שרשור עובדות

bhnadav

New member
לא יודע אם המוצלח ביותר שהיה,

משום שאני בכל זאת חושב שבאוצר פרס היה הטוב ביותר כשהוביל את התוכנית לייצוב המשק, מה שהביא לבלימת האינפלציה המשוגעת, אבל בלי קשר לפרס, אני חושב שבנימין נתניהו היה שר אוצר מצויין בשנים האחרונות, שהצליח לייצב את המשק, להוציא אותו מהמיתון העמוק, להחזיר את המשקיעים לארץ ולהציל את כלכלת ישראל מקריסה והפיכתה לארגנטינה ב'. עם הרפורמות שהוביל נתניהו, שהיו חשובות מעין כמוהן, אני מסכים ב-100%. הן היו הכרחיות. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהקיצוצים הנרחבים שעשה נתניהו במשרד האוצר, מה שהביא להרחבת מעגל העוני, שזה דבר קשה מאוד. אני חושב שאלה היו מהלכים הכרחיים, וגם סתימת פיזור הכספים במדינה שלא התאים לה במשבר העמוק בו שרתה הייתה חשובה, אבל כעת צריך באמת להתייחס יותר לחברה, לשקם אותה ואט ואט לייצב גם אותה. רבים נפגעו ממדיניותו הכלכלית של נתניהו, אבל זה היה הכרחי וכעת צריך לעשות הכל כדי להביא להבראה נכונה של החברה הישראלית.

לכן חשוב שנתניהו לא ינצח

זה שנתניהו הוא שר אוצר טוב , אומר שאולי הוא צריך להמשיך בתפקידו כשר אוצר , אבל בהחלט לא כראש ממשלה.

mean girl 16

New member
זה שהוא שר אוצר טוב

לא אומר שהוא בהחלט לא צריך להיות ראש ממשלה. לא התנסחת טוב. הוא יכול לעשות את שניהם בצורה הטובה ביותר לדעתי, אבל זה כבר למקום אחר(אנחנו בשרשור עובדות ויניב אסר על זה כאן חח). מה שגם, בכלל לא בטוח ששרון ייתן לנתניהו את תיק האוצר. למרות שזה הכי מגיע לו.

surfEU

New member
אני מסכים עם כך שהמדיניות הכלכלית

של נתניהו היתה הכרחית אחרי מה שסילבן שלום כשר אוצר עשה למשק מה שאני רוצה להוסיף, וכל כלכלן יגיד את זה שלא ניתן היה לעזור לכלכלה ללא הרגיעה הביטונית אחד קשור לשני כך שאני לא בטוח לגבי התוצאות ללא ההתנתקות נ.ב אני מעדיף את נתניהו ללא ספק על פרץ כשר האוצר לגבי ראש-ממשלה אני בספק

mean girl 16 על מי אתה מנסה לעובד

?!!! 200 אלף איש נכנסו לשוק העבודה?!! אם זה היה נכון אז היינו היום במצב הרבה יותר טוב! והעבודה שמוכיחה עד כמה זה שיקרי היא שלפני כיניסתו של ביבי למשרד היו במדינת ישראל בערך 280 אלף מובטלים והיום יש כ230 נגיד אלף מובטלים! זה כל השוני! לא 200 אלף ולא בטיח! 50 אלף במקרה הטוב! מתמתיקה פשוטה! לא צריך להיות פורפסור!

ריאליסט

New member
הבעיה הגדולה היא,

ועליה לא נותנים את הדעת,שרוב אילו שנכנסו מחדש לשוק העבודה,נכנסו בתנאים גרועים יותר.חלקם עובדים בעבודה חלקית,ולא מגיעים אפילו לשכר המינימום (שהוא רק 3300 ש"ח!). אחרים עובדים אצל קבלני כוח אדם,ללא תנאי פנסיה ותוך הפרות של חוקים שהכנסת העבירה לגבי תנאי תעסוקה. לכן גם אותם עובדים עדיין נמצאים במצב כלכלי-חברתי גרוע. מה שצריך לעשות זה לדרוש אכיפת שכר מינימום על מעבידים.כל מעביד שלא ישלם לפחות שכר מינימום לכל עובדיו-צריך ללכת לכלא.צריך לאכף קיום זכויות פנסיה לכל עובד ע"י המעביד.גם אם מדובר במעביד פרטי-ענין הפנסיה חייב להיות בידי המדינה.הרי המעביד יכול להעלם פתאום,או לנקוט בשיטות שימנעו מעובדיו לא רק לקבל את זכויותיהם,אלא גם להתלונן עליו-והמבין יבין. צריך בנות מערכת חינוך טובה,על חורבותיה של מערכת החינוך הגרועה שליבנת השאירה לנו.אחרת יותר ויותר תלמידים ינשרו מבתי הספר ,ויגיעו לבתי ספר פרטיים,לפני הצבא או אחריו.אז חוק חינוך חינם-יעלם למעשה. חייבים להגדיל את התנאים והשכר של רופאים מתחילים בבתי חולים ציבוריים,וכן של אחיות כדי שמערכת הבריאות הציבורית לא תתמוטט. יש לאפשר ליותר סטודנטים ללמוד לתארים מתקדמים בארץ ולא בחו"ל.אח"כ אנחנו מאבדים את כל הטובים שבהם. האוניברסיטאות היום הן במצב גרוע,והכימאים שקבלו פרס נובל בטכניון כבר אמרו שהם חוששים שהם יהיו האחרונים. כל הצד הקשור לחינוך ,רווחה ובריאות-הוזנח ע"י הממשלה.אם לא יטפלו בו-מה שווה שהתל"ג גדל???

ההתנתקות קיצרה את טווח הקסאמים

הטיעון המגוחך והאווילי של הימין. ההתנתקות לא קיצרה טווח של הקסאמים כי השטחים הקרובים לגדר היו בידי הפלסטינים גם לפני ההתנתקות . בית חנון והשטח בין אלי סיני לדוגית.

mean girl 16

New member
מעניין שזה הטיעון האווילי של הימין

כשחלק מהמגיבים פה הם מצביעי העבודה בכלל.

Archibald

New member
בתור חייל ששירת בתוחמת הצפונית

הנני יכול לומר לך שהפלסטינים מעולם לא ירו מהמובלעת הזאת מחשש לפגיעה בזמן המילוט מהמקום. הפלסטינים כבר בקלות יכולים להגיע לאשקלון אם הם יתחילו לירות צפונית לדוגית, ולא מדוגית עצמה.

והינה העשיה הרבה של מפלגת שינוי!

אני יכול לכתוב כבר משנת 99 אבל אני חושב שמה שרלוונטי הוא משנת 2003 העשיה הכלכלית- אנחנו שבזכות זה שהעפנו לכל הרוחות את החרדים מהקואליציה ואנחנו נכנסנו לממשלה הוצאנו את המדינה מהבוץ הכלכלי ביבי היה בסך הכל מין רובוט אומנם שיישם בדרך מקולקלת את המצא שלנו אבל יישם בצורה יחיסת טובה יש צמיחה יש פריחה! יש הרבה פחות פריזטים!!! וזה מה שחשוב! הצלחנו לזרוק לפח את הסוציליזים שעשק את המדינה במשך 50 שנה אנחנו ניצגי של הכלכלה הליברלית הבילעדיהם במדינת ישראל אנחנו הראשונים שהבאנו לכך שמדינת ישראל תונהג בלכלה ליברלית כלשהי בתמיכתנו הממשלה הצליחה להעביר רפורמות אדירות במשק שתוצאות הרפורמות עליניו לטובה יגיעו בשנים הבאות הצלנו ברגע האחרון את מעמד הבנים מקריסה. בעזרת חוקים אלו ואחרים הגענו לכך שיש שיווין כלכלי רב יותר בין אדם חרדי במדינה לבין אדם חילוני במדינה! שגם זה מעט נהרס (ולשמחתי חלק לא קטן נשמר) ע"י כך שאנחנו עזבנו את הקואליציה וכניסתם של החרדים לממשלה שהחלה את הכירסום של כספם של משלם המיסים! וע"י הכתרתו של אולמרט לאוצר שגם קילקל לא מעט וגרם לתהליך ללכת אחורה. ואגב גם חוקקנו חוק ספורט ניסעה מוטורית העשיה החברתית-! סילקנו לכל הרוחות את החרדים מהממשלה דבר שכל כך הרבה אנשים רצו מבשך שנות דור! ובזה הפחנו תיקווה אמיתית וחדשה בלבבם של מאות אזחרי המדינה נשים גברים וטף! גרמנו לכך שמאות אלפי חילונים במדינה יכול לקום ליום חדש ולחייך ולדעת שיש מישהו שדואג להם באמת (וזה לא אלוהים!) קיצצנו לכל הרוחות את קיצבאות הילדים ובכך גמרונ לשיוויון רב יותר בין ילד חילוני לילד חרדי ולילד מוסלמי. ניקינו את השחיתות בצורה שלא נראה במשך שנים רבות ! ובכך גרמנו לשלטון נקי יותר! (ונשאר עוד המון מה לנקות) ביטלנו את "סדום ועמורה" (משרד הדתות) גרמנו לשיח ציבורי ודיון ע"י ועדות והממשלה רציני בנושאים כמו חוק טל וכמו נישואים אזחיים. והוגשו נדמה לי כבר תוצאות הוודעות. שינינו את השעון לשעון קצת יותר טוב! הצלחנו להקל במיכרת מאכלים לא כשרים הנהגנו אי אכיפה של חוק החמץ האירני! הצלחנו לחיסכון במועצות המקומיות ולהתחלת תהליך הבראה של כמה ישובים פיתחנו את המדע והטוכנולגיה! איכות הסביבה של המדינה הישתפרה גם כן! הענקנו אזרחות לעובדים זרים שמגיע להם! הצלחנו להשיג הכרה מעשית אומנם חלקית אני לא זוכר בידיוק אבל גם משהו בנושא נישאוים מיוחדים. הקטנו את האבטלה הסמויה משמעותית קיצצנו וקיצצנו וקיצצנו! כמה קיצצנו ! אצל חרדים כגון ישיבות כוללים ועוד כל מיניי דברים מושחתי אצלם ביטלנו הטבות מס לחרדים וכו..ונתנ ונתנו ונתנו ונתנו! יותר לחילונים יותר למעמד הבנים! יותר לבראיות! לסטודנטים! וכו.. הענקנו סכומים גדולים יותר לסטודנטים ולאקדמיה! וככה גרמנו לשייויון רב יותר בין המעמדות החברתיים השונים.. חוקקנו חוקים למען הסטודנטים ולמען עולים חדשים! חוקקנו חוק הטבת מס לשכר לימוד לסטודנטים העברנו 700 שקלים לדברים שאנחנו באמת מאמינים בהם! ודוגמא לכך היא ש350 מיליון שקלים הלכו לסטודנטים! העשיה הביטחונית מידינית! אם תוכנית ההתנתקות לא הייתה אך ורק עשייה של שינוי אלה גם של שרון אז לפחות החלק הגדול של התונית היה בזכותנו בזה שסילקנו את החרדים מהממשלה שעצרו את התהליך המדיני ואמרנו לשרון שאם תוך שלוש שבועות הוא יתחיל בפועולה מדיינת רצינית לקידום השלום נצא מהקואליציה ואנחנו מאז ומתיד עוד לפני כולם היינו בעד גדר ההפרדה בתקופתנו הועצה בנייתה של גדר זו ותוכנית ההתנתקות שיפרה את ביטחונה וחוסנה הלאומי של המדינה. רק חלב הדרך שבוצעה תוכנית זו (שכמובן אנחנו אז כבר לא היינו בממשלה) ואני מאמין ששחכתי עוד הרבה דברים מהעשיה הפוריה של שינוי בכל התחומים!

אלה לא עובדות?

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles/article.asp?forum=345&a=65928&c=6856&sc=0&ssc=0

mean girl 16

New member
האמת היא שכדי לדעת באופן סופי

אם ההתנתקות הייתה צעד נכון או לא, נצטרך לחכות שנים.

למעלה