שרשור סיכום שבוע ושרשור עבודה

שרשור סיכום שבוע ושרשור עבודה../images/Emo88.gif

טוב, עוד שבוע חלף עבר ביעף. אם אבדוק מה הבטחתי לעצמי לעשות בשבוע שעבר ומה הספקתי.. אהיה מאוד לא מרוצה מעצמי. אבל.. היה מפגש חוקרם חשוב וטוב שהתקיים, ושלמרות חששותיי והתלבטויות רבות שלי אם לבוא או לא לבוא כדי להשתתף .. החלטתי על "כן", והיה חשוב מאוד ושווה. התקדמתי בעוד קובץ אחד, ו.. גיליתי שקובץ אחר של נתונים - חייב להוצא הוצה מן המחקר, כי הוא לא מתאים (יותר מדיי בעיות מתודולוגיות שמלוות אותו, לא רוצה להתעסק עם הנטרול שלהן) הגעתי עם המנחה שלי להחלטה על צמצום מסוים של מאגר הנתונים (
) ו... מה השבוע? שבוע לחוץ. גם בעיות בי"ח שצריכות לבוא על פתרונן, גם כנס נוסף, גם עוד שבוע של קורסים להעביר, שאני כבר קורסת מכמויות העבודות (אולי אני צריכה פשוט להפסיק לתת להם להגיש עבודות...
) ו.. הכי חשוב - חייבת סופסוף לסיים עוד 2-3 קבצים. (חייבת להתקדם לסיום קידודים לקראת ההרצאה שאמורה לשאת בעוד פחות מחודש) מי מצטרף? מי עשה מה? מי מצהיר כוונות?

helene

New member
ימים לא קלים עוברים על כוחותינו

אני כבר איזה חודשיים תקועה עם עבודה, שאמורה להיות חלק מהתזה שלי. התחלתי סוף סוף לכתוב משהו לפני שבועיים, ובגלל התרגול, והבדיקה של איזה 50 עבודות ( 8 עמודים כל אחת
) אני כל הזמן צריכה להפסיק. אז היומיים הקרובים מוקדשים לסידור מערך השיעור וחזרה עליו ( בחיי שזה לוקח לי יומיים). . אבל מיום שני, אני חוזרת לעבודה שלי, ונקווה להתקדמות משמעותית השבוע. יש לי כבר איזה 10 עמודים, מאוד מבולגנים( הלכתי לשם שינוי בשיטה של אבן), שצריך לשכתב, לשכתב.. ושוב פעם לשכתב.

Unicorn98

New member
עומל קשה על איסוף לתיזה... ../images/Emo178.gif

אחרי שההצעה אושרה, יש לי דד ליין קצת הזוי שקבעתי יחד עם המנחה שלי, לסיים את האיסוף של המדגם עד לתאריך הבחירות (10.2). זאת מכיוון שהמחקר שלי עוסק בין היתר גם בהצבעה לכנסת ורצינו לקבע את הרשימות האפשריות. זו באמת הזדמנות פז מהבחינה הזו. הבעיה שאנחנו מנסים להגיע למדגם הטרוגני של האוכלוסיה היהודית בישראל (רצינו לכלול תת מדגם של המיעוטים אבל זה לא יקרה באיסוף הזה), ולכן אנחנו מוגבלים מבחינת השימוש בנבדקים סטודנטים. לכן אני מתזז כדי להגיע לאוכלוסיה לא סטודנטיאלית בוגרת (מעל 25), שהתלות בתוכה (קרבה משפחתית) קטנה ככל האפשר. אני פשוט נמצא כמעט כל יום באוניברסיטה כדי להשיג נבדקים (אנחנו משתמשים בשלב הזה בעיקר ב-snow ball, סטודנטים שמעבירים למכריהם הלא סטודנטים). זה לא קל. זהו. אין לי פנאי לשום דבר אחר, למרות שיש פרקטיקום על הראש, כתיבת מערכי שיעור לקורס שאני מתרגל, מבחן שמבצבץ באופק ועוד עבודות על הראש...

hold your horses

הלו הלוה לו אם אתה צריך מדגם - תן לי פירוט= מה אתה מחפש, והאם יש לכם מדגם מייצג לי יש מדגם מייצג של האוכלוסיה, כזכור לך, ויש לי אפילו אינפורמנטים מאותרים לפי הפילוח הזה. אולי אוכל לתרום לך בעזרה משהו...

מרחף1

New member
סיכום שבועיים

מוצלחים להפליא: 1. קיבלתי את ההערות (האין הערת בעצם) של השופט השני (מתוך שלושה) לתזה. 2. סגרתי סופית (סוף סוף) את נושא הפוסט. 3. ו.....קיבלתי את מלגת רוטשילד לפוסט (
). עכשיו נשאר רק לחכות לשופט השלישי....

ואוווווווווווווווווווווווו ../images/Emo65.gif../images/Emo213.gif../images/Emo212.gif

זה ממש משמח לפחות כמו יומולדת איז היופי!!!! פרטים פרטים - איך ומתי הגשת רוטשילד? איך ומתי אתה מתחיל את הפוסט? איפה? תן טיפים לקבלה לפוסטים... איזה יופי. ברכותיי כיף לקבל בבשורה כזו את השבת.

מרחף1

New member
קצת פרטים

תודה, תודה, אכן כיף.... את הבקשה לרוטשילד הגשתי לפני שלושה חודשים בערך, אחרי שהחלטתי סופית שאני רוצה להשאר באקדמיה (אני שוב מזכיר אחד מהטיפים הקודמים שלי לגבי הפוסט - להחליט בזמן, אני החלטתי קצת מאוחר מדי). אין הרבה מה להגי מעבר לזה, קומבינציה של מכתבי המלצה טובים, העובדה שדי מחבבים אותי בתוך האוניברסיטה (לסינון הראשוני) ואנגלית כשפת אם (הראיון הסופי הוא באנגלית, זה לא אמור להשפיע, אבל לדעתי קשה למראיינים, במיוחד אלו מחו"ל, לנתק את זה מהרושם הכללי). ההפתעה הגדולה שהייתה לי בראיון האחרון היא ששאלו אותי בין היתר שאלות מקצועיות על נושא המחקר ונושא הפוסט (אני קצת מחליף תחום בפוסט), חשבתי שישאלות שאלות כלליות (איפה אתה רואה את עצמך בעוד עשר שנים? במה צעזור לך המלגה? וכו'), אבל לא, היו שאלות די ממוקדות (ולא היו מראיינים מהתחום שלי, היה אחד מתחום קרוב, מה שעטשה את זה עוד יותר מפתיע), כה"כ, כל הכבוד למראיינים שהיו צריכים לקרוא כמות אדירה של הצעות ומאמרים של כל המרואיינים.... לגבי הפוסט: בסוף סידרתי פוסט קצת מוזר, אני מתחיל בעוד שבועיים במכון וייצמן ועושה מין "מיני התמחות" טכנית (בגלל שאני מחליף נושא מחקר אני צריך קצת לתרגל את הטכניקות של התחום החדש), באיזור אוגוסט-ספטמבר אני מתחיל את החלק השני של הפוסט (החלק שממומן ע"י רוטשילד, הם ממנים שנה בחו"ל - ורק בחו"ל) בברקלי. לגבי הטיפים לפוסט, כתבתי כבר בשרשור קודם, לדעתי העצות הכ חשובות הן: 1. להתחיל לחפש בזמן (חצי שנה לפחות לפני שרוצים להתחיל את הפוסט. וזה כולל להחליט בזמן אם נשארים באקדמיה או לא (החלטה לא קלה, כמו שכל מי שבפורום הזה יודע...). 2. להכין מראש את הממליצים לזה שתפנו איליהם אנשים, ככה הם יכינו בזמן מכתבי המלצה ורק יצתרכו לשנות כותרת. רצוי לדבר עם לפחות 4-5 אנשים (שאחד מהם המנחה לדוקטורט - חובה) ולהפנות כל מעסיק לאנשים המתאימים (לי לדוגמא היה ממליץ אחד קנדי שדי נחשב בקנדה ואליו הפנתי את המקומות שדיברתי איתם שם, ממליץ אחר עשה את הפוסטדוק שלו ביחד עם המנחה שלי בברקלי, אתם מבינים את העסק....). 3. Networking - קריטי, במהלך הדוקטורט לא לוותר על אף הזדמנות להציג את העבודה שלך, להכין מצגת חזקה (שניתן לשנות את האורך שלה יחסית בקלות) ולהציג אותה שוב ושוב (ושוב) בכל מקום אפשרי. כשנוסעים לחו"ל לכנסים/ביקורי עבודה אז להציע לאנשים שאתם עובדים איתם באיזור לתת הרצאה באוניברסיטה/מכון מחקר שלהם (ככה לפעמים גם חוסכים כסף - הם לפעמים משלמים הוצאות). כמה שיותר מכירי אותכם ככה הסיכוי גדל. 4. להגיש בקשות בזמן לכמה שיותר מלגות ופלושיפס רלוונטיות, הרבה יותר נוח לשכור אותך לפוסט כאתה מביא חלק מהכסף (וזה לא מזיק לקו"ח).

שאלה קטנה על הדרך ברשותך:

(אגב, נהניתי לקרוא! ) לדעתך(/דעת אחרים), מה הסיבות לעשות פוסט? או,בניסוח אחר: אם לא רוצים להישאר באקדמיה יש הצדקה לעשות פוסט ולא לצאת החוצה לעבודה כזו או אחרת? תודה.

וגם -

לאיזה תחום אתה פונה אם אפשר לדעת(עד כמה שאתה יכול להגיד..)? לידע כללי,לא מעבר חלילה..

מרחף1

New member
אז ככה

דיסקליימר: הכתוב מטה מתייחס לתחומי המדעים המדוייקים, אינני מתיימר להבין או לייעץ בכל תחום אחר אני משוכנע שיש בפורום אנשים מתחומי מדעי החיים/רוח/רפואה וכו' שיכולים לענות על השאלות לגבי תחומי העיסוק שלהם. לדעתי (האישית כמובן, יש כאלו שלא יסכימו) אין *שום סיבה* לעשות פוסטדוק אם לא מתכוונים להשאר באקדמיה. פוסטדוק נועד להכשיר אותך לבצע מחקר פסאודו-עצמאי התואם למחקר האקדמי שמתבצע, המשכורת בזמן הפוסט הן נמוכות בצורה משמעותית מהמשכורת שיקבל חוקר בעל אותה הכשרה ב"עולם האמיתי". נכון שלעשות פוסט זה נחמד, זו הזדמנות לבלות קצת בחו"ל/במחקר טהור וכו', אבל.... לדעתי צריך לקחת בחשבון את אובדן שנות הקידום הפוטנציאלי בעבודה בחוץ מול הכיף של הפוסט. זה רללונטי הרבה יותר לסטודנטים ישראלים שהגיל הממוצע בו הם מתחילים פוסט הוא שונה מהגיל של, נניח, סטודנטים מארה"ב. דבר נוסף שיש, לרוב, לחשוב עליו הוא ההשפעה המשפחתית. לרוב הפוסטדוקים הישראלים שאני מכיר יש בן/בת זוג (ואפילו ילדים) שהנסיעה לפוסט מחייבת הקרבה לא מועטה מצידם. שוב, אם לא ממש משוכנעים לגבי הרצון להשאר באקדמיה לא בטוח שההקרבה הזו מוצדקת (כל זה כמובן בתנאי שבן/בת הזוג לא משתוקק גם לקפיצה של שנים ספורות בחו"ל). ספציפית לגבי תחום העיסוק שלי: את הדוק' עשיתי בפיזיקה גרעינית ניסויית. הפוסטדוק שלי יהיה בתחום של פיזיקה מעבר למודל הסטנדרטי באנרגיות מאוד נמוכות ושל אסטרופיזיקה גרעינית.

וואללה,מגניב..

המון בהצלחה שתהיה לך בהמשך העניינים..למרות שאם אתה בשלב שבו אתה נמצא, את המילים שלי אתה ודאי לא צריך
לכן רק אגיד לך תודה על המידע(שכן חשוב לי כי גם אני במדעים מדוייקים, כימיה חישובית ליתר דיוק).

נברא

New member
על המעבר לתחום חדש:

"פיזיקה מעבר למודל הסטנדרטי" - SUSY? GUTS? משהו אחר? "באנרגיות מאוד נמוכות" LHC? "ושל אסטרופיזיקה גרעינית." - בהקשר של הנ"ל או בפני עצמו? יהיה לך קשר כלשהו לאחד הניסויים המבוצעים כיום ע"י לווינים? מקווה שאני לא מנג'ס...

מרחף1

New member
קצת פירוט

דיסקליימר: תיאורים פיזיקאליים שאינם קשורים ישירות לנושא השרשור
התחום הספציפי שאני מתעסק (או אתעסק) בו הוא התפרקויות בטא של אטומים וקורלציות בין הניוטרינו (אנטי-ניוטרינו) לפוזיטרון (אלקטרון). המודל הסטנדרטי מנבא קורלציה זוויתי מסויימת מסוימת הנובעת ממבנה הכח החלש, הידוע בשם V-A (כלומר רכיב ווקטורי ורכיב אקסיאלי) כל שינוי מניבוי של המודל הוא פיזיקה חדשה ויכול להצביע, לדוגמא, על: זרמים בעלי כיראליות ימנית, אינטראציות סקלריות/טנזוריות (והחלקיקים החדשים שנושאים אותן), לפטוקוורקים ועוד כל מיני מרעין בישין. את המדידות מבצעים במלכודות אטומיות המאפשרות להחזיק את האטום הרדיואקטיבי במקום קבוע ולחכות עד שיתפרק. מדידות נוספות לפיזיקה חדשה בכלים אלו הן לדוגמא חיפושי אקסיונים (Axions). לגבי אסטרופיזיקה גרעינית, מדובר בתחום לא (מאוד) קשור ובו בעיקר עוסקים (בצד שלי - הניסויי) במדידת חתכי פעולה לתהליכים המתרחשים בכוכבים ומשפיעים על מחזור החיים שלהם (קצב שריפת מימן לדוגמא) , בספורנובות ומשפיעים על הפיצוץ (קצב יצירת היסודות הכבדים) ובתהליכים שהתרחשו בדקות הראשונות (3-20 דקות ליתר דיוק) אחרי המפץ הגדול ויצרו את היסודות הקלים. הניסויים שאני מתעניין בהם הם לא אילו המבוצעים ע"ג לווינים.... (למרות שזה גם די נחמד להפעיל ציוד בלוויין מכדור הארץ - אולי מתישהו בעתיד...).

נברא

New member
תודה, שיהיה בהצלחה! אגב,

אני למדתי בוויצמן לתואר שני. זה היה די מזמן, בתקופה שהמכון היה ה-countryside של רחובות... גם רוגע וגם אווירת לימודים רצינית. נהנתי מאוד. היום המכון מוקף שכונות וכבישים אבל מבפנים זו עדיין מדינה אחרת... מאמין שגם אתה תהנה.

ilmor

New member
בתור אחד שקשור קצת לתחום (הנדסה גרעינית)

נשמע מאוד מעניין. למרות שהייתי צריך לקרוא פעמיים את מה שכתבת כדי להבין
. האם כבר ביצעת בעבר מדידות חתכי-פעולה?

מרחף1

New member
ראה תשובתי לקלידן

אני יכול להרחיב עוד על התחום אבל זה כנראה בעל עניין מוגבל לרוב חברי הפורום וכנראה לא מתאים לשרשור סיכום עבודה. אם מעניין אותך מעבר לתשובה למעלה אני יכול להרחיב בפרטי.

למעלה