שרשור סרטים \ ספרים וכל מה שבא

הקישור לא הצליח. אנסה בהמשך. מכל מקום, בהמשך

לתגובות על שיטת הטיפול - כשצפיתי בכתבה על הילדה בת, חשבתי על כך שללא טיפול, היתה עלולה להגיע למוסד סגור לשארית ימיה. אני מודה שאין לי את הכישורים המקצועיים להביע דעתי על הטיפול שעברה, יחד עם זאת, מה שלמדתי מהכתבה עליה כילדה ומהאזכורים אודות עיסוקיה כיום הוא, שהילדה גדלה, הפכה לאחות ולמטפלת, היינו הפכה לאדם נורמטיבי. ועכשיו, ימשיכו להם להתדיין המצדדים והשוללים את הטיפול...

גילעד 63

New member
הסרט בהחלט אופטימי

מצד הטיפול שהיא קיבלה בסופו של דבר שהתוצאות הראשוניות שלו נראו בסוף הסרט. מאד מרגש. יחד עם זה, הצפייה בילדה המתוקה הזו מדברת בכזה קור רוח על להרוג את אחיה וההורים שלה היה די מפחיד.

China8

New member
מישהו יודע מה איתה היום?

הסרט צולם אם אני לא טועה בשנות השמונים, מה שבחישוב מהיר אומר שהיא צריכה להיות בשנות השלושים שלה היום.
מעניין לדעת עליה היום.
עם כל החשיבות של הסרט, נראה לי שדי נורא עבור אדם בוגר לדעת שמסתובב עליו סרט כזה ברשת, הדברים שמתוארים שם לגביה הם די נוראים.
סתם מחשבה שפתאום עלתה לי...

year of the cat

New member
לא יודעת אם המילה אופטימי מתאימה פה

אני עוד מנסה להתאושש מזה
לא לבעלי לב חלש

וכשכתבתי את המשפט הזה קפץ לי משפט שאומרים אמריקאים:
Adoption is not for the faint of heart

ופתאום בית ילדים לא נראה כלכך רע
הבית הביולוגי יכול להיות כלכך הרבה יותר גרוע

Daria34

New member
גם תלוי איזה בית ילדים.לא תמיד הרבה יותר טוב

שם גם יכול להיות יותר גרוע.
במקרה של הילדה פה היא לצערי חוותה את הגרוע מכול
בגיל מאוד צעיר פגיעה מינית מאביה.

רק בכיתי ובכיתי. בכיתי קודם כל ובעיקר

על הילדה האומללה, הכל כך חכמה ובוגרת, ולא פחות על אחיה. על הוריה המאמצים האמיצים, שהסכימו לשתף ולחשוף ועל כל הילדים האחרים הסובלים. היה נורא לגלות שוב את הרוע הבלתי נתפס של בני האדם. שמחתי לראשיתה של התקוה וההחלמה. תודה שהבאת את הקישור.

משתפרת

New member
זכויות של הורים מאמצים

הגוגל שלח לי שני קישורים באותו ענין, ובהם רוכזו הזכויות של הורים מאמצים והורי אומנה, כולל בתקופה של לפני האימוץ (זכות לקבל 45 ימי חופשה ללא תשלום לנסיעות שלקראת האימוץ בחו"ל).

fatfat

New member
אמנם לא סרט חדש אבל לאחרונה יצא לי

לצפות בו שוב ומצאתי בו נקודות נוספות בהן לא הבחנתי בעבר: סרטה של הלן הנט ובט מידלרף And then she found me המתאר מערכת יחסים שנרקמת בין אם ביולוגית לבת שמסרה לאימוץ.

ועוד סרט ישן שיצא לי לראות באחרונה וקשור גם לאימוץ הוא התרופה. הסרט מתאר את המאבק של הורים שאימצו להשיג תרופה נגד אפילפסיה לאחר שבגיל שש הבת שאומצה מתחילה לסבול מהתקפי אפילפסיה קשים שאף תרופה שהיתה אז בארה"ב לא הועילה לה.

גם בנושא אומנה

עצוב וקשה. מנסה לא לשפוט אבל הורים המאמצים

בסרט הדקומונטרי נראים לי לא פחות בעייתיים מבעיותיה הקשות של הילדה. קרים ומנוכרים.
אין ספק שהילדה בסרט חוותה דברים איומים עם אביה המאמץ בטרם הגיעה להורים המאמצים ודברים אלו פגעו בה מאד והותירו בעיות התנהגות קשות.
אך בתחושה שלי גם להורים המאמצים יש חלק בסיפור הקשה, וכשהם מתראיינים לא עולה מהם טיפת אהבה וחום לילדה אלא רק קור וניכור ותאור קשה וקר של מעשיה בלי טיפת אמפתיה אליה ואל הסבל הנורא שחוותה טרם בואה אליהם. בלי טיפת חום ואכפתיות.
עובדה שבמוסד הילדה שהשתפרה פלאים, כלומר בנוכחות אהבה ואכפתיות גדולה היא השתפרה.
ממש מרגישים כמה המטפלת שלה במוסד אוהבת אותה ומאמינה בה וזו הסיבה לדעתי שהיא השתפרה כל כך.
עובדה גם שבסופו של דבר לא חזרה להורים המאמצים, שזה גם מעלה תהיות קשות.
כך או כך: סיפור טראגי ושובר לב.

Daria34

New member
מנסה לענות,ההורים המאמצים

פחדו להחזיר את Beth לביתם,והיא הייתה שנים במוסד טיפולי ששם התחברה מאוד לאחת המטפלות,שניסתה לשכנע
את ההורים המאמצים לחתום ויתור על Beth האם המאמצת החדשה טוענת שהורים המאמצים מאוד קינאו בקשר שפיתחה עם המטפלת ושנים לא הסכימו לחתום וויתור.
לבסוף הם השתכנעו וכן הסכימו.
אסור לשפוט אותם הם קיבלו ילדה בלי כול קבלת המידע האימתי על מצבם.
שבכוונה הסתירו מהם.

Daria34

New member
תיקון,הם קיבלו ילדים בלי מתן רקע אמיתי על

שעברו לפני שהגיעו אליהם.הסתרת המידע נעשתה בכוונה.

גילעד 63

New member
אני גם לא הייתי ממהר לשפוט את ההורים המאמצים

זה לא פשוט לגלות את זה בהדרגה שהילדה שלך חושבת לרצוח את אחיה הקטן וגם אותך בלילה. וזו הילדה שהיתה אמורה להיות משוש חייך. מעבר לזה שהם לא הבינו בכלל מאיפה זה בא.
במוסד הילדה השתפרה לא באורח פלא ולא בכזו מהירות. מדובר בשנה שלמה של טיפול צמוד וטוטאלי למדי שבתחילתו נלקחה ממנה השליטה על הכל. היא היתה צריכה לבקש רשות לקבל כוס מים. ולאט לאט מאד מאד לאט, הוחזרה השליטה בהדרגה על בסיס התנהגות. ברור שבסיסו של טיפול כזה יש המון אהבה ואמפטיה אבל הטיפול עצמו הוא מאד נחוש וברור. אחרי שנה רק נראו ניצנים של שיפור. התהליך עצמו להחלמה מלאה כמעט לקח עוד הרבה זמן ויכול היה להתרחש רק בסביבה טיפולית מקצועית. אין מצב שההורים יכלו לטפל בדבר הזה לבד עם חום ואהבה.
יש דברים שכל האהבה שבעולם לא תתקן.

year of the cat

New member
לא רק סביבה טיפולית מקצועית

Joyce Sterkel שיקמה שני ילדים שאימצה בעצמה אחרי שהמשפחות שאימצו אותם הרימו ידיים
בעקבות הצלחתה, הוקם The Ranch For Kids Project

אבל בוודאי שלא מדובר בחום ואהבה בלבד, אלא דווקא בהרבה מאוד נוקשות ועבודה

מסופר בהרחבה עליה ועל מקרים קשים מאוד נוספים כאן:
when-adoption-goes-wrong

גילעד 63

New member
זו בדיוק היתה כוונתי.

ברור שבבסיס העניין יושבת אהבה גדולה מאד, אבל ביום יום דרושה בהירות נחישות ועקביות שקשה מאד לדרוש מהורים כי הם קרובים מידי רגשית בדרך כלל. היא כנראה אישה מאד מיוחדת

למעלה