שרשור עוגות גבינה לכבוד שבועות

laleniya

New member
שרי - אפשר להניח עוגה על הרשת

בתחתית אני שמה תבנית מים אך גם כמות המים לא צריכה להיות מוגזמת 2 כוסות רגילים של מי ברז זה מספיק בהחלט
 

sjarjar

New member
בקלאווה גבינה

(לתבנית פיירקס בגודל 20X20 ס"מ, שמספיקה ל-10 אנשים כקינוח ארוחה) 6 דפי פילו בגודל 30X30 ס"מ שמן צמחי רגיל (הערה בסוף) אופציונלי: פירורי בסקוויטים, פירורי לחם, אגוזים שקדים ופסטוקים טחונים גס 500 גרם גבינת "כנען" (1 חבילה) 3 כפות סולת מעט מלח מעט קינמון טחון מעט אגוז מוסקט טחון שומשום לקישוט לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 3 תרמילי הל, שבורים במכת פטיש, אבן או סתם עצבנות למיניה מעט תמצית וניל טובה ולמי שלא יכול בלי: מעט מי ורדים או מי פריחת הדרים (אני מתעלם) הערה: אפשר במקום השמן חמאה מומסת, אבל הטעם הנייטרלי והקליל של השמן מוסיפים לעוגה. הכנה: מערבבים בקערה בעזרת מזלג את הגבינה עם הסולת המלח הקינמון והמוסקט, ומשתדלים לפורר לפירורים גדולים. משמנים את התבנית בשמן בעזרת מברשת אפיה. פורסים על משטח עבודה גדול עלה פילו ומורחים בשמן בעזרת מברשת אפיה. אם רוצים מפזרים מעט פירורים ו/או אגוזים על העלה המרוח בשמן. פורסים עוד עלה על העלה הראשון וגם אותו מורחים בשמן. מסדרים שורה של מילוי גבינה בקדמת העלה ומגלגלים לגליל בקוטר 2.5 ס"מ. חוצים את הגליל בסכין חדה. בצד החתך דוחפים קצת את המילוי פנימה בעזרת האצבעות ומצמידים את קצוות עלי הפילו. מניחים באופן צמוד בתבנית. כך מייצרים עוד 2 גלילים מהכמות ומסדרים באופן צפוף בתבנית. מורחים בשמן את הגלילים שבתבנית ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חדה חותכים כמעט לכל העומק חריצים לרוחב הגלילים במרחק 3 ס"מ זה מזה. אופים בחום 180 מעלות עד שמזהיב (כ-30 דקות). בזמן שהבקלאווה נאפית מכינים את הסירופ: בסיר שמים מים, סוכר ותרמילי הל ומרתיחים. מבשלים לאחר הרתיחה כ-5 דקות ומכבים את האש. מוסיפים תמצית וניל ומי ורדים (אם רוצים). לאחר שהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ויוצקים עליה בזהירות בעזרת מצקת מהסירופ. שומרים מצקת אחת של סירופ בצד. מצננים את העוגה לטמפ' החדר מחוץ למקרר. בזמן הזה העוגה שתתה את כל הסירופ. יוצקים מעל את הסירופ שהשארנו בצד ומעבירים לקירור ללילה לפחות, לפני שחותכים ואוכלים.
 

laleniya

New member
נונה../images/Emo140.gifעוגת גבינה אפויה - צנחה../images/Emo3.gif

העוגה דומה לעוגה שלי (מעבירה לך קישור אחרון שלה) בבקשה שני דברים עיקריים כדי שהיא תצליח
עוגת גבינה לשבועות של יהודית LALENIYA 4 כפות קורנפלור ולא 2 + 2 = פשוט תורם ליציבות העוגה עוגות גבינה באלומניום בגלל החימצון המהיר שוקעות. עוגת גבינה בדיוק באופן שאפית אבל בתבניות זכוכית, קרמיקה - כמו אלו לפשטידות או אם תבנית סיליקון לחמם את התנור ללא הרשת ולהכניס את העוגה ביחד עם הרשת נ.ב: אנסטנד פודינג מכיל רעלים מפה פה עד הודעה חדשה
בהצלחה
 

נונה1

New member
תודה מתוקה אנסה גם אותה

כמובן אחרי שזו שהכנתי תיזלל חחחח
 

laleniya

New member
עוגת גבינה אפוריה "סוף הדרך"../images/Emo140.gif

מניסיוני זאת עוגת הגבינה הכי קלה להכנה רק לא לשכח לשים קערית מים בתחתית התנור בזמן האפיה עוגת גבינה לשבועות של יהודית LALENIYA עוגת גבינה עדינה כמו מקונדיטוריה משובחת החומרים: 2 קופסאות גבינה 250ג' 9% או 5% (רצוי לא טריה) טיפ להוצאת הנוזלים - מחוררים כמה חורים בתחתית ומניחים על רשת לחצי שעה - כל הנוזלים ניגרים החוצה 1 שמנת חמוצה (מכל סוג) 6 ביצים 1.5 כוסות סוכר 2 פקקים של תמצית וניל 5 כפות קמח רגיל או קורנפלור (חצי בהריון) (3/4 כוס) אופן ההכנה: * לערבב החלמונים + 1/4 1 כוסות סוכר + הווניל עד לקבלת מרקם חלק ואורירי * מוסיפים את הגבינה לתערובת בעדינות * להוסיף את השמנת * במערבל - להקציף את החלבונים + 1/4 כוס הסוכר * לערבב בעדינות כמה כפות מהחלבונים המוקצפים בתערובת החלמונים והגבינה * לערבב את תערובת החלמונים והגבינות בקצף בעדינות (פשוט בשמיניות) * להוסיף בעדינות את הקמח הכנת התנור כמה דקות לפני תחילת הכנת העוגה. לחמם את התנור לחום מקסימלי. את העוגה מכניסים ל - 10 דקות בחום המקסימלי ולא לשכוח אחרי 10 דקות להוריד את חום התנור ל - 150 מעלות ולאפות עוד 45 דקות. ולכבות את התנור. להשאיר את העוגה שתתקרר ביחד עם התנור. אני נוהגת להכין אותה בלילה וכך אין פחד שמישהו יפתח ויקלקל את המרקם. תבנית 26 רצוי סיליקון אפילו הפשוטה אין צורך לשמן. אם האפייה בזכוכית קרמית יש לשמן במרגרינה (בשכבה עדינה). אני נוהגת לפזר מעט פרורי בסקויט כמו קימוח לא יותר מזה. טיפ נהדר אם אתם לא רוצים שהעוגה תיפול: לפני הכנסת העוגה לתנור בתחתית התנור שמים סיר עם 2 כוסזת מים. אם אין סיר מתאים אפשר גם קעריות מתכת או סתם בתבנית שמונחת בתחתית התנור. האדים נותנים לעוגה לשמור על יציבותה. (לא נורא אם רואים אדים בהתחלה על הדלת) אבל הטעם... את הסוד קיבלתי מקונדיטור מקצועי מעולה. אם רוצים עוגה מקושטת יותר ולהוסיף איזה שהוא פרי כמו דובדבנים או אוכמניות. הן חייבות להיות יבשות ומקומחות. מניחים על גבי התחתית לפני שמוזגים לתבנית. אפשר גם בערבוב אחרון ואז מתפזרים בתוך העוגה. אפשר גם להוסיף מלמעלה את הפירות וקרם קצפת רק על עוגה קרה. פיזור בסקויט מרוסק רק שיתפס במרגרינה, נותן גם צבע יפה. הכי חשוב: עוגות גבינה לעולם לא מכינים בתבנית ממתכת ולא בחד פעמי. לפני הסיליקון הכנתי תמיד בתבנית קרמית או זכוכית.
לא להשתמש בתבנית אלומניום או ברזל - ה
נופלת בסופו של דבר
אינסטנד פודינג מכיל רעלים כמו אבקת מרק וקצת יותר בפעם האחרונה הכנסתי אותה בתבנית סיליקון 26 ויצאה נהדרת מחכה לשמוע תגובות איך יצא
 

ronile2005

New member
איך בדיוק את מוציאה את העוגה

מתבנית הסיליקון???? אולי נלמד משהו,
 

laleniya

New member
../images/Emo3.gifממש רגע לפני שאני יוצאת

"אולי נלמד משהו," לך ללמודדדדדדדד זאת לא צורת כתיבה
ולבטח לא צורת דיבור "איך בדיוק את מוציאה את העוגה" - עם היד
 

ronile2005

New member
מה בדיוק לא בסדר בשאלה?

ומה רע בללמד את מי שרוצה ללמוד...ולא צורת כתיבה..
 
עוגת גבינה אפויה שלי-תמיד מצליחה

עוגה דומה - אבל קצת אחרת: להקציף 6 חלבונים עם חצי כוס סוכר לערבב בקערה נפרדת: 5 חלמונים חצי כוס סוכר 750 גר' גבינה לבנה 2 שקיות סוכר וניל חצי חבילת אינסטנט פודינג וניל 4-5 כפות קורנפלור לערבב ולהוסיף את הקצף. אני אופה בתבנית עגולה מס' 28 או בתבנית חד פעמית מלבנית רגילה לעוגה. 10 דקות ראשונות לאפות בחום 200 מעלות(מכת חום), להמשיך לאפות בחום בינוני עוד כ-50 דקות. העוגה גבוהה, לא להתרגש אם היא יורדת, נסדקת או נוצר שקע- ממלאים בציפוי : 1 שמנת מתוקה + חצי כוס חלב + חצי חב' אינסטנט לגרד מעל ביסקויטים, שוקולד ואפשר גם אגוזים. העוגה נפלאה חבל"ז.
 

kalah

New member
אפשר לצרף לכאן עוגת יוגורט?

קלי קלות ןטעימה מאד. 1 מרגרינה/חמאה 1.5 כוס קמח תופח 2 מיכלי יוגורט בטעם תפוח 1 מיכל יוגורט לבן פשוט לא ממותק 4 ביצים 1 כוס סוכר (אני עשיתי חצי חום חצי לבן) 50-100 גר' קוקוס לפי ההעדפה. ממיסים את המרגרינה ובוחשים פנימה את הסוכר להמסה. מערבבים את הכל ושופכים פנימה את המרגרינה והסוכר המומסים. זה מספיק ל 3 תבניות אינגליש אפשר להוסיף מעט קינמון. תוספת שלי - תפוח עץ, איזה שיש , פרוסים דק כנייר, להניח עם מעט סוכר חום וקינמון על התבנית המשומנת לפני שיוצקים את התערובת. יוצאת עוגה אוורירית ,קלילה וטעימה וריחנית מאד. אופים על 180 עד להזהבה.
 

akninm

New member
עוגת גבינה עם אננס וג'לי מעולה

עוגת גבינה ואננס –פסקל החומרים: 3 גביעי גבינה לבנה 1/2 אחוז שומן (750 גרם) 1 גביע שמנת חמוצה 5 ביצים מופרדות 3 שקיות סוכר וניל 1 כף קליפת לימון מגוררת 2 כפות קמח מנופה 1 כוס סוכר אננס משומר(שימורים) דובדבנים מסוכרים 1 קופסא ג'ל בזק בטעם אננס. תבנית קפיצית בקוטר 24 או 26 ס"מ מרגרינה לשימון. אופן ההכנה: מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) שמים בקערה את הגבינה,השמנת החמוצה,החלמונים,סוכר וניל,קליפת לימון,הקמח ו1/2 כוס סוכר.מערבלים לבלילה אחידה וחלקה. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה את יתר הסוכר,מקציפים לקצף יציב. מוסיפים את הקצף לבלילה בשתיים עד שלוש פעמים ומקפלים בעדינות לאחר כל הוספה. משמנים את התבנית,יוצקים אליה את הבלילה ואופים 10 דקות .מנמיכים את חום התנור לבינוני נמוך (170 מעלות) ואופים כ-40 דקות נוספות.מצננים. מסדרים את פרוסות האננס על פני העוגה ושמים במרכז כל פרוסה דובדבן מסוכר. מכינים ג'לי לפי ההוראות שעל האריזה וכשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים אותו על פרוסות האננס. שומרים במקרר. גיוונים : אפשר לשנות את סוג הפרי ואת טעם האננס. הערות שלי: אני השתמשתי בגבינה 5 אחוז,אפיתי את העוגה בתוך תבנית עם מים,אפיתי 10 דקות בחום של 180-200 מעלות ואחר כך עוד שעה בחום של 120-130 מעלות. את העוגה השארתי בתנור עד שהתקררה.
 

rivkaman

New member
נונה שלום, כדי שהעוגה לא תיפול הרבה

ראיתי בטלביזיה שלוקחים נייר עיתון ומקפלים מספר פעמים ועוטפים את התבנית, הנייר צריך לעבור את גובה התבנית העגולה כמו שקף, ואז העוגה לא מתפשטת לצדדים פשוט עולה למעלה, את התבנית כמובן מכניסים לעוד תבנית מלאה במים. וכ20 דקות אחרי שהעוגה בתנור מוציאים את העוגה לוקחים סכין ומפרידים את העוגה מהתבנית וממשיכים באפייה. מקווה שהסברתי את עצמי נכון.
 

נונה1

New member
תודה מתוקה הסברת טוב האמת

שהעוגה לא ממש צנחה לי רק ירדה קצת והבנתי שזה בסדר היא בסופו של דבר היתה מעל גובה הדפנות אולם כשהיתה ממש בסוף האפיה שלה היתה הרבה יותר גבוהה ולאחר מכן ירדה בגובה אחיד ב-2 ס"מ. הקטע של השבר הקטן זה מה שהפריע לי בעין אבל בבטן יאמיייי איזה טעימה. נונה
 

efratmc

New member
ושני הגרוש שלי....

קראתי את התגובות של כולם ולא ראיתי שאף אחד הסביר (או שאולי פיספסתי...) שבעצם עוגות גבינה תמיד יורדות חזרה לגובה המקורי שהיה להם לפני הנכנסה לתנור. אם העוגה ירדה לך מעבר לזה אז כנראה שבאמת היתה בעיה...אבל אם היא התכווצה חזרה לגובה המקורי - אל תאגה - זה בסדר! לגבי הסדק - מנסיוני (ומנסיונם של גדולים ממני
) עוגות גבינה נוטות להידבק לצדדים של התבנית...ואז הן מתנפחות במרכז עד שנסדקות... הפתרון שאני קראתי עליו (וגם ביצעתי בהצלחה) הוא לאחר 10 דקות על חום גבוה בתנור - דוקא כן לפתוח אותו (!) ובעדינות עם סכין משומנת לשחרר במהירות מהקצוות, להחזיר לתנור ולהמשיך לאפות ב-150 מעלות עד הסוף. כמובן לדאוג לשמן את התבנית היטה כדי שהעוגב "תחליק" בדרכה למעלה ולא "תיתקע"... נראה קשה לביצוע אבל עבד גם אצלי! אני יודעת שיש אחרים שיגידן לא להעיז לפתוח את התנור (!!) אז אני בטוחה שעכשיו את כבר מבולבלת ממש
בכל מקרה העוגה שאני תמיד מכינה היא של קונדיטוריית לילי - שהביא לכאן חיים קונדיטור...בחיפוש. והיא גם מעולה. בהצלחה בפעם הבאה אפרת
 

efratmc

New member
אהההה...Rivkaman כבר כתבה

לך אותו דבר!!! לגבי שיחרור השוליים... אז הנה..אני מחזקת את דבריה! זה עובד גם אצלי. זה יפתור את בעית הסדק...ולפי תשובתך לריבקה הבנתי שאין לך בעיה של "נפילה"...אז הכל טוב!
 

נונה1

New member
את וכולם פה ממש אחלה שבאחלה

ואני אנסה את הקטע של לפתוח את התנור ולעבור עם סכין מסביב לדפנות נראה לי שזה הדבר היחיד שלא עשיתי בעוגה סה"כ היא באמת עלתה יפה ואף נשארה יותר מגובהה המקורי. תודה מתוקה נונה
 
למעלה