שרשור עודד את השמנה....

250679

New member
בדיקות הדם תקינות

כשאני עושה אותן....הרבה זמן לא עשיתי

חילוף החומרים בטח שנדפק...בחודשיים האחרונים אני מטופלת אצל דיאטנית קלינית כדי "לתקן" את זה
אבל כרגע זה רק מוביל לעליה במשקל

המחזור סדיר...לא היתי מקשרת קיום מחזור לבעיה תזונתית או בעיה בחילוף חומרים,אלא לבעיה הורמונלית
המחזור הולך אצל בנות(לפחות רוב מי שרקדו איתי ב"קרקס הרומני"ששהינו בו)כשאתה יורד מ12-11 אחוז שומן
או כשמסת השריר מאוד מאוד גבוהה וזה די נדיר
זה לוא דווקא מעיד על בעיה בריאותית לדעתי (אלא אם יש בעיה ספציפית,שחלות פוליציסטיות וכו)
,זה איזון הורמונלי,בדרך כלל מה שיקרה הוא שבעונה,כשעובדים
הרבה המחזור יעלם,וכשתצא לפגרה הוא יחזור...רופאים שביקתי אצלם,אמרו שזה נורמאלי בהתחשב בנסיבות
ואת חוסר האיזון ההורמונלי שנבע מאימון של 7 שעות ביום ניתן להסדיר עם גלולות נגד הריון

הבעיה היא אכן גדולה יותר מלהוריד 20 קג,כי חילוף החומרים מאוד איטי ולקוי,מה גם שאני בחורה וזה לא יורד בקלות
תכלס בתור גברים אתם לא מודעים לכמה שפר עליכם מזלכם...אתם מתעטשים ומורידים 5 קג...

בעיה הורמונלית = בעיה בחילוף החומרים

בין היתר יש השפעה על TSH (T3/T4), מה שמביא לירידה בחילוף החומרים ויש קשר למחזור בעקיפין ולכן שאלתי.
לגבי בדיקות הדם, ממליץ לעשות בדיקות עדכניות. הינה רשימה:

Complete Blood Count
Vitamin D
Vitamin B12
TSH (אם אפשר, מומלץ גם לבדוק את הרמות של ההורמונים T3 ו T4)
Glucose
Cholesterol (מחולק ל LDL ו HDL)
Ferritin
Triglycerides
Calcium
CPK
AST
ALT
ALP
Bilirubin
GGT
Urea
BUN
Creatinine

לגבי חילוף החומרים, כדי לדעת באופן מדוייק מה חילוף החומרים שלך והאם באמת ״דפקת״ אותו או לא (את לא באמת יודעת כרגע) כדאי לבדוק את ה RMR שלך. הבדיקה בד״כ מתבצעת ע״י מסכה על הפנים, כשאת בצום, והחישובים מתבצעים ע״י חמצן.

250679

New member
מגניב,תודה

אקח את זה בפעם הבאה שאעבור אצל רופא

אין לי מושג לגבי חילוף החומרים שלי...אבל אני מניחה ששנים של לשים את עצמך על דיאטה של
800 קלוריות ביום,לא בדיוק תורם לו,וכל פעם אני יורדת יותר לאט במשקל,עד שעכשיו,אני כבר בכלל לא
מצליחה לרדת(לכן נכנעתי והלכתי לחפש דיאטנית),משם המסקנה שלי..
אני מודעת לבדיקות,הקטע זה שבדיקות שעולות כסף לא טורחים לעשות אלא אם נשקפת סכנה לחייך
או אם אתה מוכן להשקיע ברפואה פרטית...או שאני טועה וזאת בדיקה לא יקרה ו"קלה להשגה"

כאחד שגם גר בחו״ל

ומשלם על רפואה פרטית (ארה״ב - מאוד יקר), לא הייתי מוותר על בדיקות שכאלו בנושא שלך. זה כבר לא עניין של לרדת במשקל, אלא הרבה יותר חמור מכך. אם באמת יש לך בעיות בבלוטת התריס (TSH), אז לא רק שאת לא יורדת במשקל, אלא את יכולה להרגיש פשוט לא טוב ביומיום, מה שיכול להשפיע עליך נפשית ופיזית בו זמנית.
בדיקת דם כמו שציינתי למעלה לא אמורה לעלות לך יותר מידי כסף וזה יכול לחסוך הרבה כאב ראש ועצבים להמשך.

250679

New member
אה,לא,בדיקות דם זה לא בעיה...

גם הרפואה פה היא פרטית אבל רובה מסובסדת ובחינם(בגלל זה כולם מהגרים לפה....)

דיברתי על בדיקות"אקזוטיות" יותר...כמו קצב חילוף חומרים...שיקרות

בדיקות דם אעשה בהזדמנות הבאה שאהיה אצל רופא...

למעלה