווקא מישהו שאנחנו מכירים. כאילו שאנשים שמכירים מושכים זה את זה בעזרת איזו אנרגיה מוזרה.

חחח אני לא מסוגלת שנושמים ליד אחרי הזריקה

מה שיפה זה שנפגשנו אותם והייתי בערך 10 דקות אחרי הזריקה וכל הכדורים שלוקחת וממש הרגשתי רע בלי קשר (צינון קל) אבל עדיין עשיתי רושם טוב ... אשכרה הרגיש כמו דייט

&nbsp
האמת שזה נחמד ככה להכיר אנשים ואם הבחור "מאשר" אותם אז בכלל.... הוא די סנוב בקשר לאחרים ומוצא סיבה למה לא להתחבר. פה הוא ממש התלהב לפגוש אותם ורוצה לקבוע שוב וכו'...

shuttles3

New member
אוי יקירתי... הלוואי שכבר בקרוב מאוד לא יהיה בהן צורך!!!

לגבי החברים החדשים, כאן זה קל: בעלך היה זה שמצא אותם, ברור שזה מוסיף 200% על הכיף
. תהנו!

חח חיובית? הכי לא, לצערי...

סתם מנסה לשכנע את עצמי לשמור על אופטימיות הפעם.זה לא פשוט...

shuttles3

New member
שבוע וסופשבוע

השבוע היה עדיין קצת כבד, אבל אני עובדת על זה. הרי שהרוב הוא בראש שלנו, נכון?
&nbsp
בסופ"ש היה כיף כרגיל. הילדון מתוק מדבש ("תודה אמא, את חברה אמיתית"), טיילנו, התארחנו, בנינו אישלג אמיתי ראשון שלנו, השתוללנו, צחקנו הרבה ועשינו חיים.
&nbsp
מקווה להצליח להעביר שבוע מוצלח יותר.

carlimi

New member
זה כלכך כיף ומרגש

כשהם אומרים לנו משפטים כאלה (בכזו קלות בלי שיהיה להם מושג כמה מאושרים זה עושה אותנו). היו לי גם כמה פנינים כאלה הסופש הזה ...
הבוקר הבן האמצעי ואני היינו לבד (השניים האחרים ישנו אצל חברים). זה כמעט לצערי לא קורה ... בכולופן, שיחקנו בחוץ כי היה יום מקסים, והוא אמר לי פתאום משהו כמו " ITS SO MUCH FUN BEING JUST YOU AND ME" או משהו כזה ...
והבת חזרה בערב ואיך שנכנסה רצה אלי ואמרה "ITS GOOD TO BE HOME" וואו ... וזה אחרי שישנה אצל החברה הכי טובה שלה שהיא אף פעם לא רוצה לחזור הבייתה משם ...חחח

נחמנית

New member
עוד שבוע

שבוע שעבר הגיע לקורס שאני יושבת בו (כלומר, משתתפת אבל לא רשומה בו לקרדיט) סטודנט חרש. עכשיו צעד אחורה - סטודנט לתואר ראשון באחת האוניברסיטאות הנחשבות בארה"ב. הוא נולד חרש. הוא סיפר בגאווה שההורים שלו עלו על זה בגיל מאוד צעיר. במקרה באזור שהוא גדל היו עוד ילדים חרשים. הם היו יושבים יחד בארגז החול ומדברים בסימנים. וההורים שלו ידעו שזה מה שהם רוצים בשבילו - מקום שהוא יוכל לדבר בשפה שלו, להרגיש שייך ולהיות בין שווים.
&nbsp
עכשיו אם ניקח צעד אחורה - במשך המון זמן חרשים נתפסו כטיפשים או בעלי פיגור. בגלל המגבלת תקשורת, חרשים רבים עסקו במקצועות כפיים כגון תפירה. זו גם הסיבה שמילים רבות בשפת הסימנים מתארות בגדים ואלמנטים מעולם הביגוד וכו. שפת הסימנים האמרקאית התפתחה בעזרתו של מורה במוסד שנחשף לשפת הסימנים שהיתה בשימוש בבריטניה ונסע לשם בתקווה ללמוד ולהביא את השיטה לארה"ב. בבריטניה פחות או יותר בעטו אותו מכל המדרגות. בזמנו, הורים לילדים חרשים היו במצוקה, הרשת ללימוד ילדים בריטיים בשפת הסימנים היתה גובה הון על הטיפול בהם והם לא רצו להעביר את המידע של איך לתקשר עם חרשים לאדם חדש כדי לא לאבד לקוחות. בסופו של דבר, בחור צרפתי שעסק בלימוד חרשים הסכים ללמד אותה את התורה ולהביא אותה לארה"ב. בגלל זה, חרש שמדבר שפת סימנים אמריקאית יכול להסתדר בקהילת חרשים הצרפתית. לעומת זאת הקהילה הבריטית מדברת שפת סימנים שונה לחלוטין.
&nbsp
שפת הסימנים האמריקאית מבוססת בחלק גדול על איות, אבל היא מתפתחת הרבה גם היום והיא שונה לחלוטין מאנגלית באוצר מילים ובתחביר. היא יכולה להתפתח היום באופן גולבלי יותר בזכות השימוש ברשתות החברתיות והבלוגים המצולמים.
&nbsp
הבחור אמר שהוא חייב הרבה להורים שלו שהחליטו להכניס אותו לבית ספר לחרשים. בזכות זה הוא התפתח בחברה שבה הוא הרגיש שייך. רק בגילאי התיכון הוא התחיל ללכת גם לבית ספר רגיל כדי ללמוד מקצועות שלא היו ברמה שהוא התעניין בה בבית ספר שלו. הוא בחר באוניברסיטה הזו בזכות ההתאמה לתחומי העניין שלו אבל הוא החרש היחיד. אין אף סטודנט שמדבר את השפה שלו. חלקכם גרים במקום שבו אין עוד ישראלים. זה מוזר לא לתקשר עם אף אחד שחולק איתך שפה. כלומר יש לו אינטרקציה עם חרשים, אבל לא בני גילו. מעניין גם שהבחירה של ההורים שלו היא לא הבחירה שאני הייתי תופסת כבחירה האמיצה. חשבתי (לתומי) שלשלוח ילד חרש לכיתת שילוב זו הבחירה הקשה. להלחם איתו על להיות בבית ספר רגיל. הבחור הזה הפך את כל מה שחשבתי. הם אפשרו לו לגדול במקום הכי נכון בשבילו בלי לחשוב על מוסכמות חברתיות. הוא גדל, למד אנגלית באופן שותף, הגיע בחיים למקומות שמעטים יכולים, בזכות ההורים שלו שבחרו בחירה אמיצה ביותר (לדבריו, ואני מסכימה). מעניין לחשוב על איך הבחירות שלנו, שקשה להיות בטוחים בהן, יתפסו על ידי הילדים עוד שנים. לאן הבחירות האלה יביאו את הילדים (הגירה, רילוקיישן, לימוד עברית או שלא, מסורת, תרבות), ואיך הילדים יתפסו אותם במרחק של שנים. המפגש הזה ישאר לי בראש עוד הרבה זמן.

למעלה