שרשור עוגות גבינה לכבוד שבועות

נונה1

New member
שאלת עוגת גבינה אפויה

אתמול הכנתי את העוגה הנ"ל: עוגת גבינה מעלפת!!!! ו yasming ו סוף סוף הצלחתי להשיג מגיסתי את המתכון של עוגת גבינה הכי מדהימה שאכלתי. מצרכים: 6 ביצים- מופרדות חצי קילו גבינה לבנה 5% 1 שמנת {רגילה,כמו הקופסא של אשל/גיל} 1/2 1 כוסות סוכר שקית אינסטנט פודינג 2 כפות קורנפלור בקערה יש לערבב יחד את החלמונים,הגבינה,השמנת,1/2 כוס סוכר,אינסטנט והקורנפלור. בקערת מיקסר יש להקציף את החלבונים עם כוס הסוכר שנותר. יש לאחד את הקציפה עם הבלילה ולשפוך לתבנית חד פעמית בגודל רגיל,ולהניח בתבנית תנור מלאה במים. את התנור יש לחמם בחום הגבוה ביותר עד שהוא חם מאוד ואז להוריד ל 150 מעלות ולהכניס את את התבניות לכ- 35 דק'. העוגה עלתה משהו מדהים 4 ס"מ מעל גובה דפנות התבנית (עשיתי בתבנית 26 ממש מדהים. לא פתחתי את התנור ולבטחון שמתי שלט על התנור לא לפתוח!!! כעבור כשעתיים הוצאתי מהתנור שיחררתי את הטבעת מהתבנית והכנסתי למקרר. קמתי הבוקר העוגה צנחה באחידות ונשארה גבוהה אולם לא בגובה שהיתה. היה לי שבר במרכזה לא גדול אבל בכל זאת שבר. והתחתית לא היתה שחומה כמו החלק העליון. הטעם פשוט גן עדן יאמייייייייי (זללתי 2 חתיכות חזירה שכמותי) והשאלה שלי היא האם זה בסדר ככה צריך להיות? אפשר לשפר לקראת החג? מחכה לתגובות ותודה נונה1

kanert

New member
בוקר טוב עוגה על הבוקר

בוקר טוב אתן לכם עוגה שאני מכינה שנים רבות טעימה קלה וקוצרת מחמאות. 4 חלמונים 1/2 כוס סוכר 4 כפות קורנפלור 4 כפות איסטנט פודינג וניל 1 שמנת חמוצה 2 קופסאות גבינה 5% לערבב הכל יחד חוץ מהחלבונים. 4 חלבונים להקציף עם 1/2 כוס סוכר לערבב עם התערובה ולאפות. על העוגה 1 שמנת מתוקה 1/4 כוס חלב 1 כף סוכר 1 איסטנט וניל לערבב ולשים על העוגה. בתאבון ושיהיה לכם סוף שבוע מתוק. טובה

סתיואדם

New member
שיפור אישי

נקרא כאילו הגעת לאמברוזיה ....
מזל טוב אישית אני אוהב את עוגות הגבינה עם רוטב רימונים חם 8 כפיות רכז רימונים 1 כפית דבש 1 כפית ריבת פירות יער ( זו האיכותית עם הגרגירים ) עירבוב טוב של החומרים ומזיגה על כול חתיכת עוגה כך שינזל משני הצדדים ויעשה שלולית חמודה על הצלחת .....

מחפשת עוגת גבינה

היי, אני מפשת עוגת גבינה קרה - שהיתה די פופולרית פעם פה עוגת גבינה פרורים שאופים את הבסיס ואת הפרורים , ןאין בה ג,לטין לדעתי ויש גם פטנט עם שקף שנותן מסגרת לעוגה. מכירים ? שכחתי לרשום במחברת ועכשיו אבד לי המתכון

ניקי ב

New member
עוגת גבינה פירורים- דרולי

עוגת גבינה פירורים - קטסטרופה רכיבים: בצק: 3/4 1 כוס קמח תופח 1 מרגרינה 2 חלמונים 2 כפות סוכר 1 סוכר וניל אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים! מלית: 2 חלבונים כוס סוכר פחות שתי כפות סוכר - שהשתמשנו לבצק 1 שמנת מתוקה 2 גבינה לבנה אופן הכנה: לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה. לאפות 2/3 בתבנית אחת 1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה. אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל. לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה. אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה. למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק. לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד.... בהצלחה ובתיאבון מקור המתכון: דרולי

כן נראה לי שזו זו

למרות שאני מרגישה שהעוגה קצת חסרה לימוניות ... אפשר להוסיף קצת גרד לימון ?

ניקי ב

New member
כן בגבינה , לא בבצק

פשוט תוסיפי את הלימון שגירדת לתערובת הגבינה.

chanit

New member
גרידת לימון מוסיפה המון ,מאוד אוהבת

שרת לינוקס, אם תכיני את העוגה שדרולי הביאה לפורום, אשמח לשמוע חו"ד

שקד0123

New member
ניקי אני עושה את העוגה הזו ללא ביצי

ם במלית הגבינה ומוסיפה אינסטנט בטעם עוגת גבינה יוצא מצויין כמעט כל שבת אני מכינה אותה

נונה1

New member
נשמע יאמייייי אבל לא מדובר פה ברכז

רימונים רגיל זה החמצמץ אלא ברוטב רימונים המיוחד לעוגות נכון?? זה חשוב להדגי כי הרכז שיש במרכולים הוא מהסוג שמבשלים איתו הוא חמוץ ומלוח ולדעתי אינו מתאים לעוגות. נונה

סתיואדם

New member
הבהרה

מדובר ברכז רימונים חמצמץ - טבעי שניתן לרכוש בחנויות הטבע בלבד

סימונה 5

New member
נונה, אני מכינה עוגה דומה, היא גם

הייתה מתבקעת לי עד שהתחלתי לאפות אותה בתוך תבנית עם מים , תנסי עוגת גבינה נימוחה -פסקל פרץ רובין מאת: סימונה 5ו 13/02/06 | 17:17 עוגת גבינה נימוחה של פסקל פרץ-רובין מאת: סימונה 5ו 12/07/04 | 15:13 זאת העוגה שאני מכינה היא מוצלחת ביותר 750 גרם גבינה לבנה 1 גביע שמנת חמוצה 4 כפות קורנפלור 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל 5 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר בקערה מערבבים את הגבינות עם השמנת החמוצה. מוסיפים את הקורנפלור ואבקת הפודינג ובוחשים. מוסיפים את החלמונים ובוחשים היטב. מקציפים את החלבונים מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים לקצף נוקשה. מקפלים בעדינות את הקצף לתוך תערובת הגבינה. משמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ יוצקים את הבלילה ואופים 50 דקות בחום 180 מעלות. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן לפחות שעה בתנור כבוי. אפשר לצפות את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת עם חצי כוס אבקת סוכר. הערה: אני אופה את העוגה בתבנית לא קפיצית כשהיא מונחת בתוך תבנית מים, ככה היא לא מתבקעת סימונה

נונה1

New member
סימונה אפיתי בתוך התבנית של התנור

מלאה מים כלומר העוגה היתה בתבנית 26 ואותה הנחתי בתוך התבנית של התנור יכול להיות שהייתי צריכה להכניס בתבנית גבוהה יותר מלאה מים?? העוגה טעימה בטירוף רק התעצבנתי שהיא נשברה בסדר במרכז (לא משמעותי) אבל בכל זאת רציתי ישרה ויפה. ואיך עושים שהיא לא תרד הרבה בגובה ? בכל מקרה תודה סימונוש'

פל

New member
נונה, לדעתי 35 דק' ב150 מעלות זה

מעט מדי. אני נוהגת לאפות את העוגה בתחילה כעשר דקות בחום גבוה ואח"כ ב180 מעלות כחמישים דקות, ואח"כ להשאיר עד שהתנור מתקרר. לא צריך להתלהב מכך שעוגת גבינה תופחת הרבה כי אז היא תיצנח הרבה. מצרפת קובץ - טיפים לעוגות גבינה - לא רשום לי של מי נדמה לי שאספתי מפה ומשם..... טיפים לאפיית עוגות גבינה למה קורים ה"פיצוצים" והבקעים? כי הקרום החיצוני העליון של העוגה מתקשה ומתקרש ראשון בגלל חום האפייה כשהפנים עדיין לא אפוי. וכשהפנים הזה תופח הוא נאלץ לפוצץ ולבקוע דרך ה"שריון". 1) עודף מים מבפנים: הגבינות הלבנות הרכות מלאות מים ולכן צריך לסנן את הגבינה כמה שעות במסננת מרופדת גאזה או מגבת שיושבת על סיר. משלימים בתוספת גבינה (מסוננת) עד למשקל שבמתכון כי בתהליך הניקוז המשקל גם יורד. 2)חוסר מים מבחוץ: לוקחים תבנית תנור רגילה וממלאים אותה מים חמים עד חצי גובהה. מניחים אותה בתנור מחומם מראש וכשיש בועות מניחים בתוכה את התבנית עם העוגה. לא משתמשים בתבנית קפיצית כי המים יחדרו לעוגה ! 3) אפיית טורט גבינה היא תורה בפני עצמה, ולכל קונדיטור יש פטנטים משלו. עם זאת, יש כמה כללי יסוד שכדאי לזכור. הכלל החשוב ביותר: ככל שהעוגה עולה יותר, היא תרד יותר, זאת בניגוד להגיון בהרבה עוגות אחרות. על כן עלינו למנוע את תפיחת היתר של העוגה (לא יותר מ1 עד 1/2 1 ס"מ מעל הדפנות). איך עושים זאת? תפיחת היתר מקורה בשתי סיבות: הקצפה לא נכונה ואפייה לא נכונה. הקצפה יש לדאוג לכך שהעיסה לא תהיה אוורירית מדי. לצורך העניין יש לחלק את חומרי הגלם של העוגה לשתי קבוצות: קבוצה א': גבינה, 15 - 20 אחוזים מהסוכר, חלמונים, קמח או קורנפלור, חלב, חמאה, חומרי טעם. קבוצה ב': חלבונים ויתר הסוכר. את קבוצת החומרים הראשונה אין מקציפים, אלא מערבבים לעיסה חלקה. חשוב גם לשים לב לסדר הכנסת חומרי הגלם למיקסר כדי למנוע היווצרות גושים. (ראה סדר חומרים לעיל). אחרי הוספת כל חומר נוסף, יש לערבב עד קבלת עיסה חלקה. את הקבוצה האחרת מקציפים לקצף סמיך וכבד יחסית. בשום אופן לא קצף יבש. רצוי להוסיף את הסוכר כבר בתחילת ההקצפה וזאת משני טעמים: ראשית, ממילא איננו מעונינים בקצף נוקשה מדי. ושנית, הוספת הסוכר בהתחלה תבטיח הקצפה אחידה בכל פעם. מה הקונדיטור הנס ברטלה עושה? כשחולף חצי מזמן האפייה הוא מוציא מהתנור את העוגה ומנסר מהר מהר עם הסכין רק סביב הקרום החיצוני העליון של העוגה, משחרר אותו, ומחזיר אל התנור. הקרום המשוחרר לא יפריע לצמיחה ולא יקרה פיצוץ. (זאת כדי לאפשר לעוגה לעלות בצורה ישרה ולא בצורת פטרייה). הוא גם עוטף את התבנית בנייר עיתון רטוב. סיבה נוספת להוצאת העוגה מהתבנית במשך האפייה היא עליה של מעבר ל- 11/2 - 1 ס"מ מעל התבנית. במקרה הזה נוציא אותה מהתנור וניתן לה לנוח 10 - 5 דקות בחוץ. כשהיא תרד לגובה הרצוי נחזירה אל התנור. את הזמן שהעוגה שהתה בחוץ יש לצרף למשך האפייה הכללי. אפיית טורט גבינה מתבצעת בדרך כלל בשני שלבים: בשלב הראשון אופים את העוגה במשך 6-7 דקות בחום גבוה מאוד (240 מעלות). זאת כדי לגרום להשחמה מהירה של החלק העליון. לאחר מכן משלימים את האפייה בחום של 180 - 170 מעלות במשך 55 - 50 דקות. הזמנים והטמפרטורות עשויים להשתנות בהתאם לגודל התבנית וגובה המילוי. המעבר מהשלב הראשון של האפייה לשלב השני חייב להיות מיידי. אם נקטין את חום התנור מ- 240 מעלות ל- 170 ונשאיר את העוגה בפנים, היא עלולה להישרף עוד לפני שהתנור יגיע לטמפרטורה הנכונה ! לכן מקובל להעביר את העוגה בתום השלב הראשון לתנור אחר, המחומם לטמפרטורה הנכונה. אם מסיבה כל שהיא אין זה ניתן יש להוציא את העוגה מהתנור להשאיר את דלת התנור פתוחה, ולתת לעוגה לנוח בחוץ עד שהתנור ירד לטמפרטורה של 170 מעלות. משום מה רבים חוששים להוציא את העוגה מהתנור בגלל "תדמיתה" כעוגה עדינה, אבל אין כל סכנה בכך.

פל

New member
../images/Emo45.gif זו עוגת הגבינה שאני מכינה שנים

פשוטה וטעימה מאוד. לא ידעתי שהיא של פסקל פרץ-רובין ( אצלי היא רשומה כעוגה של גילה....החברה שנתנה לי את המתכון) אני מכינה אותה בתבנית 26 והיא נשארת גבוהה כמעט בגובה דופן התבנית.

שרי49

New member
סימונה ,האם אפשר להניח את העוגה

על רשת התנור, ומתחתיה תבנית מלאה במים ??????????

סימונה 5

New member
שרי, לא יודעת לא ניסיתי, אבל לדעתי

התבנית צריכה להיות בתוך מים כמו שאופים פודינג או קרם קרמל,

למעלה