שרשור עובדות - חברי קדימה

NIKESTYLE

New member
צודק ,טעיתי בעניין התחבורה.

לא שמתי לב לפסקה שמתייחסת ל23 השנים האחרונות ולכן הנחתי שמטבע הדברים אם היו מכלילים היום את יהודה ושומרון סביר היה להניח שזה כבר לא היה שיא אבל שוב כאמור טעיתי בעניין הזה. מקבל את התיקון.

NIKESTYLE

New member
הם עדיין מובטלים.

הם עדיין מובטלים , מובטלים מהיכולת שלהם לקנות דירה ,מובטלים מהיכולת שלהם לצאת לחו"ל פעם בתקופה ,מובטלים מלקנות מכונית כי הדלק עולה ועולה והשכר רק יורד. עדיף לעבוד מאשר לא לעבוד ,אבל בין עבודה ראויה עם תנאים סוציאלים ויכולת לתכנן לטווח ארוך לבין עבודה בשכר של רעב ,ללא תנאים סוציאלים,ללא היכולת להגן על עצמם שמא מחר יפטרו אותם יש דרך ארוכה. אל תתהדרו בנתונים יבשים.

trigotrigo

New member
ממתי סימן לעבודה הוא טיסה לחו"ל?

זה ממש מטומטם! לא אתה, אלא הטיעון! חוץ מזה, כל עבודה עדדיפה. זה שהרבה ישראלים לא מוכנים לעבוד בעבודות כמו קטיף, רק מחמיר את הבעיה. מביאים עובדים זרים בשביל זה, ומשאירים אותם בשביל עבודות אחרות. זה עוד משהו שיכול להוריד את מספר המובטלים, מיידלע.

אשרת

New member
ממממממממ

אדם חסר עבודה וחסר הכשרה לתחום מסויים, לא ממש יכול להרשות לעצמו להיות בברן לגבי העבודות, לא חושב? דבר שני, מי אמר שבעבודות קטיף, בנייה וכו' הם עבודות ללא תנאים סוצאילים? אולי כאשר המדינה תעיף את העובדים הזרים חזרה לארצם, ותתחיל לכפות את חוקיה על המעסיקים הנ"ל, יהיו תנאים כאלו בעבודות הללו. אני מבינה שאתה רוצה לכפות על מעסיקים להעסיק גם עובדים גרועים, נכון?

NIKESTYLE

New member
סליחה,לא אמרתי שאני בעד עובדים זרים

מאוד קל להתייחס לנתונים יבשים. מי שתומך במדיניות הכלכלית של נתניהו רץ ישר לבדוק שהתל"ג של ישראל גדל וזה מבחינתו סוף הסיפור. מי שתומך במדיניותו של נתניהו מברר באופן שטחי כי מספר המועסקים במשק גדל ובזה מסתיים הסיפור. אין לי צל של ספק שתנאים סוציאלים הם חלק בלתי נפרד מתנאי העסקתו של עובד אבל לכו תספרו את זה לעובדי חברת כוח אדם שרובם המכריע מקבלים שכר מינימום ואין להם תנאי שכר נאותים.

אשרת

New member
תגובה.

שים לב מה שאני אמרתי - אמרתי שצריך להעיף את העובדים הזרים, וכך לפנות יותר משרות עבור הישראלים, וכך יכולים עוד יותר להוריד את אחוז האבטלה. דבר נוסף שאמרתי , שהמדינה צריכה לאכוף את החוקים של עצמה על המעסיקים, כל המעסיקים. דבר שלישי, אם היית עוקב אחר דעותי בפורום שינוי, היית יודע שאני נגד חבורת כ"א, ואני גם כן חושבת שיש פה ניצול של העובדים, אבל להוציא אותן מחוץ לחוק, זה לא הפתרון. הפתרון --> מדינת ישראל תתחיל לאכוף את חוק שכר המינימום על כל המעסיקים, ומי שעובר על החוק, שיקנסו אותו כך, שיחשוב פעמים עם לנצל את העובדים שלו שוב. אבל מצד אחד, אתה לא יכול להכריח מעסיק להעסיק מישהו שהוא צריך לכמה חודשים בלבד, לתת לו קביעות וכו'. קצת הגיון.

NIKESTYLE

New member
זה בסדר הם לא מקבלים קביעות

אני עובד במערכת ציבורית גדולה ויכול לספר לך שמה שקורה שם זה ביזיון אחד גדול. מדובר במערכת שמנצלת באופן ברור את הצעירים של המדינה לצורך העסקתם נאמר תקופה של שנה שנתיים או יותר ואחר כך פשוט מעיפה אותם לעזאזל ברוב המקרים. לא מדובר באנשים לא משכילים ,לא מדובר בחאפרים ובטח לא מדובר לפחות לגבי חלקם באנשים שלא רוצים להתמקצע. כן מדובר על מערכת מסועפת שדואגת למקסם את הרווחים של עצמה בלבד ,ולדאוג לכיסוי תחת של עצמה על מנת לא לתת קביעות לעובדים שלה. עכשיו תראי בחור שרק יצא מהצבא לומד נאמר 3 שנים מגיע למצב שהוא מוכן לשוק העבודה אבל שוק העבודה אומר לו בפירוש שהוא מחתים אותו באופן זמני בלבד למשך 4 שנים!!!!! כאן אין התערבות ממשלתית ואין גורם שיכול להגיד לחברות האלה מה לעשות. על מה שקורה בחברות כ"א המעסיקות עובדים זמניים אחרים אני בכלל לא רוצה לדבר.שומר שעובד כמאבטח בקניון ראוי לקבל הטבות ותנאים סוציאלים. אם הוא מועסק לתקופה קצרה אז את צודקת ,אם הוא מועסק לתקופה ארוכה זה לא בסדר ועל זה החברות לא נותנות את הדעת.וזה עוד במקרה שהוא בכלל קיבל את מה שמגיע לו בשכר מלכתחילה.

אשרת

New member
אתה מדבר על המערכת הציבורית.

הנה לך סיבה נוספת למה צריך לצמצם את המערכת המסועפת הזאת. זה גם לא חדש שהמדינה מנצלת את העובדים שלה. בתור אחת, שנמצא במאגרים של אחד מן המשרדים הממשלתים, נאמר לי במפורש שמדובר על עבודה זמנית. עכשיו הכדור בידיים שלי. סיבה נוספת שהם עושים זאת - כך הם מנסים לחסוך בהוצאות, במקום לפטר עובדים ולתת למי שנשאר במערכת תנאים טובים יותר. לגבי שומרים - אני אשאל אותך כך - מהי תקופה ארוכה? כיצד אתה יכול לכפות זאת על המעסיק?

NIKESTYLE

New member
לא מערכת ציבורית במובן ההסתדרותי

של המילה. התכוונתי למערכת הבנקאית זוהי מערכת ציבורית שנותנת שירות לציבור אולם היא הפכה להיות מערכת פרטית לכל דבר. המשפחות השולטות במשק מנהלות אותה.

NIKESTYLE

New member
ליתר השאלות:

1.ניתן להגדיר בחוק מה תקופה ארוכה. ברור לך שלא כולם פונים ללימודים מיד בתום הצבא ,ויש כאלה שישר מחפשים עבודה. אם לעובד יהיה נוח במקום עבודתו,הוא בהחלט יוכל להמשיך שם תקופה לא מבוטלת ,אני לא יודע כמה זמן זה יכול להיות אדם בשנות ה 20 שיעבוד כמאבטח נאמר 5 שנים או 10 זה יכול להיות אדם שעלה לארץ והוא חסר השכלה ויראה בכך עבודת חייו .אין לי תשובה מוגדרת זה צריך להיות ייזום ע"י הממשל. כמובן שלא לכולם צריך להיות קביעות אם בכלל אבל שוב העלאת השכר ,תנאים כמו תוכנית חיסכון דרך העבודה יכולה להועיל אפילו מבחינה פסיכולוגית להמשך תפקודו היעיל של העובד. כמו שציינת עובדים טובים ישארו אחרים ילכו הביתהאו יתאמצו גם הם

אשרת

New member
אוקי

נגיד וקבעת בחוק מהי תקופה ארוכה - לשם הדיון - חצי שנה. המעסיק יכול לפטר את העובד בדיוק יום לפני שהעובד היה צריך להכנס לקבע.
העלאת שכר? --> אני מזכירה לך שיש גם עסקים קטנים ושכונתיים, שהעלאת השכר יכולה להיות מכת מוות עבורם. שים לב גם לזה.

NIKESTYLE

New member
הסבר נוסף.

1.העלאת שכר ניתן ליישם גם במפעלים וארגונים קטנים ע"י סובסידיה ממשלתית או לחילופין ניתן להתחיל ליישם זאת בארגונים הגדולים תחילה שם נמצא כוח עבודה גדול של המשק ולאחר מכן לבדוק דרכי פעולה גם לגבי העסקים הקטנים יותר תוך מתן תמריצים,גיבוי ממשלתי ,איחוד בין מעסיקים וכו'. אני יודע שהעניין מורכב ,דורש בוודאי הרבה יותר מאיזה זמן מוקצב בפורום תפוז אולם בגדול הרעיון הוא שניתן ליישם זאת. מדיניות סוציאל דמוקרטית היא כזאת שמכירה בשוק חופשי ותנאי תחרות בדיוק כמו הקפיליזם אולם מבינה כי אחת ממטרות הממשל הוא דאגה לשכבות העם במידת הצורך. יצחק מודעי ז"ל אמר פעם איפה שיש בחירה בין לחם לעוגות אני לא מתערב ,אולם איפה שאין לחם שם אני מתערב. ממשלה אמיתית לא מתערבת בכוחות השוק אולם מווסתת אותם מהנטייה הבלתי מרוסנת של הקפיטליסטים להרוויח עוד ועוד על חשבון כלל הציבור.

אשרת

New member
but

למה שהממשלה תתערב בעסקים פרטיים? למה שהממשלה בכלל תתערב במשק? הוויסות הוא התערבות. נקודה. אתה למעשה טוען שלמעסיק , אשר משקיע מכספו בעסק שלו, אין זכות על עסקיו, כי הוא חס וחלילה עוד עלול להרוויח.

NIKESTYLE

New member
תגובה אחרונה לעניין.

הוויסות הוא התערבות ובצדק.התערבות של מה שאיננו טבעי.זה לא טבעי שהפער בין העשיר לעני בישראל הוא מהגדולים בעולם המערבי. זה לא טבעי שהעשירון העליון גדל למימדים מפלצתיים בעוד שמעמד הביניים והעניים נשחקים. אני לא יודע באיזה מדינה את רוצה למצוא את עצמך אני בטח לא רוצה לחיות כעני ומרושש או כעשיר שסגור בין חומות של ברזל ומנותק ממה שקורא שם בחוץ. כולנו בני אדם ועל כולנו לחיות בכבוד. הממשלה גברתי מזמן מתערבת לך בכיס הפרטי כאשר היא לוקחת מיסים ואת תתקני אותי אם אני טועה אינך נמדדת עם העשירון העליון (או שכן........) בכל מקרה וויסות משמעותו מנהל תקין ושלטון יציב אחרת למה יש ממשלה? למה צריך משרד אוצר??בואי נפתח את המשק למשקיעים מחו"ל בלי יכולת לפקח עליהם,ניתן להם אפשרות לקבוע את השכר שנקבל את צורת חיינו ובכלל לא יהיה צורך בממשלה כאן. שנגיע למצב של אובר סוציאליזם אני הראשון שיגיד שישראל תהפוך לקובה. אנחנו לא במצב הזה ויש עוד הרבה מה לתקן. מי שרוצה תחרות חופשית ורוצה להרוויח לגיטמי מאוד,מה שלא לגיטימי זה העסקת עובדים בתנאים מחפירים וזה קיים היום בכל מקום בכל חתך אוכלוסייה ולמשכילים ולא משכילים כאחד. דרך אגב גם אם אנשים אינם משכילים זה לא אומר שהם תת אנשים וצריכים לקבל כל מה שזורקים להם. בואי לא נהפוך דיעות לגיטימיות לקיצוניות ,וויסות משמעותו התערבות לגיטימית ודאגה לשכר הולם.אחרת מה שנקבל פה יהיה כמו בסין שם מליארד סינים אכן עובדים בתת תנאים עם שכר עשרות דולרים לחודש.העיקר להגיד שיש עבודה זה לא ככה ולא לזה אנחנו מחכים

למעלה